![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Alıntı:
Ekşi derken tam olarak nasıl? Turşu gibi mi yoksa pis bir koku mu? Benim süzdüğüm suyun üstünde de beyazlık oluyor ancak kokusu sirke/turşu gibi kokuyor rahatsız edici değil. Ben 2 aydan önce süzmüyorum-konunun ilk sayfasındaki tarifte 3 ay yazıyordu- süzeceğim zaman ise suyun duruluğuna bakıyorum. Olduğunda su bulanık değil berrak görünüyor ve kapağını açtığımda sirke/turşu gibi kokuyor. Yaptığım enzime maya+yoğurt suyu+kefir tanesi veya suyu+em aktif koyuyorum. Ne kadar çok yararlı bakteri o kadar iyi sanırım. Yoğurt suyunun içinde laktik asit bakterileri var ancak lordan süzülen suyun içinde var mıdır bilemiyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|