agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-11-2013, 23:49   #11
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Sayın enzim uzmanlarına birkaç sorum olacak:

1) Eylül ayında yaptığım iki şişe enzimde gaz çıkışı durunca açıp süzmüştüm. Süzdüğüm enzimin üzerinde beyaz küf tabakası oldu ve ekşi kokmaya başladı bir hafta sonra. Sizce erken mi açtım?

2) Bu eski enzimi kullanarak iki şişe daha yaptım yaklaşık 1 ay oldu, onlarda da gaz çıkışı çok azaldı ve yakında sona erecek, pH ölçer olmadığından gaz çıkışı bitse de enzimin olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

3) Yoğurt suyu maya yerine kullanılıp maya reçeteden çıkarılabilir mi?

4) Yoğurt suyu yerine kefir kullanarak sütü kestirip yaptığım lor peynirinin süzme suyunu kullanabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler..

Ekşi derken tam olarak nasıl? Turşu gibi mi yoksa pis bir koku mu? Benim süzdüğüm suyun üstünde de beyazlık oluyor ancak kokusu sirke/turşu gibi kokuyor rahatsız edici değil.

Ben 2 aydan önce süzmüyorum-konunun ilk sayfasındaki tarifte 3 ay yazıyordu- süzeceğim zaman ise suyun duruluğuna bakıyorum. Olduğunda su bulanık değil berrak görünüyor ve kapağını açtığımda sirke/turşu gibi kokuyor.

Yaptığım enzime maya+yoğurt suyu+kefir tanesi veya suyu+em aktif koyuyorum. Ne kadar çok yararlı bakteri o kadar iyi sanırım. Yoğurt suyunun içinde laktik asit bakterileri var ancak lordan süzülen suyun içinde var mıdır bilemiyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025