View Single Post
Eski 22-11-2013, 08:17   #1643
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Çok teşekkürler.. Koku turşu gibiydi ama biraz daha beklerse oda sıcaklığında daha kötü olabilir, ben buzdolabında tuttum bu ihtimale karşılık. Aslında 2 ayın dolmasını bekleyecektim ama tamamen berrak ve gaz çıkışsız bir 10 gün geçince dayanamayıp süzdüm

Lor yaparken kefirle birlikte sütü kaynattığımı düşününce, o sıcaklıkta bakterilerin yaşama imkanı yok sanırım. İkinci partiye sadece önceki enzimden koymuştum, maya ya da yoğurt suyu koymadım, gayet iyi gidiyor, fokur fokur ve de güzel kokuyor.

Süzdükten sonra ne kadar dayanıyor enzim, hemen kullanmak mı gerekiyor?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön