![]() |
|
![]() |
#2191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
İlk Enzim denemem
Merhabalar, Yaklaşık 40 gün once kurduğum 3 enzim şişesinden ikisi söndü ama henüz içe çökme yapmadı. Bunlar nispeten su seviyeleri az olanlar. Üzerinde hiç bir zaman beyaz tortu oluşmamıştı, kurt da gözlemlemedim. Ama parçalar tamamen toza dönüşmedi. Bal kabağının kabuğu, narenciye kabuğu, kestane kabuğu çok belirgin olarak çözünmediği belli olanlar. Acaba içerisine şeker koymalımıyım biraz daha, yoksa sadece beklemelimiyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Enzim yapımında kullanılabilecek atıklar içerisinde çay posasına hiç rastlamadım. Solucan maması olarak kullanıyoruz, peki enzim yapımında da çay/ıhlamur/kahve vs. posalarını kullanabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Yaptığım enzim sayesinde 3 senedir çiçek açmayan mayer limonum sonunda tomurcuklandı.Gerçekten harika birşey bu enzim, herkese tavsiye ederim.İlk enzim denememdi ve başarılı oldum.Artık gübre aramak zorunda olmadığım için seviniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ayrıca böcekleri kaçırdığını gözlemlediğim için yaptığım bazı enzimlere taze acı biber koymaya başladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
|
EM 1 online satan market bulmadım yardımcı olurmusunuz lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2015
|
enzim
Enzim 35 gün oldu.Balon söndü acaba kullanabilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Moderatör
|
Azalsa da bakteri faaliyeti devam ediyordur. Malzemeler tamamen dibe çökmeli. Ortam müsaitse ve koyduğunuz su ve besin oranlarına bağlı olarak tavsiye edilen 3 Aydan önce olgunlaşabilir, ancak 2 ayı beklemenizde fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Yeni Üye
|
enzim
Teşekkürler özlem hanım.Üç ay bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen senekilerin birini kuru üzümle yapmıştım, gayet de olmuştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arkadaşlar ısırgan otunun yanına başka neler ilave ediyorsunuz, sadece ısırgan otundan yapılsa olur mu? bahçemde bolca ısırgan otu var onları nasıl değerlendirebilirim sizce ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Ağaç Dostu
|
Bence imkanınız varsa, ısırgan otundan irfan çayı daha iyi olur ama uğraşamam derseniz hepsini enzim yapabilirsiniz. Bir de börekte değerlendirebilirsiniz elbette, nefis olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili A_NOMAD böreği güzel oluyor bir kaç defa denemişliğim var hatta çorbasını bile yapıyorum, terbiyelisi çok güzel oluyor. İrfan çayına daha önce göz atmıştım ama anlayamadığım noktalar olmuştu, aslında çok iyi olur tekrar adamakıllı bir daha gözden geçireyim. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Isırgan özütü
Alıntı:
- Isırgan özütü - diye araştıra da bilirsiniz. Belki de biliyor sunuzdur. Toplamış olduğumuz taze ısırganları yaklaşık 5 cm küçük parçalar halinde doğradık . 20 Lt lik su şişesi içerisine 4 te 1 i dolacak şekilde içerisine doğramış olduğumuz ısırganları koyduk .. Kalanına su ekledik ve ağzını bir kapakla kapattık .. Yaptığınız karışımı 1 hafta 10 gün süreyle gün aşırı karıştırdık .. Isırganlar suyun içerisinde eridi su koyu yeşil bir kıvama geldi .. Tek sıkıntısı çok fazla sinek gelir ve oluşan azot çok pis kokar. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı 1e1 sulandırarak bahçeye sebze adalarına bir kapla serpiştirdik.. Hem zararlıları yaklaştırmadı hemde yeşil gübre elde ettik .. ![]() isterseniz spreyleme yoluyla yapraktan uygulama da yapabilir siniz. Tamamen hayal gücünüze bağlı .. Saygılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kısa zamanda denemek istiyorum bu tarifi, teşekkür ederim Sn. Resulgur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Kapak kısmı çok basit yani sadece üzerini örtmüştük diyelim sinekler rahat girip çıkabiliyordu .. Sayfanızda yaptığınız aşamaları resimleyip paylaşırsanız takip edebilirz bizde .. Kolay gelsin diyelim o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Merhaba arkadaşlar... Yıllardır okuyorum enzim bölümümüzü bir türlü harekete gecip denemedim.Ablama anlattim uygulamış çok memnun sonuçlardan. Dün tekrar baktım da aklıma birşey hatta iki sey takıldı.Iceriklerine baktım emin olmak için uygun gibi görünüyor şalgam suyu ve boza hali hazırda birer enzimdir diyebilirmiyiz tazesine ev yapimina ulasirsak aktiflestirip kullanilabilir mi ? Ne dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Yeni Üye
|
enzim
iyi günler.Enzim 50 gün oldu.İçindeki malzemelerin çogu eridi dibe çöktü balonda söndü.Kokladığımda bira gibi kokuyor.Acaba kullanabir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Ağaç Dostu
|
Isırgan özütünü daha önce farklı bir yöntemle yapmıştım. Isırgan otlarını birkaç litrelik plastik şişelere doldurmuş, ağzını kapatarak güneş altında bekletmiştim. Yapraklar çürüyüp suyunu salmış ben de bunu suyla seyrelterek bitkilerime vermiştim. Bu defa sayın resulgur'un tarifindeki gibi yaptım böylece daha çok sıvı gübrem olur diye düşünerek. ![]() İşte ısırgan özütüm. Isırganları doğradım, bir gece bir kova suda beklettim çamurlarını salsınlar diye. Sabah 20 lt. lik şişeye doldurdum üzerine de su ekleyip tülbentle kapatıp güney balkona koydum. Isırganı beklettiğim suyu da sabah çiçeklerime paylaştırdım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
|
Merhabalr.Bu yaz kompost hazılamayı düşünüyorum.Bu enzim olayıda buna benziyor.http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181.htm buradaki tarife göre kompost yapmk istiyorum ve sizin paylaştığınız düzeneği kullanarak.Kompostun suyunu arıtma amacıyla tuvalete dökebilir miyim?Doğaya faydamız olmuş olur...Cevap verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Ağaçsever
|
Enzime kırmızı lahana atılabilirmi aklıma şimdi geldi kırmızı lahana vardı evde 1 ay önce yaptığım bir enzime koymuştum kıpkırmızı oldu daha önceden lahana atan göremedim sitede.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Bu sene yeni enzim için atık sebze ve meyveleri biriktirmeye başladım. Hadi hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Merhabalar, Dün itibari ile 3 aylık süre doldu şişelerden bir tanesini açtım. Süzünce iki litre enzim çıktı. Diğerlerini henüz açmadım. İhtiyaç oldukça açmayı düşünüyorum. Ne kadar süzsemde ikinci resimde görüldüğü üzere diplerinde tortu oluyor. Bu konu ile ilgili ne yapmalıyım. Raf ömrünü arttırmak için ne yapabilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
...
2 ay önce başlattığım enzim çalışmam bitti. Süzüp şişelere doldurdum ve buzdolabının kapağına koydum. buzdolabına koymakla yanlış mı yaptım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
melas , pekmezden pahalı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Ağaçsever
|
Kütahya şeker Fabrikasından bu sene aldım ben 1kg melas 0,50 tl (Elli Kuruş) . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|