![]() |
|
![]() |
#1801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Peki bakteri olarak ne kattınız? Maya? EMA? Yoğurt suyu veya peynir suyu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanlış yaptığım noktalar var mı acaba. Nargile sistem denilen sistemle yaptım, hava kabarcıkları çıkmaya başladı. Meyveleri bıçak ilekesip koydum, rondo dan geçirmedim, sanırım işlem daha uzun sürecek. Kullanma oranını 1:100 olarak düşünüyorum ya da yapraktan veya topraktan uygulamalarda farklı oranlar mı gerekiyor. 2 ay önce bir enzim satın almıştım, 1 litreye 2 ml yazıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Ağaç Dostu
|
Meyveler iyice parçalanırsa sonrasında suyunu süzüp posasını toprağa karıştırınca daha çabuk çözünüyor. Ben 1 litreye 1 ml kullanıyorum ama her sulamada kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım enzim de hava çıkışı çok azaldı, enzimi yapalı 5-6 gün kadar oldu, tahminimce 2-3 gün sonra hava çıkışı biticek ama içerisinde bulunan meyve kabukları henüz çürümedi. Hava çıkışı bittiğinde enzim kullanılabilir hale gelecek mi ya da meyve kabuklarının çürümesini mi beklemem gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gökhan07, Enzimin tam anlamıyla olması 3 ay diye biliyorum. Ama hava sıcakken daha kısa sürede de olabiliyor. İçine attığınız parçalar yavaş yavaş dibe çöküyor -hepsi olmasa da çoğu- ve suyunun rengi berraklaşıyor. Açıp kokladığınızda sirke ya da turşu gibi kokuyor. 5-6 gün çok kısa en az 1-1,5 ay gerekir sıcak havada bile. Not: Yapraktanda uygulayabilirsiniz ama çiçeklerde sonradan oluşan koku hoşuma gitmedi benim. Sinekleri de davet ediyor gibi. Düzenleyen yağmur : 30-05-2014 saat 14:32 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
sevgili yagmur orkidelerde enzim kullandınızmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Ağaç Dostu
|
Bugüne kadar orkide yetiştirmedim, deneme şansım olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Dostalarım hayırdır enzim sayfası yavaşlamış durumda.. Ben iş değişikliği nedeniyle eskisi kadar sayfalara bakamıyorum... Enzimli çiçeklerimiz açmadı mı hala... **** bol enzimli meyvelerimizin dalları sarkmadı mı... Enzim müthiş bir hazinedir vede en kolay yöntemlerdendir... Mevsimin en güzel anını yaşıyoruz.. Biraz hızlanalım lütfen ben yazamasamda hep buradayım... Kolaylıklar dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Ağaç Dostu
|
Ne mutlu sizlere insan enzimi öğrenince elde avuçta olan tüm nevalenin kıymetini anlıyor her mutfak artığını hazine olarak görüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Ben yapraklarına püskürterek kullanıyorum, büyük bir fark yarattı mı derseniz emin değilim, nedeni de orkide saksılarımı geçen Ekim ayında değiştirdikten sonra bir türlü kendine gelememiş olmaları ve yerinde saymaları. Düzenleyen Ozlem A : 16-06-2014 saat 21:58 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şuan içerisinde bulunan bütün atıklar dibe çöktü ve gaz çıkışı yok. Bu enzimi artık kullanabilirmiyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Moderatör
|
İri parçalar koyduysanız bunların çok fazla ufalacağı bir parçalanma olmamalı ama dibe çökmeleri olgunlaşması yönünde göstergedir. Malzemelerin tamamı çökmeli ve tortusuz berrak bir görünümde olmalıdır. Güzel izole ettiğim enzimlerde beyaz tortu ve ekşi koku dahi olmadığını birçok kez deneyimledim. Önceki sayfalara bakarsanız, görsel olarak olmuş enzim fotoğrafları bulabilirsiniz. Enziminiz eğer 40-45 günden daha yeni ise gaz çıkışı bitmemiş ancak farkedemeyeceğiniz kadar çok yavaşlamış olabilir, faaliyet devam ediyor olmalı. Sıcak havada enzim daha hızlı olgunlaşsa da 1.5 ayın dolmasını en azından beklemenizi öneririm. Biraz sabırla çok etkili bir yardımcınız olacağına emin olabilirsiniz. İlk kez yaptığımda etkisine inanamamıştım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Ağaç Dostu
|
Anadolu'da daha ne hazineler var ortaya çıkmayı bekleyen. https://eksisozluk.com/tukenmez--491...ue&rf=tukenmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Ağaç Dostu
|
Bir ay önce yaptığım enzimi süzdüm, 1 hafta kadar hava çıkışı oldu daha sonra içerisinde ki meyveler dibe çöktü, her gün çalkaladım ve 1 hafta daha az da olsa gaz çıkışı oldu. Yaklaşık 2 haftadır gaz çıkışı yok. ( 1 hafta- 10 gün daha dinlendirip kullanmayı düşünüyorum ) Sayın MeyveliTepe'nin paylaştığı bilgiler doğrultusunda pirinç suyundan laktik asit serumunu da süzüp cam kavanozlara doldurup, buzdolabına koydum. Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı Sayın MeyveliTepe'ye ve herkese çok teşekkür ederim. Saygılarımla. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Ağaç Dostu
|
cephaneniz hazır ne güzel bir servet... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Ben enzimlerimi süzmeden kullanıyorum bir mahsuru olmaz galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2014
|
Arkadaşlar enzim uyguladığınız bitkilerin görüntülerini paylaşabilir misiniz rica etsem ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe-balkon sayfalarımızdan (olanları) takip edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Ağaç Dostu
|
dostlarım nasılsınız... yaklaşık iki aydır işlerimin yoğunluğu nedeniyle buralara yazamadım uzaktan hep takipteyim yanlız... bek yokken neler oldu acaba gelişme yok mu. benim kapımdaki mandalina ağacı çok enzim ve şerbet almaktan neredeyse dalları kırılacak inanın bir an önce mandalinaları olsunda dalları kurtaralım demeye başladım ağaç her gün yan yatmaya devam ediyor meyve o kadar çokki yarın unutmaz isem çekimlerini yapacağım enzime devam dostlar sakın ola gevşemeyelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Ağaç Dostu
|
enzimizim...
bol enzimli vede çok çok neşeli mandalinalarımız... kırıldı kırılacak...yıkılıyor mübarek... enzime devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Ağaç Dostu
|
sadece iki saat önce çekildi... inanın bulunduğu toprağı görseniz şaşırırsınız toprak dediğim yerde bizim yıllarca süren inşaat sürecimizin kalıntıları var çoğu molozlardan oluşan dolgunun üzerine ekililer uzun yıllar pek büyümedi sonraları bol enzim bol em vede bol şerbeti görünce böyle mükemmel hale geldi inanın o kadar güçlü ve bol meyveli ki.. halen yeni sürgünler çıkarıyor... aman sevgili dostlar sakın ola bu hazineleri zayi etmeyelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Ağaç Dostu
|
resimlere devam..
dikkat burası yalova... ege ve akdenizle yarışıcağız bu enzim sayesinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Dün akşam evde ilk enzim denememi yaptım. İçine mandalina limon nar üzüm elma harnup pekmezi yoğurt suyu pekmez koydum. Başına balon geçirip delik açtım. Gece pek bir kıpırtı olmadı ama sabah kalktığımda balon şişmişti ve fokurtular başlamıştı. Sabahki halini fotoğraflayamadım. İnşallah başarılı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Ağaç Dostu
|
eee dostlar nerede kalmıştık... yok mu hareket... hele bu aylarda evdeki nevale oldukça bol... elma,mandalina ve türlü artıklar bizi bekliyor... hele muz kabukları tam hazine... duyurulur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|