![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
![]() Elde edilmesi gereken bu mu acaba ? İnternette daha önce gördüğüm hazır enzimlerin rengi de kırmızıydı çünkü. Eğer renk buysa benim daha beklemem lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Kullandığınız malzemelerin içeriğine göre değişir sanırım. Daha önce yaptığım enzimlerde daha açık renkler oldu, sadece limon kabuğu ile yapmış olduğum turuncu olmuştu. Önemli olan tüm katı maddelerin dibe çökmesi ve üstteki sıvının berrak olması, pH ölçer kesin sonucu veriyor ancak bende bu alet olmadığından renk, çökelme ve gaz çıkışına göre karar veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
![]() Alıntı:
rengi çok hoş olmuş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Enzimin içildiğini yeni öğrendim açıkçası ama koyduğum herşey temiz ve yenebilir şeyler olduğundan sanırım istenirse içilir. Ben turunçgil ağırlıklı olanları hoş koku nedeniyle temizlikte, diğerlerini ise bitki besini olarak kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
Alıntı:
Bu sefer yeni 2 tane kurdum ve nargile sistemiyle gazı almak için şişeyi aç kapa derdinden de kurtuldum. Bu sefer bu rengi yakalayacağımı umut ediyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Kokusu nasıl acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
![]() Sayın yağmur, kokusu muhteşem. Bugüne kadar yaptığım en güzel kokulu enzim oldu. Hafif ve taze, mandalina, limon ve zencefil kabuğu karışımı, maya kullanmayıp eski enzimden bol miktarda koymuştum. Sırada elma ve ayva kabuğunu, misket limonu ve mandalina kabukları ile karıştırıp yaptığım enzim var, merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Renkten olmuş gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Sayın inkero; pH-metreyi ne kadara almıştınız? Daha önce yazmışsınız, şimdi okudum. Nargile sistemi denilen bir uygulama ve aparat vardı konunun başlarında. İsterseniz bir de ona bakın. Düzenleyen yağmur : 16-12-2013 saat 11:58 Neden: sorunun cevabı verilmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
hava kilidinden mi bahsediyorsunuz? çift hazneli |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Beniz yaptığım enzimler yaklaşık 1 ay oldu ve gaz çıkışı durdu. acaba 3 ayı doldurması gerekir mi yoksa süzüp kullanabilir miyim ? birde posasını toprağa karıştırdığınızda ne kadar sürede toprak oluyor inceleyen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Sayın inkero; Evet, sanırım o dediğiniz çift hazneli alet (camdan mamül), enzimi yaparken malzemeyi rondoda parçaladıysanız (ben öyle yapmıştım), toprakta kaybolması temmuz ayında 1 ay sürmüştü. Parçalar bıçakla rastgele doğrandığın da 2 ay belki daha fazla sürüyor. Örneğin barbunya fasulyenin kabuğunun hele de rondo da parçalanmayınca toprakta çok zor ayrıştığına şahidim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
dostlar... bu ayları kaçırmayalım ful enzime devam baharda topraklar çoşacaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Evet, haklısınız. Kendi adıma muz,patates ve nar kabuklarını (6 bidon enzim yapmış olmama rağmen) hala biriktirip devam ediyorum. Baharda dağlara taşlara enzim saçacağım sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
merhaba , bir sorum olacak. bilgisi olan arkadaşlar cevap versin lütfen. enzim olgunlaştıktan sonra 1:500 ibi oranlarda seyrelterek bitkilere veriyoruz. doğrudan vermek faydadan çok zarara neden olur deniyor. fakat posaları doğrudan toprağa gömüyoruz. Peki bunun toprağa zararı olmaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 51
|
Alıntı:
1. sayfa 4. mesajda istediğiniz bilgi mevcut.... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
![]() Yeni enzim hazırlarken kırmızı pancar koysak olur mu ? Bulsam şeker pancarı koyacam aslında, esmer şeker çok pahalıya geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
siz pekmez bulun... Marketlerdeki en ucuzunu alın onada para vermek istemez iseniz kuru üzüm koyun en ucuzu bu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
Kuru üzüm şeker yerine geçiyor mu ? Şeker pancarı bulursam kesip parça parça onu atsam olur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Olacagını zannetmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
Şehir: VAN
Mesajlar: 128
|
arkadaşlar turşuda olduğu gibi kuru nohutta atsak olurmu bende iki gün önce beş kiloluk bir bidonda yaptım mutfak atıklarıyla sonradan aklıma geldi mayalanmayı kolaylaştırmak için nohut atan varmı enzimine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Doğrusu hiç aklıma gelmemişti. Turşulara hep atarım ama. Bende merak ettim faydası olur mu? Olursa nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
Şehir: VAN
Mesajlar: 128
|
sayın safranlı enzim tamamlandıktan sonra suyunu aldığımız sadece posa kalan bidonun içine meyve sebze atıklarıyla beraber su eklesek mayalanması içim tekrar pekmez koymamıza gerek varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
evet pekmez koymalısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 204
|
Ben nohut da katmıştım, ikinci yaptığım enzimde nohut vardı.Dediğiniz gibi Sn.ocak turşudan aklıma geldi. Nohut, bir miktar kuru fasulyede vardı. Kuru erik, kuru kaysı,kuru üzüm hatta hurma da kattım.Harnup pekmezi kullandım bana göre sonuç ilk yaptığımdan daha iyiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Bir arkadaşım enzim yapmaya yeni başiladı, çay ve kahve posası da koymuş içerisine. Ben bu başlıkta hiç rastlamadım enzim içeriği olarak. Konu uzmanlarına danışmak istedim, bu maddelerle enzim yapılabilir mi? Olumlu - olumsuz etkileri var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
zararı olmaz diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
Şehir: VAN
Mesajlar: 128
|
çay posasının koyulduğunu okumuştum bende çay posası koydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 13
|
öncelikle kıvılcım ustası Sarıcan. Sındırgı. Doğa sever. Meyveli Tepe. Deniz akvaryumu. Acemi Çaylak. Halil Önen. Safranlı ve adını yazamadığım tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Tüm sayfaları büyük bir keyifle okudum. Bugün ilk gübre enzimimi kurdum. Trabzon hurması ilave ettim. bir de kocayemiş meyvesinden içmek için enzim yapan arkadaşımız oldu mu? Alkol oranı fazla olduğu için hoş bir ürün olacağını sanıyorum. selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|