agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni26Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2009, 21:02   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Dal öğütücüyle başlayan arkadaşlık.

Arkadaşım Reytabu Dalların kalınlığına göre irilikleri değişebiliyor, dallar ilk öğütüldükleri yıl malç yapımıyla kullanılması ile daha iyi verim alınıyor malç kullanımından sonra toprak yüzeyinden toplanan öğütülen dal yongaları kompost yapımına uygun hale geliyor, yani öğütüldükleri ilk yıl içinde malç olarak görev yapıyor daha sonrada istenirse kompost yapımında daha uygun karbon malzeme özelliği kazanıyor.

Arkadaşım sana çalışmalarında bire bir oranında yardımlarım olacaktır ama imkanlarını ortaya koyarsanız size uygun gelecek bilgi paylaşımlarına geçebiliriz, önce bahçenizi tanıyalım sonra sizin bu bahçe ile ilgili çalışmalarınızın özgeçmişinden bahsedersek sizinle dioloğumuz kurulmuş olur.

Dal öğütücümün markası orjinal alman malı taral makina tarafından türkiyeye getirilmiş öretimleri istanbul-topkapı maltepe de firma mağazaları var fiatı 350 tl gibi. fiatı üzerinden hesap yapmayın bahçeniz üzerine.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 23:20   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Dostum Epsody

Öncelikle İlginiz için çok teşekkür ederim. Sebze bahçesi ile ilgili hiç deneyimim olmadı.
Son zamanlardaki GDO tartışmalarından sonra öncelikle kendi sebze ihtiyacımı karşılayacak ölçüde organik bir bahçe yapmaya karar verdim. 10 günden beri özellikle çok kaliteli bir forum sitesi olan Ağaçlar.net'ten bu konularda bilgi edinmeye çalışıyorum. Kompost, malç gibi birçok bilimsel tarım kavramlarını maalesef yeni öğrendim (Öğrenmenin yaşı yokmuş).
500 kadar zeytin ağacım var. Bilindiği üzere zeytin ağabının her yıl ara yapılmasından dolayı çok fazla atık dal olmaktadır. Bu dalları kompost olarak değerlendirerek, yapmayı planladığım sebze bahçesinin toprağının iyileştirmesinde ve damlama sulama yaptığım zeytim ağaçlarının dibinde aşırı ot bitmesini engel olabilmek için malç olarak kullanmayı planlıyorum. Özellikle Zeytin Dalların kompost olarak değerlendirilmesi, dal öğütme makinası konusunda önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla

Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025