agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni85Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2018, 11:17   #151
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Soğan ve sarımsakları içinde yetiştirmeye çalıştım pek başarılı olmadı hatta küflenmeler oldu çok fazla su tutuyor ve aralarındaki boşluklarda da düşündüğüm kadar hava yok.Üzerine perlit döküp perlite ektim soğanları hemen boy attılar.
Perlitle karışım yapılması daha sağlıklı olacak veya ayrı katman olarak kullanılması daha mantıklı gibi ikinci yaptığım deneyi bunu gözlemlemek için yaptım üstte perlitte köklenen bitki kökleri klinoya gelince klino içindeki su ve gübreden yararlanabilecek ama köklerin havasız kalıp kalmayacağı yönünde şüphelerim var.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2018, 20:47   #152
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Rota madenciliğin umdemin isimli ürünü için siteye eklediği ürün bilgi formunda bor miktarı ile ilgili birşey belirtilmemiş,çuval üzerinde de olduğunu anımsamıyorum ama ege zeolitin çuvalının üzerinde çuval başına toplam 120 ppm bor olduğu görülüyor.Toprakta 5mg/kg bor fazlalığı olarak değerlendiriliyor yani 5 ppm.
Bu materyalin çözünmediğinden yola çıkarsak bitki klinonun fazla kullanımından kaynaklanan bir bor miktarına maruz kalmaması gerekiyor olması gerek ancak çuval üzerinde bor değerine yer verilmesi beni düşündürdü.Acaba torba içinde toz haldeki materyaldeki bor miktarımı bu verilen?
Açıkçası önceki araştırmalarımıza göre sınırsız kullanabiliriz gibi birşey anlamıştım ama kullanacak olduğum 150 litrelik saksıda yetiştireceğim tohumlar değerli tohumlar ancak su kaybını azaltmak ve bir miktar verim artışı bekliyorum daha doğrusu bazı elementlerin uçarak veya yıkanarak uzaklaşmasını istemiyorum ama 150 litre için kullanacak olduğum miktarı ayarlama konusunda şüphelerim var.

Eski 13-04-2018, 08:18   #153
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Rota madenciliğin umdemin isimli ürünü için siteye eklediği ürün bilgi formunda bor miktarı ile ilgili birşey belirtilmemiş,çuval üzerinde de olduğunu anımsamıyorum ama ege zeolitin çuvalının üzerinde çuval başına toplam 120 ppm bor olduğu görülüyor.Toprakta 5mg/kg bor fazlalığı olarak değerlendiriliyor yani 5 ppm.
Bu materyalin çözünmediğinden yola çıkarsak bitki klinonun fazla kullanımından kaynaklanan bir bor miktarına maruz kalmaması gerekiyor olması gerek ancak çuval üzerinde bor değerine yer verilmesi beni düşündürdü.Acaba torba içinde toz haldeki materyaldeki bor miktarımı bu verilen?
Açıkçası önceki araştırmalarımıza göre sınırsız kullanabiliriz gibi birşey anlamıştım ama kullanacak olduğum 150 litrelik saksıda yetiştireceğim tohumlar değerli tohumlar ancak su kaybını azaltmak ve bir miktar verim artışı bekliyorum daha doğrusu bazı elementlerin uçarak veya yıkanarak uzaklaşmasını istemiyorum ama 150 litre için kullanacak olduğum miktarı ayarlama konusunda şüphelerim var.
Ben bu ürünü kullandım ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sonuçta bor miktarı fazla gelse bitkiler ölürdü diye düşünüyorum.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2018, 09:32   #154
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Ben bu ürünü kullandım ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sonuçta bor miktarı fazla gelse bitkiler ölürdü diye düşünüyorum.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler çuval başına bor miktarı çok fazla olduğu için biraz panik olmuştum birde saksıya muz ekmiştim klino ve Siamad madencilikten aldığım leonarditten eklemiştim bitki tamamen durdu gelişme sıfır aylardır saksıyıda değiştirmeye vaktim olmadı,demek ki bu leonarditte bor oranı fazla ya da biraz fazla kaçırdık ölçüyü.
Fide harçlarına %50 oranında karıştırıldığı yazıyor çuvalda bunu görünce birde sizin deneyiminiz biraz rahatlattı sonraki kullanımlar için.

Eski 08-12-2018, 05:29   #155
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-11-2018
Herkese merhaba,

Forumu bir süredir takip ediyorum ve çok faydalanıyorum. Herkese değerli katkıları için çok teşekkür ederim. Bizim Konya Meram'da 2 dönüm kadar bir arazimiz var. Üzerinde sadece meyve ağaçları bulunuyor. Malum, Konya artık oldukça ciddi su problemi yaşıyor. Bu nedenle ben de toprağı zeolitle biraz düzenlemek istiyorum. Konya'da bu ürünü nereden alabileceğim konusunda bilgisi olan varsa çok faydalı olur.

Teşekkürler.

mhmt123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2020, 16:42   #156
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2020
Arkadaşlar merhaba Rota madenciliğe ait zeoliti(klinoptilolit) Ankara'da satışa sunduk.Aşağıyahyalar mahallesi/Yenimahallede Sarılkan Peyzaj ismiyle.İlgilenenler 05532440761 no'lu telefondan irtibata geçebilirler.

ahmetoztunca beğendi.
sarılkanpeyzaj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025