Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Rota madenciliğin umdemin isimli ürünü için siteye eklediği ürün bilgi formunda bor miktarı ile ilgili birşey belirtilmemiş,çuval üzerinde de olduğunu anımsamıyorum ama ege zeolitin çuvalının üzerinde çuval başına toplam 120 ppm bor olduğu görülüyor.Toprakta 5mg/kg bor fazlalığı olarak değerlendiriliyor yani 5 ppm.
Bu materyalin çözünmediğinden yola çıkarsak bitki klinonun fazla kullanımından kaynaklanan bir bor miktarına maruz kalmaması gerekiyor olması gerek ancak çuval üzerinde bor değerine yer verilmesi beni düşündürdü.Acaba torba içinde toz haldeki materyaldeki bor miktarımı bu verilen?
Açıkçası önceki araştırmalarımıza göre sınırsız kullanabiliriz gibi birşey anlamıştım ama kullanacak olduğum 150 litrelik saksıda yetiştireceğim tohumlar değerli tohumlar ancak su kaybını azaltmak ve bir miktar verim artışı bekliyorum daha doğrusu bazı elementlerin uçarak veya yıkanarak uzaklaşmasını istemiyorum ama 150 litre için kullanacak olduğum miktarı ayarlama konusunda şüphelerim var.
|
Ben bu ürünü kullandım ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sonuçta bor miktarı fazla gelse bitkiler ölürdü diye düşünüyorum.