agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2009, 15:36   #1
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Leonardit Üzerine Tavsiye

Merhaba,
Benim Karamürselde 110 ağaç kadar 2,5 yaşında Trabzon Hurması, 16 Ağaç 2 yaşında Zeytin'im var.Bu sonbaharda da 40-45 ağaç kadar çeşitli meyve fidanı dikeceğim.
Sorularım,
1 -Bu bahçeye leonardit uygulamak istiyorum, var olan ağaçlarıma ne kadar ve hangi metodla leonardit kullanmalıyım?
2- Yeni dikeceğim fidanlar için dikim aşamasında ne kadar ve hangi metodla leonardit kullanmalıyım?
3- Leonardit ile birlikte Yanmış elenmiş keçi gübresi kullanacağım, yorumunuz varmıdır?
4- Karamüsel civarında en kötü ühtümal İstanbul'da Leonardir nerede bulabilirim, fiyatlar hakkında bilginiz varmıdır?

Şimdiden teşekkürler.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 10:22   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Merhaba,
Benim Karamürselde 110 ağaç kadar 2,5 yaşında Trabzon Hurması, 16 Ağaç 2 yaşında Zeytin'im var.Bu sonbaharda da 40-45 ağaç kadar çeşitli meyve fidanı dikeceğim.
Sorularım,
1 -Bu bahçeye leonardit uygulamak istiyorum, var olan ağaçlarıma ne kadar ve hangi metodla leonardit kullanmalıyım?
2- Yeni dikeceğim fidanlar için dikim aşamasında ne kadar ve hangi metodla leonardit kullanmalıyım?
3- Leonardit ile birlikte Yanmış elenmiş keçi gübresi kullanacağım, yorumunuz varmıdır?
4- Karamüsel civarında en kötü ühtümal İstanbul'da Leonardir nerede bulabilirim, fiyatlar hakkında bilginiz varmıdır?

Şimdiden teşekkürler.
Birinci sorunuzun cevabı kullanacağınız leonarditin kalitesine göre değişir. Organik madde ile hümik ve fülvik asit değerleri yüksek bir leonarditte genç ağaçlarda ağaç naşına 3 kg kullanmanız yeterli olacaktır.
İkinci sorunuzda sorduğunuz yeni dikeceğiniz fidanlarda fidan çukuruna 3 kilogram kadar leonardit kullanmanız yeterli olacaktır.
Üçüncü sorunuzda keçi gübresi kullanacağım diyorsunuz. Biliyorsunuz hayvanlar ot yiyerek beslenirler. Dışkılarında bu otları da taşırlar. Böylece bu otlarıda bahçenize taşımış olursunuz. Sizin yerinizde ben olsaydım bahçeme hayvan gübresi sokmazdım.
İstanbul'da Beykoz'da Konca peyjaz, Silivri'de İstanbul ve Rose peyzaj ile Kınalı'da Tunalı peyzaj da bulabilirsiniz.
Başarılar dilerim. Saygılarımla,

Remzi Sarıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2009, 01:24   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Remzi Sarıoğlu Mesajı Göster
Birinci Üçüncü sorunuzda keçi gübresi kullanacağım diyorsunuz.

Biliyorsunuz hayvanlar ot yiyerek beslenirler.

Dışkılarında bu otları da taşırlar. Böylece bu otlarıda bahçenize taşımış olursunuz.
Sevgili Remzi Sarıoğlu,

burada bir hata olmalı..

Keçiler ot yemezler.

Ağaçların ve maki türü bitkilerin, yeşil çalıların yapraklarını ve sürgünlerini yerler.

Dolayısıyla keçi gübresi ot yapmaz.

Tabii ithal (sanen) keçilerini bilemem.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 11:47   #4
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Galeri: 4
Alıntı:
Üçüncü sorunuzda keçi gübresi kullanacağım diyorsunuz. Biliyorsunuz hayvanlar ot yiyerek beslenirler. Dışkılarında bu otları da taşırlar. Böylece bu otlarıda bahçenize taşımış olursunuz. Sizin yerinizde ben olsaydım bahçeme hayvan gübresi sokmazdım.
Üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmiş ama yazmadan edemeyeceğim.

Alıntı:
Sizin yerinizde ben olsaydım bahçeme hayvan gübresi sokmazdım.
Bu nasıl bir mantıktır Tanrı aşkına ? Tarlamıza yanmış ahır gübresi de mi sokmayacağız ? Peki ne yapacağız, hormonlardan bile kat be kat zararlı olan, topraktan yıllarca çıkmayan katı; ya da sıvı fenni gübreleri kullanıp leonarditle işi tatlıya mı bağlayacağız ?

İşin en acı tarafıysa, bu düz mantığa bir Allah'ın kulu itiraz etmemiş.

Ve en önemlisi, benim gibi ailesi için bahçe kuranların organik tarım çalışmaları ahır gübresi kullanmayarak, sırf leonarditle yapılabilcek mi ? Tamam leonardit çok yararlı; ancak bu kadar abartmanın da bir anlamı yok.

Safranlı ve rise_com beğendi.
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 23:38   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2010
orgub organık gubre ve kukurt //mersin

merhaba arkadaslar ben mersınden orgub organık gubre ve kukurt sahibi mustafa aydın

konuyla ilgili soruları ve tartısmaları gördüm.

leonardit cok özel bir ürün olup organık maddesı % 50-70 arasıdır. humik ve fulvik asit se % 50-65 arasıdır. topragınızın ph-kirec ve tuzunu dengeler düşmesine yardımcı olur. su tutma kapasıtesını arttırır. kök gelişimini cogaltır baska sorular olursa cevaplayabilirim.

mersin

orgub organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 10:07   #6
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Nihayet karar verebildim, Mersin Kuyuluk yolunda İnankur Tarımdan Perl Humus aldım, 25 kg. 60 tl.

Name:  Leonardit.jpg
Views: 7225
Size:  66.3 KB
İyi bir ürün seçtiğimi düşünüyorum, çok yağmur yağdığı için ağaçlarıma veremedim, hafta içinde havanın iyi olduğu bir günde gidip ağaç başına 300 gr. vereceğim(satıcının önerisi).

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 13:35   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Nihayet karar verebildim, Mersin Kuyuluk yolunda İnankur Tarımdan Perl Humus aldım, 25 kg. 60 tl.

Eklenti 136953
İyi bir ürün seçtiğimi düşünüyorum, çok yağmur yağdığı için ağaçlarıma veremedim, hafta içinde havanın iyi olduğu bir günde gidip ağaç başına 300 gr. vereceğim(satıcının önerisi).
Adalet Hanım,

Güle güle kullanın. Perl Humus gerçekten güzel bir ürün. Önceki mesajıma bakınca sanki bende burada reklamını yapmış gibi oldum izlenimi edindim. Oysa Orfe Teknik'in Agrohum ve Biyotar'ın Organik Gold ürünleride Perl Humus'a yakın oranlarda organik madde ile humik ve fulvik asit içeriyor. Fiyatları da Perl Humus'a göre daha ucuz. Fazla miktarda alacak arkadaşların bunu göz önünde bulundurmasında fayda var.

Özlem Hanım,

Siz hafta sonu ağaçlara verdiniz mi?

Birde önerim, kullanan arkadaşlar sonuçları ileriki zamanlarda burada paylaşırlarsa sevinirim. Böylelikle deneyimleri biriktirmiş oluruz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2010, 13:34   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-07-2006
leonardit ve hümik asitler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster

Eklenti 136953
Merhaba
ben IZOTAR A.S.den canan yılmaz. Ürünümüz ile ilgili kullanımları, olumlu tepkileri görmek beni çok mutlu etti. Kısaca değinmek istiyorum. PERLHUMUS leonarditdir. toprak uygulamalarında bitkiye oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Leonardit ürünlerini toprak kondisyonlayıcısı gibi düşünmelisiniz. Toprağınızda var olan olumsuzlukları (tuzluluk, pH, toprak yapısı, organik madde miktarı vs) düzenleyen bir madde.Leonarditin işlem görmüş hali potasyum humat olarak adlandırılır. doğada var olan leonardit suda çözünmez haldedir. Zaten çözünür formda olan bir madde olsaydı milyonlarca yıl süren bir parçalanma süreci sonucunda oluşan bu madde yıkanıp gidebilirdi. Potasyum humat leonarditin potasyum hidroksit ile muamelesi sonucunda oluşur. Bu sebeble asit ismi taşıyan ürün alkali değerler gösterir. Toz ve sıvı formdaki potasyum humat toprak yapısı yanısıra bitki içine girebilme özelliği ile bitki metabolizmasına olumlu etki eder. Özellikle köklenmeyi teşvik eder. Bildiğiniz gibi kökler bitkilerin beynidir. Karar verme mekanizması olan önemli hormonlar köklerde üretilir. Bu sebeble canlı köklerin var olması ve çoğalması sağlıklı bir bitki için gereklidir. Sayısız faydaları olan hümik asitlere ilgini yoğun olduğunu görmekten memniyet duydum. Arada bir katılarak sorualra cevap vermek benim içinde güzel bir paylaşım olacaktır.

cnnylmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2010, 14:17   #9
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnnylmz Mesajı Göster
Arada bir katılarak sorualra cevap vermek benim içinde güzel bir paylaşım olacaktır.
Foruma hoşgeldiniz sayın cnnylmz. Şu halde 543 ve 545 numaralı sorularımın muhatabını bulmuş oldum. Tavsiyeleriniz nelerdir acaba?

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2010, 01:57   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2009
Kullanacağınız Leonardit ile ilgili

Değerli arkadaşım leonardit ile ilgili aize aşağıdaki özellikleri yolluyorum. Siz dilediğiniz kadar Leonardit kullanabilirsiniz (ama ağaç başına 3 kg'dan az olmasın).Yakma gibi bir problem olmaz. ANCAK TOPRAK ANALİZİNİZE GÖRE bioşar BAZLI GÜBRE KULLANIRSANIZ daha farklı bir gelişim gözlersiniz. Aşağıda özelliklerini dikkatlice okuyun.
Çim ekeceğim hangi gübreyi kullanayım?
Bahçe, sebze, çim ekimi için hangi gübreyi kullanayım?
Çiftçiler, önce az miktarda kendiniz deneyin!
Deneyin! Sebze ve meyvelerinizin rekoltesindeki artışı da, ürününüzdeki kaliteyi de, toprağınızdaki rahatlamayı da önce kendi gözünüzle görün! Sonra karar verin! Nematod probleminizi çözmek sizin elinizde.
%100 yerli, %100 sağlıklı, %100 güvenli Organik gübremizi arazinizin önce küçük bir bölümünde deneyin. Bu topraklarda nasıl ürünler yetişeceğini kendi gözlerinizle görün! Yetiştirdiğiniz ürünler ihraç edildiği ülkeden geri dönmesin. Arazinizi üç yılda bir gübreleyin, kaygısız çiftçi olmanın keyfini sürün.
Bioşar bazlı gübrelerimiz, arazinizin tahlil sonuçlarına ve üzerinde yetiştireceğiniz bitkinin türüne göre hazırlanır.
Topraksız tarımda kullanılabilecek kadar çok yönlü besleyici gübre BİOŞAR!

* Fide ekiminde şaşmayı önler,
* Fideyi besler ( %70’lere varan organik madde içerir)
* Yüksek oranda Hümik Asit içerdiğinden kireçli topraklarda demir, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum,v.b. gibi inorganik maddelerin bitkiler tarafından kolay alınmasını sağlar.
* Uzun ömürlüdür.
* Üç yıl boyunca bitkinizin düzenli beslenmesini sağlar.
* Nemodat ve yabani ot tohumu içermez, ilaçlama harcamalarınızı azaltır.
* Sebzelerinizde bir kaç misli, meyvelerinizde önemli yüzde oranlarda ürün artışı sağlar.
* Daha az kimyasal ilaç kullanımından dolayı ürün kaliteniz yükselir.
* Dış dünyada pazar bulma şansınız önemli ölçüde artar.
* BİOŞAR fosil menşeyli olup içerisinde kimyasal katkı maddesi içermez.
* Tabana uygulanılan Organik Gübreniz BİOŞAR’dan başka üç yıl boyunca her hangi bir kimyasal ya da hayvansal atık desteğine ihtiyaç yoktur.
* Ektiğiniz Fidelerin Şaşmasını İstemiyorsanız BİOŞAR kullanın.
* BİOŞAR ORGANİK GÜBRENİN DİĞER ADI....
O.G.S
ORGANİK GÜBRE SANAYİ
Çukurova Mah. 85782 Sokak No:2 MERSİN
Tel: (0324) 231 62 64
GSM:0505 595 06 20

elsco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025