![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
Merhaba Burada bilgi ve tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben bahçemde çok killi ve kalitesiz toprağımı ıslah etmek için leonardit uygulamayı düşünüyorum. İlk öncelikli amacım toprağın fiziksel özelliklerini düzeltmek ve daha havadar - sıkışmayan sıvı geçirgenliği yüksek bir hale getirmek. Leonardit tedariği için burada paylaşılan öneriler daha çok humik asit elde etmek için işlemeye en müsait olanlar sanırım. Ama onlar da geniş alana uygulamak için biraz maliyetli. Bu şekilde - işlenmemiş ve kaliteli Leonardit markası için öneriniz olur mu acaba. Daha önce önerilen markaların çoğu üretimi durdurmuş görünüyor. ( O da ayrı konu - neden acaba bu kadar hızlı değişim var?) cevabınız için teekkürler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Çok Üzüldüm. Madenleri mi tükendi acaba. Ben bol miktarda bulunan birşey olarak düşünmüştüm.Ciddi hayal kırıklığı içerisindeyim şu an. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Bu arada bu işe bir blogda okuduğum killi toprak ıslahı ile ilgili yazı ile giriştim. Şimdi farkettim - sanırım sizin blogunuz. Son halinin de oldukça iyi olduğunu belirtmişsiniz. Tebrik ediyorum. Umarım bol bereketli olarak devam ediyordur. Leonardit olarak Fosil Power, Zeolit olarak da Umdemin sipariş ettim. Leonarditi geldiğinde lavabo açıcı ile test etmeyi planlıyorum. (KOH az miktarda bulmak zor olabilir) Böylelikle en azından düz kömür tozunu dökmediğimden emin olurum. Her türlü katkılarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2024
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2023
|
Alıntı:
13 dekar için ne kadar leonardit ihtiyacı hesapladın ? biz geçen sene %35 humik asit tonu 1500'den almıştık, nakliye dahil. daha eskiden ali ayhanın'ın ürünleri vardı hümik asit ağırlıklı aslında verimlide oldu onları kullandık 2 sene ama maliyet faktörü kritik burda |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2024
|
Alıntı:
Merhaba, Dekara 300 kg 13 dekara 4.9 ton. 0-30 cm arasi 1 dekarda 300 ton toprak olacagi varsayimiyla 300 kg ile dekarda organik madde miktarini %0,1 arttiririm varsayimiyla hareket ediyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Düzenleyen Kişniş : 14-11-2024 saat 11:19 Neden: Oran hatali yazim |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2023
|
düz leonardit maliyet açısından sıkıntı değil ama humik asitte belki tüm arazi değilde ağaç bazlı hesaplama yapıp ağaç izdüşümüne uygulama yapmak maliyet-fayda açısından daha faydalı olabilir. sanırım ağaç yaşına göre bir hesaplama vardı bu konuda |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|