agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-09-2013, 23:15   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın MeyveliTepe, Mine hanım, FatihBahce;

Yorumlarınızı komşuma ilettim, ürünü almaktan vazgeçtiler.
Bunun yerine kendilerine İZOTAR ÜRÜNÜ 'PERLHUMUS' önerdim.
Sizlerin bu konuda daha iyi önerileriniz olursa komşuma iletirim.
Ben de bu sene Perlhumus kullanmayı düşünüyorum, sebzelerime çiftlik gübresi kullandığım halde hiç verim alamadım bu yaz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 23:23   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Adalet hanım, bu gibi ürünlerde navlun maliyeti belirleyici oluyor. Bulunduğunuz yerde belirli bir marka önermektense en az navlun maliyetine ve en yüksek humik+fulvik asit oranına (tescilinden) sahip malzemeyi bulup kullanmak rasyonel bir davranış olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 23:41   #3
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Adalet hanım, bu gibi ürünlerde navlun maliyeti belirleyici oluyor. Bulunduğunuz yerde belirli bir marka önermektense en az navlun maliyetine ve en yüksek humik+fulvik asit oranına (tescilinden) sahip malzemeyi bulup kullanmak rasyonel bir davranış olur.
Sayın Meyveli Tepe;

Bahçelerimiz çok küçük, 300 m², bu yüzden önce kalite sonra fiyat bakıyoruz.
Mersin'de çok fazla şansımız yok ayrıca, pek çok Ziraî kuruluş var ama, satışı yapanlar eğitimsiz elemanlar çoğunlukla, bizleri yanlış yönlendiriyorlar.

Eski 09-09-2013, 07:25   #4
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Meyveli Tepe;

Bahçelerimiz çok küçük, 300 m², bu yüzden önce kalite sonra fiyat bakıyoruz.
.....
Sayın Adalet Hanım Merhaba.

Kaliteli bir kompost kullanmak isterseniz size solucan kompostunu öneririm.

İçeriğinde yeterince humik asit de mevcut.

Solucan gübresiyle elde edilmiş çilek, domates yedim ömrümde bu kadar lezzetli meyve sebze yememiştim.

Solucan gübresinin internetteki satış fiyatları yüksek. Edirne ve Burdur'daki solucan gübresi üreten firmalarla samimiyetim var. Edirne uzak olduğu için Burdur'daki firmadan deneme için size ücretsiz solucan gübresi gönderilmesini sağlayabilirim. Sadece kargo ücretini ödersiniz.

Eğer sabredebilirseniz biz solucan gübresi üretim ruhsatı aldığımızda size denemelik istediğiniz kadar gönderebilirim.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 23:29   #5
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Adalet Hanım Merhaba.

Kaliteli bir kompost kullanmak isterseniz size solucan kompostunu öneririm.

İçeriğinde yeterince humik asit de mevcut.

Solucan gübresiyle elde edilmiş çilek, domates yedim ömrümde bu kadar lezzetli meyve sebze yememiştim.

Solucan gübresinin internetteki satış fiyatları yüksek. Edirne ve Burdur'daki solucan gübresi üreten firmalarla samimiyetim var. Edirne uzak olduğu için Burdur'daki firmadan deneme için size ücretsiz solucan gübresi gönderilmesini sağlayabilirim. Sadece kargo ücretini ödersiniz.

Eğer sabredebilirseniz biz solucan gübresi üretim ruhsatı aldığımızda size denemelik istediğiniz kadar gönderebilirim.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Selamlar... Saygılar...
Sayın vetman996;

İlginiz ve teklifiniz için teşekkürler ederim.

Solucan gübresi ve kompostunun değerli bir ürün olduğunu biliyorum.
Dediğiniz gibi fiyatlarının yüksek olması düşündürüyor insanı, bir de buna kargo ücreti eklendiğinde daha makul yollar aramak zorunda kalıyoruz.

Leonardit-Kompost uygulamasını 2014 Mart, Nisan gibi yapmayı düşünüyorum.
O zamana kadar ruhsatı alabilirseniz, fiyatlarınız kargo ücreti eklendiğinde makul sınırları aşmazsa ihtiyacım olan ürünleri alabilirim.
Bu arada siz de 'satış' başlığında fiyatları yazarsanız bir fikrimiz olur.

Kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Eski 12-01-2014, 14:05   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-09-2009
l

Sızı rahatsız edıyorum ama kusura bakmayın.cabuk cevap almam gerekıyor da onun ıcın.yanardag ın ıslenmıs curuflarından[lavlarından]kullansak nasıl olur.leonardıt le aynı seymı bunlar.bırde bende gardenya full ve melısa var saksıda bırısı bana bır mıktar toz humık asıt verdı.suda ne oranda erıtıp vermelıyım **** saksılara toz olarak mı vereyım,yoksatopraklarını degıstır ,
harcına kat mı dersınız.bılgılerınıze tesekkur ederım.yapraklarından verebılırmıyım.ne kadar su ıle karıstırarak vermelıyım.cıcekler bunu toprak tan yaparsak mı daha cabuk daha ıyı alır yapraktan mı yaparsak daha etkılı olur

hafızogulları Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 23:31   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Adalet Hanım, iyi kaliteli bir kompost bulursanız leonardit ile yarı yarıya karıştırarak toprağa verin. Fark yarattığını göreceksiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 23:35   #8
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Çok teşekkür ederim Mine hanım.
Araştıracağım.

Eski 09-09-2013, 00:27   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Mersinde ne var diye hızlıca baktığımda en az üç firma gördüm. Orgüb, Evom gübre, Han gübre. Hepsinde de leonardit var. Muhtemelen aynı kaynaktan ediniyorlar. İlgimi çeken bir şey de, yüksek kükürt oranlı leonardit ürünleri olması. Şayet toprak alkali ise bunlardan da kullanılabilir. Yüksek kükürt oranlı olanlarda humik-fulvik oranları tescillerinde %20-%25 civarında. Normal leonarditleri de tescillerinde %40 görünüyor. Laboratuar analizlerinde %58 gibi görünmekle beraber garanti edilen oran olarak %40'ı esas almak gerekir.

Yukarıda bahsettiğiniz Perlhumus tescilinde çok yüksek humik ve fulvik oranına sahip üst kalitede bir malzeme. Normalde egede üretimi yapılıyor ama Mersinde de bir bölge ofisleri olduğunu görüyorum. Orada bir depo tutuyor ve oradan sevkiyat yapıyorlarsa navlun çok problem olmamalı.

Eski 09-09-2013, 23:12   #10
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Mersinde ne var diye hızlıca baktığımda en az üç firma gördüm. Orgüb, Evom gübre, Han gübre. Hepsinde de leonardit var. Muhtemelen aynı kaynaktan ediniyorlar. İlgimi çeken bir şey de, yüksek kükürt oranlı leonardit ürünleri olması. Şayet toprak alkali ise bunlardan da kullanılabilir. Yüksek kükürt oranlı olanlarda humik-fulvik oranları tescillerinde %20-%25 civarında. Normal leonarditleri de tescillerinde %40 görünüyor. Laboratuar analizlerinde %58 gibi görünmekle beraber garanti edilen oran olarak %40'ı esas almak gerekir.

Yukarıda bahsettiğiniz Perlhumus tescilinde çok yüksek humik ve fulvik oranına sahip üst kalitede bir malzeme. Normalde egede üretimi yapılıyor ama Mersinde de bir bölge ofisleri olduğunu görüyorum. Orada bir depo tutuyor ve oradan sevkiyat yapıyorlarsa navlun çok problem olmamalı.
Sayın MeyveliTepe;

Bahsettiğiniz yerleri tek tek arayıp konuşacağım.
Toprağım alkalik diye düşünüyorum, tabii bu iş düşünmekle olmaz analiz yaptırmak gerekiyor.
Renkleri kırmızıya yakın ortancalarım giderek uçuk pembe bir hal aldılar, buradan yola çıkarak bir tahminde bulundum.
Bu yüzden normal leonardit almayı tercih ederim.

Sayın Mine hanımın önerdiği 'iyi bir kompost' bulmak biraz zor görünüyor, firmalar en iyi kompostun kendi ürünleri olduğunu iddia ediyorlar.
Sonuçta Leonarditi Mersin'den, kompostu Silifkeden alabileceğimi görüyorum.
Leonardit seçimi tamam da, kompostun kaliteli olduğuna nasıl karar vereceğimi bilemiyorum.

Bir de, mantar yetiştiricileri kullandıkları kompostları uygun fiyatlardan satıyorlarmış, bu kompostları kullanmak ne kadar doğru olur acaba?

Eski 09-09-2013, 07:34   #11
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Amerika'da 90.000 solucan gübresi üretimi yapan firma varken bizde 3-5 firma olması çok garip.

Topraksız tarım denemelerimiz mevcut. Topraksız tarımda kimyasal gübrelerin yerine organik gübrelerin kullanılması için çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Örneğin azot kaynağı olarak tavuk gübresi, kalsiyum kaynağı olarak yumurta kabuğu vs.

Organik topraksız tarımı başarabilir miyim bilemiyorum. Solucan gübresi mucizesini görünce bu olabilirmiş gibi geliyor.

Sitenin duayenleri Sayın MeyveliTepe, Sayın Mine Hanım bizi muhatap alırlarsa çok güzel cevap vereceklerdir.

Selamlar... Saygılar...

Eski 09-09-2013, 23:29   #12
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Mine hanımın bahsettiği kompost, kompostlama işleminden geçirilerek patojenlerden arındırılmış, olgunlaştırılmış çiftlik gübresi olsa gerek. Mantar üretimi için özel hazırlanan kompostlar böyle değildir. Kullanılmış mantar kompostunun kullanılmadan önce 2 yıl açıkta bekleyerek tuzunun yıkanması tavsiye edilir. Dolayısıyla riskleri bakımından size tavsiye edemem.

Yukarıda sn.vetman996 solucan gübresinden söz etmiş. Bulunursa katkıları ve besleyiciliği bakımından çok güzel bir malzemedir ancak miktar bakımından kullandığınızda toprağınızda bir hacim oluşturmaz, bu sebeple de göreceli olarak toprak organik maddesinin arttırılmasına doğrudan katkısı çok marjinal kalır. Fakat ek olarak bilhassa sebze ve çiçek dikimi hemen öncesinde çok faydalı olur.

Eski 10-09-2013, 14:21   #13
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Mine hanımın bahsettiği kompost, kompostlama işleminden geçirilerek patojenlerden arındırılmış, olgunlaştırılmış çiftlik gübresi olsa gerek. Mantar üretimi için özel hazırlanan kompostlar böyle değildir.
Mine hanım önerdiği 'iyi kompost' tanımlamasına bir açıklama getirirse çok sevinirim.
Kompost denilince ben mantar üretiminde kullanılanları anladım

Eski 08-12-2016, 13:17   #14
Yeni Üye

afsinleonardit's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2016
Mantar üretiminde kompost kullanıldığı doğrudur lakin Kompost: Bitki parçacıklarının ( kök gövde ve dallar ) bir araya toplanarak üzerinin toprakla örtülmesi suretiyle çürümeye ( fERMENTASYON ) bırakılmasına denir.
Amaç bitki artıklarının organik maddelerinden faydalanmaktır.
Bu işlem su içerisinde 1000-2000 yıl bekleyerek meydana geldiğinde oluşan organik maddeye TORF denir. Komposttan bir derece daha iyidir.
Aynı işlem Yüksek basınç altında 50-100 metre toprak altında 500.000-1.000.000 yıl bekleyerek meydana geldiğinde oluşan organik maddeye LEONARDİT denir. Bu alanında en iyidir. Yüksek oranda Humik ve Fulvik asitler ve Huminler içerir.
Daha geniş bilgi için Lütfen ; afsinleonardit.wixsite.com/asin-leonardit adresini ziyaret ediniz.

afsinleonardit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 14:54   #15
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Hey gidi günler hey. Bu leonardit meretini ta Kütahyadan kargoyla getirtmiştim. Büyük büyük çuvallarda tam 25 adet.Kargoyu nasıl o fiyata getirdiler anlayamamıştım ama satan adam bi şekilde ayarlamıştı. Babam oğlum bu ne derken yüzündeki ifadeyi unutamam sen ne yapmaya çalışıyosun ne bunlar ne böyle ey oğul? Değdi mi valla değdi. Bizde hep toprağı besleyelim hadi getir gübreyi dök saplantısı vardır oysa besle besle ama bu toprağın hiç başka şikayeti olmaz mı hazımsızlık gibi düşünen yok bilader.

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2014, 13:26   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-09-2009
.yanardag ın ıslenmıs curuflarından[lavlarından]kullansak nasıl olur.leonardıt le aynı seymı bunlar.bırde bende gardenya full ve melısa var saksıda.bırısı bana bır mıktar toz humık asıt verdı.suda ne oranda erıtıp vermelıyım **** saksılara toz olarak mı vereyım,yoksatopraklarını degıstır ,
harcına kat mı dersınız.bılgılerınıze tesekkur ederım.

hafızogulları Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 15:40   #17
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Mart başında Humik asit ve EM-A (etkin mikro organizma) ile güzel bir karışım yaparak topraktan vermeyi planlıyorum.Fidan kökü yaş aldıkça uygulama miktarı ona göre artıyor masraf da artıyor.Biz şimdi bakıyoruz ama bakalım bu yavrucaklar bize ne zaman bakacak ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 16:39   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Mart başında Humik asit ve EM-A (etkin mikro organizma) ile güzel bir karışım yaparak topraktan vermeyi planlıyorum.Fidan kökü yaş aldıkça uygulama miktarı ona göre artıyor masraf da artıyor.Biz şimdi bakıyoruz ama bakalım bu yavrucaklar bize ne zaman bakacak ?
bakar bakar merak etmeyiniz
ileride tatlı bir emeklilik gibi olucaktır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 16:10   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Leonadrit'i malatyadan almıştım ceviz ekimi esnasında fidanların altına yaklaşım 250 gr toprakla karıştırıp atmıştım...
Sonuç : Fidanlarımın boyu 100 cm oldu bazıları belki de daha fazla

payamli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 19:33   #20
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
sağolun meyveli tepe, geçen sene diktiğim 15 tane meyve fidanım var yazlığımın bahçesinde bu sene bahara girerken ihtiyacı olan şeyleri tamamıyla veriyim bu yaz iyice büyüsünler istiyorum bazıları çok iyi büüyü bazıları keyifsiz, toprak çok iyi değil sanırım bu leonarditle ilgilenmemin nedeni bu

Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 11:31   #21
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Merhaba
İstanbulda, perakende olarak 25kg lık çuvallarda toz leonardit alabileceğim bir yer var mı? Bir de kafamı kurcalayan bir durum var, Humik asit ve organik madde oranı yaklaşık olarak aynı olan bazı ürünler arasında inanılmaz fiyat farkı var. 25kg lık çuvalların bazıları 18tl, bazılarıysa 45-50tl. Hangi markayı tercih edelim ve nasıl temin edelim şaştım kaldım.

metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 12:39   #22
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metulen Mesajı Göster
Merhaba
İstanbulda, perakende olarak 25kg lık çuvallarda toz leonardit alabileceğim bir yer var mı? Bir de kafamı kurcalayan bir durum var, Humik asit ve organik madde oranı yaklaşık olarak aynı olan bazı ürünler arasında inanılmaz fiyat farkı var. 25kg lık çuvalların bazıları 18tl, bazılarıysa 45-50tl. Hangi markayı tercih edelim ve nasıl temin edelim şaştım kaldım.
Bazı satıcılar yüksek değerli analiz raporu gösterip yüksek fiyata satmaya çalışıyorlar. Ürünün raporuna değil tescil edilen değerlerine (ve geçerli tescili olan) itibar ederek alım kararı vermekte fayda var. Tescili düşük, raporu yüksek olanların kandırmaca olması ihtimali epey yüksek. Neticede rapor, gönderilen bir kilo malzemeye göre veriliyor ve bu malzeme piyasadan elde edilip gönderilmiş dahi olabilir.

Eski 10-02-2014, 14:01   #23
Ağaçsever

metulen's Avatar

Alıntı:
Bazı satıcılar yüksek değerli analiz raporu gösterip yüksek fiyata satmaya çalışıyorlar. Ürünün raporuna değil tescil edilen değerlerine (ve geçerli tescili olan) itibar ederek alım kararı vermekte fayda var. Tescili düşük, raporu yüksek olanların kandırmaca olması ihtimali epey yüksek. Neticede rapor, gönderilen bir kilo malzemeye göre veriliyor ve bu malzeme piyasadan elde edilip gönderilmiş dahi olabilir.
Teşekkürler yanıtınız için. Bu konuda, bahsettiğiniz durumla alakalı bir çok yorum da okudum. Ürün seçiminde uyarınızı dikkate alıcam.

Ama dediğim gibi İstanbul'da bir türlü ürün bulamıyorum. Bari forumdaki satıcılardan alayım diyorum ama forumdaki bazı toprak ve gübre satan satıcılırda toz leonarditin kilosu 6TL

25kg lık ve ortalama sayılacak içeriğie sahip leonardit satan bir firma tavsiye edebilecek veya internet satışı için link verebilecek kimse var mı?

Eski 10-02-2014, 18:53   #24
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Ama dediğim gibi İstanbul'da bir türlü ürün bulamıyorum. Bari forumdaki satıcılardan alayım diyorum ama forumdaki bazı toprak ve gübre satan satıcılırda toz leonarditin kilosu 6TL

25kg lık ve ortalama sayılacak içeriğie sahip leonardit satan bir firma tavsiye edebilecek veya internet satışı için link verebilecek kimse var mı?
Sayın Metulen merhaba.

Piyasada çeşitli kalitede Leonardit var malesef. Kömür tozlarını leonardit diye satanlar dahi var ki bu çok acı. Biz Leonardit satıcılarından numuneler aldık ve kendimiz analiz ettirdik. Sonunda Beyoğlu Gübre A.Ş firmasının Charizma marka leonarditinde karar kıldık. Kahramanmaraş'ta Nur Gölünün yatağından çıkan kaliteli bir leonardit. Bu leonarditi kullanıp memnun olan bir çok çiftçiyle konuştuk. Bu firmanın da bayiliğini aldık. 1kg satış fiyatımız 1.5 tl. 25 kg.lık çuval satışımız ise 20 tl.dir.

Ben size link de vereyim: http://www.madrasol.com/ Sitemizin alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadı ama en kısa sürede tamamlanacaktır. Ürünler faturalı ve anlaşmalı kargo ile uygun şartlarda teslim edilir.

Biz solucan gübresi üretimi yapmaktayız ama Türkiye topraklarının kimyasal zehirden kurtulması ve dostların sağlıklı ürünler yetiştirebilmesi için bir takım çalışmalarımız olacaktır.

Takdir sizindir.. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

Düzenleyen vetman996 : 10-03-2014 saat 19:29 Neden: link düzeltme
Eski 10-02-2014, 21:06   #25
Ağaçsever

metulen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Metulen merhaba.

Piyasada çeşitli kalitede Leonardit var malesef. Kömür tozlarını leonardit diye satanlar dahi var ki bu çok acı. Biz Leonardit satıcılarından numuneler aldık ve kendimiz analiz ettirdik. Sonunda Beyoğlu Gübre A.Ş firmasının Charizma marka leonarditinde karar kıldık. Kahramanmaraş'ta Nur Gölünün yatağından çıkan kaliteli bir leonardit. Bu leonarditi kullanıp memnun olan bir çok çiftçiyle konuştuk. Bu firmanın da bayiliğini aldık. 1kg satış fiyatımız 1.5 tl. 25 kg.lık çuval satışımız ise 20 tl.dir.

Ben size link de vereyim: Anasayfa : madrasol.com Sitemizin alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadı ama en kısa sürede tamamlanacaktır. Ürünler faturalı ve anlaşmalı kargo ile uygun şartlarda teslim edilir.

Biz solucan gübresi üretimi yapmaktayız ama Türkiye topraklarının kimyasal zehirden kurtulması ve dostların sağlıklı ürünler yetiştirebilmesi için bir takım çalışmalarımız olacaktır.

Takdir sizindir.. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...
Merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu konu içerisindeki yazılarınızı okudum. Takdir edilecek çalışmalarınız olduğunu görüyorum. Umarım devam eden çalışmalarınızın sonuçlarını iyi bir şekilde alırsınız.

Sunduğunuz teklif içinse ayrıca teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacak, 100kg (4çuval) için İstanbul Şile'ye ne kadar gönderim ücreti tutacağını söyleyebilir misiniz? Kargo firmalarının o kadar değişik politikaları ve anlaşmaları var ki insan bir şey almaya çekiniyor. Misal mikro dalga kutusu büyüklüğündeki 5kg lık bir kutuya 47tl kargo ödediğimi biliyorum. 100kg lık kocaman gardırop paketine ise 15tl. Bu nedenle belirteceğiniz kargo tutarına göre sipariş vermeyi düşünüyorum. Saygılarımla.

Eski 10-02-2014, 19:14   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Merhaba
İstanbul'da Büyük Çamlıca Fidanlığı, hem kendi kullanıyor hemde satış yapıyor.

Kınalı gişelerinin yakınında bir fidanlık daha kendi fidanlığında kullandığı bu ürünün satışını da yapıyor diye duymuştum.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 21:12   #27
Ağaçsever

metulen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
İstanbul'da Büyük Çamlıca Fidanlığı, hem kendi kullanıyor hemde satış yapıyor.

Kınalı gişelerinin yakınında bir fidanlık daha kendi fidanlığında kullandığı bu ürünün satışını da yapıyor diye duymuştum.
Bir an çok heyecanladım. Çünkü söylediğiniz fidanlığı, Şileye giderken yolumun üzerinde olan Büyük Çamlık Fidanlığı ile karıştırdım. Ama sizin dediğiniz başkaymış

Sonuçta istanbul içi olduğu için gene de büyük sorun olmayacak. Kendilerini arayarak bilgi alırım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Düzeltme: Evet aynı fidanlıktan bahsediyormuşuz. Alemdağ şubesi sanırım benim dediğim fidanlık oluyor.

Eski 10-02-2014, 22:11   #28
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
..........Kınalı gişelerinin yakınında bir fidanlık daha kendi fidanlığında kullandığı bu ürünün satışını da yapıyor diye duymuştum.
Silivri'deki Tunalı Fidancılık olabilir mi??

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2014, 09:20   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Evet, hatırladım orası.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2014, 15:30   #30
Ağaçsever

metulen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Telefonla arayıp görüştüm ama ellerinde leonardit olmadığını söylediler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025