![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2010
|
bu arada perakende satış yapılıyor istediğiniz kadar alabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
TKİ İzmir tarım fuarına stand açmışlar. parakende humas satışı var. ben bugün 2 kg. aldım. Fuar pazar güne kadar açık. izmirden merak eden arkadaşlar ziyaret edebilir. giriş ücretsiz. ilgili kişi nihat ölmez 0544 543 91 91 2 kg. fiyatı 4,72 tl www.ili.gov.tr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Türkiye Kömür işletmeleri ''Hümas '' adıyla Hümik asit ürettiklerini; ve bu ürünü İzmir Tarım Fuarında tanıtmışlardı. ![]() Fiatı 2 lira dolayındaydı. (Bir lt. si) 20 lt. almak için gitmiştik. İkinci gidişimizde kalmamıştı. ![]() Müd. Hasan bey ile kalan 32 adet birer litreliklerin hepsini kapattık. ![]() Kalabalık arttı. '' Ne oluyor bedava mı? veriyorlar derlerken'' biz kolileri dodurduk. Onlar baktı kaldı. ![]() Almak isteyenler için; Sn. Nihat Ölmez şu tel. verdi. 0544 543 91 91 Saygılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
''HUMAS'' ın Ph. değeri neden yüksek? Bu değerlerde (11_13 Ph.) toprağa uygulanırsa Ph. yükseltmez mi? Bu sorular, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi Başkanı Sn. Prof. Dr. Sait Gezgin ' e soruldu. (cep. tel. ile) Sayın Sait hoca uzunca anlattı. Ben kısa yazmaya çalışacağım. ''Leonardit kaynaklı hümik asitlerin Ph. değeri 9 ile 13 arasındadır. Bu çözeltide kullanılan Potasyum Hidroksitten dolayıdır. Bu değerlerde _Ph. 9-13_ toprağa uygulandığında Potasyumu kaybeder. Potasyum hidroksit bazik ortamda çözünür. Çözeltinin Ph.' ı 7 nin altına düşerse Hümik Asitde çözülme başlar. Ortamda Hümik asit kalmaz. Leonarditten elde edilen hümik (fulvik) asite ''HUMAS'' denir. Bunu Ph.değeri 9 ile 13 arasında olması (bakanlıkca) zorunludur. Bu değerlerde toprağa uygulanmasının zararı yotur. Aksine faydası vardır.'' Peki piyasada satılan 4-5 aralığındaki Hümik_Fulvik asitlerin anlamı nedir? '' Onlar Leonarditten elde edilen çözeltiler değildir. Şeker veya kağıt fabrikalarından (başka maddelerden) elde edilirler. Lonardit çözeltisi değildir.'' dedi... Verdiğin bilgiler için Teşekkürler Sn. Sait hocam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
toprağınızda eksik olan potasyum için hümik asit kullanmanız boşunamış. ![]() ![]() Hümik asit ve leonardit gübre değil toprak düzenleyicidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bu sevdaya kapıldık(aslında doguştan sevda vardı)günlerimiz çok bılınmeyenlı denklemlerı çözmekle geçiyor bazen daldan dal geçiyorum kompos leo- klıno- enzim- em- liste uzun bir şeyler yapıp duruyoruz..... bazende annemın hayvan gübresınden ıyı bir sey yok deyişi aklıma geliyor dedikya bu sevda artarak devam ediyor.. masamda ilk önce bu site açılıyor odamda minik enzim şişesi duruyor sagındada organık kitaplarım var bu leo kardeşimi daha önce kullandım yine kullanıcam ancak yazdıgınız gıbı potasyum açıısndan etkısı olmayacak demekkki azot agırlıklı yaptıgım balık enzımınden sonra potas ağırlıklı enzimler yapmam gerekecek..... eeee desenize bu aşk bize daha neler neler yaptırakcak diye...... saygılar hocam...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
TKİ Ilgın işletmesi laboratuarlarında Elbistan kömüründen humik asit üretildiği bir süredir biliniyor. Geçen yıl Tarım Kredi Kooperatifleri birliği ile iş birliği de yapıldı sanırım. Sıvı formda kaliteli humik asit üretilip oldukça düşük fiyatla satılmaya başlandığı bildiriliyor. Satışa sunulan hümik asit ile ilgili herhangi bir içerik testi, analizi göremedim. Sn.Birolum2001, bu gibi raporlara ulaşabiliyorsanız ve bilgilendirebilirseniz çok makbule geçer. Anladığım kadarıyla TKİ'nin lenonardit üretmek gibi bir faaliyeti yok. Doğrudan hümik asit üretiliyor. İçerik de gerçekten iyi ise fiyatlar çok makul. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Resimdeki etikette %12'lik olduğunu görüyorum. Piyasada satılan sıvı hümik asitler genelde %15'likdir. Fiyatına bakılırsa yine de iyi. PH çok yüksek. Kullanırken doza dikkat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
yağni içeriğinde %15 lik humik asit mevcut anladığım kadarı ile |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Ph 12 nasıl bir asidik değer bu ??? Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Bu konu içinde 17. sayfada Perl Humus isimli ürünü şimdi gördüm. Önce şaşırdım, sonra da şaşırmaktan vazgeçtim. Şaşırmamın nedeni Ensar Bey'in eklediği resimlerin üzerinde olması; çünkü bu resimleri görmüştüm, hatta itiraf edeyim resimdeki leonarditleri linyit ocaklarından ona ben getirmiştim. Bizim Leonarditin resimlerini görüp sonra bu konuya da bir şeyler yazmama rağmen o zamanlar görmediğim Perlhumusu görmediğim için şaşırmadım. Ülkemiz toprağı 1-2 metre kazınca leonardit deposu. Ve ithal leonardit gelip 25 kg mı 60 TL ye alıcı buluyor buna şaşırdım. Bizim ocaklarda ise leonardit katmanları dozerle kazınıp kullanılmaz madde olarak bir kenara atılıyor. Sonra da torbaya konulmak üzere kırılıp ufaltılan linyitlerden çıkan toz son senelere kadar atılırken, şimdi üzerine tescil numarası yazılmış torbalara konulup kilogramı 1.5 TL ye satılıyor. Kampanyamız var, 25 kg lık torba alırsanız 25 lira yani kilosu 1 TL diyerek satanlar da var. Burada gerçek yerli leonarditin satılmayıp yerine linyit tozu satılmasının nedeni, linyitin kırma işlemi sırasında zaten çıkan atık madde olan kömür tozunun bedavaya mal olması sanırım. Ocaklarda sağa sola atılıp ya da üzeri gömülen leonarditi çuvala sokmadan önce 100-200 metre taşınması ve kırılıp toz haline getirilmesi işlemi, var. Bu proses çok pahalı ve hassas işlem olduğundan ![]() Tarım üreticisini de kazıklamak zaten eskiden beri mübahtır. Bir de leonarditçiler alsınlar ifadelerini. Kırılması gereken, 20 milyon yıl önce oluşmuş linyit aşağıdaki resimdeki. Hem de kapalı tohumlu ağacın doğal mumyası. %60 ı hümik asit, %15-20 nem içeren pH değeri 4-5, P2O5, K2O, demir ve mangan içeren, kahverengi genç kömür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sn. Denizakvaryum'u aynen dediğiniz gibi, kahverengi veya koyu kahverengi olması gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Humintech firmasının Perl Humus ürününü inceledim. Kahverengiye boyamışlar ![]() Şaka bir yana bu ürün kahverengi, ve sitelerinde analiz, ürün ambalajının üzerinde özelliklerini, kullanım koşullarını anlatan etiket tasarımı, sertifikasyon yetkisi olan kuruluştan sertifika, emniyet sertikası, biyolojik incelemeler yapan labaratuvardan sertifika gibi güven verici bilgiler var. Bir firma ithal etmiş, navlun ve sigortasını ödemiş, gümrük masraflarını ödemiş kendi karını eklemiş, satan bayi karını koyarak para kazanmış. Ve bu ürün üretilirken hammade giriş kontrolü, prosesin tekrarlanabilirliği garantisi, üretim maliyetleri vs masraflar ederek ve kar payını ekleyerek satmış. Ülkemizde satış fiyatı 60 TL olmuş. 6000 Kcal lik linyit kırılıp torbalanarak kilogramı 20-25 kuruşa satılırken, tarım üreticimize, yarar sağladığı söyleyerek satılan linyitin atık tozunun 25 kglık torbası 25 TL. yani 1TL/kg Sonuç: Torbayan memnun, satan memnun. Kullanan enayi yerine konulan kandırılmış . Umarım bu işi gereği gibi yapan, olanakları elverdiğince ürettiğini kontrol edenler de vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Fidan dikerken leonarditi 25 kg.çuvaldan elimle atarken eldiven vs.giymediğimden elim kömür gibi simsiyah oluyor öyle kolay da çıkmıyor. Bu yazışmalardan sonra merak ettim bu kahverengi leonardit eli boyuyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sevgili Deniz akvaryumu, Kahverengi renkli olan leonarditte eli boyuyor.Nedeni öğütme sırasında oluşan küçük vede rutubetli olan partiküller. Ama boyamadan daha çok toprak kirletmesi ya da nemli kırmızı toprak( eski tenis kortlarındaki ) ne kadar boyuyorsa o kadar. Granül haline ya da pellet haline getirilirse boyamaz. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
bir yakınım yeni ekilen tohumlarda sıvı humik asit oranı fazla kullanınca ürünün çıkışında sorun yaşandığnı söyledi kendisi ıspanak yetştiricisi ayrıca,turp,maydonoz,kıvırcıkta da aynı sorunu görmüş bu konuıda gözlem yapan varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Gübretaş'ın ürettiği Humas15(Humik Asit) ve Leolife(Leonardit) öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn. icegamer, Ürün önerirken en azından içeriğini de buraya ekleseydiniz. Böylelikle insanların karşılaştırma fırsatı olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın Halil Önen Sayın Sait hoca'nın açıklamaları için teşekkürler, ama biz amatörlerin az miktarda( ev içi bitkilerimiz için ) Humik asit ihtiyaçlarımızı karşılamak için alacağımız ürünlerin, şeker veya kağıt fabrikalarından elde edilip, edilmediğini nasıl anlıyacağız, genelde satıcı doğal olarak ürününü iyi olduğunu söylemektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ph. aralığı 9 ile 13 arasında ise Leonarditten elde edilmiştir. (en iyi değer) Leonarditten elde edişte Ph. değeri 7 nin altında ise Bakanlık izin vermiyormuş. ( Prof. Dr. Sait Gezgin hoca, arasıra Ağaçlar. net ' i takip ettiğini (beyendiğini) ve isteyenlerin leonardit ve toprak bilimi hakkında sorularına cevap verebileceğini söyledi. Ulaşmak kolay... İsmini google babaya yaz yeter.) ![]() Saygılar, Sn. ykolko. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Alıntı:
Kullanımda farklılıkları varmıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerden elde edilen humik asit ile leonarditten elde edilen humik asit aslında aynı sonucu sağlamıyor mu? Toprağa devamlı potasyum hidroksit vermek uzun vadede toprağın mikrobial işlevini yok etmez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kendi Humik Astini Kendin Yap
Sıvı humik asit yapmak cok kolay bir işlem. Kısaca bunun nasıl yapıldığını anlatayım. Gerekli Malzemeler: 1- 3 Lt su 2- 1 Kg Leonardit 3- 200 gr Potasyum Hidroksit Bu malzemeleri büyük ve biraz dayanıklı bir plastik kabın içerisinde, suya önce potasyum hidroksit, sonra leonarditi yavaş yavaş dökerek kalın bir tahta parçası ile karıştırınız. Bu tepkime ekzotermik (dışarıya ısı veren) bir tepkime olduğu için su fokurdamaya başlayacak ve suyun sıcaklığı bu sırada 50 °C'nin üstüne çıkacaktır. Bu yüzden dikkatli olunuz. Yüzünüze ve gözünüze sıçratmayınız. Bir süre sonra tepkime yavaşlayacak ve ısı biraz düşecektir. Bu aşamadan sonra külotlu bir kadın çorabı bularak bu sıvıyı süzünüz. Çorapta kalan tortuyu çorabın ağzını sıkıca bağlayarak çamaşır makinesine atınız ve kalan suyu makineye doldurunuz. Daha sonra makineyi 80 °C'ye ayarlayarak çalıştırınız. Çalıştırma sırasında makine dışarıdan su almamalıdır. Bu karıştırma işlemi en az 3-4 saat sürmelidir. Bu yüzden makinede programı bir kaç kez başlatmanız gerekebilir. 4 saat sonrasında çamaşır makinesini boşaltma konumuna alarak boşaltma borusundan sıvıyı bir kovaya alınız. Daha sonra bu sıvıyı süzerek alınız. Elde ettiğiniz humik asitin pH derecesi büyük olasılıkla 8 üzerinde olacaktır. Not1: Karıştırma işlemi eski merdaneli makinelerde yapılırsa daha iyi olur. Ya da bir yayık bulup elle yapabilirsiniz. Belki içinizde makine mühendisi olanlar daha iyi bir karıştırıcı bulabilir. Not2: Karışıma yarım kg kadar melas veya pamuk küspeside katabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Alıntı:
organik gübreler ayrıca toprağı kabartır;havalandırır:tuzluluğu düşürür ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Sn. Cebrail, Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu. Alıntı:
Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi. Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda. Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Çünkü kompostun içerisinde yeteri kadar humik asit var. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb. Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır. Düzenleyen acemi_caylak : 27-04-2011 saat 07:36 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |