agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2010, 16:12   #1
Ağaç Dostu

ihsankaya45's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2008
arkadaşlar;
düşük ph lı leonardit içindeki Toplam (hümik + fulvik) asit oranının yüksek olmasıylamı ilgili ? düşük ph = yüksek kaliteli leonardit yorumunu yapabilirmiyiz ?

ihsankaya45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 16:36   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. ihsankaya45,
Evet dediğiniz doğru. Aşağıdaki tablo bu durumu özetliyor zaten.

İçerikDüşük KaliteOrta KaliteYüksek Kalite
Hümik asit % 35-50 50-65 65-85
Organik madde miktarı % minimum 35 minimum 50 minimum 65
pH değeri 6,5±1 5,5±1 4±1
C/N 21±1 19±1 17±1
Özgül ağırlık(gr/cm3) 1,4±0,1 1,2±0,1 0,8±0,1
Bazik sölüsyonda çözünürlük düşük orta yüksek

Düşük Ph aynı zamanda bazik solüsyonda hızlı çözülme anlamına geliyor.
Ph derecesi 1 ile 14 arasında bir skalada tanımlanır. Ph 1 en asidik anlamına geliyor. Ph 14 ise en bazik.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 17:32   #3
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Konuyu kesin karara bağlamaktan kastettiğiniz nedir anlamadım. Daha tam ve kesin kimyasal formülü bile netleştirilememiş bir üründen söz ediyoruz. Kim karar verecek veya karar verene nasıl inanacağız?
İşte ben de bunu kastetmiştim, anlamayacak ne var bunda.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 17:58   #4
Ağaç Dostu

Sn. Adalet Yağcı,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Bu konulardan profesyonel olarak anlayan üyeler, konuyu kesin bir sonuca bağlasa fena olmaz.
demiştiniz. Profesyonel olarak anlayan nasıl karar verecek veya bizi nasıl yönlendirecek? Anlamadığım tarafı buydu. Neyse şimdi daha netleşmiş oldu.

Eski 11-02-2010, 10:08   #5
Ağaçsever

adnanu's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2009
Arkadaşlar piyasada çok değişik markalarda hatta linyit tozundan tutunda gerçek leonardit'e kadar o kadar çok madde satılıyorki bunu ayrıştırmak çok zor fakat çok ta ucuz fiyatına bakıp aldanmayın derim.Fiyatı belirleyen en büyük etken ambalaj ve nakliyedir,tahlil sonuçlarına göre değerlendirip firmanın size olan uzaklığınıda hesaba katarak karar verebilirsiniz.

adnanu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2010, 23:43   #6
Ağaç Dostu

Bugün itibariyle, leonardit ile birlikte ponza taşının ağaçlara uygulaması bitmiş durumda. Sanırım bu duruma en çok Epsody sevinecek
Üreticinin tavsiyesi ile, ağaçların yaşı ile orantılı olarak, çinko sülfat ve kükürtü birlikte uyguladık.
Ayrıca okuduğum kaynaklara göre tek başına leonardit etkili olmadığı için Biofarm organik gübreyi de ekledik.
Uygulama miktarları aşağıdaki tablodadır.

Ağacın YaşıLeonardit Miktar (Kg)Ponza Miktar (Kg)Biofarm Miktar (Kg)Çinko Sülfat Miktar (Gr) Kükürt Miktar (Gr)
40-5010108250100
5-10553200100
3442,5150100
2332100100

Daha sonra gelişmeleri birlikte izlemek açısından, yarın başarabilirsem bir kaç tane fotoğraf eklerim.

Eski 14-02-2010, 10:16   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Epsody'nin sevinci Tam değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Bugün itibariyle, leonardit ile birlikte ponza taşının ağaçlara uygulaması bitmiş durumda. Sanırım bu duruma en çok Epsody sevinecek
Üreticinin tavsiyesi ile, ağaçların yaşı ile orantılı olarak, çinko sülfat ve kükürtü birlikte uyguladık.
Ayrıca okuduğum kaynaklara göre tek başına leonardit etkili olmadığı için Biofarm organik gübreyi de ekledik.
Daha sonra gelişmeleri birlikte izlemek açısından, yarın başarabilirsem bir kaç tane fotoğraf eklerim.
Arkadaşım acemi_caylak; şunu peşinen söylemeliyimki, sevincim tam değil bu kadar tartışmalardan sonra leonardit konusunda davranan bir tek senin olman, yeterli bir sonuç değil bence, tartışmalarımızda ne benim nede diğer başlıklarda leonarditle beraber ponza taşını öneren olmadığı halde siz rastgele bir alış veriş pazarlığı içine bir ponza takviyesi ile leonardit işini bağladınız.

Ben leonardit uygulamalarında zeolit veya klinoptilolitin beraber kullanımını önermiştim bunu aklı başında dünya alem bilmektedir, bilmelisinizki klinoptilolit bir gübre katkısı olma özelliği olan tek aktif mineral, sizin bu düşüncelerinizin kaynağını bilmek isterdim, genede topraklar adına hayırlı olmasını ve emeğinin karşılığını bul ürün almanı dilerim, sevgiyle kalınız.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 10:14   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşım acemi_caylak; şunu peşinen söylemeliyimki, sevincim tam değil bu kadar tartışmalardan sonra leonardit konusunda davranan bir tek senin olman, yeterli bir sonuç değil bence, tartışmalarımızda ne benim nede diğer başlıklarda leonarditle beraber ponza taşını öneren olmadığı halde siz rastgele bir alış veriş pazarlığı içine bir ponza takviyesi ile leonardit işini bağladınız.
Sn. Epsody,

Açıkçası zeolit (klinoptilolit) bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Ancak çekmiş olsaydı bile kullanamazdım. Sizinki gibi küçük bahçelerde bir çok maddeyi sürekli denemek, gözlemlemek gerçekten güzel. Örneğin resmini eklediğiniz domates, patlıcan ve biberlerin görüntüsü bile insanı çok mutlu eder. Hele onları toplamak, dokunmak vb. bir başka duygudur. Ama büyük bahçelerde bu işler o kadar kolay olmuyor. Örneğin biz bu uygulamayı yaptık ve bir an önce yağmur yağsın diye bekliyoruz. Oysa sizinki gibi küçük bir bahçeyi bırakın musluğu, kovayla taşıyarak bile sulayabilirsiniz.
Bu nedenle, büyük bahçeler için bu uygulamaları yapmaya kalktığınızda maliyetler devreye giriyor. Etkisinin ne olacağı tam olarak bilinmeyen, henüz üzerinde yapılan araştırmalar süren, hatta kanser riski bile taşıdığı söylenen bir maddeye yatırım yaparken ciddi ciddi düşünmek gerekir. Buradaki yazışmalardan bilirsiniz. Ben leonardit için bile uzun süre düşündüm. Olabildiğince farklı firmayla görüştüm. Internette bulabildiğim her kaynağı taradım vs.
Yani sonuçta cebinizden oldukça yüklü bir para çıkıyor ve Zeytincilik yapan bütün arkadaşların bildiği gibi, eğer 50-100 dönüm civarı bahçeniz yoksa maliyetlerinizi bile karşılayamıyorsunuz.
Ponzayı çok ucuz olduğu için tercih ettim. 20 ton ponzayı 200 TL'ye temin edebiliyorsunuz. Üstelik su tutma kapasitesi ve Potasyumlu gübreye olan ihtiyacı azaltması tercihimde en büyük etkendi .Tabi işin içine nakliye girince uzaklığa bağlı olarak bu fiyatlar 4-10 katına kadar çıkıyor. Ben ton başına 80 TL nakliye parası ödedim ve 2,5 ton aldım.

Durum bundan ibarettir. Yani hiçte sözettiğiniz gibi "rasgele bir alışveriş pazarlığı" içinde bu alışveriş gerçekleşmedi. Hata Çinko Sülfat ve Kükürt konusunda bulunduğunuzun yerden alınız diye tavsiye de bulundular. Ki Çinko Sülfat maliyeti taşıma hariç ponza kadar tutuyor. Yani satıcının kazıklaması gibi bir durum oluşmadı.

Düzenleyen acemi_caylak : 15-02-2010 saat 11:18
Eski 15-02-2010, 11:11   #9
Ağaç Dostu

Açıklamalarınız beni tatmin etmedi diyebilirim.

Alıntı:
Sn. Epsody,

Açıkçası zeolit (klinoptilolit) bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Ancak çekmiş olsaydı bile kullanamazdım.
Sizi bir yanlış anlaşılmadan kurtarmak isterim, nereden öğrendiğiniz bilmiyorum ama, Zeolit bir kansorejen madde değil bilakis önleyici bir mineral olma özelliği taşıyan bir mineral, bu minerali tanımak için gereken araştırmalarınıza biraz daha önem vererek derinleştirseniz göreceksiniz ki sovyetlerdeki çernobil atom santrali kazasının etkilerini azaltmak için bu minerli kullanmaktaki hasasiyetlerin bu mineralin bölgediki radyo aktif kirlenmeyi önlemediki özelliğinden bu mucizevi minerali kıyabında mahküm etme yanlışlığınızdanda vaz geçebilirsiniz.

Şunu iyice anlamalısınız ki gübre katkısı bu mineral sayesinde topraklarımız da, mineral gübrelerin kirlenmesindenden kurtularak temiz bir çevre ve gübrelerden maksimum fayda sağlıyarak daha ekonomik bir bitki besleyerek ayrı bir kazanım elde edilerek ülke kaynaklarının ısrafıda önlenecektir.

Sizden ricam bundan böyle araştırmalarınızı daha objektif bir bakış açısıyla yaparak ihtiyaçlarınıza buna göre yön vermenizi öneririm sevgiyle kalın.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=78
http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=24

Düzenleyen epsody : 16-02-2010 saat 09:13 Neden: Link iavesi.
Eski 15-02-2010, 13:05   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Sn Acemi Çaylak,

Pomzayı nereden temin ettiniz ?
Bilgi verirseniz sevinirm.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 13:38   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Acemi Çaylak,

Sevgiyle kalın
Sn. Ensar,

Reklam olmaması açısından firma adını özelinize yazıyorum.

Eski 15-02-2010, 20:52   #12
Ağaç Dostu

Başlık dışı sorular hakkında açıklamalar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Acemi Çaylak,

Sevgiyle kalın
Arkadaşım ensar, bu linklere göz atarmısınız.
http://www.clinoptilolit.com/turkce/devam.htm
http://www.akgultarimnet.com/

Eski 15-02-2010, 14:06   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-02-2010
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım hobi bahcesi yapmaya calısıyorum 1.400 rakımlı bir mezrada 6 dönüm arazide şuan 82 kök farklı meyve diktim ama hem rakıma baglı serinlikten hemde topragımın çok kireçli olmasından( bazı kısımlarını fidan dikmek için açtıgımda abartısız resmen beyaz kireç torbasının içine dikiyorum)ağaçlar cok yavaş büyüyor bu senede 40 civarında daha meyve dikeceğim dikerkende leonardit ve su sorunum da oldugu için ecosorb kullanmayı düşünüyorum burdan takib ettiğim kadarıyla sadece leonardit kullanmakta yetmiyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi

komkarbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 15:02   #14
Ağaç Dostu

komkarbey Arkadaşım, aramıza hoş geldin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi komkarbey Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım hobi bahcesi yapmaya calısıyorum 1.400 rakımlı bir mezrada 6 dönüm arazide şuan 82 kök farklı meyve diktim ama hem rakıma baglı serinlikten hemde topragımın çok kireçli olmasından( bazı kısımlarını fidan dikmek için açtıgımda abartısız resmen beyaz kireç torbasının içine dikiyorum)ağaçlar cok yavaş büyüyor bu senede 40 civarında daha meyve dikeceğim dikerkende leonardit ve su sorunum da oldugu için ecosorb kullanmayı düşünüyorum burdan takib ettiğim kadarıyla sadece leonardit kullanmakta yetmiyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi
Arkadaşım açıklamalarından anlaşılıyorki, Bahçenizin toprak yapısı organik özellikleri eksiklik arz adiyor, Toprağınızı organik maddece zengin hale getirmek için bol miktarda ahir gübreleri kullanmakla toprağınızın yapısını organik maddece zenginleştirebilirsiniz.

Sonbahar döneminde gübreleme yaparken leonardit uygulayıp, ağaçlarınızın budama artıklarınızın öğütülerek malç yaparsanız gübrelerinizin yarayışlılığını artırmanın yanında topraklarınız da organik malzeme kazandırmış olursunuz.

Toprak çalışmalarımın örnekleri, bahçemin linkinde görebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=14353&page=3

Düzenleyen epsody : 15-02-2010 saat 15:10 Neden: link ekleme.
Eski 15-02-2010, 15:57   #15
Ağaçsever

hoş bulduk epsody peki arkadaşım ilk baharda yeni fide dikerken fide çukuruna leonardit ahır gübresi ve ecosorb kullansam olur mu bunlar haricinde sizler ne önerirsiniz ayrıca malç ı biraz açarsanız sevinirim birde toprakta tuz oranını nasıl düşüre bilirim bu işleri yeni öğremeye çalışıyorum o yüzden çok soru sorabilirim şimdiden söyleyeyim

Eski 15-02-2010, 21:08   #16
Ağaç Dostu

komkarbey Arkadaşım, İyi yoldasın devam.

Alıntı:
hoş bulduk epsody peki arkadaşım ilk baharda yeni fide dikerken fide çukuruna leonardit ahır gübresi ve ecosorb kullansam olur mu bunlar haricinde sizler ne önerirsiniz ayrıca malç ı biraz açarsanız sevinirim birde toprakta tuz oranını nasıl düşüre bilirim bu işleri yeni öğremeye çalışıyorum o yüzden çok soru sorabilirim şimdiden söyleyeyim
Malç olayını tüm ayrıntılarıyla aşığıdaki linkten tıklıyarak öğrenebilirsin, Toprağına klinoptilolit ilave ederek tuz oranını düzenleyebilirsin, toprağına ilave edeceğin ahır gübreleri gibi organik malzemeler ilave ederek topraktaki mikrobiyal canlılarda topraklardaki tuzu biyolojik öğüterek zararlı forumdan çıkarabilirler.

Topraklarındaki tuzun göstergesi solucanların miktarıylada tahmin edebilirsin, solucanlar tuzlu topraklarda yaşayamazlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18039

Eski 16-02-2010, 10:13   #17
Ağaçsever

sagol dostum bende toprağın tuzlu olduğunu baharda ağaçların etrafını sürerken nohut serpiyordum taze nohut yerken tuz dudaklarımı yakıyordu şimdi senin bu solucan olayında tam doğruladı ben dikkat etmemiştim ama hakkaten bir tane bile solucan görmedim tarlada anlaşılan benim bu tarlayı ıslah etmem bayağı uğraştıracak beni

Eski 16-02-2010, 10:24   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
sagol dostum bende toprağın tuzlu olduğunu baharda ağaçların etrafını sürerken nohut serpiyordum taze nohut yerken tuz dudaklarımı yakıyordu şimdi senin bu solucan olayında tam doğruladı ben dikkat etmemiştim ama hakkaten bir tane bile solucan görmedim tarlada anlaşılan benim bu tarlayı ıslah etmem bayağı uğraştıracak beni
Sn. Komkarbey,

Bence öncelikle bir toprak tahlili yaptırmanızda fayda var. En azından toprağın Ph seviyesi, topraktaki tuz oranı ve organik madde miktarlarını bilmek gerekiyor.

Ayrıca forum kuralı olarak, aşağıdaki linkte kendinizi tanıtırsanız sevinirim.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

Eski 17-02-2010, 09:51   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-01-2010
kusura bakmayın

arkadaşlar merhaba,
eskişehirde 4 dönüm meyve baçemiz var. ayrıca yaklaşık 15 dönüm kadar badem ve ceviz ektik. tarla yaklaşık 30 yıldır kullanılmıyordu. 5 sene önce meyveliği yaptık. geçen sene de badem ve cevizleri ektik. amaç ağaç yetiştirmek. her yıl meyveliğe doğal gübre atıyoruz ama yeni yaptıklarımıza yetiştirmemiz mümkün değil. bu nedenle sizlerden pompa ya da su ile verebileceğimiz gübreler konusunda danışmak istiyorum. biliyorum her yeni katılan bir takım sorular yöneltiyor ve baştan alıyorsunuz. ama bütün forumu okuyacak vaktim yok. bana önerilerinizi belirtip linkler verebilirsiniz. şimdiden teşekkürler...

zapatista70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2010, 11:47   #20
Ağaç Dostu

Zapatista 70 Arkadaşımıza Paylaşımlar.

Arkadaşım sorunu aldım, biliyorumki topraklarımızın organik içeriği çok düşük ,yıllarca kimyasal gübreler kullanarak topraklarımızı yapısı bozulduğundan, üzerinde bitki yetiştirmek ve ürün almak ancak bu yapının düzeltilerek organik yapısı zenginletirmek suretiyle sonuçlar alınabilir, size peşinen şunu söylemeliyimki su ve gübreleme yaparak ürün yetiştirilemez.

Suyun ve bitki besin maddelerinin bitkilere alımını sağlamak için toprakların bu yönde düzenlenmesi gerekmektedir, benim toprak çalışmalarmın içinde bu tür başlıklar da yazılmış mesajlarım bulunmaktadır, size bu linkleri mesajımda ekliyorum , bu yazılarda size yardımcı olacak bilgiler mevcut siz isterseniz ayrıntıları ilgili konu başlıklarında ileterek, size seve seve cevap verebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14353

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14321

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15147

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18039

Eski 27-02-2010, 17:01   #21
Yeni Üye

h.erarslan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Herkese merhaba. Aşa yukarı bu başlıktaki her mesajı okudum sayılır. Benim sorum şu: Elimde zeytin ve sakız çelikleri var köklendirmek istiyorum. İlaç bayine köklendime hormonu sordum, IBA dan bahsettim onlarda bana Hümik asit var dediler. aLMADAN ÇIKTIM. Şimdi burada okuduklarıma dayanarak görüyorum ki köklendirmeye bi etkisi yok. Peki satııc bana niye hümik asit önerdi??

teşekkürler şimdiden..

h.erarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 18:48   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.erarslan Mesajı Göster
Herkese merhaba. Aşa yukarı bu başlıktaki her mesajı okudum sayılır. Benim sorum şu: Elimde zeytin ve sakız çelikleri var köklendirmek istiyorum. İlaç bayine köklendime hormonu sordum, IBA dan bahsettim onlarda bana Hümik asit var dediler. aLMADAN ÇIKTIM. Şimdi burada okuduklarıma dayanarak görüyorum ki köklendirmeye bi etkisi yok. Peki satııc bana niye hümik asit önerdi??

teşekkürler şimdiden..
Sn. H.Erarslan,

Bence bilmeden önermiştir. Köklendirme için etkisi vardır. Ancak tek başına etkili değildir.

Eski 28-02-2010, 19:17   #23
Yeni Üye

h.erarslan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Alıntı:
Sn. H.Erarslan,

Bence bilmeden önermiştir. Köklendirme için etkisi vardır. Ancak tek başına etkili değildir.
Anladım teşekkürler zaten köklendirmesi sorunlu bitkiler hiç ben hümik asit falan uğraşmayayım IBA dan şaşmayayım.

h.erarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 18:53   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-01-2010
sayın epsody, çok teşekkür ediyorum. birazdan linklere bakacağım. ama yine de soracaklarım olacaktır. şimdiden sabrınıza kuvvet diyorum.

zapatista70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 22:10   #25
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Bugün iki paket Leonardit aldım: 2 çeşit vardı biri 15 TL 20 kg diğeri 20kg 70 TL. benim Aldığım 15 TL olan içinde Humik ait oranı %55 diğeri ise (Fulvik)%35 nem 15 yazıyordu markalara dikkat etmedim akşam üzeri aldım arabada daha fazla inceleme şansım olmadı bakalım nasıl etki edecek . Ağaçları bu yıl gıdaya boğacağım sanırım.15-15-15 kopoze gübre ile üre karıştırdım .30-40 gr verdim fidanlara Bu hafta sonu Leonardit ve ahır gübresi ilave edeceğim ya çok besindne telef olurlar ya da coşarlar bakalım.Fidanlar bir yaşında.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 11:41   #26
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Bu gün sabah çuvalın üzerini inceledim. Firma ünütar tescili var firmanın değerler şu şekilde düzeltiyorum. Hümik asit %55 organik madde %40 fiyat 15 TL

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 12:23   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Bu gün sabah çuvalın üzerini inceledim. Firma ünütar tescili var firmanın değerler şu şekilde düzeltiyorum. Hümik asit %55 organik madde %40 fiyat 15 TL
Firmanın 3 tane ürünü var. Bio Atak Süper olanın oranları sizin söylediğiniz oranlarla örtüşüyor. Ancak ph seviyesi biraz yüksek gibi. 6-9 arasında gösteriyor.

Eski 02-03-2010, 14:27   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Merhaba dostlar,ben bir jeoloğum.ama 15 yıldır da sınıf öğretmeni olarak anamurda çalışıyorum.
Ben kendi hümik asidimi kendim yapmak için bir uğraş içine girdim.araştırınca oldukça fazla bilgiye ulaşıyorsunuz.leonardit bu işin temeli.birde yaban gülü(kuşburnu bitkisi)bitkisinin yapraklarında yoğun şekilde humik ve fulvik asit içeriyor.ben yayık makinesini kullanarak koh + su+ leonarditi 4 saat 70-80 derecede karıştırarak hümik asidi elde ettim.şu an bu ürünü damlama ile 250 metrekarelik bir çilik alanında denemeye tabi tutuyorum.gelişmelerden sizlerle paylaşacağım.tüm organik tarım sevdalılarına başarılar diliyorum.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 14:42   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
ben yayık makinesini kullanarak koh + su+ leonarditi 4 saat 70-80 derecede karıştırarak hümik asidi elde ettim.
Sn. Mtugrul33,

"Karıştırarak" derken çıkan buharı damıtarak mı humik asit elde ettiniz? Yoksa sıvının kendisi mi humik asite dönüşüyor?

Eski 02-03-2010, 16:52   #30
Ağaçsever

arkadaşlar elit tarımın ürünleri hakkında bilgisi olan var mı ürünlerinin içeriği hakkında tam bilgi edinemedim son çıkardığı orvin k püre adlı ürün kendi sayfalarında da göremedim bir tane orvin k adlı ürünleri var ama o değil sanırsam onunda içerik bilgileri yok(oran olarak)

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025