![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2009
|
Önemli bir humik ve fulvik asit kaynağı olan leonardit toprak düzenleyicilerde kullanılan diğer organik madde kaynağıdır. Üretimde kullanılan leonarditin organik madde düzeyi %50 üzerinde olup %40 düzeyinde humik asit içermesi önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca uygun pH (%6.5) düzeyi ve tuzsuz olması leonarditin tarımsal açıdan kullanımında büyük yararlar sağlamaktadır. Tamamen organik kökenli olan ve oluşumu yüzbinlerce yıl alan Leonardit toprağa organik madde dışında humik ve fulvik asit sağlayarak toprağın kimyasal ve fiziksel kalitesini olumlu yönde geliştirmektedir. Leonardit özellikle Türkiye gibi toprakları kireççe zengin ortamlarda sağladığı organik asitlerle bitki besin maddelerinin alımını arttırmaktadır. Başka bir ifadeyle topraklarımızda yıllardır yanlış gübreleme sonucu birikmiş olan fosfor, potasyum gibi besin elementlerini çözerek bu besin elementlerinin alımını sağlamaktadır. Leonardit yüksek su tutma kapasitesi nedeniyle sulama suyunun topraktan hemen uzaklaşmasını engelleyerek düşük su tüketimini sağlamaktadır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
LEONARDİT Miktar Organik madde (550°C yakma) 55% pH (26°C) 6.94 Toplam humik ve fulvik asit %49.5 Nem (105°C) %18.7 Gözeneklilik %33 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
çuvallar ağır olmasın diye 25 kilolu olarak düşünüldü, |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
bu fiyatlar parakende fiyatlar olup toplu alımlarda çok daha cazip fiyatlar oluşabilecektir |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
bende istanbulda kalıyorum ama ipsalada arazilerimz var buğday ve ayçiçek tarımı yapıyorum buğday ve ayçiçekte uygulama nedir yağni 1 dönüm toprağa uygulama sıvı **** katı formında uygulama hk bilgi verirmisiniz ayrıca istanbulun hangi semtindesiniz adres bilgileriniz mesajla bildirimisiniz birde fyat bilgilerin gireseniz sevinirim saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Buğday %13-25 Domates %20-30 Arpa %15-18 Lahana %25-30 Karabuğday ve Darı %25-50 Patates,havuç,pancar,turp %25-40 Bütün narenciyelerde %30-60 Pamuk %10-30 Çayır,çimen,çim %100'e kadar Salatalık %34-38 Üzüm %25-30 Elma %8-20 dekara 20-30 kg kullanılabilir fazla verilmesinde ürünlerde bir zarar oluşmaz aksine faydası vardır toprak altına tohum makinasıyla **** bitki köklerine açık olarak uygulanabirir en iyi sonuç toprak altı uygulamasından alınır Mısır %30 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Remzi Sarıoğlu Hakında bilgi sahibi olmak.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Adnanu, ürününüzün tescil bilgileri hakkında bilgi verebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
|
lonardit
Alıntı:
çünkü gelen fax çok net okunmuyor |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Leonardit
Alıntı:
saygılar |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
tahlil sonuçları
fotoğrafı yükledim |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sn adnau Yazılar pek okunmuyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
resmi farklı kaydettikten sonra büyütebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2017
|
merhaba, okudukça kafam karışıyor bu leonardit, humik fulvik asit konularında, ben hobi amaçlı bahçemin 200 m2 lik bir alanına yaz sebzeleri dikeceğim. Tohumlarımı özenle toparlamaya çalıştım geleneksel hibrit ya da f1 olmayanlardan. Bunların bir kısmını viyollerde toprakla buluşturdum şimdi çimlenmesini bekliyorum Tabi ki çok iyi beslemek istiyorum, güçlü kökleri,gövdeleri ve yaprakları olsun ve bol verim alayım istiyorum herkes gibi, fidancılarda fidecilerde satılanlar gibi olur mu bilmiyorum, öyle güçlü olmalarını istiyorum çimlenme fideleme aşamasında onlara ne verebilirim? lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz? direk ürün adı verebilirseniz çok sevinirim reklam olmazsa, şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Sn.Adnanu, yanlış anlaşılmasın lütfen. Sorduğum, sizin laboratuara örnek gönderip aldığınız/alabileceğiniz analiz raporu değil. Ürünün bakanlık tescilinde görünen ve garanti edilen içeriğidir. Sizin kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz analiz raporları tüketici açısından güvenilir olmayıp, satılan malın rapordaki efsafta olmasının garantisi olmamaktadır. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
|
Tescil belgenizi nerede görebiliriz? İnternette yoksa rica etsek buraya resim olarak koyabilir misiniz? Ürününüzün ticari ismi ve üretici firma nedir? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
istediğiniz tüm bilgileri buraya yazacağım. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Yukarıda sözettiğiniz toplantı yapıldı mı acaba? Tescil belgesini paylaşabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Meyvelitepe Orfe tekniğin çıkarmış olduğu Agrohum hakkındaki fikrinizi alabilirmiyim.Bu yıl bu ürünü kullanmak istiyorum.Umarım doğru bir tercih yapıyorumdur. Bu arada yeni sebze parkı konsundaki yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
agaclar.net
|
Sn. Akcan67, bu ürünü geçen yıl kullandım ve oldukça memnun kaldım. Kaliteli bir malzeme. Bir miktar ayırmıştım, onları da yeni sebze parkında diğer malzemelerle birlikte kullanacağım. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Leonarditi balkonda ve içerde yetiştirdiğim çiçek ve sebzelerim için nereden, nasıl temin edebilirim? Agrohum'u inceleyerek Orfe Teknik'e mail yazdım. Umarım yanıtları olumlu olur ve 1 torba göndermeyi kabul ederler. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telefonla görüşürseniz kargoya veriyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Gelen cevapta en az 500 Kg gönderebileceklerini yazmışlar... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Maki01, Fiyat ne verdiler acaba? |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
İçinizde İzotar'ın Perlhumus, Altıntar'ın Agrolig Granüler-HA ürününü deneyen var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
İzotar - Perlhumus Orfe Teknik - Agrohum Altıntar - Agrolig Granüler Özellikleri iyi görünüyor, tescili de uygun. Daha başka da vardır herhalde. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Arkadaşlar topraklarımız elden gitmiş, organik özlliğini yitireli yıllar olmuş sizlerin bu arayışlarınıza dayanacak gücünün kalmadığının farkında değilsiniz herhalde, maddi imkanlarınız elvermiyorsa gidiniz linyit kömür ocaklarından satılamıyan yanma özelliğine olaşmamış kalitesiz de olsa bu linyit kömürlerinin eleterek tozlarını alınız sizden parada istemiyeceklerdir kendileri bunları verimsiz ocakları kapamakta kullanıyorlar, bu adi kömür tozları topraklarınıza ilaç gibi gelecektir, öncelik bu acil durumu aşmak zorunluluğu vardır. |
|
|
|
![]() |
|
|