agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni22Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2020, 22:28   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2020
Arkadaşlar bahçeme su temini için baya bir araştırma yaptım ve kafam çok karışmıştı. Ancak şu an yaptığımı çalışmayı sizlere örnek olması için paylaşıyorum. Belki kafası karışanlara ışık tutar. Bahçem 500m2 alandan oluşmakta. yaklaşık 190 metre mesafede 10 metre aşağı kotta ağustos ve eylül ayları hariç akan bir dere var. buradan su alabilmek için 2 inc 200 metre boru serdim. Palmera Pa20T 2inc su motoru aldım. 3 ve 1 tonluk 2 depo ile 3 ton kapasiteli bir süs havuzum var. süs havuzunu da sulama için destek olarak kullanmaktayım. Damla sulama sistemi kurdum. Ağaçla, üzüm asmaları ve birazda bir şeyler ekmek için ayrılmış ekim alanlarım var. Açıkcası sistemi kurana kadar çok kafam karışıktı. Ama sonuç tatmin edici oldu. su motorunu dereye kuruyorum yaklaşık yarım saate yarım gaz ve yarım litre benzin ile 5 Ton su alıyorum. ilk kurulumda 1 inc boru kullanmıştım. 3 tonu 3 saatte ancak doldura biliyordum. Harcanan benzin cabasıydı. Umarım benim bu deneyimim sizlere de yardımcı olacaktır.

sinetra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2020, 04:01   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2020
S.a. arkadaşlar.
Babamın bağının 200 metre yakınındaki bağı satın aldım. Babamın 120 metre derinlikten dalgıçla su aldığı kuyusu var. Şimdilik jeneratörle çalıştırıyor ama yakında elektrik de alacağız inşallah. Dalgıç pompasının özelliklerini bilmiyorum. Buralarda sondaj işi şu anda yasak. Bu nedenle babamın kuyusundan kendi bağıma boruyla su çekmek istiyorum. Boru uzunluğu yaklaşık 270-300 metre kot farkı ise yaklaşık 13 metre. Ayrıca babamın biri 27 biri 5 tonluk iki havuzu da var. Şimdi sorularım şunlar: 1- Hangi tür ve kalınlıkta boru kullanmalıyım? 2- Babamın dalgıcı çektiği suyu doğrudan benim bağa basabilir mi? 3- Pompa almam gerekirse nasıl ve hangi marka bir pompa almalıyım? Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca ileride sondaj yaptırma ihtimalime karşı gerekirse güçlü bir dalgıç pompayı da şimdiden alabilirim. İki masraf olmaması bakımından.

aaen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2020, 09:07   #3
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aaen Mesajı Göster
S.a. arkadaşlar.
Babamın bağının 200 metre yakınındaki bağı satın aldım. Babamın 120 metre derinlikten dalgıçla su aldığı kuyusu var. Şimdilik jeneratörle çalıştırıyor ama yakında elektrik de alacağız inşallah. Dalgıç pompasının özelliklerini bilmiyorum. Buralarda sondaj işi şu anda yasak. Bu nedenle babamın kuyusundan kendi bağıma boruyla su çekmek istiyorum. Boru uzunluğu yaklaşık 270-300 metre kot farkı ise yaklaşık 13 metre. Ayrıca babamın biri 27 biri 5 tonluk iki havuzu da var. Şimdi sorularım şunlar: 1- Hangi tür ve kalınlıkta boru kullanmalıyım? 2- Babamın dalgıcı çektiği suyu doğrudan benim bağa basabilir mi? 3- Pompa almam gerekirse nasıl ve hangi marka bir pompa almalıyım? Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca ileride sondaj yaptırma ihtimalime karşı gerekirse güçlü bir dalgıç pompayı da şimdiden alabilirim. İki masraf olmaması bakımından.
300 m çok direnç yaratmaz, 13 m kot farkı ile birlikte 1,5-2 bar kaybınız olur. Bağınızın içinde damlama sulama kullanacaksanız 1,5-2 bar bağda kaybınız olur. Babanızın kuyusundaki pompanın 16 bar basınç veren bir pompa olması gerekir. Eğer kuyu yapılır iken doğru davranılmış ise 16 bar basınçlı pompa seçilmemiştir.
Denemek için bağınızın içinde kullanacağınız dağıtım borusunu tek parça olarak kullanıp, sizin bağa su gelip gelmediğini gözlemek.
Daha sağlıklısı; babanızın büyük havuzundan pompa ile bağınıza su göndermek.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
fıskıye, kuyu, pompa, santrafüj, sprink, sulama

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025