![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Taral 32m 7 beygirlik dizel motor, daha çapa yapamadım şu anda nakliye için kullanıyorum. Römork 4 ileri 1 geri 4x4 maksimum hız 17 km/saat maximum kapasite 750 kilo diyor internet ancak hikaye 500 kg. ama buda yeter. ![]() Düzenleyen aviator34 : 26-04-2013 saat 16:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende 8.5 beygir gücünde taral çapa makinama direksiyonlu bir ramörk alıp kullanmayı çok istiyorum fakat tek düşündüğüm ramörküyle bahçeye gidip orada ramörku ayır tekerlek sök çapaları tak bahçeyi sürdükten sonra tekrar çapaları sök tekerlek tak ramörku bağla işlemleri yapmaya üşendiğim için şimdilik arabanın ramörkuna kızaklı bir aparat yaparak bir calaskal yardımıyla çapa makinasını kaldırıyor makaralı kızak yardımıyla ramörkun içine ittiriyorum arabayla gitmesi hem daha hızlı hem daha rahat olduğu için şimdilik tercihimi bu şekilde kullanıyorum, taşıma işlerini de arabamla yapmaya çalışıyorum, ramörkum özel imalat olduğu için yük taşıma kapasitesi tam belli değil, ben 1750 kilograma kadar yük koyup taşıdım bu kilogramları da çapa makinası taşıyamayacağı için çok istediğim direksiyonlu ramörk şimdilik ikinci planda kalıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Çapa Makinesi Patinaj Yapıyor
Ağaç Dostaları Merhaba, Arkadaşın tavsiyesi ile Rainbow marka 10 Hp gücünde çapa makinesi aldım. Makineyi tavsiye etmem kalitesi bayağı düşük. Bahçem taşlı olduğu için ayrıca çiftli pulluk aldım. Pulluğu kullanamıyorum, çapa makinesi patinaj yapıyor. Bunun için demir tekerlek alarak sorunu çözebilir miyim? Çözüm için başka neler yapabilirim? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiftli pulluk dediğin sanırım döner pulluk, Pulluğun yanında kesici varmı? olursa daha iyi sürüm yapar, pulluğun tekerleği olursa da motorun gücüne göre derinlik mesafesini ayarlarsın. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çapa, yabani ot |
|
|