![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
çapa makınasıyla sadece düz arazıde pulluk takıp kullanmayı arzuluyorum pulluktan sonra toprak bıraz tavlandımı sonra çapa yaparım dıye düşünüyorum arkadan fırezelıler alçak oldugundan romork,ilaçlama,sulama vb aparatları kullanışlı oluyormu acaba kullanan arkadaşlardan beklıyoruz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Çapa makinelerinde kaç çeşit kavrama var acaba. Bunların avantajları, dezavantajları nelerdir. Ben de, çok derin olmayan çapa işlerim için bir makine düşünüyorum. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
çapa makınasında alttan çapa yapmak için 10 hp güçü çok mu fazla acaba çok güçlü oldugu için zaptetmesı çok zor denılıyor ben hiç kullanmadıgımdan kesıremıyorum taşıma ilaçlama derken 5,5 güçündekiler yetmez dıye düşünüyorum düz arazıda toplam 10 dönüm meyvelık için kaç güç idealdir |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
merhaba, çapa makinalarında 1-kayışlı olanlar 2-Şanzımanlı olanlar a)Konik kavrama (yağsızbalatalı erkek ve dişi konik balatanın birbirine geçmesi ile çalışır) bYağlı kavrama |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki makineler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir acaba? Selamlar. GENERAL POWER GP-370 D DZEL ANZUMANLI APA MAKNES GENPOWER GDC 61 A DİZEL ÇAPA MAKİNASI ÜCRETSİZ KARGO - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 63961275 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
yaklasık 15 dönüm 5 parca yakın arazılerimde bu makınalar yeterlı gelırmı acaba |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
siz kendi kullanım amacınıza göre tekerlekli romörk takılanlardan düşünün bence benim bahçem 5 dekar ve kumlu tekerlekli denedik biraz ağır geldi daha sonra benzinli kayışlı aldım 51 kg kullanımı çok kolay |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
en son kaanın 10 hp 54 s begendım ancak benım asıl işim tasıma olucak dört çeker romork opsıyonlu ilaçlama kankerı(400 lt)ve hatta uygunsa sulama aparatı dahı istiyorum ancak sorun su ki bir markanınkı dıyerıne uymuyor basmacı oglu grubu çok secenek oldugu için ağır basıyor birde dün keşvettıgım malatyalı bır üreticini aparatlrı var onlarada hasta oldum.. özilhantarim.com |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Üç parça yerim var. 5 dönüm yer kumlu-tınlı, Diğer yerler 13 dönüm kireçli-killi. Derin çapalama veya sürme istemiyorum. Otları çapalasın, toprağı kabartsın yeter. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Safranlı; şöyle bir makine var. Selamlar. http://www.ikitikla.com/urun/galilee...-makinasi.aspx |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çin çan malı olunca düşündüm gerci en büyük markalar bile çin çan üretimi asıl olarak benım ihtiyacı görecek olan kaç beygırlık onu ıyıce anlamak istıyorum 5,5 hp bana az gıbı gelıyor yerlerın hepsi düz sayılır ama ilaçlamayada ihtiyacım var araştırıp duruyorum aslında bır taraftanda küçük bir traktor alalım dıyoruz kararsızız vel hasılı.... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
arkadaşlar bir öneri; toprağınız çok yumuşak ise arkadan çapalı,sert bir topraksa alttan çapalı, kriteriniz bu olsun, özellik olarak bütün çapaların çalışma prensibi aynı. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2012
|
kaan 56s ve taral 51m hakkında ne düşünüyorsunuz bunun ikiside greaves motorlu bu motoru tavsiye edermisiniz duyduğum kadar ile greaves hindistanda üretiliyormuş.sağlamlık açısından nasıl |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Alıntı:
bildiğim kadarı ile antor 3LD510 motorlu..... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
kardeş o zaman şu siteye git ve bak Bahçe & Tarım | Çim Biçme Traktörü | Çayır Biçme Makinası - Çapa Makinaları | Çim Biçme Makinaları Çapa Makineleri Bahçe Ürünleri Satış |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
kaan 56s ve taral 51m hakkında ne düşünüyorsunuz bunun ikiside greaves motorlu bu motoru tavsiye edermisiniz duyduğum kadar ile greaves hindistanda üretiliyormuş.sağlamlık açısından nasıl |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
verdiğin linkte öyle gözüküyor doğru. ancak bana sorarsan "taral" a mail at ve sor. hatta linki de yolla onlara. bakalım ne cevap verecekler? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
hepsiburada.com da,benim ihtiyacıma uygun bir model buldum ; Bertolini 5,5hp- benzinli -çapalama genişliği 80cm-bir ileri bir geri kayışlı ve 51kg.Fiyatı da 1655TL. Bu makina hakkında fikri olan ya da kullanmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?lütfen.. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç dölüme kadar bahçesi olanlara çapa makinesi olarak 80-100 kg olan makinaları öneririm, marka olarakta Bertolini ya da taralı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi rekabet edebilmek için oda cin malı motorlar koymaya başladı. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Alıntı:
Sayın Lilium haklı, 2 senedir Kaan marka çapa kulanmaktayım. Şu anda fiyatları 1.600-1.700 arasında Kaan motorlu, sanırım malzemeleri Çin malıdır. Honda motorlusu 1.900-2.000 arasında. 5 dönüm yerde toprak işleme olsun, ark açma olsun, benim ihtiyacımı rahatlıkla karşılıyor. Birde şu var, makineniz ne kadar iyi olursa olsun en önemlisi hor kullanmamak, ona bir arkadaş, bir dost, bir yardımcı gözüyle bakarak güzel kullanmak. Benzin yağ karışımına, bakımlarına dikkat etmek, en nihayetinde de Kul yapısı olduğunu unutmadan zorlamadan kullanmak gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Kayışlı almamanız önerırım kayışlılar eskı seridir artık şanzımanlı olanlar kullanılıyor kayışlar durmadan kopabılır bahçeniz küçükse işinizi görebilir tabi ancak uzun ömür açıısndan şanzımanlı olanı seçmenizi öneririm |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2012
|
kayışlı derken kama olan kayışlı 9 hp gücünde flaş 240 bilmiyorum sizce ne onerirsiniz acabag. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Kama yıda tavsıye etmıyorlar |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Merhaba , Arkadaşlar içinizde Kaan çapa makinası kullananız var mı , tavsiye edermisiniz ? 6-7 HP. gücünde , orta ölçekte bir çapa makinası almayı düşünüyorum. Yerli olması ve fiatlarının da uygun olması nedeniyle Kaan çapa makinasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Eğer kullanan arkadaşlar var ise bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirler mi ? Selamlar . . |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kaan nasıl dır acaba |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2012
|
kaan yerli degil çin malı fabrikası var ama sadece montaj diye biliyorum forumda araştırırsanız bilgi edinebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
bende ondan korktugum için bir türlü karar veremıyorum |
|