![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
arkadaşlar bir öneri; toprağınız çok yumuşak ise arkadan çapalı,sert bir topraksa alttan çapalı, kriteriniz bu olsun, özellik olarak bütün çapaların çalışma prensibi aynı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
çin çan malı olunca düşündüm gerci en büyük markalar bile çin çan üretimi asıl olarak benım ihtiyacı görecek olan kaç beygırlık onu ıyıce anlamak istıyorum 5,5 hp bana az gıbı gelıyor yerlerın hepsi düz sayılır ama ilaçlamayada ihtiyacım var araştırıp duruyorum aslında bır taraftanda küçük bir traktor alalım dıyoruz kararsızız vel hasılı.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2012
|
kaan 56s ve taral 51m hakkında ne düşünüyorsunuz bunun ikiside greaves motorlu bu motoru tavsiye edermisiniz duyduğum kadar ile greaves hindistanda üretiliyormuş.sağlamlık açısından nasıl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Yeni Üye
|
kaan 56s ve taral 51m hakkında ne düşünüyorsunuz bunun ikiside greaves motorlu bu motoru tavsiye edermisiniz duyduğum kadar ile greaves hindistanda üretiliyormuş.sağlamlık açısından nasıl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Alıntı:
bildiğim kadarı ile antor 3LD510 motorlu..... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
|
kardeş o zaman şu siteye git ve bak Bahçe & Tarım | Çim Biçme Traktörü | Çayır Biçme Makinası - Çapa Makinaları | Çim Biçme Makinaları Çapa Makineleri Bahçe Ürünleri Satış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
verdiğin linkte öyle gözüküyor doğru. ancak bana sorarsan "taral" a mail at ve sor. hatta linki de yolla onlara. bakalım ne cevap verecekler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
bundan var bizde hem marşlı hemde dizel çok memnunuz eminönünden aldık fiyatıda baya uygundu arkasında iki tane şaft çıkışı var.pişman olmazsın. guardino çapa 10 hp motoru - YouTube seyredebilirsin. Düzenleyen trakya1401 : 24-02-2012 saat 08:59 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2012
|
merhabalar bu GUARDINO dediginiz makina ne malıdır acabag bende çok uzun zamandır çapalama mak. araştırıyorum kama 910 c **** yagmur flaş 240 6,5 hp bunlardan birini alacam ama sizin makina gerçekten iyi iş yaptıgını gördüm aldıgınız yerin telf nosunu verirmisiniz birde fiyatı nekadar bunun benim baktıklarım kama 910c 9hp dizel 1680 tl peşin yagmur flaş 240 6,5 hp benzinli 1900 tl peşin kama markası komple çin malı biraz soguk bakıyordum ama kullananların çogu memnun ve satıcı çinlilerin en iyi motoru kipor diyor ve taral ve birçogu çinde yaptırıyor zagten diyor yagmuru satan firmada istersen benden alma fakat çin malından uzak dur diyor aşagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık hesabı kafam çok karıştı nerdeyse büütün çapa makinaları hakkında forumları okudum birde bu çapa makınalarının hepsinin devirleri farklı mesela kama 910c nin 1800 devir diyor flaş 240 ın bulamadım sizinki 3600 devir ve her makinanın farklı Düzenleyen kenzz_ : 19-03-2012 saat 08:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
hepsiburada.com da,benim ihtiyacıma uygun bir model buldum ; Bertolini 5,5hp- benzinli -çapalama genişliği 80cm-bir ileri bir geri kayışlı ve 51kg.Fiyatı da 1655TL. Bu makina hakkında fikri olan ya da kullanmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?lütfen.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Kayışlı almamanız önerırım kayışlılar eskı seridir artık şanzımanlı olanlar kullanılıyor kayışlar durmadan kopabılır bahçeniz küçükse işinizi görebilir tabi ancak uzun ömür açıısndan şanzımanlı olanı seçmenizi öneririm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
|
kayışlı derken kama olan kayışlı 9 hp gücünde flaş 240 bilmiyorum sizce ne onerirsiniz acabag. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Kama yıda tavsıye etmıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Merhaba , Arkadaşlar içinizde Kaan çapa makinası kullananız var mı , tavsiye edermisiniz ? 6-7 HP. gücünde , orta ölçekte bir çapa makinası almayı düşünüyorum. Yerli olması ve fiatlarının da uygun olması nedeniyle Kaan çapa makinasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Eğer kullanan arkadaşlar var ise bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirler mi ? Selamlar . . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kaan nasıl dır acaba |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Yeni Üye
|
kaan yerli degil çin malı fabrikası var ama sadece montaj diye biliyorum forumda araştırırsanız bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
bende ondan korktugum için bir türlü karar veremıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
|
bende çok kararsız kaldım bu konuda ne kadar forum varsa hepsini kurcaladım özellikle kama 910c arasında kararsız kaldım kullanıcıların çogu memnun memnun olmayanlarda var tabi ama sonunda flaş 240 6,5 hp honda motorlu olanda karar kıldım fiyat olarakta 1900 tl filan kama 1680 tl ama kama çin malı oldugu için bir türlü güvenemiyorum belki baştan sorun çıkarmaz ama daha sonraları bilinmez sonuç olarak benim kararım yagmurun flaş marka çapalama oldu saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç dölüme kadar bahçesi olanlara çapa makinesi olarak 80-100 kg olan makinaları öneririm, marka olarakta Bertolini ya da taralı tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi rekabet edebilmek için oda cin malı motorlar koymaya başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Alıntı:
Sayın Lilium haklı, 2 senedir Kaan marka çapa kulanmaktayım. Şu anda fiyatları 1.600-1.700 arasında Kaan motorlu, sanırım malzemeleri Çin malıdır. Honda motorlusu 1.900-2.000 arasında. 5 dönüm yerde toprak işleme olsun, ark açma olsun, benim ihtiyacımı rahatlıkla karşılıyor. Birde şu var, makineniz ne kadar iyi olursa olsun en önemlisi hor kullanmamak, ona bir arkadaş, bir dost, bir yardımcı gözüyle bakarak güzel kullanmak. Benzin yağ karışımına, bakımlarına dikkat etmek, en nihayetinde de Kul yapısı olduğunu unutmadan zorlamadan kullanmak gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
bu makina nasıl acaba kullanan varmı acaba aramızda ?? pulluk takıp karık açabilir miyim bununla ?? einhell alman markası çinde üretim yaptırıyor ama parça vs sorunu yok. fiyat da makul. Einhell Çapalama Makinesi Bg-Mt 3360 Ld - Bahçe - Hepsiburada.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
Yaklaşık 5 senedir ANTRAC 200 kullanıyorum. Sanırım anadolu motor pazarlamasını yapıyor ve üzerinde Honda markalı motor var. Benzinli ve yakıt konusunda oldukça cimri. Meyve bahçesinde ağaç altı çapalamasında kullanıyorum. Senede yaklaşık olarak 5-6 bin kadar ağacı çapalama yapıyoruz ve şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı çok şükür. 3 sene sonunda bıçaklarını değiştirdim o kadar. Çok memnunum ve tavsiye ederim. Fiyatı 2500-2700 civarlarında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Merhaba, 6.000 metre kare (6 dönüm) ceviz bahçem var,içerisinde 80-90 adet 5 yaşında ceviz agacı var...bahçe içerisinde yumruk büyüklügünde taşlar var ve biraz eğimli bir bahçe....çapa makinası veya el traktörü almak istiyorum,tecrübeli olan arkadaşlar hangisini almam ve hangi güçte almam gerektiği konusunda bilgi verebilirlermi ? Birde bayinin biri yağmur yet 300 lombardini çapa makinası için kdv dahil 4250 tl fiyat verdi,bu fiyat konusunda bilgisi olan arkadaş varmı.... Düzenleyen cgunerkaya : 14-04-2012 saat 23:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Mantis
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
herkese selamlar. bana da çapa makinası lazım fakat nasıl birşey almam gerektiğini anlayamadım daha. bahçede 5 dönüm kadar düzlüğü traktörle pulluk çektirdim. ama asıl işim kalan diğer 3 dönüm kadar dik bayır ile. oldukça bayır, dereye inen vadi. karadenizin dimdik eğimi var bahçede. yer şile tarafı. zemin dimdik olduğundan hiç işlenmemiş. sıkı killi toprak, sarı kil. toprak kazmayla normal, belle zor çevriliyor. toprağın üzeri de eğrelti, ısırgan, diken vs otlarla kaplı.bu şekilde sürülmeden olmuyor, bayırın altında orman başlıyor, ve bu otluk kısmı temizlemezsem yukarılara akrep yılan vs. çıkıyor, daha dün yılan yavrusu çıkmış yukarı, karşılaştık. benim nasıl bir makina almam gerekiyor. bütçem 1000tl diyeceğim ama galiba az gelecek, en fazla 1500tl olabilir. şu makinayı buldum kama 510. Reis Makina > Ürünler > KAMA BY REIS KGT510L BENZINLI CAPA MAK. şu da videosu ÇAPA MOTORU KAMA REİS KGT 510 L EROLUM06 - YouTube bu arada bu makina 80kg ben bununla bayır aşağı mı yukarı mı çalışacağım, yukarı onu nasıl çıkaracağım, kolay çıkar mı, bu ağırlık benim bahçe için iyi mi, kama markayı tavsiye eder misiniz. 6 ileri vites diyor sitede ama biri de aslında o 6 değil 3 ileri demiş hangisi doğru olabilir. ayrıca, tekerlekli olması avantaj mı değil mi, gereksiz ağırlık mı, yoksa gereklilik mi, yoksa zaten benim kaskatı toprağı hafif olanlar işlemez, tekerlekler de bonus gibi mi gelir hem de bu mantıkla. tekerlekli olduğunu düşünürsem bununla düzde veya az eğimde kütük vs. çekebilir miyim. kuyruk mil çıkışı var mıdır, çıkışı olanlara hangi aparatlar takılabiliyor. çift çıkış ne oluyor, tekden üstünlüğü ne. sorularım biraz fazla oldu ama bu konu karışık bir konu, cevap verenler aynı zamanda birçok kişiyi de aydınlatmış olacak. vakit ayırıp cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Düzenleyen junior : 23-04-2012 saat 02:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Bağımın bulunduğu yerdekiler çok ücret istemeye başladı canım sıkıldı. 350 TL istediler bir dönüm için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Birde aşağıdaki alet ne iş yapar bilgisi olan var mı? GARDENA C/S YILDIZ CAPA - Bahçe - Hepsiburada.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
SARO SA1Z-750 BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI (SHINERAY MOTOR) - Hırdavat & Bahçe SARO SA1Z-750 BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI (HONDA MOTOR) - Hırdavat & Bahçe merhaba 756 tl olan bu makina nasıldır 7 beygir motor diyor diğeri honda motor 5.5 beygir hangisini seçmeliyim sizce fiyat farkıda var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çapa, yabani ot |
|
|