agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni23Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-09-2006, 13:13   #1
Ağaçsever

yılmaztaşova's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2006
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş ancak pratik değil daha pratik bir yöntem üzerinde birsüredir düşünüyorum şu an tasarı halinde deneyip başarılı olursam forumda paylaşacağım.

yılmaztaşova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 16:28   #2
Ağaç Dostu

cello's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2006
Galeri: 1
böyle bir alternatif olabilirmi ?

Resimlerini eklediğim pompa, dijital timer, yeteri kadarda hortum (ihtiyaç halinde t bağlantı parçası), elbette birde 200-300 litre civarı tanka ihtiyaç var.(**** kuyunuz varsa içine sarkıtırsınız)
Genelde piyasada kolaylıkla bulunabilen dijital timerlar hergün için 1 kere elektiriği açma, 1 kerede elektriği kapamaya programlanabiliyor. Pompanın l/h değerini kendi ihtiyacınıza göre seçip timerıda kaç dakika su basmasını istiyorsanız o şekilde kurarsanız yaşanacak kayıplarla rağmen (bu tip pompalarla yükseğe su basmaya kalktığınızda üzerindeki hmax değerine dikkat edin) suyu istediğiniz yere ulaştıracaktır.

Kaybın 0 olduğu bir ortamda (lise Fizik sorusu gibi oldu) Pompa;
500 l/h ise 1 dakikada 8 litre,
1.000 l/h ise 1 dakikada 16,5 litre,
2.000 l/h ise 1 dakikada 33 lt civarı suyu pompalayacaktır.

Nctelts beğendi.
cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 21:21   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2011
merhaba arkadaşlar yeni üyeyim

yazılarınızın hepsini okuyamadım ama ortak noktanız sulama sistemi bu resimdeki uyğulamalar çok basit olmuş her saksıda bir gider olmalı eğer gider yoksa dengeli bir sulama olmaz bitkinin dibinde çok su olmamalı aksi halde bitki hastalıkları meydana gelir ve buda hem bitki hemde çevresinde yaşayan insanlar için sakıncalıdır bitkiler çanlıdır ve devamlı beslenmek ister yani kafanız estiği zaman sulama yapamazsınız timer kesinlikle olmalıdır biraz masraflıdır ama olmalıdır eğer sulama sistemi hakkında bilgi almak isterseniz yusuf.gedik@hotmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz şimdi çıkmak zorundayım

regensulama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025