![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
200 litrelik bidonun içine bir el arabası taze sığır gübresi koydum,üstünü su ile doldurdum. Bidonun ağzını kapattım,bir hafta bekledim. Sonra 3 lt şerbete 15 lt su ilave ederek gül ve meyve fidanlarına verdim. 2-3 hafta sonunda şerbet verdiğim gül ve fidanlarda olumlu değişiklikler gördüm. Tavsiye ederim. Kokmadı mı ? Rahatsız olacak kadar kokmadı. Gülü seven o kokuyu katlanacak. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
içine halil hocanın tavsıyesi havuç suyu veya pekmez ilave edebilseydiniz çok güzel olurdu birde em ekleyin süper sıvı gübre olsun... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şerbeti yanmış gübreden mi yapacağız yoksa taze gübreden mi? Bir mesajda taze gübrenin çok patojenik olduğu söylenirken, bir diğerinde taze gübreden harika olur deniliyor. Taze gübre sulandırıldıktan sonra kapağı kapatılıp bekletilince mi hastalık yapıcı özelliği kayboluyor? Öyleyse ne kadar bekleteceğiz? Bilenlerin benim gibi bilmeyenler için bir daha açıklayabilmesi mümkün mü? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sorularıma cevap gelmemiş ancak nette yapabildiğim araştırmalar sonucunda doğru uygulama benim gibi merak edenler için gelsin: Bir tank, plastik depo vb. bir kap içerisine su doldurulur ve içerisine geçirgen, küçük delikli veya pamuk,keten çuvallara konulan ve ağzı bağlanan yaş çiftlik gübresi çuvalları konulur ve ağzı açık 7 gün beklenir, işlem gölgede yapılır.Sonra gübre dolu çuvallar çıkarılıp sıkılır ve tank içerisindeki su tarlalarda gübre olarak kullanılır. Ortaya çıkan posa da kurutulduktan sonra, yine tarlalarda rahatça kullanılabilir. Hayvan (çiftlik) gübresinin yakılmasındaki genel amaç, yanmamış hayvan gübresindeki zararlı bakterilerin ölmesi, metan gazının çıkarılarak atmosfere verilmesi, toprakta tuzluluk oluşturabilecek unsurların ortadan kaldırılması ve toprak ile bitkiye zarar verebilecek ilaç, hormon, enzim atıklarının bertaraf edilmesidir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|