agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2009, 13:15   #1141
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.Halil Önen ;

Bir çok kimsenin gösteremediği saygıyı ( Diğer tüm hastalıklar konusunda bionemin başarısını alkışlıyorum ) takdiri gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim .

Sn.Ağaçlar.net üyeleri ve kullanıcıları ve Tüm Türkiyenin gözleri önünde ; Ürünlerim etkileri ile tescilleniyor. Bundan iyi reklam varmıdır acaba ?

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 13:19   #1142
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Bize başarınızı kutlamak kalıyor Oğuz Bey, tebrikler.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 13:23   #1143
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Oğuz Bey,

Halil Beyin belirttiği hastalığı "bionemle yok edebiliriz" mi diyorsunuz?

Kesinlikle ve kesinlikle bulaşmış olan hasta üzüm tanesini eski haline döndüremezsiniz , ancak Bionem ile bu hastalığın yayılmasına , baskı altına alınmasına ve zararın daha fazla olmamasını sağlayabilirsiniz.

Avrupa Birliği normlarında geçerli olmak kaydı ile Bu hastalık için Organik Fungusit ruhsatımız var . 10 yıllığına organik ilaç ruhsatı .

Kök Boğazı yanıklığı hastalığından da biraz değinelim. Biberlerde kök boğazı yanıklığına karşı Dünyada kaçtane organik fungusit ruhsatlı ilaç vardır ? Bu hastalığa karşı dünyada ruhsatlandırılmış Kimyasal İlaç veya Zehir varmıdır ?

Buna da Dünyanın ilk ve tek ruhsatı fungusit olarak bizde. Belgelerin ve bilgilerin önemini umarım anlatabiliyorumdur. İddalarınızı belgelere , tescillere dayandıramassanız tüm bu iddalar tavşan masalı olur .

Düzenleyen Oğuz Alper : 14-07-2009 saat 17:42
Eski 14-07-2009, 13:26   #1144
Ağaç Dostu

Nedense bazıları için belge , tescil önemli değil ? Acaba neden önemli değil , niye hiçkimse bu soruyu sorma cesaretinde bulunmuyor?

Düzenleyen Oğuz Alper : 14-07-2009 saat 17:43
Eski 14-07-2009, 13:40   #1145
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Kesinlikle ve kesinlikle bulaşmış olan hasta üzüm tanesini eski haline döndüremezsiniz , ancak Bionem ile bu hastalığın yayılmasına , baskı altına alınmasına ve zararın daha fazla olmamasını sağlayabilirsiniz.
Bionem ve Roa ile bu hastalığın ortaya çıkmasını da engelleyemez miyiz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 13:44   #1146
Ağaç Dostu

Eğer doğru uygulansın , eğer üzüm bağlarında ki çifçi iyibir gözlemci olsun uygulama periyotlarını buna göre yaparsa kesinlikle ve kesinlikle BİONEM VE ROA ile engelleriz.

Yan komşu bağlar da ilaçlama zamanında yapmayanlar , acaba ilaçlama yapılan bağları nasıl etkiliyor. Hiç bu konular konuşulmuyor , sorulmuyor? Acaba budamalar yapılınca budama artıkları ne yapılıyor , kültürel önlemlere dikkat ediliyormu ? Biraz da bunlardan bahsedelim ne dersiniz?

Düzenleyen Oğuz Alper : 14-07-2009 saat 20:09
Eski 14-07-2009, 13:47   #1147
Ağaç Dostu

Neden EM başlığında yazdıklarıma ve gelen yanıtlara niye hiç kimse sesini çıkartmıyor ? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Eski 14-07-2009, 13:53   #1148
Ağaç Dostu

Ses çıkarmama olayı, farkındalıktan geliyor.

Bilinen gerçeklikler için neden ses çıkarılsın?

Eski 14-07-2009, 13:54   #1149
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu ; kesinlikle farkındalıktan ileri geliyor ya farkında olamayanlar ?

Eski 14-07-2009, 14:40   #1150
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Bize başarınızı kutlamak kalıyor Oğuz Bey, tebrikler.
Serdar Bey in özel mesaj aracılığı ile yolladığı mesajı yayınlamak istiyorum.Konunun ve sorduğu sorunun öneminden dolayı Umarım anlayış ile karşılayacaktır beni. Samimi paylaşımları , yorumlarından ötürü kendisine çok teşekkür ederim.

Serdar Bey in Konu ile ilgili özel mesajı :
Alıntı:
Bionem'i sizin dediğiniz gibi, 3 gün ara ile iki defa uygulamıştım. Gözle görülür gelişmeleri de burada sizlerle paylaşmıştım, ürününüzden memnuniyetimi tekrar belirtteyim.

Aslında daha sonra da 15 gün ara ile Bionem'e devam etmem gerektiğini belirtmenize rağmen, araya izin ve bahçedeki yapılması gereken diğer işlerin yoğunluğu girdiği için maalesef devam edemedim.

Fakat bahçenin durumu hala çok iyi, salatalık, kabak, biber gibi ürünleri almaya başladım ve sayenizde gönül rahatlığı ile tüketiyorum.

Size sormak istediğim bir konu daha çıktı Bahçeye kavun ve karpuz da ekmiştim, onlarda da bol miktarda çiçeklenme var ve meyve tutmaya da başladılar. Köydeki komşularım, özellikler kavunları "kavun ilacı" ile ilaçlamam gerektiğini, yoksa kavunların kurtlanacağını, olgunlaşmadan içlerinin kurtlar tarafından boşaltılacağını belirttiler, hatta geç bile kaldığımı çiçeklenme başladığında yapmış olmam gerektiğini söylediler.

Eski 14-07-2009, 15:00   #1151
Ağaç Dostu

Bu kavun ilacı nedir?

Eski 14-07-2009, 15:03   #1152
Ağaç Dostu

Kurt ilacından bahsediyorlar .

Eski 14-07-2009, 15:04   #1153
Ağaç Dostu

Bionem varsa, kavun(kurt) ilacına gerek var mı?

Eski 14-07-2009, 15:11   #1154
Ağaç Dostu

Bionemi zamanında , uygulama periyotlarını atlamadan ; uygulama yapıldığında sırf kavun ilacı değil .

Hiçbir kimyasal İlaçlara , Zehirlere , Bakırlı ve kükürtlü preparatlara , köklendiricilere , bitki gelişim düzenleyicilerine kullanmanıza kesinlikle ihtiyaç bırakmaz.

Siz bu zararlılara zehirde uygulasanız arazide bunların yaşam döngüsünü kıramassınız . Sebebine gelince amaç bu zararlıları zarar eşiğinin altında tutup , minumum seviyede kalmalarını sağlamaktır.Hiç bir zaman sıfıra indirgeyemessiniz zehirlerle bile .

Amaç erginleri öldürmek değil amaç yumurtalarından çözmektir. Siz bu zararlıların Zehirlerle erginini öldürdüğünüzde diğer faydalı canlılarıda öldürürsünüz.

Ve tekrar yumurtadan çıkıp gelip bahçenize veya seranıza musallat olur. Bu yüzden zehir atmaya devam edersiniz ve her zehir atışınız da bitki bünyesine bu zehirleri alır ve meyvesine , sebzesine yansıtır. O zamanda insanlarımız kanser olmaya devam ettiği gibi , ülkemiz ihraacat yapamaz duruma gelir.

Düzenleyen Oğuz Alper : 14-07-2009 saat 17:44
Eski 14-07-2009, 15:51   #1155
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Merhaba Oğuz Bey,
Bionem geldi. Teşekkürler. Kargoyu uyarmak ya da sevkiyat şeklinde değişiklik yapmak ihtiyacı duyabileceğinizi düşünerek bilgi vermek istiyorum. Şişe hafif içeri çökmüş ve sızıntı yapmış. Sıcaktan ya da taşıma sırasındaki yanlış istifden kaynaklanabilir. Bana sanki sıcaktan etkilenmiş gibi geldi.
Teşekkürler...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 15:54   #1156
Ağaç Dostu

İlginize ben teşekkür ederim . Hemen bir yenisini size kargolattırıyorum . Sevgiler

Eski 14-07-2009, 16:05   #1157
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Serdar Bey in özel mesaj aracılığı ile yolladığı mesajı yayınlamak istiyorum.Konunun ve sorduğu sorunun öneminden dolayı Umarım anlayış ile karşılayacaktır beni. Samimi paylaşımları , yorumlarından ötürü kendisine çok teşekkür ederim.

Serdar Bey in Konu ile ilgili özel mesajı : Bionem'i sizin dediğiniz gibi, 3 gün ara ile iki defa uygulamıştım. Gözle görülür gelişmeleri de burada sizlerle paylaşmıştım, ürününüzden memnuniyetimi tekrar belirtteyim.

Aslında daha sonra da 15 gün ara ile Bionem'e devam etmem gerektiğini belirtmenize rağmen, araya izin ve bahçedeki yapılması gereken diğer işlerin yoğunluğu girdiği için maalesef devam edemedim.

Fakat bahçenin durumu hala çok iyi, salatalık, kabak, biber gibi ürünleri almaya başladım ve sayenizde gönül rahatlığı ile tüketiyorum.

Size sormak istediğim bir konu daha çıktı Bahçeye kavun ve karpuz da ekmiştim, onlarda da bol miktarda çiçeklenme var ve meyve tutmaya da başladılar. Köydeki komşularım, özellikler kavunları "kavun ilacı" ile ilaçlamam gerektiğini, yoksa kavunların kurtlanacağını, olgunlaşmadan içlerinin kurtlar tarafından boşaltılacağını belirttiler, hatta geç bile kaldığımı çiçeklenme başladığında yapmış olmam gerektiğini söylediler
.
Anlayışla karşılamak ne demek, doğrusu bende neden forum üzerinden sormayıpta özelden sorduysam

Bionem'i bugün yapmayı düşünüyordum ama bazı aksilikler çıktı, artık yarın akşama inşallah

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 16:08   #1158
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Karışımda bir terslik oluşmadıysa lütfen göndermeyin. Sızıntı miktarı çok fazla değil. Kalanı beni 1-2 sene idare eder.
Teşekkürler...

Eski 14-07-2009, 16:11   #1159
Ağaç Dostu

Ben size yeni bir tane göndermek istiyorum .
Şu anda arkadaşlarım kargolattılar.
Sevgiler

Eski 14-07-2009, 16:19   #1160
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkürler Oğuz Bey,
İlk gelen şişe karışımının yarın fotoğrafını çeker yollarım.
Sevgiler

Eski 14-07-2009, 16:32   #1161
Ağaç Dostu

İlginize tekrar teşekkürler .

Eski 14-07-2009, 17:36   #1162
Ağaç Dostu

Kök Boğazı yanıklığı hastalığından da biraz değinelim. Biberlerde kök boğazı yanıklığına karşı Dünyada kaçtane organik fungusit ruhsatlı ilaç vardır ? Bu hastalığa karşı dünyada ruhsatlandırılmış Kimyasal İlaç veya Zehir varmıdır ?

İşte RUHSATLARIMIZ İLK BELGE BİBER KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA KARŞI FUNGUSİT İLAÇ RUHSATI !!!

İKİNCİ BELGE BAĞLARDA KÜLLEME ( Oidium Tuckeri )
İLAÇ RUHSATI !!!

Eklenen Resimler

Eski 14-07-2009, 20:35   #1163
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Merhaba Oğuz Bey,
Bionemi uygulamada 3 sorum var
1- Mümkünse klorsuz su kullanın demişsiniz. Klorlu şebeke suyunu 24 saat kapağı açık kovada bekleterek kullanabilir miyiz? Suyun kireçli olması uygulamayı etkiler mi?

2- Evdeki (saksıdaki) süs bitki ve sebzelerinde kök uygulaması yaparken mesajlarda 2 farklı ölçü vermişsiniz. Birinde köke uygularken 0.5 kg ye 3 çay kaşığı diğerinde ise bir çay kaşığı. Kafam karıştı.

3- Mutfakta kullandığım mikserle karışım yaptığımda daha sonra mikseri yıkayarak mutfakta kullanabilir miyim ?
Sevgiler

Düzenleyen maki01 : 14-07-2009 saat 20:36 Neden: Ek
Eski 14-07-2009, 20:41   #1164
Ağaç Dostu

Sn.Maki 01 ;

Merhaba ;

Şebeke suyunu 3 gün ağzı açık bir kapta bekletmeniz daha uygun olacaktır.
Süs bitkilerinizin kök bölgesine 1lt suya 3 çay kaşığı Bionem karıştırıp uygulayabilirsiniz.

Mikserinizi daha sonra yıkayıp güvenle kullanabilirsiniz.Sevgiler

Eski 15-07-2009, 07:47   #1165
Ağaç Dostu

Bazı süs bitkileri bionemi sevmiyor

Yapraktan uygulama yaptığım süs bitkilerinde, orman gülü ve clematislerin bir kaçı yapraklarda lokal kahverengileşmeyle cevap verdi.

Clematislerin çoğunda ve balkonda duran meyve fidanlarında ise aynı uygulamayı yaptığım halde hiç bir sorun olmadı.

İlk uygulamalarda dozajı düşük tutarak tepkileri almakta fayda var

Eski 15-07-2009, 08:31   #1166
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu ;

Yaprak uygulamalarımızı yaparken dozajlara çok dikkat etmeliyiz. Tüm kullanıcılarımızın süs bitkilerindeki çeşitlerine uygulamalarının paylaşımları çok önemli. Bu yüzden paylaşımda bulunurlar ise çok mutlu olurum .Hangi süs bitkisine uyguladıkları ve neler olduğu gibi...

Eski 15-07-2009, 08:41   #1167
Ağaç Dostu

Süs bitkilerinde ilk birkaç uygulamada;

1 lt ye 2,5 ml bionemle bitkilerin test edilmesinden yanayım.

Eski 15-07-2009, 08:45   #1168
Ağaç Dostu

Feriha Hanım da uzun zamandır çeşitli süs bitkilerinde uygulama yapıyor . Yorumları ve paylaşımları önemli.

Eski 15-07-2009, 10:10   #1169
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akcan67 Mesajı Göster
Sayın Oğuz Bey
Siz hiç merak etmeyin bu sayfayı bionem uygulaması ve sonuçları hakkında tam bir görsel şova dönüştüreceğim.

Beni izlemeye devam edin.
Sn.akcan67,

Söz uçar yazı kalır. (size takmış durumdayım)
Sizi ROA bölümünden buraya alabilir miyim.

Sizin asmalardaki o hastalık KÜLLEME.
Hani şu heykele konu olan hastalık.

Sizden öğrenmek istediklerim var. Siz 200 m. karelik bir alanda sera uygulaması denediniz.
Takip ettiğim kadarıyla B5A uygulaması da yaptınız. Bionem uygulaması yanında.

Ancak, salatalıklarınız su sitresine girdi. Ve kırmızı örümceye kaptırdınız.
Biberleriniz yaprak kıvırcıklığı öncesi çiçek tripsisine yakalandı ve ilk çiçekleri kırdırtınız.

Damlama sistemi ile sulama yaptınız.

Şimdi ROA sayfasında 4 ve ya 5 dönüm arazi kiralıyacağım diyorsunuz.
200 m. karede anlarım da, 4 ya da 5 dönüm de deneme yanılma yöntemine devam edecekseniz, bu size maliyetli olacağı gibi, Ağaçlar_net gibi uzmanların çok ve hızlı bilgi akışının olduğu yerde sizin başarısızlığınız bizleri üzer.

Siz öğrenmek istediğim.

Küllemeye yakalanan asmanıza nasıl bionem uyguladınız?
Bionemi kökten de verdiniz mi?
Bionem ve B5A uygulamasını bebaber mi yaptınız.
Külleme için kükürt ve topaş kullandınız mı?

Bana hiç bir şey yapmadım diyecekseniz, lütfen yukarıdaki alıntınızı ukuyunuz.
Ve sayfa 18, mesaj 532 de ki bu alıntınıza karşılık verilen yine aynı sayfa mesaj 534'e lütfen bakınız.

Yanlış anlamayın, burada sorun bireysel gibi görünsede değil.

Dün Manisa'ya gittim orada da külleme baskısı var. Ayrıca Menemen' de BETA sulama ve fidancılığın ege ve marmara sorumlusu sn. ferokcudan bu hastalığın tüm ege bölgesinde baskın olduğunu ögrendim.
İşin ilginç yanı, külleme şu günlerde olmaması ve zamanının da geçmiş olması gerekirken hala hastalığın devam etmesi. Anlaşılır gibi değil.

Bu lanet hastalık hakkında sn.Oğuz bey ve diğer organik ve ya Mikrobiyal gübre satıcılarından yardım istiyoruz.

Bir hastalık tüm önlemler alınmışken nasıl bir anda bu kadar hızlı yayılabiliyor, hala kafam basmıyor.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 10:42   #1170
Ağaç Dostu

Geleneksel olarak kükürt-topas-bordo bulamacı kullanılan asmalarda da külleme görüldü mü?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025