![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Nevsune; Gözlemleriniz ve konuya araştırıcı yaklaşımınız , resimlerle bizlere gösterdiğiniz uygulamalarınız için ayrıca iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
[QUOTE=nevsune;444830]Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim ![]() Sn. nevsune, Bakteri farkını ıskalamayın lütfen. ![]() Bionem= Pseudomonas fluorcense_10 üzeri 8, cfu/ml. Mikrobiyal gübre. ROA =9223 bakterisi. Organik/biyolojik gübre. Saygılar. (kafa karıştırma buna denir) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=nevsune;444830. Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım. Külleme sonuçlarını, Ağustos ortalarına yetiştirmeye çalışıyorum. ![]() Düzenleyen Halil Önen : 14-06-2009 saat 13:57 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Önen; Kafa karıştırmak kolay değil !!! ROA = Biyolojik Pestisit + Biyolojik Gübre Bilmiyorum anlatabildimmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Halil Önen;444936] Alıntı:
dedim ya bahçem cevap verecek biraz da Oğuz bey destek verecek ve ben galip geleceğim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Sn.İalp ; Sözlerinize kesinlikle katılıyorum eklediğim tescil belgesine rağmen bunu söyleyebiliyorsa siz sadece gülüp geçin o onun ayıbı ve cahilliği.Her zaman yardımcı olmaya hazırım. Bakterinin ismi ve sayısına bir göz atın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Ialp32, sınıftaki tartışmanın konusu tam olarak neydi bilemiyoruz, dolayısıyla hoca neye "faso fiso" dedi tam çıkaramadım. Fakat, bir ziraat mühendisliği hocasının bitkilerin yaşam döngülerinde mikro organizmaların anahtar rol oynadığını biliyor olması gerekir. Bionem özelinde de ilgili bakterinin bitkilerle ilişkisi hakkında ciddi bir literatür var. Ürünü tanımıyor olması belki normal fakat içeriğindeki bakterinin literatürünü bilmiyor olması normal değil. Tartışma zemini tam olarak neydi aktarabilirseniz hep birlikte pek çok meteryal bulabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Meyveli Tepe; Sn .İalp32 nin cümlesini ( inanmıyor içinde 10^8 sayıda canlı var dediğime ) gördüğümde ve bir Üniversitenin Prof. olmuş bir kişinin böyle konuşması cidden çok üzücü ve hatta şaşırtıcı!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen, sitenizden benim anladığım sanki 2 ayrı ürün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sınıf değil benim bahçemde oldu olay,bu kişi benim kapı komşum oturduğum sitede akademik personel dolu biz ler kooperatif aşamasında katıldık aralarına şimdi komşuluk yapıyoruz kendi tarafına afit ilacı yapmış benim beynim zıpladı hemen aman dedim ilacı sıkarken benim tarafa gelmesin bakterilerim ölmesin dedim ve bu şekilde başladık laflaşmaya ama bence kabullenememe var kendide ziraat prof.uya ;tabi onunda iyi olduğu konular vardır illaki ama ben yinede destek beklerdim ondan şu ürünler bir ortaya çıksın o zaman atacağım havamı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer farklı ise adını öğrenmek isteriz ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani bir taşla iki kuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Nevsune ; Çok önemli bir konuyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Türk çifçisinin ve üreticilerimizin durumunu ve pazarın sıkıntılarını ayrıca yurt dışındaki diğer ülkelerin durumu danışmanlarımız tarafından çok ama çok iyibir gözlemle raporladılar. Buna istinaden Roa ürün çeşitliliğini tarım alanında tek bir ürün halinde ve inanılmaz fiyat avantajları ile piyasaya çıkmaya hazırlıyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken en ince ayrıntıları bile çok iyi irdelemeye bunun yanında saha teknik ekiplerimizin eğitimi ve ayrıca bitki besleme konusunda yetiştiriyoruz. Roa piyasaya çıktığı anda 60 araç Teknik Destek ekibi ve 4 bölge müdürlüğü ve tüm bunların alt yapıları bitmek üzere bu arada son bir gelişme Hollanda ve Bulgaristanda da teknik ekipler hazırlanıyor. Aynı anda start verilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim. Şimdi çalışmalarınızın biran önce bitmesini bekleyelim artık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
bionem
Sn Oğuz Bey Bionemi düzenli olarak uyguladım,sonuçları paylaşma sorumluluğu nedenıyle ; Güller de Eklenti 86709 Eklenti 86710 Eklenti 86711 Eklenti 86712 Sebzeler de de;(Bakla )tarihine dikkat ederseniz,(9 mayıs) bulunduğumuz bölgenin iklim koşullarına göre bir hayli erken bir dönem ve oldukça bol ürün aldım.[ ATTACH]86707[/ATTACH] ![]() Meyve agaclarını (gecen yıl ve bu yıl olarak)ve diğer sebzeleride daha sonra ilave edeceğim. Düzenleyen Müjgan Yılmaz : 14-06-2009 saat 22:54 Neden: sıralama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
|
Ana bakteri grubu Pseudomonas fluorcense IRKI( ROA9223 ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Müjgan Yılmaz ; Detaylı paylaşımlarınızla beni çok ama çok mutlu ettiniz. Ağaçlar net ile ilk tanıştığım zaman bana ve ürünüme olan güveni ilk siz gösterdiniz. Bunun içinde ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.Herşey gönlünüzce olsun . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Şeftali fidanlarının geçen haftaki ilaçlanmasından (bionem ile) sonraki durumu. Şeftali yaprak kıvırcıklığından eser kalmadı ![]() Armut fidanlarında ki siyzh böceklerde oldukça temizlemiş, sadece bir fidanda 8-10 adet böcek olan bir kümeye rastladım, o da ilaçlama yaparken muhtemelen değmemiş bir yer, elle temizledim, şu an orası da tertemiz ![]() En büyük artısı ise; bahçede uğur böceği dolu, teşekkürler Oğuz Bey ![]() NOT: Roa'yı bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
Sn.BalıkçıSerdar; Çok dikkatli ve titiz bir ürün yetiştiricisi olduğunuzdan hiçbir şüphem yoktu. Şeftali ağcınızın hastalıktan kurtulmasına ve bahçenizdeki ekolojik dengenin yeniden dengelenmesine çok sevindim. Toprağınıza aşıladığımız faydalı mikroorganizma sayesinde de verimliliğin artacağı hiç şüphe götürmez.Uğur böceklerinize iyi bakın onlar bizim dostlarımız . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Denizakvaryumu; Fidanlar daha çok küçük, seneye de meyve olacağını sanmam, ama öbür seneye tadımlıklar olur inşallah ![]() Oğuz Bey; Titiz üreticiden kastınız "ticari" olarak yaptığımızı düşündüğünüzdense, bizimki ticari değil, tamamen duygusal ![]() Bir kaç fotoda sebzelerden yüklüyorum, onlarda Bionem'li hepsi ya çiçekte, ya da meyveye durdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah...Nazar değmesin. Görmeyeli domatesler büyümüş, damla sulama kurulmuş. Domateslerin bu kadar büyümesine çok şaşırdım.Ne yaptınız domateslere ? Şeftaliden kurtardınız ama domates hasadında ordayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler de bu seneye olmayacak gibi ![]() Ne yapacağım gak deyince et, guk deyince su ![]() ![]() Öndeki pepinoları seçebildiniz mi? Onlarda çiçeklenmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sırık domatesler için neden destek olarak tel çitleri kullanmadınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Balıkçı Serdar ; Domateslerde ve diğer sebzelerinizde hiç çekinmeden Deniz Akvaryumunu çağırabilirsiniz Tonaj sıkıntısı olmayacak hatta hale bile gitme durumu olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Organik ilaçlar 4_5 bakteri ile sınırlıdır. Her mikrobiyal ilaçta tek bakteri kullanılır. Aynı kapta iki farklı bakteri bulunmaz. Bulunursa birbiri yer. ( benim öğrendiğim bu doğruysa) pseudomosnas fluorescens ile ROA9223 AYNI bakeri ise o zaman birbirini yemez. Yani bionem ile ROA birbirine kariştılıp, kullanılabilir. Bu akıl yürütme doğrumudur? Bu sitede biolog yok mu? Yarın, Pseudomoas fluorercens Bionem) ile Bacillus thurringiensis (DELFİN WG) bakterilerinin birbirini yiyip yemediğini öğreneceğim. Sn. Meyveli tepe bu iki bakteriyi zeytinde karıştırtırak kullanmıştı. Ben sormuştum. Sn. Oğuz bey, ' bizimkisi onu yenmiştir' diye oldukça bilimsel bir çevap vermişti.( Bknz. zeytin zararlıları ile doğal müçadele bölümü) Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Önen ; Benim o bölümdeki cevabım ( bizimki onu dövmüştür ) idi. Bionem hiçbir şekilde su haricinde başka organik gübreler , Biyolojik ürünler ( Tamamı ) karıştırılmaz. Hele diğer Biyolojik ürünler ile karıştırıldığında özellikle başka bakteri gruplarına antibakterisit görevi görür.Demekki neymiş BİONEM SADECE SU İLE KARIŞTIRILIRMIŞ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Müjgan Yılmaz, gülleriniz görünmüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Biyologları davet etmeye devam edebilirsiniz. Özellikle MİKROBİYOLOJİ ve FİTAPATOLOJİ uzmanlarıda katılırsa mükemmel olacak . Düzenleyen Oğuz Alper : 15-06-2009 saat 03:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|