![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Bu çok önemli !!! Faydalı kırmızı örümcekler Düzenleyen Oğuz Alper : 21-06-2009 saat 01:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Kalıntılar
Sn.Oğuz bey. yukarıdaki masajlarınızdaki bilgi bombardımanı için çok sağolun. Bu verdiğiniz bilgiler benim için referans olarak kullanılaçaktır. Eskiden, kullanılan Kimysalların içinde en az zehirli ve etkisi en kısa olanları hep savunarak bu günlere geldim. Kötünün iyisini savunmaktan başka çarem de yoktu. Şimdi her yerde ve her koşullarda sonuna kadar savunabileçeğim, alternatif ürünler olan mikrobiyaller var. Sizinle ilk karşılaşmamız zeytin bölümünde oldu. Ve bu başlık atıldıktan sonra da hep ilgiyle takip ettim. Ve size ürünüz olan bionemle ilgili hiç mesaj yazmadım. Ama hep heyecanla takip ettim. Taki Sn.Horoz 20 nin ben, bionemi asmalarımda kullanıyorum demesine kadar. Çoçukluğumdan beri üzüm yetiştiriliciği yaptığım için (şimdi yiyeçek kadar, şarap, pekmez_gün balı_ biraz kurutup kışın yiyeçek kadar _ bu arada sattığımız bağın_ 3 ton kadar_kuru üzümlerini hala satamadık) bionemin asmalarda özellikle küllemeye karşı kullanılması daha da dikkatimi çekmiş ve tartışmalara katılmiştım. Sonra da bu noktaya geldik. Bana, ürettiğiniz bu ürünlerle yeni bir ufuk açtığınız için sizlere teşekkür ederim. Hala, bir hastalık için, ilçe tarıma, zıraat odalarıma ya da samimi olduğum ilaç satan mühendis arkadaşıma gittiğimde önüme birbirinden zehirli ilaçları sıralıyorlar. Peki bu hastalık için kalıntı içermiyen bir ürün yokmu? Ya da mikrobiyal bir gübre(ilaç) yok mu, meselela bioneme benzeyen (acaba biligisi varmıdır diye) sorduğumda yüzüme öyle bakıyorlar ki, sanki uzaydan gelmişim. Kızıyorum. Ben sizden bir hastalık için ilaç istediğimde, bana seçenek sunmalısınız. Bak bu kalıntı bırakır, insan sağlığı için iyi değildir, bu ise kalıntı bırakmaz insana zararı yoktur, demelisiniz, bizlere bu konuda yol gösterecek olan kişiler sizler değilmisiniz, dediğimde....! Şimdi sonuna kadar savunabileceğim mikrobiyller var. İnşallah Allah utandırmaz. Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekürler. (bu arada ben ürünlerinizi zeytinde pamuklu biti tartışmasından beri denemek için, kullanıyorum. siz bunun nasıl olduğunu bilirsiniz. Sonuçların hepsi mükemmel. Sadece küllemenin iyice yayılmasını bekledim ondan sonra kullanmaya başladım.Sonuclarını bende merak ediyorum, bu da ürünün kullanma talimatlarına uygun değil zaten.) Başarılar diliyorum. İnşallah Allah sizi de utandırmaz. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Önen ; Öyle güzel özetlemişsiniz ki ( Hala, bir hastalık için, ilçe tarıma, zıraat odalarıma ya da samimi olduğum ilaç satan mühendis arkadaşıma gittiğimde önüme birbirinden zehirli ilaçları sıralıyorlar. ) Neden Çifçilerimizi alternatifsiz bıraktıklarını da gayet iyi anlamışsınız. ( Peki bu hastalık için kalıntı içermiyen bir ürün yokmu? Ya da mikrobiyal bir gübre(ilaç) yok mu, meselela bioneme benzeyen (acaba biligisi varmıdır diye) sorduğumda yüzüme öyle bakıyorlar ki, sanki uzaydan gelmişim. ) Size uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar bana ise deli muamelesi yapıyorlar ![]() Gelelim unlu bite Ununu ayrı bitini ayrı koyar ![]() Sevgili Nebi 'ye çok selam söyleyin . ( Mesajınız alınmıştır. ![]() En çok beni mutlu eden sizin gibi iyi bir üreticiyi kazanmanın kendi savaşımın içinde ordumu güçlendirdiğime inanıyorum. (Bana, ürettiğiniz bu ürünlerle yeni bir ufuk açtığınız için sizlere teşekkür ederim.) Evet Halil Bey ; TARIM DAHA YENİ BAŞLIYOR . ARTIK ALTERNATİFSİZ BIRAKAMAYACAKLAR ve GÖZ ARDI EDEMEYECEKLER!!! Saha da her geçen gün , her dakika ilerliyorum. Size uzaylı gibi bakanların bana deli muamelesi yapanların Enselerindeyim ve sizler sayesinde de enselerinde soluğu daha iyi hissedecekler. Herşey gönlünüzce olsun.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bionem ile ilgili haber!!! ( Tarım ile alakalı bir dergide Haziran sayısı ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Armutlarda Pisila
Yayınlara devam edelim. Üretimini yaptığımız ve Bulgaristan ' a İhrac ettiğimiz AKSEBİO ürünümüzün Armutlarda Pisila ya olan etkisi !!!http://www.springerlink.com/content/d473436p3g33v561/ ENTOMOLOGY F. Erler (2004) Phytoparasitica 32(4):351-356 Laboratory Evaluation of a Botanical Natural Product (AkseBio2) against the Pear Psylla Cacopsylla pyri Fedai Erler I A botanical natural product, AkseBio2, was evaluated under laboratory conditions for itsoviposition deterrent, ovicidal and larvicidal (nymphicidal) effects against the pear psylla Cacopsylla pyri (L.) (Hemiptera: Psyllidae). The product exhibited a strong oviposition deterrent effect for winterform and summerform females and caused a reduction in the total number of eggs laid in both choice and no-choice assays. Significant mortalities in freshly laid eggs (0--48 h) and various nymphal stages of the pest were recorded in toxicity assays.At a concentration of 0.1% (formulation), the highest biological activity of the product was recorded against the young (lst and 2nd) nymphal stages (up to 87.4% mortality) in comparison with the other biological stages of the pest. It was less active against the older (3rd-5th) nymphs, causing 62.1% mortality at the same concentration. In assays with nontarget organisms, a significant negative effect was not observed. There were no significant changes on treated plants up to 7 days after treatment in any trial, nor was there any phytotoxicity on plant tissue as a result of AkseBio2 treatments. The results suggest that the product can be used in psylla control instead of synthetic insecticides and may serve as an integrated pest management (IPM) component in pear orchards. KEY WORDS: AkseBio2; botanical products; Cacopsylla pyri; oviposition deterrent; ovicidal; larvicidal; Turkey. INTRODUCTION Two psyllid species, namely, Cacopsylla pyri (L.) and Cacopsylla pyricola (Foerster) (Hemiptera: Psyllidae), have been reported to cause damage on pear trees in pear-growing regions of Turkey, but C. pyri is considered to be the only species of economic importance (5,8). The damage caused by this pest over the last 10 years in Antalya province (southwest Turkey) has increased in both intensity and extent. After the serious outbreaks of pear psylla in that region in 1992, 1993 and 1994, many orchards were sprayed against this pest with various groups (including organophosphates and pyrethroids) of insecticides on an average of eight or nine times each year (personal observations). A previous study by the author showed that pear psylla was worst in places that had been very heavily sprayed in the past, probably due to a reduction in natural enemies (5). Regional growers reported that treatments with many kinds of insecticides had failed to keep the pest in check, with the exception of amitraz. Many orchards have been sprayed repeatedly, often with high doses of this insecticide. For this reason - and considering that timing and application were also faulty in many instances - it is not surprising that resistance to amitraz has been found in some populations (10). Received Sept. 14, 2003; accepted Feb. 11, 2004; hup://www.phytoparasitica.org posting July 14, 2004. 1plant Protection Department, Faculty of Agriculture, Akdeniz University, 07070 Antalya, Turkey [Fax: +90- 242-227-4564; e-mail: erler@akdeniz.edu.tr]. Phytoparasitica 32:4, 2004 351 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Minimum 15 dk. yeterlidir. 24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn.İalp32 ; Üzümlerinize çiçekteyken de uygulayabilirsiniz.Hiçbir zarar vermez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn.İalp32 ; Yorumunuz bir harika .Kesinlikle süt beyaz olması işlemin tamamlandığını gösterir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Süt beyaz olmadan kullanıyorum ben; hızlıca bir süre çalkalıyorum; şişedeki bulanıklık tüm şişeyi kaplayınca tamamdır diye uyguluyorum. Hiç "süt beyaz" bir sonuç almadım. Ama uygulama sonuçlarımdan da memnunum şimdilik... Nedir bu çelişki şimdi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
İlk başlarda blanderla falan uğraşmayıp, çalkalayabildiğim kadar çalkalayıp uyguluyordum. Uygulama esnasında da gücüm yettiği kadar tekrar çalkalıyordum ![]() Havaların ısınmasından mıdır nedir, istilacılar serin yaprak altlarını konak edinmeye başladılar. Sprey kabım 2 lt, 8 çay kaşığı bionem+su blanderdan geçirilip, rakı niyetine haşaratlara veriliyor. Artık, ölüyorlar mı, yoksa kafayı mı buluyorlar bilemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.İklimsiz; Yumurtalarını çatlatıp yeni birey oluşturmaz ve popülasyonları minimum seviyede ( zarar eşiğinin altında tutar ) . Erginleri de sizin tabiriniz ile sarhoş olur ve rahatsızlanır ve 2 **** 3 gün içerisinde mefta olurlar. Bunların bazılarının yaşam süresi zaten 7 gündür. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Mutfaktakini kullanın ne olacak ki yoksa bakterilerden korkuyormusunuz en nihayetinde bulaşık makinesinde yıkanıyor yani,ben önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım;bozuk blenderın ucunu matkapa takıp çalıştıracağım. Hani korktuğumdan değil de bozuk blender değerlensin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler ; Karışım başladıktan sonra fermentasyon a uğrayıp hem sayıları artmaya başlıyor , hemde enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz ( Rakı normunu ) alıyor. Düzenleyen Oğuz Alper : 23-06-2009 saat 21:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Adalet Hanım ; İlginiz ve çabanız için ben teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Malina ; Eksikliğimi giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kullanıcılarımın talebi doğrultusunda eğer şu ana kadar ki kullanımlarından memnuniyetsizliği var ise kendilerine almış oldukları ürün kadar yenilerini ücretsiz gönderebilirim. Sn.Malina nın belirttiği cümleye istinaden: (Kusura bakmayın ama, büyük bir alanda kullanmak için sizden ürün satın almış olsam, ve eksik bilgi nedeniyle KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR. cümlesi ancak ayrıntıları bilince anlam kazanıyor, bilmeyen biri için çok açıklacı değil ürünü boşa harcamış olsam, zararımı karşılamak için ücretsiz ürün talep ederdim.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
El mikseri burada fikirler beyan edildikçe ortaya çıkan bir konu , üyeler konuşacak, tecrübe edecekler, elbette ortaya çıkan sonuçları anlatacaklar ve eksiği olan kendini tamamlayacak. Ciddi problem yaşayan var mı acaba ? Forumun çoğu sayfasında insanlar dertlerine derman arıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
Ben sizin daha önceki çok iyi karıştırın uyarılarınıza istinaden, 30 litrelik bidona 28 litre su koyduktan sonra, kalan 2 litreyi yeteri miktar Bionemi 5 litrelik bidonda çalkalayarak iyice karıştırdıktan (kendime göre) sonra 30 litreye tamamlayıp, o bidonunda şöyle bir kaç kere çalkalayıp kullandım. Bırakın beyazlamayı, grileşmemişti bile ama sonuçları daha önce belirttiğim gibi gayet tatmin ediciydi. Demek ki beyazlayıncaya kadar karıştırmış olsaydım bitkilerim kuduracakmış ![]() Şimdi sizden ricam bana kudurmuş bitki gönderin, bu saatten sonra Bionemin doğru uygulanması olsa da, şimdiye kadarki olması gereken kudurukluğu başka türlü telafi edemezsiniz ![]() Şaka bir yana buradaki niyet önemli Oğuz Bey, telafi etmek konusundaki samimiyetiniz bile yeterli, teşekkürler, çalışmalarınızda başarılarınızın devamı dileklerimle selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Oğuz Bey, Bionemi blender ile karıştırarak beyaz hale getirmeden kullandığım dönemlerde ben kendimce beklediğim faydayı gördüm. Güllerimin yapraklarında küllenme olmadı, yoğun şekilde beyaz sinek akınına uğramış bitkilerimdeki sineklenme yok oldu. Saksılarımda sinek olmadı. Olduysa da bionemle giderdiğimi düşünüyorum. Demek ki bu haliyle de bir fayda sağlıyor tecrübesi edindim. Belki gereken faydayı sağlamak için daha sık kullanmak durumunda kaldım. Bir süredir bionemi blender ile karıştırırak ve bir süre bekleterek kullanmaya başladım. Benim bir talebim yoktur, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Feriha Hanım ; Samimi yorumlarınız ve paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim. Terasınızda güzel ve sağlıklı bitkileriniz ZEHİRLİ İLAÇLAR OLMADAN Bionem ile organik olarak koruma altında . Sağlıklı bitkileriniz ile terasınızda keyifli vakit geçirmeniz dileklerimle tekrar TEŞEKKÜR EDERİM. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
agaclar.net
|
Bir üretici olarak doğru davrandınız. Teşekkür ederim... İsteyen olmayabilir ama doğru olan, her ihtimale karşı teklif etmekti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sn.BalıkçıSerdar; Yorumlarınız ve olumlu yaklaşımlarınız için canı gönülden teşekkür ederim. Bu arada Tenekede Tavuk gözümden kaçtı zannetmeyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
![]() Sayın Malina bana yine kızacak ama yazmadan duramadım ![]() Tabi ki bunlar işin esprisi, ama bu sene tatilimde yolum o taraflara düşerse, tanışmayı, çalışmalarınızı yerinde görmeyi isterim. İnşallah diyelim artık, benden de selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|