agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2009, 15:07   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-09-2008
Arkadaşlar ya ben bir şey daha söyleyeyim bağda benim beyaz sinek oluşması var .Oğuz bey siz halen bu bionemin korudugunu inanıyormusunuz?

Yalnış anlaşılmasın ama bazı yerleri gördükce inanın korkumdan çiçek öncesi bir felakete uğrarım diye ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bu arada burası yeri değil biliyorum ama evin önünde nar ağacım var üzeri yeşil basra oluşşması olmadan bionem kullanmıştım.15 gün arayla kullanıyorum ama bir türlü böcük ölmedi sanki ikiye katlandı bionem bunlara karsı etkili değilmi? Yoksa ben mi bunları yanlış biliyorum ?Ve Üzülerek söylüyorum cok etkili bir zehiri nar ve meyva fidanlarımda kullanmak zorunda kaldım .Ama korkum şu gelir kaynağım lan asmlarımı bunlara karşı korumassa işte o zaman korkacağım .Saygılar bunları yanıtlarsanız oğuz bey teşekkür ederim .
Bu arada sayın meyveli tepe'nin bu ürünü kullandığını daha önce blok sayfasında yanlış hatırlamıyorsam görmüştüm.Bu knuda bir bilgisi muhakkak almanı kendisinin görüşü bizler için çok degerli .

20horoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 10:09   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 20horoz Mesajı Göster
Bu arada sayın meyveli tepe'nin bu ürünü kullandığını daha önce blok sayfasında yanlış hatırlamıyorsam görmüştüm.Bu knuda bir bilgisi muhakkak almanı kendisinin görüşü bizler için çok degerli .
Arkadaşlar, ben bu ürünü gerek ruhsatta belirtilen, gerek ilacın içerdiği bakteri hakkında yabancı kaynaklı makalelerde gördüğüm etkilere göre kullandım. Her ne kadar Oğuz bey muhtelif mesajlarında böcek, sinek, larva vb. zararlılara karşı etkilerinden söz etmiş ise de benim böyle bir beklentim olmadı.

Uzun sözün kısası Bionem'i zararlı mantarlara karşı koruyucu olarak kullandım. Etkisi konusunda da çok net bir şey söyleyemem. Ağaçlarımda böyle bir mantar hastalığına henüz rastlamadım (şeftali fidanlarındaki yaprak kıvırcıklığı hariç. Onu da hastalık fazla ilerlemeden bakır içerikli ve organik sertifikalı başka bir ilaçla durdurdum).

Bu yüzden Bionem'in etkisini tam olarak söyleyebilmek bu aşamada benim için çok kolay değil. Ağaçlarımda mantar türü şeyler zaten yoktu. Bionem gelmesini engelledi mi, yoksa zaten olmayacak mıydı bu anlamda yeterli deney sonucuna sahip değilim.

Kırmızı örümcekte de henüz deneyebilmiş değilim. Fakat onu ölçmem de zor olacak. Köklenme konusunda da bir etki ölçebilmiş değilim. Zira, köklenme, çimlenme gibi bitki gelişimlerinde, toprak, nem, ısı vb. durumlar esas etkiyi yaratıyorlar. Böyle bir durumda uygulanan veya uygulanmayan Bionem'i ölçmek benim için kolay değil. Bunun için çok detaylı kontrol ortamları oluşturmak gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025