![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Şimdi bir tane de külleme resmi koyalım ve ayrıca bir böcek asmalrın yaprak arkasında var ve gayet hızlı keratalar bir türlü resim cektirmediler.bunlar için ne yapabilirim . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Horoz, form konu başlığına uymayacak ama sizin asma yetiştirme konusunda bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacımız var. Hobi bahçemde 25 kadar farklı cinsten 350 kadar asmam var. Bazen burayada uğrarsanız çok seviniriz ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...ili%F0i&page=2 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.20horoz; Asmaların maşallahı var.Külleme başlangıcı olan bölümü gördüm.Hiç korkmadan uygulamamıza devam edelim.Küllemenin kuruduğunu göreceksiniz.Sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Valla oğuz bey inşallah siz ayın 25 gelesiye kadar kurudu kurudu .Kurumassa işte o zaman ben kurudum.Herkese iyi geceler.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni yapraklara bulaşmaması Bionemin koruduğundan ileri geliyor.Asmalarınızın genel görüntüsünde problem yok arada tek tük böcek ve eski yapraklarda külleme olabilir.İlaçlama yaparken tüm asmalarınızın boy abdesti aldırmaya özen gösterin.Korkulacak bir durum yok .Unutmayınki Şu ana kadar Biyolojik Mücadele ile bu aşamaya geldiniz ve bundan sonrasınıda göreceksiniz. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 16-05-2009 saat 01:28 Neden: KELİME HATASI |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.lerdemir ; Tekrar yineliyorum en düşük ambalajımız 1/2 lt dir.Daha ufağı ne yazıkki üretim maliyetlerine yük bindiriyor.Birde şunu unutmamalıyızki Bionem seralarda ve bahçelerde uygulanan bir ürün . Umarım anlayışla karşılarsınız. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Durum benim açımdan net. Başka sorum yok. Tanık sizindir üyeler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Yukarıda bionem sera ve bahçe için yazmışsınız.Yalnız ben saksılarda kullanmak için almıştım sizden.Saksılarda bir sorun mu oluyor de öyle yazdınız. Ya da ben mi yanlış anladım. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
)))))))Yakında tanığı idam etmesinlerde . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, mücadeleye hoş geldiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuzhan; Saksılarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Yukarıdaki cümlede 1lt Bionemin ne kadar çok alana hitabı ile ilgilidir.Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Halil Bey; Yıllardır bu mücadelenin içerisindeyim zaten.Ancak şunu bilmemizde yarar var zarar eşiği dediğimiz sınırlar çerçevesinde mücadele yapmaya özen göstermeliyiz.Acaba bordo bulamacı ve kükürt uygulaması yapılmış bağlar ne durumda sn .Horozun yanındaki bağlar mesela !!! Bilmiyorum anlatabildimmi. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
Alper bey,salatalık fidelerime de uygulamıştım.bugun onları bahceye dikmek için dikkatlice çıkarıyorduk ki o da ne ,bir kök yapmış inanılmazdı .fideciden aldıklarım da minicik kök vardı .benimkiler beşer kez turlamışlar.ben bu arada domates fidelerime cok fazla kullandım galiba 25 fideden 7 tanesi aynı gün yandı..kalansağlar bizimdir dedik moral bozmadık ama kalanlar harika görunuyorlar ingiliz lordları gibi tepeten tepeden etrafı süzüyorlar yarında onları dikecegiz behhh beh behhh nidalarıyla (kökleri görünce cıkardığımız ses) ya şimdi ben bu gazla çimleredemi versem diye düşünüyorum nedersiniz hocam uygunmudur ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Güneyerer ; Paylaşımınız için çok teşekkürler.Sizlere mahçup olmamak çok güzel . Çimlerinize ****** uygulayabilirsiniz. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, Bordo bulamacını bağlar uyanmadan yapmıştık. Sügünler başlayınca küllemeye karşı zehir kullandık. Şimdi ikinçi bordo bulamacına başlıyoruz. Sonra kükürt kullanaçağız(belki içine kül karıştırıp) Sonra salkım zararlıları için (zehirli ilaç ) kullanacağız. Şimdilik daha yazmamayayım, ayıp olaçak. Tek Bionemle **** ROA ile çözmek güzel de (bu arada asmada sezon geçebilir) Sn 20 horoz' gözlemliyoruz. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
Halil bey,sizin şu ilaçlama takvimini gördüm ya üzüm yemeyeceğim bir daha .birde üzüm kan yapar çok faydalıdır derler ..zaten şu bahce işlerine girdikten sonra pazardaki hertürlü sebze meyvaya bakarken paranoyaklar gibiyim...bazen hiç bimemeyi tercih ediyor insan. Alper bey ben 2 litrelik alayım pazartesi ödemeyi yapayım.daha yazın başında bitti. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ya ben bir şey daha söyleyeyim bağda benim beyaz sinek oluşması var .Oğuz bey siz halen bu bionemin korudugunu inanıyormusunuz? Yalnış anlaşılmasın ama bazı yerleri gördükce inanın korkumdan çiçek öncesi bir felakete uğrarım diye ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu arada burası yeri değil biliyorum ama evin önünde nar ağacım var üzeri yeşil basra oluşşması olmadan bionem kullanmıştım.15 gün arayla kullanıyorum ama bir türlü böcük ölmedi sanki ikiye katlandı bionem bunlara karsı etkili değilmi? Yoksa ben mi bunları yanlış biliyorum ?Ve Üzülerek söylüyorum cok etkili bir zehiri nar ve meyva fidanlarımda kullanmak zorunda kaldım .Ama korkum şu gelir kaynağım lan asmlarımı bunlara karşı korumassa işte o zaman korkacağım .Saygılar bunları yanıtlarsanız oğuz bey teşekkür ederim . Bu arada sayın meyveli tepe'nin bu ürünü kullandığını daha önce blok sayfasında yanlış hatırlamıyorsam görmüştüm.Bu knuda bir bilgisi muhakkak almanı kendisinin görüşü bizler için çok degerli . |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Uzun sözün kısası Bionem'i zararlı mantarlara karşı koruyucu olarak kullandım. Etkisi konusunda da çok net bir şey söyleyemem. Ağaçlarımda böyle bir mantar hastalığına henüz rastlamadım (şeftali fidanlarındaki yaprak kıvırcıklığı hariç. Onu da hastalık fazla ilerlemeden bakır içerikli ve organik sertifikalı başka bir ilaçla durdurdum). Bu yüzden Bionem'in etkisini tam olarak söyleyebilmek bu aşamada benim için çok kolay değil. Ağaçlarımda mantar türü şeyler zaten yoktu. Bionem gelmesini engelledi mi, yoksa zaten olmayacak mıydı bu anlamda yeterli deney sonucuna sahip değilim. Kırmızı örümcekte de henüz deneyebilmiş değilim. Fakat onu ölçmem de zor olacak. Köklenme konusunda da bir etki ölçebilmiş değilim. Zira, köklenme, çimlenme gibi bitki gelişimlerinde, toprak, nem, ısı vb. durumlar esas etkiyi yaratıyorlar. Böyle bir durumda uygulanan veya uygulanmayan Bionem'i ölçmek benim için kolay değil. Bunun için çok detaylı kontrol ortamları oluşturmak gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.20horoz ; Böceklerle ilgili olarak larva döneminde etkilidir. Sizin için hangi uygulama sizi rahat ettirecek ise o uygulamaya geçin. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Halil Bey ; kimyasal mücadeleye devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Günyerer, Biz üzümleri kurutmalık yapıyoruz. Menemen ve Manisa ovasında tonlarca üzüm kurutulur ve bu üzümler yurt dışına ihraç olur. Bu ilaçların kullanılmasına bize Zıraat odaları izin veriyor. Kurutma potas da yığkanarak bırakılır. 7_9 gün güneşte kurur. Bizim kullanmamıza izin verilen bakırlı ve zehirli aparatların bu uzun sürede etkisinini kaybolduğunu, etkili ve yetkili ve bu konunun uzmanları söylüyor. Ayrıca o külleme denen, Amerikan ihraçı hastalık, o kadar lanet bir hastalık ki, her yıl bardo bulamacı ve kükürt dışında, başka değişik bir zehirli ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun. Zaten o zehirli ilaçlarıda Amerika' dan alıyoruz ve kullanıyoruz. Sn, Güneyerer, biz burada neyin kavgasını veriyoruz, sanıyorsunuz. Sn. Sülayman bey sultaniye üzümlerini taze ve yurt içine pazarlamak istiyor, bunun için de zaten zıraat odalarının izin verdiği ve zararlı olmadığı düşünülen bordo bulamacı ve kükürt bile kullanmamak için yırtınıyor. Zaten bordo bulamacı denen bakırlı aparat şimdilerde kullanılıyor. Hani üzümlerin erimesine. Sn.Oğuz beyin ürünü olan bionemin Sn.Süleyman bey tarafından kullanılması ve başarıya ulaşması, yukarıda ki bütün ilaçların tarihin çöplüğüne atılması anlamına geliyor. Bir ürün bir dizi deneyler, labuatuvar çalışmaları ve denemelerden sonra ortaya cıkan emek/yoğun ve maliyetli bir çalışmadır. Elbette bir deneme ile böyle bir ürünü mahküm etme hakkı kimsede olamaz. zaten bionem isimli ürün, bağlarda külleme için test edilmiş ve bu konuda ruhsat verilmiş üründür. Biz,Sn Oğuz bey ve ürünü kullanan Süleyman bey, şu anada yapraklarda görülen küllmenin görülme sebebini çözmek zorundayız. Ben inanıyorum çözeçeğiz de. Bütün kimyasal ve bakırlı aparatların dışın da ilk defa ülkemizde, insan ve toplum sağlığını koruduğunu iddaa eden Bionem ve ROA ürünlerini kullanma isteğimiz ve çabamız inşallah başarıya ulaşır. Sn. 20 Horoz bey'in büyük risk alarak ( belki risk değildir) bu uygulamaya girişmesini kutluyorum. Teşkkürler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Sn. 20 Horoz bey'in büyük risk alarak ( belki risk değildir) bu uygulamaya girişmesini kutluyorum. Teşkkürler[/QUOTE] Belki risk değil derken düsünmek gerekir.Hersey iyi olacak diye yaptıgınız umut bağladığınız herseyin bir anda yok olma aşamasına gelmesi risk değilse o zaman risk almamışız demektir. biz özellikle buradaki kükürt ve bordo bulamacı yani mantari hastaliği yok etmek umuduyla (biraz da fazla attım galiba)yok etmek demeyelim ama azaltmak amaacıyla bunları kullanıyoruz.Deneyeceğiz göreceğiz.Çiftçinin senesi bitmezmiş.Belli mi olur önümüzdeki senede roa yı kullanır denemeleri yazarız belki başkasını. Umarım benim buradaki yayınladıklarımdan kimse alınmaz .Ben kullanıcıyım UYguluyorum sonra da burada yazıyorum kimsenin menfaati içinde uğraşmıyorum. Bionemin ise lavralar üzerinde etkili olduğunu öğrenmiş oldum daha öğreniyoruz işte.Herkese saygılar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında
Arkadaşlar, Bu başlık altında Alternatif Toros Tarım Ltd. firması tarafından üretilen, organik mikrobiyal gübre tescilli, içinde 10^8 cfu/ml oranında Pseudomonas Fleuresceas isimli bakretinin bulunduğu, ayrıca Bulgaristan Tarım ve Orman Bakanlığınca biber kök boğazı yanıklığına karşı organik fungusit olarak ruhsatlandırılmış olan bu ürünü tartışmaya açmak istiyorum. (Esasında Bordo Bulamacı başlığının #83'cü mesajından itibaren kısmen tartışılmaya başlamış olan konu, başlığın uygun olmaması sebebiyle kesilmişti) Alternatif Toros Tarım sitesinde : "Bu preparat, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22.04.2003 tarih ve 25087 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Bitkilerde gelişimi engelleyen veya bitkilerde verim kaybına neden olan patojenlere karşı koruyucu etkisi ile hastalıklardan dolayı oluşacak tarımsal üretimde karşılaşılacak verim kayıplarını güvence altına alan mikro organizmaları ihtiva etmesi gerekir” hükmü gereğince hazırlanmış ve ruhsatlandırılmış, bitkisel eterik yağ ve ekstraktlardan oluşan tamamen doğal bir preparattr. Bu preparat uygulandğında, toprakta veya bitki yaprak yüzeyinde saprofit olarak yaşayan, bitkilere, hayvanlara ve insanlara hiçbir zararı bulunmayan, bir bakteri tarafından parçalanarak, Indol Asetik Asit gibi bitkiye yararlı maddelere dönüştüğü ,bazı antibiyotikler oluşturduğu, aynı zamanda bitkilere zararlı etmenlere (Mantar, Bakteri ve Böcekler) etkili enzimler (Kitinaz) oluşturabildiği saptanmıştır. Bu şekilde oluşturulan salgılar, bitkilerin yeni kök oluşumunu teşvik etmekte ve topraktaki mikro elementlerin bitki kökleri tarafından daha kolay alınımını sağlamaktadr. Bionem, bitkileri stres faktörlerine karşı kuvvetlendirir, bakteri tarafından üretilen enzim ve antibiyotikler bitkileri olumsuz çevre koşullarına karşı mukavemetlendirir, antifiriz görevi yaparak bitkilerin soğuğa karşı olan direncini arttırır. Ayrca bakterinin üretmiş olduğu kitinaz enzimi, bitki zararlısı böceklerde ve fungal bitki patojenleri bünyesindeki kitin tabakasını etkileyerek onlara zarar vermekte ve populasyonlarını azaltmaktadır." denilmektedir. Hoş bir tesadüf, üyelerimizden Sn.Oğuz Alper'in söz konusu firmanın sahiplerinden biri olduğu ortaya çıkınca ürün hakkında detaylı bilgi alma ve sorularımızı yöneltme imkanı doğmuş olabilir. Ayrıca daha önce ürünü kullanmış, deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyen, **** ürün hakkında bilgi sahibi başka arkadaşlarımız da mevcut olabilir. ürünün mikrobiyal olması, adı geçen bakterinin insan ve hayvanları enfekte edebilme özelliği açısından ortada pek çok kaynak olduğundan, kendi adıma, tatmin olmak istediğim ilk soru grubu öncelikle ürünün kullanım güvenliği ile ilgili. Ürünün bitkilere etkileri, yararları, kullanım şekilleri vs. benim için ikinci sırada geliyor. Başka bir anlatımla ürünü rahatlıkla elime almamda yeterince güvendemiyim? Enfekte olurmuyum? Olmamam için ne yapılması gerekiyor. Ya da bu bakterinin insan ve hayvanları olumsuz etkilememesi nasıl sağlanmış. Bu konudaki analizler, raporlar vb. nelerdir? Firmanın sitesinde adı geçen TR2000 nedir? Zira bu bakteri adına başka hiç bir yerde rastlayamadım. İkinci merak ettiğim de Bionem isimli iki ürün daha var. Biri Amerikan kaynaklı, diğeri İsrail kaynaklı. İlginç tesadüf her ikisi (aslında üçü) de benzeri etkilere sahip ve benzeri sebeplerle kullanılıyor. Bir bağlantı olup olmadığını da anlamak yararlı olurdu. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Meyveli tepe; Paylaşımınız için teşekkürler .İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kök gelişimini 2 aynı bitkili saksıda aynı ortamda tuttuğunuzda 1.saksıya Bionem uygyulayın 2.saksıya NPK ve köklendirici uygulayın ve kendiniz de bu farkı görün ( iklimsel , yer ,ortam her ikiside aynı konumda) bahsedildiği kadar zor bir işlem değil. Aşağıdaki resimlerde sol taraftaki kimyasal ve npk lı saksı , sağ taraftaki sadece Bionem uygulanmış olan saksı .Herkese sevgiler |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da sardunya resimleri soldaki kimyasal uygulanmış olan saksı sağdaki Bionem uygulanmış olan saksı. Bu uygulamaları kullanıcım olan herkes deneyebilir. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Ödemeniz için teşekkürler.İyi çalışmalar |
|