agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2009, 15:35   #91
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Kmlsrt, sonuç söylemek benim için henüz erken.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2009, 20:07   #92
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Arkadaşlar bu yıl saksılarda denediğim meyve ağaçlarıma bordo bulamacı

yerine bionem denemek istiyorum ama ürüne ulaşamıyorum.

Mail yazdım cevap alamadım.

Ankara da satan yer varmı?

İnternetten alabileceğim bir adreste olur.

Teşekkür ederim.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2009, 20:28   #93
/

Giriş Tarihi: 05-02-2008
http://www.alternatiftorostarim.com/

cagatayyucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2009, 20:59   #94
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Bu adrese pazar günü yazdım cevap gelmeyince başka arayışlara girdim. Teşekkürler.

Eski 10-03-2009, 21:02   #95
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...geliyor-1.html

...Bununla da yetinmedik, çeşitli mantarlara karşı organik mikrobiyal tescili olan Bionem isimli üründen sipariş ettik ve geldi. Bu ürün, içerdiği organizma ve çeşitli bitkisel yağlar ile hem zararlı bazı mantarları baskılayıp topraktaki faydalı biyolojik faaliyeti destekliyor, hem de kök gelişimine katkıları var. Bu şekilde bordo bulamacı uygulamasını kaldırmayı ümit ediyoruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 06:35   #96
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Arkadaşlar bioneme ulaştım. Ürün elime geçince meyve ağaçlarımı, süs

bitkilerimi, çiçek soğanlarımı, sebze fidelerimi bu konudan yararlandığım şekilde

bionem kullanarak mantarlardan ve diğer zararlılardan koruyarak güçlendirmeyi

deneyeceğim.

Uygulama sırasında da desteğinizi bekliyorum.

Hepinize bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Eski 13-03-2009, 19:47   #97
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Arkadaşlar internet sitemizin mail alıp verme kısmında arıza var.Bionem ile ilgili bana ulaşabilirsiniz.Herkese sevgiler.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 19:48   #98
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Arkadaşlar bioneme ulaştım. Ürün elime geçince meyve ağaçlarımı, süs

bitkilerimi, çiçek soğanlarımı, sebze fidelerimi bu konudan yararlandığım şekilde

bionem kullanarak mantarlardan ve diğer zararlılardan koruyarak güçlendirmeyi

deneyeceğim.

Uygulama sırasında da desteğinizi bekliyorum.

Hepinize bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Sn.Feriha Hanım;
Kullanım ile ilgili hertürlü sorularınıza kullanmadan önce yardımcı olacağım benimle irtibatta olursanız sevinirim.

Eski 13-03-2009, 20:51   #99
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sn.Oğuz bey teşekkür ederim.

Bionemle ilgili yazışmaları tekrar okuyacağım. Sizden ricam bionemin teras/balkon uygulamalarında :

1. Saksılarda yetiştirmeye çalıştığımız meyve ağaçlarında, süs bitkilerinde, yetişmiş soğanlı bitkilerde hangi oranlarda nasıl uygulanabileceği konusunda daha küçük ölçekli açıklamalarda bulunmanız..

2. Küçük miktarlarda viyollerde **** pet bardaklarda çimlendirmeye çalıştığımız tohumlarda, fidelerde nasıl uygulayabileceğimiz,

3. Saksılara dikmek üzere olduğumuz çiçek soğanlarımızda ürünü nasıl kullanabileceğimiz konusunda bizleri aydınlatmanızı rica ediyorum.

Eski 13-03-2009, 23:45   #100
Ağaç Dostu

Merhabalar Sn. Feriha Hanım ; Detaylı olarak anlatmaya çalışacağım.

1- Öncelikle Bionemin iyi bir şekilde karıştırılıp homojen bir şekle getirildikten sonra kullanılması çok önemlidir.1lt’lik Bionem’i hızlı bir şekilde çalkalayıp beklemeden 1 çay kaşığı Bionemi 0,5lt su şişesine dökün ve üzerine mümkünse klorsuz su ekleyin. Hızlıca çalkaladığınız zaman uygulamaya hazır hale gelir. Saksılarınızdaki bitkilerinizin su ihtiyacı kadar bu karışımdan dökebilir ve her sulamada bu şekilde devam ettirebilirsiniz. Aynı karışım oranını fısfıslı şişeniz var ise yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürterek yaprak uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı da haftada 1 tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.

2-Viyollerde **** pet bardaklarda çimlendirmek için yine yukarıda bahsettiğim karışım oranından fısfıslı şişeniz ile torfun veya toprağın üzerine püskürterek nemli hale getirin. Bu şekilde çimlenmenin nasıl hızlandığını göreceksiniz. Bu uygulamayı da torf veya toprak kurudukça tekrar edebilirsiniz. Fideler de aynı karışım oranından kök bölgesinin ihtiyacı olan su miktarı kadar sulayabilir ve fidelerinizin yaprak uygulamasını da yapabilirsiniz.

3-Saksılarınıza dikim işlemini yaptıktan sonra ve can sularını verdikten sonra ilk su ihtiyacında yine yukarıdaki karışım oranı ile kök bölgesine uygulayabilirsiniz.

Bu uygulamalar sonucunda bitki yapraklarını, mantari hastalıklara, kırmızı örümceklerin ve beyazsineklerin yumurtalarına, unlu bite karşı; kök bölgesini ise hastalıklara karşı korumuş olacaksınız. Aynı zamanda kuvvetli saçaklar oluşarak, yaprak yüzeylerinin genişlediği ve bitkinizin daha koyu bir yeşil olduğunu fark edeceksiniz. Bionem’ in en önemli uygulama notu; ürünü pet şişeye ayırmadan önce iyice çalkalayıp homojen hale geldikten sonra, aynı işlemi ayırdığınız pet şişede de kullanmadan önce tekrarlamanız gerekmektedir. Bionem’i su harici hiçbir maddeyle karıştırmayınız. Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur, takıldığınız herhangi bir şey olursa lütfen çekinmeden sorunuz. Sevgiler

Eski 15-03-2009, 15:52   #101
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kmlsrt Mesajı Göster
Ne güzel..roman okur gibi bir solukta okumuştum tüm yazılanları.Herkes noktayı koymuş anlaşılan. Üç haftadır kimse birşey yazmamış. Sayın Meyveli Tepe, en azından bizlere sonuç olarak birşeyler yazabilir mi acaba ? Yani şimdi Bordo bulamacı OUT, Bionen İN mi oldu ? Bu arada Oğuz beye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizlerle paylaşımları için. Meyveli Tepenin de hakkı ödenmez ama helal etsin artık.Ona da sonsuz teşekkürler..
Sn.Kmlsrt ; Ben teşekkür ederim.Umarım tüm ağaçlar net ailesine yardımcı olabildiysem ne mutlu . Sağlıcakla kalın.

Eski 21-03-2009, 20:44   #102
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sayın Oğuz bey,

Bitkilerime ilk bionem uygulamasına bugün yaptım. 1.25 püskürtmeli sprey kabına iyi su ve mutfak ölçü kaşıklarımdan bulup, bu işe ayırdığım 5 ml ölçü kaşığı ile bir ölçü bionem koyup iyice karıştırdım. (çay kaşığı ile ölçtüm aşağı yukarı dediğiniz miktara denk geliyordu) Hemen hemen birçok bitkime, fidanlarıma uyguladım. Yağışlardan dolayı yeterince saksılar suya doymuşlardı topraklarına da az miktarda köklerine gidecek şekilde verdim. Dediğiniz gibi her hafta bu şekilde uygulamaya devam edeceğim.

Sormak istediğim bir konu var.

Bitkilerime bu güne kadar devamlı hazır torf kullanıyordum. Bazı bitkilerin toprak ihtiyaçlarını okurken bir miktar bahçe toprağı da ilavesi isteğini öğrenince yandaki boş arsadan bir miktan toprak aldım ama ilaçlama imkanım yok. Bu toprakta oluşacak olumsuzlukları bionem uygulayarak bertaraf edebir miyim?

Eski 21-03-2009, 23:24   #103
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Sayın Oğuz bey,

Bitkilerime ilk bionem uygulamasına bugün yaptım. 1.25 püskürtmeli sprey kabına iyi su ve mutfak ölçü kaşıklarımdan bulup, bu işe ayırdığım 5 ml ölçü kaşığı ile bir ölçü bionem koyup iyice karıştırdım. (çay kaşığı ile ölçtüm aşağı yukarı dediğiniz miktara denk geliyordu) Hemen hemen birçok bitkime, fidanlarıma uyguladım. Yağışlardan dolayı yeterince saksılar suya doymuşlardı topraklarına da az miktarda köklerine gidecek şekilde verdim. Dediğiniz gibi her hafta bu şekilde uygulamaya devam edeceğim.

Sormak istediğim bir konu var.

Bitkilerime bu güne kadar devamlı hazır torf kullanıyordum. Bazı bitkilerin toprak ihtiyaçlarını okurken bir miktar bahçe toprağı da ilavesi isteğini öğrenince yandaki boş arsadan bir miktan toprak aldım ama ilaçlama imkanım yok. Bu toprakta oluşacak olumsuzlukları bionem uygulayarak bertaraf edebir miyim?
Sn.Feriha Hanım;
Bahçeden aldığınız toprağı daha öncede söylediğim oranlarda su ile karıştırarak bu toprağı karışımlı su ile doyurunuz.Toprağınızda oluşacak olumsuzlukları mükemmel şekilde bertaraf etmiş olacak ve aynı zamanda toprağınızdaki mevcut besinleride bitkilerinizin almasını kolaylaştıracak.Bu uygulamadan sonra toprağınıza gönül rahatlığı ile tohumlarınızı veya bitkilerinizi ekebilirsiniz.Sevgiler

Eski 25-03-2009, 11:06   #104
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
"......" Tübitak raporunu malesef ekleyemiyorum çünki ticari sır kapsamında değerlendiriliyor. "....."
Sayın Oğuz Alper,
Bionem konusunu bir arkadaşımızın uyarısı üzerine yeni farkettim. İlgiyle izliyorum. Zeytincilikle uğraşan arkadaşlarım var. Konuyu onlara ileteceğim.

Sabırla ve özenle verdiğiniz bilgiler hiç bir duraksamaya yol açmıyacak biçimde. Sadece aklıma takılan Tübitak raporu oldu. Raporun tümünü buraya almanıza gerek yok. Sonuçta Tübitak'ın görüşü nedir?.. Sanırım Tübitak'ın sonuç görüşü ticari sır kapsamında olmaması gerekir diye düşünmekteyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2009, 13:37   #105
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sayın Oğuz Alper,
Bionem konusunu bir arkadaşımızın uyarısı üzerine yeni farkettim. İlgiyle izliyorum. Zeytincilikle uğraşan arkadaşlarım var. Konuyu onlara ileteceğim.

Sabırla ve özenle verdiğiniz bilgiler hiç bir duraksamaya yol açmıyacak biçimde. Sadece aklıma takılan Tübitak raporu oldu. Raporun tümünü buraya almanıza gerek yok. Sonuçta Tübitak'ın görüşü nedir?.. Sanırım Tübitak'ın sonuç görüşü ticari sır kapsamında olmaması gerekir diye düşünmekteyim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sn.Hassoman ; Tübitak raporu üretim prosesi ile ilgili ruhsat aşamasında Tügem e verilmiş bir rapordur.Raporda faydalı bakterinin izole edilişi ve çoğaltılması ile ilgili bilgiler mevcut olduğu için ticari sır kapsamındadır.Tübitak analiz raporunda Bionemin içerisindeki bakterinin ismi ve sayısı mevcuttur.Umarım anlayış ile karşılarsınız.Yine sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.Sağlıcakla kalın.

Eski 25-03-2009, 13:54   #106
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Sn.Oğuz alper, ev içi süs bitkilerinde bir tür böcek var. Ve çooook kalabaklılar. Küçük nokta kadar, beyaz top gibi yuvarlak ve bol bacaklı ve gayet hızlı yürüyen bir tür. Yürüyüşünü yeşil yaprak bitlerine kıyaslayarak söylüyorum. Onlara bakarak hızlılar.
Başka birde toprağın içinde yine bol ayaklı ama tek tük bazı böcekler gördüm.
Birde Torf sineği denilen sinekler ve larvaları var.
Sormak istediğim bionem bu böceklere karşı etkili bir sebebmidir?
Birde irili ufaklı 40 adet saksı var evde. Bunlara kaç litre bionem gerekir.
Saygılar.

Âyine-i Esma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2009, 14:45   #107
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Âyine-i Esma Mesajı Göster
Sn.Oğuz alper, ev içi süs bitkilerinde bir tür böcek var. Ve çooook kalabaklılar. Küçük nokta kadar, beyaz top gibi yuvarlak ve bol bacaklı ve gayet hızlı yürüyen bir tür. Yürüyüşünü yeşil yaprak bitlerine kıyaslayarak söylüyorum. Onlara bakarak hızlılar.
Başka birde toprağın içinde yine bol ayaklı ama tek tük bazı böcekler gördüm.
Birde Torf sineği denilen sinekler ve larvaları var.
Sormak istediğim bionem bu böceklere karşı etkili bir sebebmidir?
Birde irili ufaklı 40 adet saksı var evde. Bunlara kaç litre bionem gerekir.
Saygılar.
Sn.Ayine-i Esma; Öncelikle bahsettiğiniz böceklerin bana resmini yollayabilirseniz sorunuza daha net cevap verebileceğim.1lt Bionem tüm saksılarınıza yeter ve hatta uzun sürede uygulamalarınızı tekrar edebilirsiniz.Torf sineğinin larvalaraına etkilidir.Kullanacağınız torfa daha önce yazdığım oranlarda Bionem i su ile hızlıca çalkaladıktan sonra torfunuza püskürtebilir veya torfunuzu bu karışım ile doyurup larvalardan kurtulabilirsiniz.Sevgiler

Eski 25-03-2009, 15:49   #108
Ağaç Dostu

maalesef çok küçükler. Resimlerini çeksem bile görünmezler. Makro çekim yapacak makinem yok. İlginize teşekkürler.

Eski 25-03-2009, 20:35   #109
Ağaç Dostu

Alıntı:
maalesef çok küçükler. Resimlerini çeksem bile görünmezler. Makro çekim yapacak makinem yok. İlginize teşekkürler.
Rica ederim.Sağlıcakla kalın.

Eski 26-03-2009, 10:38   #110
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2007
Sayın Oğuz Alper,
Ben incir çeliklerini poşetler içinde balkonda köklendiriyorum(200 adet).Diğer arkadaşlara da faydalı olabilecek Bionem le ilgili bir kaç sorum olacak.Forumu ve Bionem sitesini inceledim.
1-Çelik lerde kökten yapacağımız Bionem uygulamasında da su oranı 1/400 lt midir ?
2-İncir fidesini toprağa dikerken can suyu oranı ve miktarı nedir?
3-Klorsuz su bulamazsak suyu açıkta 1-2 gun bekleterek uçmasını sağlasak olurmu ,yine de sağlıklı olmazmı ?
4-Bionem ile organik NPK ,organik mikroelementlerin (içinde aminoasit olabilir)uygulanması arasında kaç gün olması gerekir?
5-Bionem ile Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker içeren ürünler uyum sağlayabilirmi ?
6-Çilekte gübre olarak sadece NPK kullandığınızı yazmışsınız tabi ki sizin topragınız farklı ,ph ı 7,7 ,kireci 43-53 arasında olan bir toprakta başta P ve Fe olmak üzere diğer mikro elementlerin de alımı bakımından sadece Bionem yeterlimidir yetmezse ne takviyesi önerirsiniz?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ,sitede problem var demişsiniz ,Bionem siparişi için bana bir e-posta adresi gönderirmisiniz saygılarımla..

celalahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 16:00   #111
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet Mesajı Göster
Sayın Oğuz Alper,
Ben incir çeliklerini poşetler içinde balkonda köklendiriyorum(200 adet).Diğer arkadaşlara da faydalı olabilecek Bionem le ilgili bir kaç sorum olacak.Forumu ve Bionem sitesini inceledim.
1-Çelik lerde kökten yapacağımız Bionem uygulamasında da su oranı 1/400 lt midir ?
2-İncir fidesini toprağa dikerken can suyu oranı ve miktarı nedir?
3-Klorsuz su bulamazsak suyu açıkta 1-2 gun bekleterek uçmasını sağlasak olurmu ,yine de sağlıklı olmazmı ?
4-Bionem ile organik NPK ,organik mikroelementlerin (içinde aminoasit olabilir)uygulanması arasında kaç gün olması gerekir?
5-Bionem ile Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker içeren ürünler uyum sağlayabilirmi ?
6-Çilekte gübre olarak sadece NPK kullandığınızı yazmışsınız tabi ki sizin topragınız farklı ,ph ı 7,7 ,kireci 43-53 arasında olan bir toprakta başta P ve Fe olmak üzere diğer mikro elementlerin de alımı bakımından sadece Bionem yeterlimidir yetmezse ne takviyesi önerirsiniz?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ,sitede problem var demişsiniz ,Bionem siparişi için bana bir e-posta adresi gönderirmisiniz saygılarımla..
Sn.Celalahmet ;
İlginize çok teşekkür ediyorum.Sorularınızı maddeler halinde cevaplandırmaya çalışacağım.
1- Çeliklerde kökten yapacağınız Bionem uygulaması su oranı 1lt Bionem 400 Lt çok iyi bir şekilde karıştırılıp püskürtülerek uygulanır.Asla çeliklerinizi bu karışıma daldırma yöntemi yapmayın.Kesinlikle püskürterek uygulayın.Yukarıdaki karışım oranından daha az su ile uygulama için Bionemi bölmeden önce hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten hemen sonra bölebilirsiniz.
2- İncir Fidelerinizi diktikten sonra 200lt suya 1lt Bionem karıştırılıp her fide köküne 1 su bardağı ( 200cc ) uygulayabilirsiniz.Bu uygulamayı 15 günde 1 kez toplam 3 sefer tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.
3- Klor Bionemin içerisindeki bakteriyi olumsuz etkilediği için kuyu suyu tavsiye ediyoruz.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi eğer 1 hafta dinlendirme imkanı bulabilirseniz olabilir.
4- NPK ve izelementler i asla Bionem uygulaması ile aynı gün uygulamıyoruz.Ancak Bionem uyguladıktan sonraki toprağınızın sulama zamanı geldiğinde NPK ve diğer uygulamaları yapabilirsiniz.Yani aradaki süre sulama ihtiyacına kadar geçen zaman yeterli oluyor.
5- Bionem uyguladığınız zaman Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker gibi ürünleri kullanmanıza ihtiyaç kalmıyor. Bionem i kök bölgesine uyguladığınızda içerisindeki bakteri kök bölgesine kolonize oluyor ve hem bitkinin hastalıklara karşı hemde topraktan alamadığı besinleri almasını kolaylaştırıyor ve kök bölgesinde inanılmaz bir saçak oluşturuyor.
6- Biz NPK ve demir , bor , çinko fosforik asit uygulamalarımızı düzenli bir şekilde bitkilerimizin ihtiyacı çerçevesinde damlamadan veriyoruz ve Bionem haricinde kök bölgesine herhan gi bir başka ürün kullanmıyoruz.Bionem bütün bu besinleri mükemmel şekilde aldırıyor.
7- Bionemi uygularken su haricinde hiçbir madde ile asla karıştırmayınız.Kök bölgesine bakırlı bir preperat uyguladığınızda göz taşı da dahil en az 15 gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.Yapraktan insektisit veya fungusit uygulamasında ilaçların gün süresine göre Bionem uygulayabilirsiniz. Aksi taktirde daha önce uygulanan zehirler Bionem’in içerisindeki bakteriyi olumsuz etkiler.
Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir.Yine sorularınız olursa cevaplandırırım.Mail adresimi özelinize gönderiyorum.Sağlıcakla kalın.Sevgiler

Eski 26-03-2009, 21:21   #112
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2007
Sayın Oğuz Alper ,
Çok teşekkürler , görüşmek üzere saygılar sunuyorum.

celalahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 21:22   #113
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet Mesajı Göster
Sayın Oğuz Alper ,
Çok teşekkürler , görüşmek üzere saygılar sunuyorum.
İlginize ben teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Eski 27-03-2009, 11:29   #114
Ağaç Dostu

Sn. oğuz alper bu küçük böcekler sadece çiçek ya da yaprak üzerinde değil, hem saksıda hemde saksıları koyduğum mobilyanın üzerinde geziyorlar. Çiçeklerde gözle görülür bir bozulma yok. Ama maalesef çok sevdiğim sıklemene bile ulaşmışlar. Böceklerin saksı ve mobilya üzerinde gezmeleri normalmi? Çektiğim resmi koyacağım ama böceğe benzer hiçbirşey görünmüyor resimde. Beyaz bir nokta. Koymaya değmez. Aynı şekilde tarif edeceğim, belki bu böceklerden gören olmuştur. Beyaz, top gibi yuvarlak, bol ayaklı, hatta sanki sırtı bile tüylü ve yeşil yaprak bitine bakarak hızlı yürüyüşlü bir böcek. Öyle bir yapışkan sıvısı felanda yok. Bu bionemi almayı düşünüyorum inşaallah. Ve inşaallah bu böceklerin gitmesine sebeb olur bionem. Selamlar.

Eski 27-03-2009, 15:05   #115
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn. oğuz alper bu küçük böcekler sadece çiçek ya da yaprak üzerinde değil, hem saksıda hemde saksıları koyduğum mobilyanın üzerinde geziyorlar. Çiçeklerde gözle görülür bir bozulma yok. Ama maalesef çok sevdiğim sıklemene bile ulaşmışlar. Böceklerin saksı ve mobilya üzerinde gezmeleri normalmi? Çektiğim resmi koyacağım ama böceğe benzer hiçbirşey görünmüyor resimde. Beyaz bir nokta. Koymaya değmez. Aynı şekilde tarif edeceğim, belki bu böceklerden gören olmuştur. Beyaz, top gibi yuvarlak, bol ayaklı, hatta sanki sırtı bile tüylü ve yeşil yaprak bitine bakarak hızlı yürüyüşlü bir böcek. Öyle bir yapışkan sıvısı felanda yok. Bu bionemi almayı düşünüyorum inşaallah. Ve inşaallah bu böceklerin gitmesine sebeb olur bionem. Selamlar.
Sn.Ayine-i Esma ;İnanın bu konuda söyleyebileceğim bir şey yok.Denemeden Bionem etkili olur dersem yanlış olur.Umarım bitkilerinize zarar veren bir böcek değildir.Sevgiler

Eski 28-03-2009, 13:51   #116
Ağaç Dostu

Herkese Merhaba;
19.03.2009 tarihinde Koçtaş tan 1 adet Orkide ve 1 adet Bonsai satın aldım.Bu iki bitkiye sadece bionem uygulaması yaparak geliştirmeye ve hastalıklardan korumaya çalışacağım ve her 7 günde 1 resimleri buraya ekleyeceğim.19.03.2009 tarihinde uygulamaya başladıktan sonra orkidenin gövdesi kalınlaştı ve boyu uzamaya başladı yapraklarıda genişledi.Bonsai de de yaprak yüzeylerinde gelişmeler meydana geldi ve yaprakları koyulaştı yeni yeni filizlenmeler var.27.03.2009 tarihinde çekmiş olduğum resimleri yüklüyorum her hafta yeni resimlerle devam edeceğim.Bakalım neler olacak !!!
Herkese sevgiler

Eklenen Resimler

Eski 28-03-2009, 14:05   #117
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Oğuz Alper, bitkileriniz güzel görünüyorlar, belli ki daha da güzelleşecekler.
Bitkilerinize hangi aralıklarla ne gibi uygulama(yapraktan, topraktan) yaptığınızı da belirtirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Aslında bu güne kadar verdiğiniz bilgileri genel hatları ile tek mesajda toplasanız, hepimize çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Bu günlerde artık Bionem uygulamasına geçeceğimiz için, unutmuş olduğumuz önemli detaylar olabilir.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 14:10   #118
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Oğuz Alper, bitkileriniz güzel görünüyorlar, belli ki daha da güzelleşecekler.
Bitkilerinize hangi aralıklarla ne gibi uygulama(yapraktan, topraktan) yaptığınızı da belirtirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Aslında bu güne kadar verdiğiniz bilgileri genel hatları ile tek mesajda toplasanız, hepimize çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Bu günlerde artık Bionem uygulamasına geçeceğimiz için, unutmuş olduğumuz önemli detaylar olabilir.
Merhaba Adalet Hanım;
Bonsai ve Orkidede 1/2 lt suyun içerisine 1 çay kaşığı Bionem karıştırıp hem köküne püskürtüyorum (Kök bölgesini kurudukça püskürterek nemlendiriyorum )hemde yapraklarına ve gövdesine püskürtme yöntemiyle devam ediyorum bu uyguşlamaları 1 gün ara ile tekrarlıyorum.Sevgiler

Eski 30-03-2009, 12:02   #119
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Bende bionemi bugün karalahana fidelerimi dikerken kullandım. Fidelerimi ayırıp köklerini yapraklarını ve dikeceğim toprağı bionemli su püskürterek hertarafının ıslanmasını sağladım.
Name:  DSCN5777.jpg
Views: 1550
Size:  71.3 KB

daha sonra fideleri dikip can sularını bionemli sudan verdim.
Name:  DSCN5778.jpg
Views: 1381
Size:  71.1 KB
bakalım gelişmeleri nasıl olacak

Eski 30-03-2009, 16:04   #120
Ağaç Dostu

Sevgili Feriha Hanım;
Bitkilerinizin su ihtiyacında hem köküne hemde üstten yapraklara püskürtebilirsiniz.Sizde gelişmeleri haftalık resimleyip eklerseniz harika olur.Bakalım neler olacak
Saygılar!

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025