![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
evet ızledım vıdeoyu guzel hazırlamıssınız bu sekıldekı gorsel bılgılendırmeler daha guzel oluyor benzerı vıdeoların devamı beklemekteyız.saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Bu belgeselde çifçilerimizin son baharda dökülen yaprakları toplamayıp ve yağan yağmurlar sonunda bu mantari hastalıkların başımıza neler açtığını izlemektesiniz. Bu sebeble son baharda başlamak üzere ve hasat sonuna kadar düzenli uygulamalarımız yaptığımızda ; Yağmurların ardından hemen yaprak uygulamamızı tekrar ettiğinizde bu hastalıklardan etkilenmezsiniz. Saygılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
bak mesala ben dahıl bu yaprak toplamama ıslemının bu kadar zarar verıcı bısey oldugunu cogu cıftcı bılmez kanısındayım.hatta bızım burda genel olarak soylıyeyım hasat bıttımı bı kere toprak havalandırıldımı budama zamanına kadar bag ıle ısler bıtmıs sayılır.ama ufak tefek zahmet ıslerı erteleyıp sezon boyunca rısk altında yasıyoruz demekkı.bılgılerınız ıcın tesekkurler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İlginize ben teşekkür ederim. Her şey ilaç ve gübreden ibaret olmadığını çifçilerimizin yapması gereken kültürel önlemlerin ne kadar önemli olduğunun farkına varmanız bile benim için çok büyük bir kazanç. Saygı ve Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
haklısınız.genel olarak bılıncsız uretım yapılmakta.sayılı kısıler arastırma yaparak bılıncı uretım yapmakta ulkemızde.sızler gıbı kısılerın duzenlı olarak egıtıcı bılgıler sunması gereklı.saygılarımla ve sevgılerımle |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
bu sene kısmetse bionem mikrobiel kullanmak istiyorum geçen sene kök boğaz hastalığı biberde verimde çok büyük düşüşler yaşattı umarım bu sene bu işi çözerim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Sn. Oğuz Alper , Bazı portakal ve zeytin ağaçlarımda bionem adlı ürününüzü denemeyi düşünüyorum. Bu başlıkta yazılan mesajları okudum. Merak ettiğim bir konu var , ya aradığım bilgi yok veya ben atlamış olabilirim , eğer tekrar cevap verilmesi gerekiyorsa lütfen bağışlayın. Ürünün tanıtım kısmında topraktaki , nematodları , patojenleri , mantarları baskıladığını belirtmektesiniz. Kafamdaki soru işaretide burada başlıyor , ürünüz bionemin bitki köklerindeki mikoriza mantarlarına zararlı bir etkisi olur mu ? Selamlar . . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Merhaba sn;oğuz alper deneme için gönderdiğiniz roa natura ve roa plus ı ancak kullanabileceğim. hazırlaması bionem gibi mi? yapılıyor. Sitede bulamadım tarif ederseniz sevinirim.karıştırılabiliyor mu? . Düzenleyen ahmet salih : 04-05-2010 saat 11:32 Neden: eksik yazım |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili arkadaşlar ROA mikrobiel gübre ürünü ni hayet tescilini almış roa nın sayfası yenilendi gelecek hafta piayasaya çıkıyor sadece roa natura veya roa plus ile tamamen organik ürün elde edebilmenin sevincini sizinle paylaşmak istedim bu konuda uzun süren !!! belkide herkes kendince haklı olarak savunmalarda ,roanın tesciliğile son bulmuştur tüm doğa dostlarına ve TÜRKİYE YE hayırlı olmasını dilerim saygılarımla idris şenol http://www.roa-turkiye.com/ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Hayırlı olsun. başarılar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
roanın tescil aldığnı az önce sayfasından gördüm haberi sizinle paylaşmak istedim vatana millete hayırlı olsun ROA nın sayfasını ziyaret etmek isterseniz aşağdaki adreste http://www.roa-turkiye.com/ROA-SU-Seftali.html |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
ROA Natura ve TUBİTAK raporları. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
ROA NATURA VE ROA PLUS oraganik gübre ve organik insektis, organik nemotod ilacı VE mantarlara karşı organik ürün daha önce denemelerimiz den biliyorum kekik kokusu hertarafı sarıyor şimdi tescilli olarak dahada güvenli hemde %100 TÜRKMALI )HAYIRLI OLSUN ROA nın doğmasında mücadele eden tüm arkadaşları kutluyorum |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bir yıldan fazladır "Biyonem" kullandım. Gayette memnunum.Belki mesajlara dikkat ettiyseniz açıklamalarım net. Yeni ürününüz "ROA NATURA VE ROA PLUS" un biyonem arasındaki farklılıkları hakkında açıklayıcı bilgi vermeniz mümkünmü? Biyonem o zaman yabancı patentlimi? Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Bu ürünü denemiş biri olarak ben de sevindim. hepimize hayırlı olsun. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
ROA'nın tescil almış olmasına sevindim. Bionem'i bütün bitkilerim için kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca, dördüncü defadır 750 litrelik ahşap kasa içerisinde kompost yapıyorum. Kompost yapımına başlarken ve kompostu her aktardığımda, yeterli nem oranını sağlamak için, Bionem'i inceltip bitki yapraklarına püskürttüğüm gibi kompostun üzerine püskürtüyorum. Hem kompostun oluşum süreci hızlanıyor hem de bitkileri besleyici özelliği artıyor. Sağolasın BİONEM. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Oğuz Bey merhaba , Nihayet yaz mevsimi geldi ben de yazlığıma geldim kiraz ağacımda siyah yaprak biti var (internette resimlere bakarak bu olduğuna karar verdim yarın fotoğrafını da yükleyeceğim Ağacı sarmış durumda yaprakların altında siyah siyah koloni halinde birsürü siyah böcek yapışkanımsı bir madde salgılıyor heralde ki balkonuma gelen yerlerine yapışkan bişeyler bırakıyor bazıları dökülmüş siyah noktalar halinde ve yapraklarda yapışkanlıktan parlıyor hatta dalların çok yukarısı kurumuş.Neyse ağacımın meyvaları kızarmaya başlamış yani istesem koparıp yerim ama asıl rengi bordo oluyor.Siteye giremediğim için yazamadım ama sizden aldığım bionemim vardı ve 5 lt lik pompam ile ölçülü olarak yani 5 lt ye 15 cc koyarak bütün ağacı yıkadım 4 kere her yerini yıkamış oldum bunu dün yaptım. Sorum şu meyva varken ilaçlamış oldum bir zararı var mı ? Uygulamanın ikincisini ve üçüncüsünü bugün ve yarın yapacak mıyım ? Meyvalarını yiyebilir miyiz bir zararı olur mu ? olmaz biliyorum ama çocuğum ulaştığı yerlerden koparabilir de ondan soruyorum hızlı cevabınız için şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler, iyiyim ![]() Bionemle ilgili en büyük sorunu devamlılık konusunda yaşıyorum. Benim vaktim olduğunda hava yağmurlu oluyor, güneş açsa ben boş olmayabiliyorum. O yüzden tam bir sonuç söyleyemeyeceğim. Ama genel olarak:
Aklıma başka birşey gelirse eklerim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım. Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim. Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim. Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi. Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim. Şimdilik gözlemlerim bunlar. Yalnızca belirtmek istediğim bir notum var: Amatör bir ev bitkicisi olarak kullandığım sprey kutum yarım litrelik, iyi kalite yabancı bir şişe. Yarım litreye 2.5ml kullandığımda ceviz fidanımın yapraklarında hassasiyet ve kararma gördüm. Başka bir sebebi yoksa Bionem ölçümdendir diye düşünerek şırınga ile tam ölçüsünde çekip yarım litre yağmur suyuna 1 cc Bionem karıştırıyorum. Şimdi, bu başlığı bir kez daha taradığımda, yaprak uygulaması için yarım litre suya 1 çay kaşığı Bionem tavsiye edildiğini farkettim. Bu durumda 1 cc bile 1 çay kaşığından fazla gibi geliyor bana. Evde bu akşam bir ölçeyim. Öyleyse, Sn.COYOTE'nin 549 numaralı yazısında "...bionemi hızlıca çalkalayıp 2,5ml çektim ve hemen suya karıştırdım." ifadesine 550. yazıda Sn.oğuz alper'in "...Uyguladığınız dozaj doğru..." yanıtı bende tereddüt yarattı. Yarım litreye 2,5cc Bionem yaprak uygulaması içn çok fazla gelmesin sakın? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Halil Bey: Öncelikle bugüne kadar bu aşamaya getirdiğimiz bağın resimleri ortada . Bir tane yaprağın altında tek bir böcek gördünüz diye kimyasallara dönülecekse buyrun dönsünler.Tekrar ifade ediyorumki bağın genel durumuna bakıldığında bu zararlılardan yoğunluk olmadığının Sn 20 horoz farkında . Gelelim külleme olan tek bir yaprağın altına ; Bionem sistemik bir ilaç değil ve zehir de değil . Yaprak uygulaması bu yüzden önem kazanıyor.Yaprakların tamamının altı üstü püskürtülerek uygulanması gereklidir. Ayrıca külleme hastalığı çok çabuk yayılabilen mantari hastalıktır.Bionem işe yaramamış olsa idi şuan bu güzel bağın resimleri yerine çok farklı bir görüntü olacaktı.Siz de yıllardır yetiştiriciliğin içindesiniz bu külleme bağı ne hale getirir di? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.coyote; Resimde göstermiş olduğunuz belirtileri Bionem kullansaydınız yaşamazdınız. Daha öncedende yazdığım dozajlarda bitkinizin dallarına , gövdesine 3gün ara ile püskürtürseniz sorununuz çözülecektir.Ayrıca kök uygulaması da yaparsanız yeni filiz oluşumunu hızlandırırsınız.Sevgiler |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siparişiniz yola çıkıyor.İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Akcan67 ; Siparişiniz hazır siz nezaman isterseniz o zaman yola çıkar. Biber , domates ve salatalık fidelerinize 100 aded belirtmişsiniz . 20lt suya 100cc Bionem ( Hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) mikserle karıştırıp bu karışımdan her fidenize kök boğazından 200cc ( Bir su bardağı ) dökün . Bu uygulamayı 7gün sonra tekrarlayın 3.kök uygulamamızı da 7günlük uygulamadan 15 gün sonra verebilirsiniz. Yaprak uygulaması ise Aynı karışım oranlarında hazırladığınız Bionemli suyu yine iyice karıştırıp fidelerinizin yapraklarının altına üstüne ve gövdesine haftada 1 defa olmak üzere sezon boyu uygulayabilirsiniz. Damlama sulama sizteminize gelince 1 su bardağını ne kadar zamanda doldurduğunu bana bildirirseniz bu konuda da size yardımcı olurum. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 18-05-2009 saat 21:05 Neden: kelime hatası |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
akcan67
[QUOTE=oğuz alper;424574]Sn.Akcan67 ; Damlama sulama sizteminize gelince 1 su bardağını ne kadar zamanda doldurduğunu bana bildirirseniz bu konuda da size yardımcı olurum. Sevgiler Oğuz Bey Damlama sulama sisteminde 1 su bardağının 45 dakikada dolduğunu gözlemledim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn.Oğuz bey, sizi ve bionemi kutlarım. Vallahi köyde amcam anlattı. Ben onun yalancısıyım. Emiralem de düzenlenen çilek festivalinde, yapılan en iyi, en lezzetli ve kaliteli çilek yarışmasına birinci olan üretiçi bionem kullandığını söylemiş. Aslında hangi gübre kulladığını saklıyormuştu. Bilirsin bizim üretici böyle durumlarda tiçari kaygılardan olsa gerek ne kullandığını bazen saklar. Yakınına söylemiş, ordan duyulmuş. Bionemin saksı, sera, hobi bahçesi ve açık tarla bitkileri yetiştiçiğinde iyi bir Mikrobiyal gübre olduğu görülmektedir. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|