![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Halil Önen Beyin http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17096 Yorumu : Teşekürler Oğuz bey, Asmalar budandıktan hemen sonra bordo bulamacı atılmıştı. Koruk ve olgunlaşma döneminde 3 defa yapraktan Bionem uygulaması yapıldı. Küllemeye yakalanmadı, salkım güvesi ise teğet geçti. Bu yıl bionemli günbalı yiyeceğiz. İçine bir de tahin karıştırdık mı, sorma gitsin... Saygılar Halil Bey titiz uygulama ve gözlemleriniz , bizlerle paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. Afiyet bal şeker olsun! Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Polatuz; Paylaşımnız için teşekkür ederim. Yaprak bitlerinden zehirsiz kurtulmanıza, pepinonuzun sağlığına kavuşmasına sevindim. İleriki aşamalarda da konu başlığımızda paylaşımlarınızın ,yorumlarınızın devamı dilkeklerimle. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuzhan Bey in Bionem ile ilgili yorumu diğer konu başlığından alıntılanmıştır. Merhaba Oğuz Bey Bionemi kullandım ve kırmızı örümceklerden kurtuldum.Bu aralar pek göremiyorum.Hala kullanmaya devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn.kaybol.2008 ; Siparişiniz için teşekkür ederim. Bionem ile ilgili sorularınızı bu başlıkta yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Paylaşımlarınızla ve yorumlarınızla konu başlığımıza katılmanız dileklerimle . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Eve gelen bitkilerin ilk geldiği durumlarının , 03.09.2009 tarihli son fotoğrafları . Bionem haricinde hiçbir gübre , köklendirici , bitki gelişim düzenleyiciler , hiçbir ilaç kullanılmamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn.20horoz; İlginiz ve paylaşımlarınız , yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Seneye tüm makina ve ekipmanlarınızı hazırladığınızda ve son baharda başlayıp hasat sonuna kadar elimden gelen tüm desteğimi size vereceğim. Her şey gönlünüzce olsun . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;Oğuzalper bionem narenciyelerdeki yaprak galeri güvesine etkilimi?,etkiliyse nasıl uygulama yapmalıyım.bionemi ilk defa 10 gün önce bir kez uyguladım. 15 günde bir uygulamayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ahmet salih; Narenciyenizdeki galeri güvesi popülasyonu fazla ise 3 gün ara ile yaprak uygulamalarına devam etmeniz gerekiyor. 15 günde 1 olmak üzere 2 sefer de kök uygulamasını yapmanız gerekli. Zararlı popülasyonu azaldıktan sonra ;yaprak uygulamalarını 15 günde 1 uygulamaya geçerseniz başarılı olabilirsiniz. Not: Yaprak uygulamalarını yaparken yaprakların altı ,üstü , dallar ve ağacınızın gövdesinede püskürterek uygulamayı unutmayalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
hızlı cevap için teşekkürler Oğuz bey, gelişmeleri buradan paylaşmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ben teşekkür ederim Ahmet bey ; Konu başlığımızda ;olumlu , olumsuz yorumlarınızın ve paylaşımlarınızın devamı dileklerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sn.bahtiyar02 'nin beyaz sinek ve yaprak biti için ilaç konu başlığındaki Bionem yorumu. Kendisine paylaşımından ve yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim. Merhaba dostlar..dün sabah Oğuz Alper beyden aldığım bionem elime geçti. Merakla uygulamak için Telefonla tekrar Oğuz Alper beyi arayıp uygulama şeklini öğrendim.Elimde bulunan 2 litrelik ilaçlama fısfısına biyonem kullanmadan hızlı bir şekilde şisesini çalkalayıp şırınga yardımıyla 10'cc lik biyonemi magiç Bullet'e koyup üstünü suyla tamamlayıp 3 dakika karıştırdım. Görünür bir şekilde su rakı formunu aldı.Hazırladığım biyonemi fısfısa koyup üstünü su tamamlayıp,fısfısı iyice çalkaladım ki sonradan eklediğim su karışsın.Yaklaşık yarım saat(30dk) bekledikten sonra tekrar bir fısfısı çalkalayıp 2 litrelik biyonemi balkon seramdaki ve diğer balkonumdaki tüm sebze ve meyvaların yapraklarını,dallarını ve köklerini ıslattım. Akşam aşırı bir rüzgar olduğundan seranın tüm pencerelerini kapattım.Sabah saat 08.00'de balkon seramın pencerelerini açıp havalandırdım.İçerde bitkilerimin bazılarında özellikle kamkat limonum ve kamkat limon aşıladığım portakalım aşısı, asma fidanım da abartısız 10'ar cm yeni filizler vermiş.beyaz sineklerde büyük bir azalma olduğunu gördüm.Merakla Oğuz Alper Beyi telefonla arayıp durumu anlatım. Biyonemin 24 saatte bu kadar hızlı bir şekilde bitkileri etkilemesi ve beyaz sinek,yaprak bitlerini öldürmesi beni çok etkiledi.Biyonemi uyguladığım Balkon seramda büyük bir bölmeli akvaryumum var içinde 5 adet Beta balığı ve 14 adet küçük sazan balıklarım var. onlara hiçbirşey olmamıştı.İşin aslı benimle dalga geçilir diyede mesaj yazmıyacaktım. Ama resimleri sizle paylaşırsam bana inanacağınızı biliyorum.Burdan Oğuz Alper bey'e biyonem ve yardımlarından dolayı çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Feriha Hanımın beyaz sinek ve yaprak biti için ilaç konu başlığındaki Bionem yorumu. Bionemi çok güzel bir şekilde açıklamasına , paylaşımlarına ve yorumlarına canı gönülden teşekkür ederim. Bahtiyar Bey merhabalar.. Bitkilerinizdeki zararlılardan kurtulmanıza sevindim. Bionemi bir kutu uygulayan bitkisever olarak tecrübemi paylaşmak istedim. Bu şekilde yoğun zararlı ilaçlamasından 3 gün sonra tekrar bitkilerinizi özellikle yaprak altlarını, dallalarını ve toprağı Bionem püskürterek tekrar ilaçlamanız gerekiyor. Daha sonra bir haftalılık dönemlerde koruma amacıyla Bionemlemek zararlıları uzak tutmaya yarıyor. Benim ihmal edip periyotu uzattığım dönemlerde bazı bitkilerde yeniden zararlı gördüğüm vakidir. Bionemden özellikle güllerin yapraklarındaki ve taze gül sürgünlerindeki zararlıları yok etmede oldukça iyi sonuçlar aldım. Daha sonra düzenli yaptığım uygulamalarla artık sürgünlerde ve yapraklarda zararlı görmemeye başladım. Özellikle koruyucu olarak kullanmanın çok daha kolay ve bitki açısından sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insan ve çevre sağlığına zarar vermemesi büyük kazanım. Balkon seranız, bahçenizdeki bitkileriniz ve akvaryumunuz ile size sağlıklı, zehirsiz günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili oğuz bey., Bardak olayı frezyada mümkün değil. Bir seraya(300 m2) 12 000 soğan dikiyorum. Ancak damlama ile veya çok seyreltik olarak süzgeçle verilebilir. Bu durumda da suyunu ayarlamak zorlaşacaktır. Yine de teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Kgursan ; Damlama ile verebilirsiniz. 100lt lik emiş yaptırdığınız bidonunuzun içerisine Bionemi hızlıca çalkalayarak bekletmeden 250cc ekledikten ve çok iyi karışımı yaptıktan sonra hızlı su programı ile damlamadan verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
ilginize teşekkür ederim .Bir yolunu bulacağım. saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Kgursan ; 300m2 lik yere ve soğanlarınız için verdiğim dozajda uygulayabilirsiniz. Damlamalar tam su dolduğunda emişe başlatıp 12 dakikada bitirip arkasından damlamaların içi bionemli karışımın bitmesini sağlamak için boş su verebilirsiniz. 1200lt su ile gitmesinde sorun yok. Sizin hazırlayacağınız 500cc karışımıda bu şekilde verebilirsiniz. Tavsiyem 250cc lik dozajı 1 er hafta ara ile damlamadan emdirdiğinizde 2 parti sulama yaptırabilirsiniz. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Sn.Oğuz Bey, Ben yeni üyeyim.Fındık için bionem'i düşünüyorum.Giresunda bildiğim kadarıyla genellikle kimyasallar kullanılıyor.Bionem in fındığa etkisi nedir?Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn.fındıkcı; İlginize teşekkür ederim. Fındıklarınızda sezon başından sonuna kadar toplam 2 sefer kök uygulaması ve 10 - 15 günlük periyotlarda yaprak uygulamaları yaptığınızda kimyasal ilaçları kullanmanıza , köklendirici grupları kullanmanıza ihtiyaç bırakmaz. Fındıklarınızda kök uygulamalarını yaptığınızda sağlıklı ve güçlü kök yapısı oluşturmasını sağlar. Kök hastalıklarına karşıda koruma sağlayacaktır. Yaprak uygulamaları ile de zararlı böcekler ve mantari hastalıklardan koruma sağlamasının yanında bitkilerinizin daha koyu yeşil olmasını , yaprak yüzeylerinin genişlemesini ,fındık tonajınızı artı yönde arttıracaktır. Toprağınızdaki mevcut gübrelerinde bitkiniz tarafından alımını sağlayacaktır. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Sedo; 15 litre suyun içerisine 75cc ( Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden 80cc yi bölün ) Blendır ile karıştırarak rakı normuna getirdikten sonra saksılarınızdaki bitkilerin sulama ihtiyaçları kadar bu karışımdan verebilirsiniz. Ortalama her fotoğraftaki saksınıza hazırladığınız bu karışımdan 5 lt dökebilirsiniz. Bu uygulamayı 2. su ihtiyacında da ve sonrakilerde de devam ettirebilirsiniz. Yine aynı karışımı püskürtücü bir alete aktarıp bitkilerinizin yapraklarının altına , üstüne ve gövdesine püskürterek yaprak uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulamayı 10 günde 1 defa tekrarlayabilir ve mutlaka her yağmurun arkasından hava açtığında yaprak uygulamasını tekrarlarsanız sağlıklı gelişkin bitkilere kavuşursunuz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Oğuz Alper, Heyecanla beklediğim Bionem elime ulaştı, acil ilginize teşekkür ederim. Uygulama ile ilgili bir kaç sorum var: Biz balkonumuzda topraksız tarım denemeleri yapıyoruz. Bir sistemimizde durgun suda domates (3 saksı) Bir sistemimizde katı ortamda kokopit içinde biber, domates ve brokoli (Tartes'in akıllı saksı sistemi ile alttan sulama) Bir sistemimizde de yine katı ortamda bir saksıda kokopit, bir saksıda kokopit/perlit karışımında domates (drenaj suyunu da devirdayim yaparakdamlama sulama) ile besin eriyiklerini bitkilere ulaştırıyoruz. Bionem ile gübrelemeyi aynı zamana getirmeme ile ilgili uyarılar biraz kafamızı karıştırdı. Suda çözünmüş besin eriyiği vermekte olduğumuz katı ortamlarda ve hatta kökün besinli suyun içinde bulunduğu durgun su ortamında bionem ile kök uygulamasını nasıl yapmamızı önerirsiniz? Sevgi ve saygılarımızla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Murat Altan ; İlginize teşekkür ederim. Kokopit içinde biber, domates ve brokoli bitkilerinize tartes akıllı sisteminizi kullanmadan 15 litre suyun içerisine 75cc ( Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden 80cc yi bölün ) Blendır ile karıştırarak rakı normuna getirdikten sonra püskürtücü aletinize bu karışımı aktarıp kokopite püskürterek nemlendirerek güzelce doyurarak kök uygulaması yapabilirsiniz. Sisteminiz ile vermek isterseniz bahsettiğim dozaj oranlarını harcayacağınız su miktarına göre hesaplayıp Bionem dozajını ilave ettikten sonra her bitkinize damlama sulama ile tek seferde verebilirsiniz. Her köke 200cc bu karışımdan gelecek şekilde hesap yapabilirsiniz.Bu uygulamayı kokopeat / perlit karışımlı dikilmiş bitkilerinizede uygulayabilirsiniz. Bu uygulamaları yaparken gerek sisteminiz ile gerekse el ile hiçbir kimyasal npk ile aynı anda vermememiz gerekiyor. Ancak dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Durgun su ortamında , besinli suyun içerisindeki bitkilerinize uygulamanızı tavsiye edemiyorum. Sebebi hiç denenmediği için sizi yanıltmak istemediğimden. Nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bilemiyorum. Ancak bu bitkilerinizede yaprak uygulamaları yapabilirsiniz. Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
rakı kıvamı
Oğuz Bey,rakı kıvamı hakkında sorum olacak. Bionemi şişesindeyken matkap ucuna taktığım çırpacakla karıştırıyorum sonra 80 cc alıp 15 lt lik birkaçgün bekletilmiş çeşme suyu dolu kovaya ilave ediyorum ve blenderla belki 5 dakika karıştırıyorum. Ancak rakı kıvamı tabiiki içine eklenen hava kabarcıkları nedeniyle oluşuyor.Ancak kabarcıklar geçtikten sonra su belki çok dilüe rakı kıvamı haline geliyor ,fotoğraftaki gibi.(çeşme suyu ve bionem karıştırılmış bardak) Doğru uygulamamıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sedo; Matkap ucuna taktığınız çırpı aleti malesef Bionemin içerisindeki yağları ve enzimleri parçalayamaz. El blendırı temin edip karıştırabilirseniz görsel olarak nedemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Eklediğim fotoğrafa bakabilirsiniz karıştırmayı blendırın ucundaki bıçak sayesinde ve suyun yüzeyinden karıştırma yaptırdığınızda rakı normunu alacaktır. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sedo ; Bionemin içerisinden 75 cc bölmeden önce karıştırmanız mükemmel. Sonrasında 75cc yi su ile blendır vasıtası ile karıştırarak açık rakı normunu elde edebilirsiniz. Bitkilerinize uygulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn;oğuz alper narenciyelerimdeki yaprak galeri güvesi için 3 gün ara ile 3 kez ilaçladım şimdilik olumlu gelişmeler mevcut resimlerini daha sonra yayınlamaya çalışacağım.bundan sonra 15 günde bir uygulama yapsam olur mu? BU arada ilaçlama yaparken bir miktarda kabuklu bit olduğunu fark ettim. zeytinlerlerde zeytin güvesi,kirazda ise(yaprak kenarlarında kuruma ve gövdede reçine salgısının artması)tanımlayamadığım patolojiler mevcuttu, en hızlı etkiyi güllerde gösterdi ilk ilaçlamadan sonra gözle görülür değişimler oldu, yaprak galeri güvesi için , şunu fark ettim diğer arkadaşlarada şiddetle öneririm, yapraklar kıvrıldığı için ilacın yaprağa tam ulaşmasında sıkıntı oluyor, ilaçlamadan önce bütün hastalıklı kıvrık yaprakların toplanması gerekiyor, . Roa için çalışmalarınız tamamlandı mı? roa , bionem ile birlikte uygulanabilecek mi? patent çalışmaları bittiyse roa plus ve natura yı denemek isterim .şimdiden teşekkürler. Düzenleyen ahmet salih : 06-10-2009 saat 15:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz ve vişne ağaçlarında yapraklarda kenarlardan başlayan kuruma, gövde ve dallarda aşırı reçine salgısı var.kök kanseri olabilir diye düşünüyorum. yan yana olan 2 kiraz ağaçından birine 3 ğün ara ile üç kere yaprak ve kök uygulaması yaptım. diğerine hiç uygulama yapmadım. uyğulama yaptığım ağaçta yaprak kurumaları düzeldi ,yeni uç filizleri verdi ve hatta çok enteresan(bionemin etkisimi ,bilimsel olarak bir şey söylemek mümkün değil) 5 ekim tarihinde çicek ve bir tanede olsa meyve mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ahmet salih ; Paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Ürünümden memnun olduğunuzu okumak inanılmaz mutluluk verici . Hastalıklı yaprakların toplanması konusunda çok haklısınız. Bu yaprakları toparlayıp uygun bir yerde imha etmeliyiz. Bionem uygulamalarımızı özellikle yaprak uygulamalarını bu doğrultuda yapmamız gerekiyor. Zararlı böcek popülasyonu gözlemlerinize göre minimum seviyeye indiğinde 15 günlük uygulamalara geçebilirsiniz. Roa ürünlerimizin tescil işlemleri devam etmekte. Roa uygulamalarımızda sizi de görmek beni mutlu edecektir. Kimlik ve adres bilgilerinizi mesajlarsanız yarın Pilot uygulama ürünlerimi (Roa natura ve Roa plus ) gönderebilirim. Roa plus ve Roa natura konu başlığımızda yorumlarınızı okumak mutluluk verecektir. Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|