![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Kmlsrt ; Mesajınızın gereği yapılmıştır.Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Labaratuvar ortamında Bionem'in ; Rhizoctonia Solani 'ye Bionem ve içeriğine giren maddelerin ayrı ayrı etkisini gösteren çalışma !!! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben hiçbir zaman olumsuz yorumlara tepki göstermedim.Yazılarımdan bunu anlayabilirsiniz. Bionem forumda bazılarının dediği ( çay a ,çorbay a , limon a Bionem ) cümleleri rahatsız edici. Tekrar Ürünümü ifade ediyorum Bionem = Nematisit + Fungusit + İnsektisit ( Larvalarına ) + Akarisit + Köklendirici ( organik olarak kalıntı bırakmadan )görevi görmektedir. Herkese sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.BalıkçıSerdar; Siz ürünü satın almadan önce forumu takip edip daha sonra satın alıp uygulayıp yorumlarınızı bildirdiniz. ( Uygulamadan sonuçları görmeden cevap yazmadınız ) Halil Bey ise ürünüm hakkında epey bi kinayeli laflardan sonra nitekim satın aldı ve daha uygulamaya bile başlamadan , sonuçları görmeden bu yorumları yaptı. Bunların tamamını torbaya koyduğunuzda benim tepkimi daha iyi anlayacağınızı umuyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Halil Bey ; Forumu incelerken "Ahşap Heykel Yapımı başlığını" fark ettim. Uğrasanız diyorum ( UNUTTUM ZANNETMEYİN ) Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alttan ikinci resimdeki böcek uğur böceği larvasına benziyor. Oburluğu sebebiyle uğur böceğinden bile daha faydalıdır. Bitkileriniz çok güzel. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forumdaki böcük bölümünde onların 4 evresini gördüm , o resmi özellikle çektim onlardan bir sürü var ,bir de tarlalardan toplayıp bahçeye salma işini ihmal ediyorum ama yinede çoğalıyorlar . |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Bu gördüğüm ürün eger yanılmıyorsam patlıcan olupda sanki külleme olmus gıbı bı hal var acaba benmi yanılıyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Bu son böcek bana pek sevimli gelmedi sayın k0900. Ustalar da bir baksın ama zararlılarda gördüm bu böceği. Patates böceği gibi bir ismi vardı sanırım ve mücadele gerektiriyordu. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar resimleyebilirseniz daha net cevap verebilirler belki , bence uğurböceği yakında kırmızıya yakın turuncu renkli ve saldırgan bir şekilde bitlere savaş açacak. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Bilmiyorum belkide patlıcanın normal sapıda olabılır ben sadece bilen varsa söyler ama sormak için sormustum.Düzenleyen 20horoz : 19-06-2009 saat 00:11 Neden: eksik harf |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.20Horoz; Yorumlarınız için ve Bionem ile ilgili tesbitleriniz , uygulamalar hakkındaki karışım konusundaki duyarlılığınıza ve en önemlisi ön yargılı davranmadan bana güvenip Kimyasal Mücadele yi bırakma isteğinize çok ama çok teşekkür ederim . Herşey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.İalp32; Her zaman beklerim.Gelmeden önce ararsanız programımı ayarlar ve tanışmış oluruz. Aman Prof. Dikkat )) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.lerdemir; İngiliz kaşığı , tatlı kaşığı derken sonunda bildiğimiz çay kaşığı ile ) dozaj işini çözmüş olduk.Ürünümün doğru uygulanabilmesi yönünde titiz ölçümleriniz için çok teşekkür ederim.Sevgiler |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok önemli bir konu daha söylemem gerekli . Ürün yetiştirme tamamı ile bir bütün zincir halkalarını içermektedir.Bu zincirlerden birini bile kırdığınızda ürününüzün kalitesini ve tonajını etkiler. Örnek verecek olursam dikim hatası yapmamak , toprağınızın ve bitkinizin ihtiyacına göre beslemek , zamanında ilaçlama yapmak ( Hastalık gelmeden önce ) budamalarınızı özen ile zamanında yapmak ,seralarımızı havalandırmak ,yeri geldiğinde gölgeleme yapmak yeri geldiğinde ısıtmak ... gibi devam eden zincirler . Eğer bu zincirlere dikkat edersek yetiştirdiğimiz ürünlerden para kazanır duruma gelebiliriz.Yoksa komisyonlara borç bitmez hep boynumuz eğik kalır. Açık tarlalarda yağmur yağdığı zaman ve tarlanıza dışarıdan yağmur suları ile zararlı mikroorganizmaları , nematod ları getirme olasılığı çok fazladır.Bu yüzden kök uygulaması yapmamız yerinde olacaktır. Her yağmurun arkasından yaprak uygulamamızı yapar isek mantari hastalıkların önüne geçmiş oluruz. Seralarda budama yı asla yağmurlu havalarda yapmamalıyız ve yine yağmurun arkasından hem seramızın havalandırmalarına dikkat etmeli yaprak uygulamamızı tekrar etmeliyiz. Meyve ağaçlarında , zeytinliklerde de budamaların arkasından yaprak uygulamamızı yapar isek budama sırasında açtığımız yaralardan hastalık girmesine engel oluruz. Son olarak önemli gördüğüm bir noktada yaprak uygulamamızı yaptığımızda ; özellikle seralarda sabah serinliğinde uygulamalıyız . Asla akşam veya gece yaprak uygulaması yapıp bitkinizi bütün gece boyunca ıslak bırakmayınız!!! Düzenleyen Oğuz Alper : 21-06-2009 saat 03:22 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Önemli bazı bilimsel yayınları çalışma arkadaşlarım siteme eklediler. İlgilenenler olur ise yayınların bütününü pdf formatında indirebilirsiniz. http://www.roa-turkey.com/Bilimsel%20Literatur.html Düzenleyen Oğuz Alper : 20-06-2009 saat 01:05 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, yukarıdaki verilen bilgileri izlerken aklıma, bir arkadaşımın geçen yıl diktiği ve 60 kadarının kuruduğu şeftali fidanları geldi. Kuruma sebebi bizim kök kanseri dediğimiz hastalığım sebeb olduğunu söylemişti. Yaşlanan şeftalileri sökmüş, bir yıl nadasa bırakarak tekrar dikmişti. Kanser için kendisine uyarmıştım ama... Ben zeytin fidanlarında ve çeşitli meyve fidanlarında NOGALL kullanmış ve hiç fire vermediğimiş olduğumu ona söylemiştim. Bu ilacı Alara fidancilılığın kullandığını ve bir zıraat mühedisi arkadaşımın yardımı ile zar_ zor temin etmiştim. Benden Nogallı nasıl temin edeceğimi sormuştu, 10, 15 gün önçe. NOGALL, 100 gr. lık bir poşetin içinde, açıldığında hava ile temas edince ve canlanan bir bakteriyi içeriyor. Su ile karıştırılıyor ve dikim de köke uygulanıyor. Kök açık ise daldırılıp birkaç dakika bekletilyor, eğer tüp ise püskürtülerek kullanılıyor. Kullanma zamanı dikkatli olunması gerektiği ve insan için çok tehlikeli olduğu söylenmişti. Bakteri hiç ölmüyor. Köke yerleşiyor ve kök nereye giderse bakteride çoğalarak oraya gidiyor. Kök kanseri yapan bakterileri yiyerek besleniyor. Bir tv. kanalında görmüştüm.Etkilenmiştim. (tarım tv. değil) Şimdi, yukarıdaki bilgiler ışığında, ROA'yı arkadaşıma tavsiye edebilirmiyim? Tabii kullanma biçimini ruhsat alınca verceksiniz de, önemli değil, daha fidan dikimine zaman var. Sadece ROA dan aynı sonucu alıp alamıyacağını, NOGALL almasına gerek olmadığını söyleyebirmiyim? Saygılar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Halil Bey; Kesinlikle önerebilirsiniz.Arkadaşınıza sizi mahçup etmeyecektir. Roa kesinlikle bu sorununuzun çözümü olacaktır.Hem kök kanserini çözdüğü gibi ekstradan da mükemmel yeni saçaklar oluşturarak kök bölgesine kolonize olur ve besinleri ağacınızın alınabilir düzeyine getirir. Ancak daha sonradan bakırlı preparatlar ve fungusitler uygularsanız bakterinin ölümüne sebeb verirsiniz . Düzenleyen Oğuz Alper : 21-06-2009 saat 03:15 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunu anlamadım. ROA köke uygulayıp fidanı diktikten sonra, yukarıdaki uyarı ne anlama geliyor? Köke uygulayıp, fidanlar uyanınıca mı uygulamıyacaksınız, diyorsunuz? |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, tamam şimdi anladım.Teşekür ederim. Ançak yukarıdaki verdiğiniz linklerdeki yazılar okunmuyor. Karınca duası gibi. Ben de o yazıları okuyacak göz yok ki. Saygılar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Foruma ancak bu ebatta yükleme yapılabiliyor.Okumak istediğiniz belgenin üstüne sağ klik yapıp resmi farklı kaydet yaparsanız kendi pc nizde istediğiniz ebatta rahatça okuyabilirsiniz. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
BİONEM kullanan arkadaşlarımızın sıkça rastlayacağı dostları ( artık güvendeler ) İlgilenen arkadaşlarımız için Biyolojik Mücadelede ki dostlarımızın resimleri Coccinellidae (Uğur Böcekleri ) Düzenleyen Oğuz Alper : 21-06-2009 saat 03:12 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... Hippodamia convergens ,Delphastus pusillus |
|