agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2009, 09:24   #451
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
[QUOTE=Halil Önen;425471]Bu yazı bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır.
Aslında asma/üzüm bölümünde yazılması gerekiyordu. Bu bölümde yazılması zorunluluğu doğmuştur.
Zira asma hastalıkları ve mücadelesinde kullanılan ilaçlar ile hastalıklar, geçen birçok mesajda birbiriyle örtüşmediği görülmüştür.

Yukarıdaki cümlenizin anlamını açıklarsanız sevinirim.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 10:03   #452
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Örneğin;

küllemeye karşı bordo bulamacı kullanılamaz. bakınız. sayfa 15 mesaj 436.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 10:55   #453
Ağaç Dostu

Halil Bey ;
436 nolu mesaj sizin yazdığınız bir mesaj neyse !!!

QUOTE=Halil Önen;425471]Bu yazı bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır.
Aslında asma/üzüm bölümünde yazılması gerekiyordu. Bu bölümde yazılması zorunluluğu doğmuştur.
Zira asma hastalıkları ve mücadelesinde kullanılan ilaçlar ile hastalıklar, geçen birçok mesajda birbiriyle örtüşmediği görülmüştür.

Yukarıdaki cümlenizin anlamını açıklarsanız sevinirim

Eski 20-05-2009, 11:02   #454
Ağaç Dostu

Tekrar yineliyorum Bionem fungusit , akarisit , nematisit , insektisit ( yumurtalara )görevi yapan ve aynı zamanda bitkilerinizin kök yapısı ile yaprak yüzeylerini geliştiren Mikrobiyal Gübredir. Organik bir üründür.

Düzenleyen Oğuz Alper : 20-05-2009 saat 11:04 Neden: cümle düşüklüğü
Eski 20-05-2009, 18:33   #455
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-09-2008
Ben özür dileyerek araya girmek istiyorum .Halil bey ve menemen çiftçileri sonuna kadar bu düşündükleri uyguladıkları metod tamamen doğrudur.Eğer bir bağa külleme illeti beyaz sinek girmiş ise çok zor bir kurtuluş olur. Ve biz külleme için her defasında ayrı ayrı olmak üzere kimyasal ilaç kullanıyoruz.Beyaz sinek içinde aynısı .Geçen sene küllemeyi kimyasal ile durdurabildik.Çiçekteykende kılpayı beyaz sinekten kurtuldum ama çiçekteyken neredeyse salkımları kaybediyordum bu da doğrudur ve gözünüzün önünde salkımın kayboluşunu fark edersiniz.

Ben cok kendimce inandığım için risk aldım ve bunu denedim olur veya olmaz.Ama burada benim imkanım var ve bu malzemeyi aldığım için hangi imkanım varsa onunla birşeyler yaparak sizlere resimlerle olayları göstermeye çalıştım. Doğruda olabilir doğruda olmayabilir.
Ama burada artık olayın farklı yerlere gittiğini hissetmeye başladım.
Sanki ben ya bionemciyim **** halil Beydenim gibi anlasılmasını istemediğim için artık fotoğraflama yapmıyacağım .İyi isede artık ben bunu kullandım bilerek iyi olmasada ben bunu kullandım .Ya halil beyin dediği gibi çiftçinin senesi bitmez kalan saglar bizim olacak **** oguz beyin dediği gibi biz bu meretten kurtulabileceğiz .Hayırlısı allahtan herkese bol ürünler bol kazançlar .

20horoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 18:59   #456
Ağaçsever

güneyerer's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Sn.Alper Bey,göndermiş olduğumuz iki litre bugün elime geçti.çok teşekkür ederim.daha önceki bir litrelik bionem bitmiş olduğu için yeni geleni hemen çimlere uyguladık..dikilmiş bütün sebze fidelerin, çileklerde dahil kök bolgesine uygulamaya başladık aynen talimatlarınıza uyarak ...size bütün gelişmeleri bildireceğim..

güneyerer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 13:40   #457
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Değerli Ağaç dostları,
yukarıdaki bazı mesajlarda çiftçinin, zaralılara karşi müçadelesi sizleri olumsuz etkilemiş olabilir.
İnanın biz de sizler gibi kimyasal gübre ve kimyasal zehirli ilaçlar kullanmak istemiyoruz.
Ve bu kimyasalları kullanmaktan da bıktık. Ançak zıraat odaları ve uzman yetkililer bizlere ne sunuyorsa, biz onları kullanıyoruz. Bize seçenek sunmuyorlar, belki biz bilmiyoruz.
Örneğin; küllemede beyaz sinek, salkım güvesi için kelebek yakalama istasyonları kuruyorlar, ovanın belirli yerlerine.
Zararlının yoğunluğuna göre hangi ilaçları hangi hastalıklara karşı kullanaçağımızı, bir birdiri yayınlayarak muhtarlıklara veya köy kahvelerine asıyorlar.
Onların iznini alarak bizler de kullanıyoruz.
Ançak sn.Meyveli Tepenin de dediği gibi zıraat odaları zehirli ilçlardan başka bir şey sunmuyor.

Biz kendi çabalarımızla, Mikrobilyal(bateri) ve Mikorizal(mantar) içerikli alternatif
ürünleri elimizden geldiğinçe araştırmaya çalışıyoruz.
Sn.Oğuz beyin ve ekibinin bu yoldaki çalışmalarını taktirle kaşılıyoruz. Onu takip ediyor ve edeçeğiz de.

Zaten kendi sağlığımız, toplumun sağlığı, toprağın,bikinin ve börtü_böçeğin sağlığı da bunu gerektirir.

Biz istiyoruz ki, kullandığımız ürün, bitkinin büyümesini sağlasın, su alımını ve kuraklıkta su sitresini azaltsın, erken çıkışı sağlasın, bitkiyi hastalıklara, potajenlere, tüm zararlılara karşı korusun dirençini arttırsın istiyoruz.
Belki yıllardır müçadele ettiğimiz ve bıktığımız hastalıklardan bitkilerimizi korusun istiyoruz.
Belki çok şey istiyoruz.
Ançak bilimsel teknolojik gelişmelerin (belki bilimsel teknolojik devrimdir) yaşandığı çağımızda istenirse olabilir diye de düşünüyoruz.

Biz sadece bilgi tüketen insanlarız. Bilgi üretmek bilim adamlarının ve bilim çevrelerinin işidir. Biz çiftçilerin, bilgi üretmeye ne güçümüz ne bilgimiz nede zamanımız vardır.
Biz sadeçe bize sunulan bir ürünü deneriz ve teçrübe ederiz.O kadar.
Yine de, daha önçe denenmemiş bir ürünü ilk kullanan olmaktan çekiniriz. Çünkü bunun başarısızlığında ağır maddi zarara uğrayaçağımızı ve bize yıl kaybettireçeğini de biliriz.

Yeni alternatif ürün kullamada bizim, özellikle bağcıları kaygısı ve kendimizi geri çekmemizin sebebi şudur.

Bizim bildiğimiz hem mikrobiyal hem mikorizal gübreler,
bitki hastalanmadan önçe hastalıklara karşı bitkiyi koruyor ve dayanıklığını arttırıyor, buna rağmen bitki hastalanmışşa, hastalık bulaşmışsa pek faydası olmuyor ve tedavi için ayrıca ilaç kullanılmak zorunda kalınıyor.

Eğer yanılıyorsak, yanlış biliyorsak, burada Ağaçlar_Net uzmanları lütfen bizi uyarsınlar ve yanlış biliyorsunuz desinler.

Eğer demiyorlarsa;

Susmak kabul etmektir, diye, diyeçeğiz.

Biz öyle anlıyacağız.

Saygı ve sevgilerimizle.

Düzenleyen Halil Önen : 21-05-2009 saat 13:52 Neden: harf eksikti
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 13:58   #458
Ağaç Dostu

Sevgili Halil Önen ;
Bionemin içerisindeki Bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimi nedeni ile hastalık bulaşmış bir bağda uygulama yaptıktan sonra ;örnek verecek olursam külleme hastalığında hastalığın bulaşmış olan yapraklarının mantar hastalığının hücre duvarlarını kitler ve kurutur , bulaşmamış yapraklarına da koruyucu özelliği vardır .

Bu hastalıklara koruma özelliği haricinde yapraklarınızın daha sağlıklı ve yeşil görünümüne kavuşmasını sağlar . Ayrıca Zeytin Ağaçlarında kök bölgesine uygulandığında Solgun hastalığına olan etkilerinide Tariş Arge raporu ile kanıtlamıştım .

Bionem i bu şekilde algılarsanız sevinirim. Aldığımız ruhsatlardan biride üzüm bağlarında küllemeye karşı organik fungusit ruhsatıdır. İyi çalışmalar

Düzenleyen Oğuz Alper : 21-05-2009 saat 14:02 Neden: ekleme
Eski 21-05-2009, 19:03   #459
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
.....Ançak zıraat odaları ve uzman yetkililer bizlere ne sunuyorsa, biz onları kullanıyoruz. Bize seçenek sunmuyorlar, belki biz bilmiyoruz.

Ançak sn.Meyveli Tepenin de dediği gibi zıraat odaları zehirli ilçlardan başka bir şey sunmuyor.

Biz istiyoruz ki, kullandığımız ürün, bitkinin büyümesini sağlasın, su alımını ve kuraklıkta su sitresini azaltsın, erken çıkışı sağlasın, bitkiyi hastalıklara, potajenlere, tüm zararlılara karşı korusun dirençini arttırsın istiyoruz.
Belki yıllardır müçadele ettiğimiz ve bıktığımız hastalıklardan bitkilerimizi korusun istiyoruz.
Belki çok şey istiyoruz.
Ançak bilimsel teknolojik gelişmelerin (belki bilimsel teknolojik devrimdir) yaşandığı çağımızda istenirse olabilir diye de düşünüyoruz.

Biz sadece bilgi tüketen insanlarız. Bilgi üretmek bilim adamlarının ve bilim çevrelerinin işidir. Biz çiftçilerin, bilgi üretmeye ne güçümüz ne bilgimiz nede zamanımız vardır.
Biz sadeçe bize sunulan bir ürünü deneriz ve teçrübe ederiz.O kadar.
Yine de, daha önçe denenmemiş bir ürünü ilk kullanan olmaktan çekiniriz. Çünkü bunun başarısızlığında ağır maddi zarara uğrayaçağımızı ve bize yıl kaybettireçeğini de biliriz.
Doğru ve yürekli sözler bunlar.

Bilim ve devletin sahipliğini yapanlar, bu konuları tekelinde bulunduranlar, ve bunlardan nemalananlar cevaplamalı.

Cevaplıyamazlar diye düşünüyorum, yaptıkları ürün otrada ; Tanrının özenerek lütfettiği, verdiği ANADOLUnun getirildiği durum.
Sulak alanlar, vadiler, ovalar, ormanlar, hayvan ve bitki zenğinliği....

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 22:05   #460
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-01-2009
Çilek Bionem

2008 Mart ayından itibaren açık alanda örtü üzerinde yetiştirdiğim çileklerime 3 defa topraktan damlama sulama ile, 5 defa yapraktan Bionem uygulaması yaptım. Gerekli bakımları (kol kesme, kuru yaprakları koparma, erken açıp donan çiçekleri koparma, fide dipleri ve sedde aralarındaki otların koparılması) zamanında yaptım. Ekdeki fotoğraflarda görüldüğü gibi hastalıksız sağlıklı çilekler yetiştirmekteyim. Küf, kırmızı örümcek, yaprak biti, külleme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Meyve üzerindeyken bile kalıntı bırakmayan Bionem kullanabilmem bana hasatta büyük kolaylık ve iç huzuru sağlıyor. Bionemin kullanılması ve çilek yetiştiriciliği konusunda özverili, içten yardımlarından dolayı Alper YEĞİN’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

B. Gürsel ÖZCAN

Eklenen Resimler

bgozcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 23:24   #461
Ağaç Dostu

Sn.Gürsel Özcan;

Paylaşımlarınız ve titiz uygulamalarınız ,güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Sizinle tanışmamız Ağaçlar.Net sayesinde oldu ;

Tekrar ağaçlar nete hiçbir çıkar beklemeden verdikleri hizmetten ve sizinle tanışmamıza aracılık etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum .

Çilekleriniz gayet sağlıklı durumdalar . Kaliteli , verimli bir sezon geçirmeniz dileklerimle . Sağlıcakla kalın.Sevgiler

Eski 22-05-2009, 13:40   #462
Ağaç Dostu

Uysal01's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2008
uygulamayı hem topraktan hemde yapraktan aynı anda uygularsam sakıncası olurmu?

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 13:47   #463
Ağaç Dostu

Sn.Uysal01;
Hiçbir sakıncası olmaz .Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.Sevgiler

Eski 22-05-2009, 18:07   #464
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Galeri: 8
BİONEM LE 18-5-2009 DA TANIŞTIM , İNTERNETTE ARAŞTIRDIM AĞAÇLAR NETTE BU KONUYU BULDUKTAN SONRA 16 SAYFAYI ÜŞENMEDEN OKUDUM SÜPER BİR SOHBET VE PAYLAŞIM ORTAMI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM

SN.ALPER BEYLE TLF.LA GÖRÜŞÜP ISPARTA YA GÖNDEREBİLİRLİĞİNİ SORDUM SAĞOLSUN GÖNDERİRİZ DEDİ AMA GİDİP YERİNDE ALMAK ÇOK KOLAYDI KONUM İTİBARİYLE VE DE ÖYLE YAPTIK ATLADIK ARABAMIZA DOĞRU KURŞUNLUYA ÇİLEK SERALARINI GÖRÜNCE OLDUK YETKİLİDEN HEMEN 4 KUTU 1LİK ALDIK 2KARDEŞİZ PAYLAŞACAĞIZ ÇİLEK ALMADAN OLURMU 2 KASADA ÇİLEK SAĞOLSUNLAR 2 TANE BİO ROUTER HEDİYE ETTİLER

SN ALPER ŞİMDİ KAFANIZI AĞRITACAK HERKES O NE BİZDE İSTERİZ DİYE
SİZ ANLATIVERİN

BAHÇEME UYGULADIKTAN SONRA ??? BAHÇEMİ EVİMDEKİ MUSLUKTAN DÖŞEDİĞİM DAMLAMA İLE SULUYORUM O SUYUN İÇİNDEKİ KLORUN ZARARI OLURMU !? GENELDE 16 SAYFAYI OKUYUNCA KAFAMDAKİ ???? LER İN ÇOĞU KAYBOLDU BU SORUMU CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUM.
DAHA UYGULAMADIM NEDEN DERSENİZ 19 VE 20 MAYIS TARİHLERİNDE SİSTEMİK KİMYASALLAR KULLANDIM ŞİMDİ 15 GÜN BEKLEYECEĞİM ÇOK ACI AMA ELDEN NE GELİR GERÇİ İLAÇLAMALARIMIN ARDINDAN 2 SAAT SONRA YAĞMUR YAĞDI SİZCE UYGULASAMMI BİO NEM İ ZARAR GÖRÜRMÜ TABİ BİONEMDEN SONRA YAĞMUR YAĞARSA NE OLUR BELLİ BİR ZAMAN LİMİTİ VARMI CEVAPLARINIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 18:35   #465
Ağaç Dostu

Sn.ialp32;

İlginize ben teşekkür ederim.Ispartadan yorulmayın ben yollarım desemde gelene her zaman kapılarımız açık . Ne zaman isterseniz yine gelebilirsiniz. Sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Öncelikle sistemik ilaçlardan 15 gün sonra , kontak etkili ilaçlardan 3 gün sonra uygulayabilirsiniz. Aksi taktirde Bionemin içerisindeki bakteriyi öldürür ürünümüz hiçbir etki yapmaz.

Musluk suyunuzu 1 hafta kadar dinlendirdiğiniz zaman Bionem ile karıştırıp gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Bionem uyguladıktan hemen sonra yağmur yağarsa uygulamayı tekrar etmeniz gerekir , ancak 8 saat geçtikten sonra yağmur yağar ise tekrar etmenize gerek kalmaz.

Sistemik ilaçlarda yağmur bile yağsa etkisi devam edeceğinden dolayı 15 günlük süreyi beklemekte fayda görüyorum. Yine sorularınız olursa yardımcı olurum. Sağlıcakla kalın.

Eski 22-05-2009, 18:51   #466
Ağaç Dostu

Sn.Coyote ;

Ben teşekkür ederim. Biyolojik mücadeleye hoşgeldiniz.

Neem azaldan 3gün sonra uygulayabilirsiniz. Sevgiler

Düzenleyen Oğuz Alper : 22-05-2009 saat 18:53 Neden: eksik
Eski 22-05-2009, 19:03   #467
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Teşekkür ederim, hoşbulduk.Önce 17 sayfayı okumam lazım daha sonra bir sorum olursa( ki büyük ihtimal) kusuruma bakmayın. Acemiyim ne de olsa.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 19:05   #468
Ağaç Dostu

Rica ederim , Yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 22-05-2009, 19:39   #469
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

sn.OĞUZ ALPER İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM BİO ROUTER VE BİO NEM TOPRAK UYGULAMALARI İÇİN 150 KG.LIK VARİL ALDIM 1 HAFTA DİNLENDİRECEM ÖYLE YAPACAM DA YAPRAK UYGULAMASI İÇİNDE YENİ 10 KG.LUK POMPA ALDIM ONU KULLANACAM KAFAMA TAKILAN ŞU MUSLUKTAKİ SUYU BEKLETME ŞANSIM YOK BAHÇEM KÜÇÜK 350m2
KENDİ KENDİME FİDANLARIMA VE YENİ DİKTİĞİM SEBZE FİDELERİME DAMLAMA DÖŞEDİM AÇIYORUM MUSLUĞU SULAMAMI YAPIYORUM YANİ ŞEBEKEMDEN BAHÇEME DEVAMLI KLORLU SU AKIYOR BUNUN BİR ZARARI VARMI BEN ONU MERAK EDİYORUM ?

BELKİ DE ÇOK İNCE DÜŞÜNÜYORUM GELEBİLİR SİZLERE AMA BİONEME ZARAR GELMESİN İSTİYORUM.HE BU ARADA BAHÇEYE ŞEBEKE SUYU İYİ DEĞİL AMA NE YAPALIM BİZİMKİSİ HOBİ AMAÇLI ORGANİK TARIMA GEÇİŞ OLACAK İNŞALLAH İYİ GÜNLER DİLEKLERİMLE...

Eski 22-05-2009, 20:53   #470
Ağaç Dostu

Sn.ialp32;

Musluk suyu bitkilerinize pek iyi gemeyebilir. Ancak hobi amaçlı yaptığınız bahçenizde suyu dinlendirip verme şansınızda yok ise uygulayabilirsiniz .

Ancak asla unutmamalısınız ki Bionemin içerisindeki bakteri klordan etkilenir tam anlamıyla zarar görmez ancak etkileneceğide kesin. Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi çalışmalar

Eski 22-05-2009, 21:05   #471
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Sn Alper;

Çok sağolun bende sulama günlerimi bionem uygulama günlerine uzak tutmaya çalışacağım cevabınıza kendimce bu yorumu getirecem(naçizane)yinede fayda bulacağımı umuyorum

Eski 22-05-2009, 23:13   #472
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Oğuz bey okudum ama bazıları beni aştı,tüm bilgiler çorba oldu. Şimdi ölçüleri aldım 0,5lt suya 1 çay kaşığı bionemi haftada bir püskürtüyoruz ya şimdi bu oran hasta ve sağlam bitkiler için aynı mıdır? Yazmıştım clematiste külleme var haftada bir mi uygulayayım?
Kaktüslerde kullanım için bir yer okuduğumu sanmıyorum,ne dersiniz?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 23:18   #473
Ağaç Dostu

Sn.Coyote;

Külleme olan veya hastalık belirtisi başlamış olan bitkilerinize 3 gün ara ile uygularsanız , külleme olmuş yaprakların arka tarafında kuruduğunu göreceksiniz ve yeni yapraklara veya başka bitkilerinize bulaşamadığını tesbit edeceksiniz.

Kaktüs içinde aynı uygulamaları yapabilirsiniz.

Eski 23-05-2009, 09:10   #474
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Sn.Alper;

roa ile ne zaman tanışacağız sitedeki resimlere baktımda uygulama yapılan alanlarda üretilen meyve ve sebze ler pazara çıkmıştır muhakkak

keşke bilsek pazarda alışveriş yaparken şuan bionem ilerde roa kullanılan ürünleri ve ona göre alış veriş yapsak ne güzel olurdu...

Eski 23-05-2009, 09:56   #475
Ağaç Dostu

Sn.ialp ;

Ruhat aşaması tamamlanır tamamlanmaz tanışacaksınız. Eylül sonuna yetiştirmeye çalışıyorum. Şu anda Arge uygulamaları toplam 4 bölgede devam etmekte ve hasat yapılmakta .İlginiz için teşekkürler

Eski 23-05-2009, 11:23   #476
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Sn.Alper;

Sistemik ilaç kullanımından 15 gün sonra kullanabilirsiniz demiştiniz,15 gün sonunda bionemi ve rooter kökü kullanınca artık sistemik ilaç kullanmıyacakmıyım ?Bundan sonra bionem le ve rooter kök le dönüşümlü olarak devam etmem yeterli olacakmı(anlayacağınız artık kimyasal ilaç ları bırakmak istiyorum bırakabilirmiyim)gelsek roa natura alabilirmiyiz özele ücretini yollarmısınız

Eski 23-05-2009, 12:05   #477
Ağaç Dostu

Sn.ialp32

Bionem kullanmaya devam ettiğiniz sürece sistemik ve kontak etkili ilaçları kullanmanıza gerek kalmaz. Rooter ve Bionemi dönüşümlü kullanabilirsiniz.

Malesef Roa alamassınız ruhsat çıktıktan sonra verebilirim.Sevgiler

Düzenleyen Oğuz Alper : 23-05-2009 saat 12:06 Neden: eksik
Eski 23-05-2009, 23:29   #478
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Roa çıkınca bionem görevini tamamlamış mı olacak?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 00:30   #479
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
İşte şimdi aklım karıştı

Bionem kalacaksa , roa ve bionem arasındaki fark ne olacak?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 08:23   #480
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Bu konu bizimde kafamıza takıldı bionem varken roa neden

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025