![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Güzergah Menemen, Menderes ve Keşan buradaki çifçilerime uğrayacağım hasat günü haricinde. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Hasat günü, Menemen' de ki yer belli ise, köy den arkadaşlarla gelmeyi düşünüyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış bilmiyorsam, bu bahsedilen -Sn.oğuz alper'in bahsettiği-, yarım litrelik ambalajdaki ürün, kullanıma hazır şekilde oranlanmış ve doğrudan püskürtücüye doldurulacak ürün karışımıdır. Yani, saf Bionem değil. O yüzden üç beş büyük ve bol yapraklı bitkiye uygulandığı ilk uygulamada biter bu yarım litrelik ambalaj. Benim belirtmek istediğim ise, Bionem'in karışıma uğramamış saf hali; yani belirttiğim özellikte 1 litreden küçük ambalajda olmadığı. Örneğin ben, -tarif edildiği şekilde çalkaladıktan sonra- minicik bir şişecikteki saf Bionem'den şırınga ile 1cc çekip, yarım litre yağmur suyu doldurduğum püskürtücüme ekliyor ve -yine tarife göre tekrar çalkaladıktan sonra-o karışımı bitkilerime püskürtüyorum. Düşünür müsünüz 1cc-1cc-1cc kullana kullana, ev içi saksıları için yaprak uygulaması yapacak bir kişi, 1 litrelik Bionem ürününü ne kadar sürede kullanır? 1000cc/1cc = 1000 uygulama. Tavsiye edilen uygulama sıklığı = 15 gün Devam edeyim mi? ... Haydi edeyim... ... = 15bin gün! ![]() 41 yıldan biraz fazla! Yanılıyorsam düzeltin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, Ben bulamadım, atlamış olabilirim. (yaşlanıyorum galiba) Bionem Flowers hakkında bilgi verebilirmisiniz. Hani, Bionem Dryıng' biliyorum, üzüm kurutmak içindi. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey, Bir litre bionemin saksı bitkilerin de uygulanma süresi; 15 000 gün, yani 41 yıl. 41 kere maşalla. Bionem in raf ömrüne uygun mudur? Saygılar , (yaşasın polimik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Ancak geldim bağdan asmaların yanından sizlere ancak katılabiiliyorum ama bir kac kare resimledim ve oğuz beyden yorumları alırsak iyi olur bu arada. Alttaki resimlerden külleme oğuz bey size bahsetmiştim .Ama nafile benim başıma herhal dert olacak gibi geliyor .Şimdiden bazı asmalarda bunları gördük.Ve ilginç tarafı ben bunları eski yapraklarda bulmaya başladım. Normalde benim bildiğim yeni yaprak sürgünlerinde olıuyodu.Acaba bu virüsdemi sekil değiştirip kendini farklı yerlere atıyor. ![]() ![]() Her zaman sorunlu asmaları resim yapıyorduk şimdi birkaç tanede iyi olanları resim edelim dedim.Ama bu küllemeyi bi çare oğuz bey yoksa yine kükürt işine mi yoksa kimyasal ilaca mı döneceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaçsever
|
Şimdi bir tane de külleme resmi koyalım ve ayrıca bir böcek asmalrın yaprak arkasında var ve gayet hızlı keratalar bir türlü resim cektirmediler.bunlar için ne yapabilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bunlarda olmazsa Sn. Horoz var, balıkcıların gümüş parası gibi alır bir kasa eve asmamızın üzümleri der götürürüz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sn Horoz, form konu başlığına uymayacak ama sizin asma yetiştirme konusunda bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacımız var. Hobi bahçemde 25 kadar farklı cinsten 350 kadar asmam var. Bazen burayada uğrarsanız çok seviniriz ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...ili%F0i&page=2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amma velakin o zamanlarda, tam da 141.mesajınızda ve bu mesajımdan bir kaç önceki 403.mesajınızda da belirttiğiniz üzere: Alıntı:
Alıntı:
O zaman işte yeni söylemim: ![]() ![]() Hesaplamamı düzeltiyor ve 1 litre yerine 1/2 litre için tüm hesapları ikiye bölüyorum. İşte sonuç: ![]() 500cc/1cc = 500 uygulama. Tavsiye edilen uygulama sıklığı = 15 gün Ürünün bu şekilde bitme süresi = 7bin beşyüz gün! 20 yıldan biraz fazla! Yanılıyorsam düzeltin lütfen. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Sn.20horoz; Asmaların maşallahı var.Külleme başlangıcı olan bölümü gördüm.Hiç korkmadan uygulamamıza devam edelim.Küllemenin kuruduğunu göreceksiniz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
|
Valla oğuz bey inşallah siz ayın 25 gelesiye kadar kurudu kurudu .Kurumassa işte o zaman ben kurudum.Herkese iyi geceler.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Sn.lerdemir ; Tekrar yineliyorum en düşük ambalajımız 1/2 lt dir.Daha ufağı ne yazıkki üretim maliyetlerine yük bindiriyor.Birde şunu unutmamalıyızki Bionem seralarda ve bahçelerde uygulanan bir ürün . Umarım anlayışla karşılarsınız. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yapraklara bulaşmaması Bionemin koruduğundan ileri geliyor.Asmalarınızın genel görüntüsünde problem yok arada tek tük böcek ve eski yapraklarda külleme olabilir.İlaçlama yaparken tüm asmalarınızın boy abdesti aldırmaya özen gösterin.Korkulacak bir durum yok .Unutmayınki Şu ana kadar Biyolojik Mücadele ile bu aşamaya geldiniz ve bundan sonrasınıda göreceksiniz. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 16-05-2009 saat 00:28 Neden: KELİME HATASI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
0,5lt cam sil şişesi içerisinde hazır sulandırılmış fıs fıs.Hiçbir karışım yapmadan direk bitkilerinizin yapraklarına çalkalayarak püskürtüyorsunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Durum benim açımdan net. Başka sorum yok. Tanık sizindir üyeler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey, mücadeleye hoş geldiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Yukarıda bionem sera ve bahçe için yazmışsınız.Yalnız ben saksılarda kullanmak için almıştım sizden.Saksılarda bir sorun mu oluyor de öyle yazdınız. Ya da ben mi yanlış anladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuzhan; Saksılarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Yukarıdaki cümlede 1lt Bionemin ne kadar çok alana hitabı ile ilgilidir.Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey; Yıllardır bu mücadelenin içerisindeyim zaten.Ancak şunu bilmemizde yarar var zarar eşiği dediğimiz sınırlar çerçevesinde mücadele yapmaya özen göstermeliyiz.Acaba bordo bulamacı ve kükürt uygulaması yapılmış bağlar ne durumda sn .Horozun yanındaki bağlar mesela !!! Bilmiyorum anlatabildimmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
Alper bey,salatalık fidelerime de uygulamıştım.bugun onları bahceye dikmek için dikkatlice çıkarıyorduk ki o da ne ,bir kök yapmış inanılmazdı .fideciden aldıklarım da minicik kök vardı .benimkiler beşer kez turlamışlar.ben bu arada domates fidelerime cok fazla kullandım galiba 25 fideden 7 tanesi aynı gün yandı..kalansağlar bizimdir dedik moral bozmadık ama kalanlar harika görunuyorlar ingiliz lordları gibi tepeten tepeden etrafı süzüyorlar yarında onları dikecegiz behhh beh behhh nidalarıyla (kökleri görünce cıkardığımız ses) ya şimdi ben bu gazla çimleredemi versem diye düşünüyorum nedersiniz hocam uygunmudur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Güneyerer ; Paylaşımınız için çok teşekkürler.Sizlere mahçup olmamak çok güzel . Çimlerinize ****** uygulayabilirsiniz. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, Bordo bulamacını bağlar uyanmadan yapmıştık. Sügünler başlayınca küllemeye karşı zehir kullandık. Şimdi ikinçi bordo bulamacına başlıyoruz. Sonra kükürt kullanaçağız(belki içine kül karıştırıp) Sonra salkım zararlıları için (zehirli ilaç ) kullanacağız. Şimdilik daha yazmamayayım, ayıp olaçak. Tek Bionemle **** ROA ile çözmek güzel de (bu arada asmada sezon geçebilir) Sn 20 horoz' gözlemliyoruz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
Halil bey,sizin şu ilaçlama takvimini gördüm ya üzüm yemeyeceğim bir daha .birde üzüm kan yapar çok faydalıdır derler ..zaten şu bahce işlerine girdikten sonra pazardaki hertürlü sebze meyvaya bakarken paranoyaklar gibiyim...bazen hiç bimemeyi tercih ediyor insan. Alper bey ben 2 litrelik alayım pazartesi ödemeyi yapayım.daha yazın başında bitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ya ben bir şey daha söyleyeyim bağda benim beyaz sinek oluşması var .Oğuz bey siz halen bu bionemin korudugunu inanıyormusunuz? Yalnış anlaşılmasın ama bazı yerleri gördükce inanın korkumdan çiçek öncesi bir felakete uğrarım diye ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu arada burası yeri değil biliyorum ama evin önünde nar ağacım var üzeri yeşil basra oluşşması olmadan bionem kullanmıştım.15 gün arayla kullanıyorum ama bir türlü böcük ölmedi sanki ikiye katlandı bionem bunlara karsı etkili değilmi? Yoksa ben mi bunları yanlış biliyorum ?Ve Üzülerek söylüyorum cok etkili bir zehiri nar ve meyva fidanlarımda kullanmak zorunda kaldım .Ama korkum şu gelir kaynağım lan asmlarımı bunlara karşı korumassa işte o zaman korkacağım .Saygılar bunları yanıtlarsanız oğuz bey teşekkür ederim . Bu arada sayın meyveli tepe'nin bu ürünü kullandığını daha önce blok sayfasında yanlış hatırlamıyorsam görmüştüm.Bu knuda bir bilgisi muhakkak almanı kendisinin görüşü bizler için çok degerli . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Sn.20horoz ; Böceklerle ilgili olarak larva döneminde etkilidir. Sizin için hangi uygulama sizi rahat ettirecek ise o uygulamaya geçin. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey ; kimyasal mücadeleye devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|