![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn.k0900, Orası neresi. Arkada ki çukur krater mi? Sordunuz mu? Bu mevsim de... O kendini asma mı biliyor? ![]() Hoşgörüyle kalın. Düzenleyen Halil Önen : 13-05-2009 saat 21:50 Neden: eklenti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sn. Oğuz Bey , Bionem bugün elime geçti.Peki bunu saksılarda nasıl uygulayacaz. 5 lt suya nekadar bionem kullancaz. Rao önce ve sonrasına baktım .Baya etkili bir ürün.Bilseydim Rao alırdım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
Yaprak Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir. Kök Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz. Meyve Ağaçlarında Uygulama: Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek. Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek. Fide Yetiştirmede Uygulama : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her viyole torfun üzerine veya toprağın üzerine nemlendirecek şekilde püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama fidelerinizin her sulama ihtiyacında tekrar edebilirsiniz. Sebze Yetiştirmede Bionem Uygulaması : Kök Uygulaması: Fideler dikildikten ve can suları verildikten sonra 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her fidenin kök boğazından bu karışımdan( 200cc ) 1 su bardağı dökülerek uygulanır.Bu uygulama sezon boyu 15gün ara ile 3 sefer tekrar edilir. Damlama sulama yöntemi ile verilirken 1 Dönüme 2lt Bionem karıştırılarak hızlıca emdirilerek uygulanır. Yaprak uygulaması : Sera uygulamalarında 7 ila 10 günde 1 tekrar edilir. Taral gibi bir makinede 200lt suya 1 lt Bionem karıştırılarak ve makinenin devridaimi açıkken karışım tazyikli bir şekilde devam ederken yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürtülerek uygulanır.Açık tarlalarda yetiştiricilikte bu uygulama sezon boyunca 15 günde 1 tekrar edilir. ÖNEMLİ NOT : Bionemi su haricinde hiçbir madde ile karıştırmayınız.Bionemi 1lt ambalajı 200lt suda karıştığından daha az su karıştırmak istediğinizde 1lt ambalajı hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten sonra bölebilirsiniz. Sistemik ilaçlar ve bakırlı preparatlar ile arasındaki uygulama periyodu 15 gündür. Kontak etkili zehirlerde 3gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sayın Oğuz Bey Bahçemde şebeke suyu kullanmak zorundayım.Fakat iyi ürün aldığımı söyleyemem.Toprağın fakir olmasından da olabilir.Toprak analizi yaptıracak kadar büyük değil.yaklaşık 350 metrekarelik bir alan. 30 metrekarelik bir amatör bir sera da yaptım.Bu ürünü şebeke suyu kullanmak zorunda olduğum için kullanıp kullanmamakta tereddütlüyüm.Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Akcan 67 ; Şebeke suyunu dinlendirip kullanırsanız ;Ürünümüzü kullanabilirsiniz. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Gilan; Bionem 1 lt ambalajı 200lt karışıyor. Roa ise 30ml 200lt suda karışıyor. Roa nın içerisindeki bakterinin ırkı Bioneminkinden de farklı ve çok daha etkili.Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 14-05-2009 saat 11:26 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
alıntı : Denizakvaryumu. Roa işi olursa/gerçekse sadece bir yere değil tüm Türkiye'ye heykelleriniz dikilir Sn.Denizakvaryumu, bi heykel kaça çıkıyo biliyonuz mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Roa satışı nezaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ruhsatlarım çıkar çıkmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış bilmiyorsam, bu bahsedilen -Sn.oğuz alper'in bahsettiği-, yarım litrelik ambalajdaki ürün, kullanıma hazır şekilde oranlanmış ve doğrudan püskürtücüye doldurulacak ürün karışımıdır. Yani, saf Bionem değil. O yüzden üç beş büyük ve bol yapraklı bitkiye uygulandığı ilk uygulamada biter bu yarım litrelik ambalaj. Benim belirtmek istediğim ise, Bionem'in karışıma uğramamış saf hali; yani belirttiğim özellikte 1 litreden küçük ambalajda olmadığı. Örneğin ben, -tarif edildiği şekilde çalkaladıktan sonra- minicik bir şişecikteki saf Bionem'den şırınga ile 1cc çekip, yarım litre yağmur suyu doldurduğum püskürtücüme ekliyor ve -yine tarife göre tekrar çalkaladıktan sonra-o karışımı bitkilerime püskürtüyorum. Düşünür müsünüz 1cc-1cc-1cc kullana kullana, ev içi saksıları için yaprak uygulaması yapacak bir kişi, 1 litrelik Bionem ürününü ne kadar sürede kullanır? 1000cc/1cc = 1000 uygulama. Tavsiye edilen uygulama sıklığı = 15 gün Devam edeyim mi? ... Haydi edeyim... ... = 15bin gün! ![]() 41 yıldan biraz fazla! Yanılıyorsam düzeltin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Zannediyorum "değil", sevgili COYOTE. Ben çok uğraştım, olmadı. Sağolsun, Sn.Müjgan Yılmaz'ın yardımseverliği ve paylaşımcılığı sayesinde, numune niyetine bana verdiği şişedeki miktar bile, evimdeki tüm saksılarım için neredeyse 1 yıl yetecek kadar karışım sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Ne azalıyordu ? k0900 Bizde üzümleri bionemledik, Sn. Horoz'un asmalarının yanında biraz mahcup ama ilerde arayı kapatır diye hayaller kuruyoruz . EEhhh çıkmayan candan ümit kesilmezmiş. ![]() ![]() sizi bunlar mahcup cıkarmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bunlarda olmazsa Sn. Horoz var, balıkcıların gümüş parası gibi alır bir kasa eve asmamızın üzümleri der götürürüz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey. 25 Mayıs günü Menemen'de olaçağım demiştiniz. Hasat çilek için mi? Yer Emiralem mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Evet Halil Bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Güzergah Menemen, Menderes ve Keşan buradaki çifçilerime uğrayacağım hasat günü haricinde. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hasat günü, Menemen' de ki yer belli ise, köy den arkadaşlarla gelmeyi düşünüyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, Ben bulamadım, atlamış olabilirim. (yaşlanıyorum galiba) Bionem Flowers hakkında bilgi verebilirmisiniz. Hani, Bionem Dryıng' biliyorum, üzüm kurutmak içindi. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
0,5lt cam sil şişesi içerisinde hazır sulandırılmış fıs fıs.Hiçbir karışım yapmadan direk bitkilerinizin yapraklarına çalkalayarak püskürtüyorsunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey, Bir litre bionemin saksı bitkilerin de uygulanma süresi; 15 000 gün, yani 41 yıl. 41 kere maşalla. Bionem in raf ömrüne uygun mudur? Saygılar , (yaşasın polimik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Ancak geldim bağdan asmaların yanından sizlere ancak katılabiiliyorum ama bir kac kare resimledim ve oğuz beyden yorumları alırsak iyi olur bu arada. Alttaki resimlerden külleme oğuz bey size bahsetmiştim .Ama nafile benim başıma herhal dert olacak gibi geliyor .Şimdiden bazı asmalarda bunları gördük.Ve ilginç tarafı ben bunları eski yapraklarda bulmaya başladım. Normalde benim bildiğim yeni yaprak sürgünlerinde olıuyodu.Acaba bu virüsdemi sekil değiştirip kendini farklı yerlere atıyor. ![]() ![]() Her zaman sorunlu asmaları resim yapıyorduk şimdi birkaç tanede iyi olanları resim edelim dedim.Ama bu küllemeyi bi çare oğuz bey yoksa yine kükürt işine mi yoksa kimyasal ilaca mı döneceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|