![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
benim anlamadığım bişey var. bazı sitelerde 5 kg si 60 tl,ama baktığım kaliteli üretici firma sitelerinda 25 kg si 75 tl. bu fiyat farkı nedir, az işlenmiş,çok işlenmiş falanmı,kokulusu,kokusuzu falanmı var. bide 25 kg luk bir paketin kargo fiyatı ne tutuyor? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Aslinda kokulusu kokusuzu seklinde iki ayri cesidi yok. Rahatsiz etmeyen bir kokusu var. Turkiye'deki siteler guanoyu nerden temin ediyor bilmiyorum ama yurtdisinda benim bildigim yogun olarak islendigi yerler Jamaika, Endonezya, Peru ve Meksika. Yalnizca gubre olarak degil, suda eritilip bitki yapraklarina puskurtme yoluyla verilirse mantar ilaci olarak da kullanilabilir. Guanonun cikartilma hizi yurtdisinda siklikla sorun oluyor, hatta kaliteli olan markalarin bazen aralikli surelerle uretimi durduruluyor. Nedeni de magaralardaki guano birikintilerinin bircok turun besinini olusturmasi. Guanonun gubre elde etmek icin asiri miktarlarda kullanimi bu turlerin devamliligina, biyolojik cesitlilige zarar veriyor. Benzer bir durum gectigimiz sene Peru'dan cikartilan deniz kusu guanosu ile ilgili olarak yasandi. Guano uretimi uzunca bir sure durdu. Bu degisimler, fiyatlarda degisime de neden oluyor. Verdiginiz her iki fiyat da aslinda pahali degil (belki 25 kg'lik paketi satan firmanin uretim kapasitesi digerine gore daha coktur, fiyati kirabiliyordur). Burda onemli olan NPK degerleri. Onlari yazabilirseniz, fiyat acisindan daha iyi bir fikir verecektir. Bir de sizin verdiginiz fiyat, yurticindeki yarasa magaralarindan elde edilen guano icin mi yoksa ithal guano icin mi? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
diğeri turkuvaz katı yarasa gübresi eskişehirden çıkartılıyor 25 kg si 105 tl N:2,4 P:0,59 K:4,7 SUDA ÇÖZÜNÜR. ORGANİK AZOT:1,9 Diğeride Gitti gidiyordan BAT GUANO katı yarasa gübresi 5 kg si 60 tl. gönderim yeri İstanbul yazıyor ama üretimi ve değerleri yazmıyor. ithal olanını bulamadım zaten. ben bahçemde sebzelerimde ve meyve ağaçlarımda kullanmak istiyorum hangisini almamı tavsiye edersiniz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Uretim yeri ve kaynagi belirtilmemis urunleri almamanizi tavsiye ederim. Sizin baktiginiz urunun adinda "gubre" gectigi icin, paketin ustunde NPK degerlerinin firma tarafindan yazilmasi gerekir. Ornegin urun paketinin ustunde "buyume duzenleyici" deseydi, icinde bitkinin alabilecegi besin olsa bile NPK degerlerini aramazdim cunku kullanim alanim farkli olurdu. Baska bir ornek: Kati kompostun icinde de belli oranlarda NPK vardir ama kompost kullaniminda oncelikli amac saglikli bir toprak kutlesi olusturabilmektir. Gubrenin kullanim alaniysa farkli. Bir de paket ustunde yazan degerler sizi yaniltmasin. Genelde bitkinin dogrudan alabilecegi NPK oranlari verilen degerlerin altindadir. Ozellikle organik gubre, yavas yavas bozunarak bitkiye faydali hale gelir ve bitki gubrenin icindeki butun besini tek seferde alamaz. Sonuc olarak benim onerim, gubre olarak aldiginiz urunlerde NPK degerleri acikca belirtilmis urunleri kullanmaniz. Bu degerler belirtilmediyse, urunun cok kaliteli oldugu soylense dahi ben pek tercih etmezdim. Alıntı:
Düzenleyen birnefestoprak : 25-03-2013 saat 21:37 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sn birnefes toprak turkuavzın sitesinde tüm raporları ve belgeleride yayınlanıyor,madem para veriyoruz adam gibi bişeye para verelim diymi. peki bu yarasa gübresini nakadar toprağa kaç gr atmalıyım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Burdaki uygulamalarinda 3 corba kasigi gubrenin 5 lt suda iyice cozulerek ya da 100 m^2 topraga 10 kg kadar karistirilarak verilmesi oneriliyor. Kendi kullanim alaniniza veya sulamada kullanacaginiz suya gore orani degistirebilirsiniz. Ben goz karari kullaniyorum. Uzunca bir suredir butun alana dogrudan yaymaktansa tek tek gubrelemek istedigim bitkilere bir avuc kadar uyguluyorum. Sasirtma yapacaksam cukura ekliyorum, bitki gelismisse dibine yayiyorum. Yarasa gubresi (deniz kusu gubresi gibi) suda kolay cozunur ama imkaniniz varsa karistirmadan once ufalamanizi oneririm. Sivi uygulamalari icin, once acik renkli, dibini gorebileceginiz bir kovada cozmenizi oneririm. Boylece iyice cozunup suyun icinde homojen dagildigini gozleyebilirsiniz. Kullanmadan once cozeltiyi karistirirsaniz da iyi olur. Bir de yapraklara puskurtme yoluyla uygulayacaksaniz, kullandiktan hemen sonra puskurtme sisesinin deliklerini suda temizlerseniz deliklerin tikanmasini onlemis olursunuz. Dipten sulama yapacaksaniz zaten sorun yok. Sivi kompost yapiminda kullanacaksaniz 1 gun kadar suda cozundugu icin cozelti daha homojen olur. Organik oldugu ve icindeki besinler yavas yavas bozundugu icin bitkiyi yakmiyor. Fazla verdim mi diye endise etmeyin ama tabii sizin aldiginiz urunu denemedigim icin de baslarda olculeri asmadan uygulayip urune alistiktan sonra da kendi olcunuzu belirleyin derim. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2009
|
Bilgi talebi?
Alıntı:
çuvalla sat gitsin.. **** al güvercin gübresini işleme sok toz veya pelet gibi ürüne dönüştür üzerine yaz yarasa sat.Nasılsa etkide gösterecektir Ben kuşkucu alıcıyım. Delil isterim.Sizde öyle olun lütfen.Sabit Adresi olsun. Bir şirket olsun. Umarım bu satıcı belgelerini koyar ortaya ben haksız çıkarım yoksa internette herşey olası.. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| solucan gübresi, yarasa gübresi |
|
|