View Single Post
Eski 01-03-2011, 16:56   #35
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Yarasa gübresini merak eden Arkadaşlarıma,
Evimdeki salon çiçeklerime ve balkonumdaki bütün çiçeklerime, Saksıdaki yetiştirdiğim bütün tropik meyve ağaçlarıma yaklaşık 2 hafta önce satın aldığım yarasa gübresinden kullanmaya başladım. Bitkilerin yarasa gübresine reaksiyonu gözle görülür bir şekilde çok olumlu sonuçları var. ilk gözüme çarpan olay bitkilerdeki yaprakların canlanıp dirilmesi oldu özellikle Ev içerinde yetiştirdiğim değişik türlerdeki hoya larımda(mum çiçeği) farkettim. geçen yıldan beridir hiç kıpırtı göstermeyen bazı hoyalarım atağa kalktı yaprak aralarından yan sürgünler vermeye başladı. Bu olumlu sonucu gördükten sonra yurtdışından yeni getirttiğim hoya çeliklerime hepsine kullandım güvenerek.
Bazı arkadaşlar soracaktır neden yarası gübresi nerden çıktı falan gibisinden. Almanyada yaşayan çocukluk arkadaşım geçen yıl önermişti çiçek açtırmada ve zararlı böcekleri uzaklaştırmada çok büyük faydası var diye, tabi ki ben söyleneni dikkate almadım . Balkonumdaki bitkilerime kırmızı örümcek çok zarar veriyordu bu yıl yine sürekli kimyasal ilaçlarla uğraşmaktansa. Dedim bir deniyeyim nette araştırma yaptım faydaları ve kullanım alanları nelerdir diye. Dedim birde kendi sitemize bakayım( agaclar.net) iyiki burayada bakmışım. Hem fiyat konusunda hem ürünle ilgili direk olarak muhatap olabileceğiniz kişilerin olması çok hoşuma gitti. Başım kırmızı örümcekle dertte ya ne yaptıysam uzaklaştıramadım. saksıda çok evde ve balkonda 2 torba birden aldım 50kg, gülebilirsiniz çünki bende gülüyorum abarttım biliyorum, yapacağım başka birşey kalmamıştı her ilaçlama yaptığımda hastanelik olmamı üzüleyim bitkilerimin yapraklarının heder olamsınamı ? çare bu ya 50kg aldım bile. bakalım gerçektende Marina' nın anlattığı gibi ise ve zararlı yaklaşmıyacaksa saksılarıma, bunu zamanla göreceğim. yapraklardaki değişiklik de çok hoşuma gitti doğrusu ben böcek için almıştım başka bir dünya özelliği varmış onlarıda öğrenmiş oldum.
Almak isteyen veya denemek isteyen herkese öneriyorum örümcekleri kovalamasada(zamanla göreceğim bunu) bitkilerdeki olumlu etkisi bana zaten memnun olmama yetti .... Kesinlikle çiçeklerinize ve organik tarım yapan bütün Arkadaşlarıma tavsiye ederim. Kokusunun kötü olduğunu düşünen varsa kesinlikle yanılıyor, migren hastasıyım kokulara karşı çok tepki veririm evimin içerisindekilerede kullandım hiç kötü kokusu yok. Hatta kıyaslama yapacak olursak şimdiye kadar kullanmış olduğum keçi ve koyun gübresinin kötü koktuğunu ve bunun kokusuyla kıyaslanmıcağını bile söyleyebilirim. en güzelide minik uçan siyah saksı sineklerden artık ev içerisinde kurtulacağım.
bulabildiğim en uygun fiyata bu siteden satın aldım kargo maliyetleride çok uygundu...
http://www.turkuvazgubre.com.tr

Düzenleyen missmenas : 10-06-2011 saat 10:18
missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön