agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2008, 00:04   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
Çok kolay aslında. Tavuğu yine isterseniz bir gece önceden terbiyeleyebilirsiniz, süt de olur, soğan suyu da..
Sonra iç pilav pişiyiyoruz, yarı diri olacak ama. ( pirinç, kuş üzümü ile yapılıyor ama ben son yapışımda kabuksuz badem ve tereyağı ile yaptım pilavı. Daha güzel oldu.)
Tavuğun karın boşluğuna pilavı doldurup ( aman dikkat çok doldurmayın pilav pişince taşıyor) karın boşluğunun her iki ucunu normal iplikle dikiyoruz. Sonra efendim tavuğun kanatları ve butlarını iple bağlıyoruz, pişerken açılmasın diye.
Boyutuna göre üç tür tuz var. Bizim normal sofra tuzu, daha iri olan kaya tuzu ve bundan da daha iri olan iri kaya tuzu...
Yuvarlak tepsinin altına kaya tuzunu 3- 4 cm olacak şeklilde elimizle basa basa döşüyoruz.
Tavuğun üzerine istediğiniz baharatları sıvı yağla karıştırıp sürüyoruz ( ben defne yaprağı ve biberiye az miktarda koyuyorum).
Tavuğu hazırladığınız ve tuz döşediğimiz tepsiye butları ve kanatları altta, sırtı üstte olacak şeklilde koyuyoruz ve üzerine iri kaya tuzunu hafifçe ıslatıp, elimizi ara ara suya batırarak 1-2 cm kalınlığında kaplıyoruz ( aynı kumdan kale yapar gibi). Daha sonra normal kaya tuzunu yine aynı şekilde hafif ıslatıp ve yine eilimizi suya batıra batıra iri kaya tuzu tabakasının üzerine 2 cm olacak ve tevuğun hiç açıkta yeri kalmayacak şekilde kaplıyoruz.
Püf noktası tuz tabakasının üzerine minimal çatlak oluşması.
250 dereceye önceden ısıtılmış fırında 1 saat en alt rafta, 1.5 saat de orta rafta olacak şekilde toplam 2.5 saat pişiriyoruz.
Tuzu çekiç yardımıyla kırarak nar gibi kızarmış tavuğumuzun tadına bakıyoruz. Tavuğun hemen üzerinde iri kaya tuzu kullanılması tavuğun tuz almasını engelliyor.
Eğer iri kaya tuzu bulamazsanız normal kaya tuzuyla da yapabilirsiniz ama tuz tabakasını kırınca tavuğu şöyle bir çırpın ki tuzu ayarında olsun.
Afiyet , bal, şeker olsun.

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025