![]() |
Coco-peat'de çok az potasyum dışında hiç besin yoktur. Aklınızda olsun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu sene temin etmeniz çok zor gibi görünüyor. Ben bu sene tohumluk için çok çabalıyorum. Eğer başarılı olursam buradan, seneye bir kaç kişiye dağıtmayı istiyorum. Elimde bolca ürün olsa herkese dağıtırdım. Belki olan vardır, istekte bulunabilirsiniz... Kolay gelsin. Site adresini vereyimde yanlışlıkla alım falan yapmayın; www.fidantarim.net |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben tatlı p. sularının ph' ına baktım 8,10 civarı çıktı bi tanesini seyreltilmiş nitrik asitle ph ını 7' ye düşürdüm takip edeceğim bakalım değişim olacak mı :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Olur ama o zamana kadar da besin desteğine ihtiyaç olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Öyle de olabilir, ya da saksıdaki cocopeat'e de yanmış gübre karıştırabilirsiniz. |
Bu hafta Kayseri´de aldım. 1 Poşete 4-8 kırkızı patates var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 kg n11 tazece firmasından aldım. Patatesler 1 kg olarak paketlenmiş. Patatesler sağlam, güzel hatay ın yerli patatesi içi beyaz olan 23.90 lira, normal tatlı patates ithal olandan değil. Et rengini beyaz isteyen alabilir. Fiyatına göre benim beklentimi karşılamadı. İthal içi kırmızı olan daha iyi. Yerli olanın avantajı ithale göre daha hızlı çimlenmesi
|
Merhaba,
Ankara'da tatlı patates yetişir mi? Amacım sadece hobi amaçlı birkaç kök yetiştirmek. Teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca kök yapımı hızlandı. Tek patates var ama inşallah tohumluk kadar çoğaltmayı planlıyorum :) |
Universol green 23-6-10+2.7 MgO+ TE gübresini kullandım. (Suda eriyen toz gübre)
|
Alıntı:
|
Biz distribütör olan firma çağlayan tarımdan alıyoruz ancak biz kurum olduğumuz için alabiliyoruz. Perakende olarak nerede bulabileceginizi bilmiyorum.
|
merhaba bugün tüm konuyu okudum. olumlu olumsuz ithal yerli demeden Migros tan sipariş ettim sanal markette var . ama istediğiniz adrese göre teslimattan çıkarabiliyor. eve istedim olmadı işe istedim oldu .
geç olabilir çimlenecek vs ama olsun hobi için deneyeceğim bu sene . |
Tatlı patates
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Ben önceki sayfalarda paylaşılan videoda ki gibi slipleri her yaprak dibinde keserek tekrar köklendirdim Çabucak kökleniyorlar zaten.
Verim alacakmıyım bilmiyorum ama bir patatesten onlarca fide elde ettim. Eklenti 692128 Eklenti 692129 Eklenti 692130 |
Verim alırsınız ama köklendirdiğiniz yaprakların büyüyecek sürgün verebilmesi lazım. Siz sürgün bırakmadığınız için ya kökten ya da kökün bulunduğu ökçelerden sürgün vermesi gerekiyor. Bu da en azından ilave bir zamana malolur ki, sıcak mevsimde tatlı patates için bir gün bile önemli.
|
3 Eklenti(ler)
Bir sandık ve üç büyük saksı patates diktim.
Hem patates hem köklü çelik olarak . Eklenti 694347 Eklenti 694348 Eklenti 694349 . |
Bugün çok heyecanlıyım çünkü sevgili dongyul'un kargoladığı tatlı patates fidelerime kavuşacağım.
Öncelikle meyvelitepe'nin bloğunda ki tatlı patates yazılarını sonra da burada ki 10 sayfayı tamamıyla okudum. Hatta hızımı alamayıp bir kaç pişirme tarifi bile not aldım :) Güzel bir sandık tedarik edip fidelerimi 1 çuval yanmış ahır gübresi, 1 çuval dere kumu ve 1 çuval çam toprağı karışımına ekmeyi planlıyorum. Fazla mı azot içerikli karışım oluşturmuş olurum bilemedim, tavsiyeniz olursa dinlerim. |
Karışıma biraz perlit de ilave edip öyle dikin, 15 gün sonraki duruma göre değerlendirirsiniz. İlk 10 gün her gün kökler nemlenecek şekilde sulayın. Sonrasında 2 günde bir sulama yeterli olur.
|
Hobi amacli mor patates yetistirmek istiyorum bende. Umarim bulabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Köklendirdiğim bir çeliği de doğruca toprağa diktim.
Sandıkta ve saksıda olanlardan çok daha fazla boy attı. Tek endişem topraktan sökme konusu, toprak çok sert çünkü. Eklenti 698697 Tek kök olunca uğraşıp sökeceğim artık |
Benim bu seneki tatlı patates hevesim kursağımda kaldı. Bir çok arkadaşımın yardımına rağmen tecrübesizlik ve başka sebeplerle başarılı olamadım.
Önümüzdeki sene için epey sağlam bir çalışma yapacağım inşallah. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 698730
Eklenti 698731 Bizdeki sandıkların durumu böyle. Eklenti 698732 Yaprakları araladığımda da görünenler. Bazıları sığmamış toprağa yukarı çıkmış. Hasat fena olmayacak gibi. |
Bu işin üstadı olarak size de bu yakışırdı zaten. Tebrikler!
Alıntı:
|
Merhaba, tatlı patatesleri şimdi alıp saklamak mı gerek acaba? Nasıl yapıyorsunuz? Önceki sayfalarda Ekim ayı gibi alınıp saklandığı yazılmış ama sonra gelişmeler yok.
|
Alıntı:
Hasat edildikten sonra ancak bulunabilir diye düşünüyorum. Şuan pek bir yerde yok |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lakin bulunulan mevsim durumuna göre değişeceğini düşünüyorum. |
Hasat zamanı gece sıcaklıklarının 10 derecelere düştüğü zaman. Marmarada Kasım ortası gibi.
Saklarken, hava alan selelerde, 13-15 derecede, havadar ve karanlık bir yerde saklanması gerekiyor. |
Hazine bulmak gibi olur :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025