![]() |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Zaten çimleneceği meçhul.
15 C “nin altında muhafaza edilenler sürgün vermiyor. Ben kilolarca çürütmüş biriyim. Yerli malı yeni mahsul olmalı ki çimlensin. İzmir’de Macrocenter’de ve Migros’ta var, çimlenmiyor. Yani 6 kilo alıp çürütedebiliriz, ama piyasada var mı ? Var. |
Çimlenmiyorsa yuksek ihtimal isi vererek isleme tabi tutmuslardir. Dondursalarda cimlenir diye dusunuyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen seneden sakladığım tatlı patatesleri suya koydum, hava taşıyla oksijende veriyorum suya. Fakat patatesler kışın 7-8 dereceleri gördü o yüzden çimlenme konusunda biraz tedirginim. 13 derecenin altında çimlenme özelliğinin kaybolacağı bilgisi var. Ben buradan sonuçları paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Turuncunun biri nerede ise erimek üzere. Bakteriler ne kadar yıkasamda çürütmeyi başardılar. Diğer ikisinde halen belirti yok. Sabırla bekliyoruz. |
Patateslerin içleri turuncu ama tatlarını bilmiyorum bu yıl çok fazla alana dikim yapacağım için hiç yemedim, hepsini fidelik olarak ayırdım. Bu kadar çok patatesi ayrı ayrı kaplarda yapmam zor olurdu başka bir kapta daha var onları dik koydum ama gene 8-9 tanesi bir arada ikisinde de hava taşı çalışıyor 24 saat.
|
Alıntı:
|
Alt kısmının zemine temas etmemesi kadar fark ediyor mu uğraşmaya değer mi? Bende gördüm o şekilde ama çok fark etmez diye düşündüm açıkcası.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Buradaki bilgi daha detaylı ve bir kaç yıllık deneyimden sonra yazılmıştır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Köklerin ışık almaması önemliymiş.
Şimdi eski başarısızlığımı buna bağlıyorum. Püsküllü kökler ve canlı yapraklar patatesin bir bölümünü karartınca gelişti. Eklenti 688895 Hadi bu sene hepimize bol hasatlar olsun. Bana mahsülünden gönderen ve bu keyifli ana sebep olan arkadaşa teşekkür ediyorum. Havalar İzmir’de de serin gitti bu yıl yoksa dikecektim bu sıralarda. Şimdi yüklü miktarlarda cocopeat ve potasyumlu gübre almam gerekiyor, hazırlık olarak :) |
Evet sayın Jezebel; kökleri ışık görmeyecek. Ben kupa içerisinde yapıyorum. 2-3 günde bir suyunu değiştiriyorum. Eğer suyu havalandırma sisteminiz yoksa bunu yapmak elzem oluyor yoksa yapraklar hemen sararıp dökülüyor.
Tebrikler |
Alıntı:
Toprak ısınmadan dışarıya ekmeyin. İzmir için dahi Mayısı beklemekte fayda var. Ben daha yumru köklendirme işlemine bile başlamadım. |
Sn.MeyveliTepe 50 litrelik saksıya dikip sera içinde baksam olur mu acaba :confused:
|
Alıntı:
Büyük saksıya dikmenizde sorun yok. Sorun saksının serada olmasında. Saksıya dikip seraya koyarsanız, muhteşem dal budak ve yaprak verir ama yumruyu unutun :) Tatlı patates uzun süre ve direk güneş istiyor ki çok fotosentez yapıp yumruda o kadar karbonhidradı biriktirebilsin. Şunu yapabilirsiniz, şimdi saksıya dikip seraya koyun, mayısta direk güneşe alın. |
Aynen , katılıyorum.
Mayıs’ta gelişmiş olarak dışarıya bırakırım. Yoksa Mayıs’a kadar evde bunu ne şekilde saklarım Dikeyim coşsun:) |
Herkese merhaba yeni üye oldum. Forumda tatlı patates konusunu sonuna kadar okudum. Tatlı patatesle ilk 2012 yılında tanıştık. 10 kg Hataydan getirttim. Tadını çok beğendiğim için hobi amaçlı 5 metre kare alana fidesini elde ettikten sonra dikim yaptım. Adıyaman da sıcağı ve suyu sevdiği için çok hızlı gelişim gösterdi. Daha sonra tayin dolayısıyla Adıyamandan ayrıldık. Konyada ithal olandan defalarca denememe rağmen yumrular çok az filizlendi ve bu filizlerden de yumru elde edemedim. Şimdi Ispartadayım büyük saksılarda denemek istiyorum. İthal olanlardan almak istemiyorum çünkü filizlenmeden çürüyorlar. Yerli tatlı patatesi bulmak çok zor bu mevsimde Hataydaki üreticiler nasıl fide elde ediyorlar acaba nasıl temin edebiliriz.
|
Alıntı:
|
Migrostan alıp sakladığım tatlı patateslerden bir tanesini yaklaşık bir ay önce suya koydum ve oturma odasında sıcakta bekliyor. Ancak en ufak bir kök izi veya filiz yok. Acaba markettekiler filizlenmmemesi için işlemden mi geçti yoksa ben mi erken suya koydum.
|
Alıntı:
Markette satilanlar filizlenmesin diye kurleme yapilmis olabilir. 1 haftada filizlenmesi lazim. |
Benim migrostan dışı pembemsi içi muhtemel beyaz olan yerli olduğunu düşündüğüm tatlı patatesler çimlendiler. Ancak ithal olarak satılan içi turuncu olanlar çimlenmedi. Aradan o kadar zaman geçti. Bir tanesinde birkaç kök belirtisi bulunmakta. Filizlenme hiç yok. Her iki patatese de aynı işlemleri yaptım. Her gün suyunu değiştirmeye özen gösteriyorum. Birinin filizleri yarım metreye yaklaştı. Diğerinde ise hiç filiz yok. Bir patates çürüdü. Diğerlerini filizlenme olursa diye bekletiyorum. Umut dünyası.
|
Sandığım (300 litre ) hazır, Cocopeatlı toprak karışımım hazır,
Patateslerim çimleniyor. Aldığım filizler de köklendi. Çok heyecanlıyım, bu sene olacak sanırsam:rolleyes: |
Zengarden ile görüştüm fide satışlarının bu sene olmayacağını söylediler. ithal tatlı patateste ise çimlenme sıkıntısı var. tatlı patates ve fidesini şimdi bulmak çok zor gibi görünüyor. Gitti gidiyor da tohum satışı var. Aramızda tohumdan yetiştiren varmı acaba
|
Alıntı:
Tohum, denemeyi düşünmeyin bile. Tatlı patates tohumdan üretilmez. Bitkinin çok nadiren verdiği tohumlar ıslahçılar tarafından yeni çeşitlerin ortaya çıkarılmasında kullanılır. |
Alıntı:
Durumu iyi, artık çok bol ışık ister. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hepimize kolay gelsin. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene yataklrda yetiştireceğim patatesleri filizlendirmeye devam ediyorum 3 tanesini çuvalda diğerlerini yatklarda yetiştireceğim
|
Alıntı:
|
Ben hava taşı hiç kullanmadım. 2 günde bir su değişimi yapıyorum çimlenmede gayet başarılı.
|
Hava taşı olmasına rağmen olmadı dememdeki sebep artan küçük patatesleri #204 numaralı mesajımdaki şekilde yerleştirmiştim.
|
Tatlı patateslerim çimlendi ama sanki yaprakların büyümesi yavaş gibi geliyor. Bunu hızlandırmak için herhangi bir uygulama yapmak mümkün mü? Suya veya yapraklara gübre verilebilinir mi?
|
Metro Marketlerde yerli tatlı patates satılıyor. 1KG 14 TL. Çimlendirmeyi deneyeceğim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Biran önce o aşamaya getirmek için hızlandırmaya çalışıyorum sırayla yapıcam yoksa hepsini ama vakit az kaldı :)
|
1 Eklenti(ler)
Filizleri kopartıp yeşil soda şişelerinde köklendiriyorum.
Böyle böyle 4 saksıda altı da yarın dikilecek köklü sürgün oldu. Biraz önce 2 yeni sürgün kopartıp soda şişesine koydum. İçi turuncu patates sürgünleri sürdükleri yerde kök salıyor, içi beyazlar şişede kolayca kökleniyor. Mesela bu turuncu, doğruca cocopeat saksısına dikilecek:) Eklenti 690563 Püsküllü bir kök yapmış. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025