![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada bunu buldum ![]() 500g. 22 TL yani kilogram fiyatı markette 44 TL. Olur şey değil. Yurtdışında aynı miktar EUR 4,19 kilo bazında 8,38 € http://www.ebay.de/itm/Quinoa-von-Bo...item27d9314bfd Bu ne çelişki anlamadım. Almanyada fiyat böyleyken biz neden taa Peru'dan ithal ediyoruz?! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
|
merhaba kinoa nın ne kadar bir alana ne kadar tohum ekilecegi hakkında bilgisi olan varmı. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
Pilav, salata, tabule, kısır vb yapıyorum, sabunsu tadını gidermek için bir saat suda ıslatıp iyice süzgeçte yıkamak lazım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ektiğim tohumlar çimlendi, ancak bir sürü de yabancı ot tohumu çimlenmiş. Ayırt etmek hakikaten zor bir şey. Zamanla belli olur. ![]() ![]() Bu şekilde galişecek. Bildiğimiz sirken otu ![]() Chenopodium quinoa = Quinoa Chenopodium album = Sirken otu Şimdi biz bunları birbirinden nasıl ayıracağız?! |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl olsa büyüdükleri zaman belli olur. Keşke bir kısmını ilkbaharda ekseydiniz. İzmir'in iklimi sıcak ancak kışın muhtemelen çok soğuk zamanlar da olacaktır. Tohum yapacak kadar yaşayabilirler mi bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Migros ve Tansaşta satılan Quinoa' nın çimlenebilir olduğunu gördüm. Hafta sonu ıslak mutfak havlusuna koyduğum tohumların hepsi çimlendi. Tohumları nemli cocopeatla kaıştırdım. 3-4 gün sonra toprağa ekmeği planlıyorum. Bu kültür bitkisi olmadığına göre dayanıklı olmalı diye düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| quinoa |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|