![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
arkadaşlar bu yeni bitki hakkındaki, yazılara bilgilere okudum. bitki sirken familyasındansa. çocukluğumdan kalma izlenimlerimi aktarmak istedim. sirkeni genelde pamuk tarlasında. tarlanın tuzdan çoraklaşıp bembeyaz olduğu kısımlarda canlı yoğun olurdu. nisanda pamuklarla birlikte filizlenip çıkar. ağastos eylül gibi tohumlanırdı. saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Quinoa'nın içerdiği besin ögeleri buradan görebiliriz Nutrition Facts and Analysis for Quinoa, uncooked Benim için önemli nokta - 170g pişmemiş tahıl - 24.0g Protein bu da günlük ihtiyacın 48%. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bunu buldum ![]() 500g. 22 TL yani kilogram fiyatı markette 44 TL. Olur şey değil. Yurtdışında aynı miktar EUR 4,19 kilo bazında 8,38 € http://www.ebay.de/itm/Quinoa-von-Bo...item27d9314bfd Bu ne çelişki anlamadım. Almanyada fiyat böyleyken biz neden taa Peru'dan ithal ediyoruz?! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
|
merhaba kinoa nın ne kadar bir alana ne kadar tohum ekilecegi hakkında bilgisi olan varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
Pilav, salata, tabule, kısır vb yapıyorum, sabunsu tadını gidermek için bir saat suda ıslatıp iyice süzgeçte yıkamak lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ektiğim tohumlar çimlendi, ancak bir sürü de yabancı ot tohumu çimlenmiş. Ayırt etmek hakikaten zor bir şey. Zamanla belli olur. ![]() ![]() Bu şekilde galişecek. Bildiğimiz sirken otu ![]() Chenopodium quinoa = Quinoa Chenopodium album = Sirken otu Şimdi biz bunları birbirinden nasıl ayıracağız?! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |