![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. kelebek çalısı. Dün nette yabancı sitelerde şöyle bir gezindim, ben de saksıda olabileceğine kanaat getirdim. 40 cm derinliğinde bir saksıda 2 m boyunda dev ayçiçekleri yetiştirdiğini iddia edenler var. Elimde ayçiçeği tohumları var halihazırda. Maalesef cinsini bilmiyorum, ama cüce tür olduklarını sanmam. Gene de saksı boyutlarını cömert tuttuğum takdirde çiçeğini görecek kadar ayçiçeği büyütebileceğimi umuyorum. "Teddy bear" dediğiniz ayçiçeği de çok şirin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
bu tür saksıda yetişe bilirmi ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Ayçiçeği benim doğadaki canlıların beslenmesine ekstra bir katkıda bulunabilmek adına bahçemde bulunmasından keyif aldığım bir bitki. Bu sezon özellikle tohumdan yetiştirmedim ama geçmiş seneden toprağa saçılan tohumlardan iki tanesi çimlenerek yeniden can buldu ve bu kez görsel açıdan çok daha görkemli ve de geçmiş senelere göre daha verimli bir şekilde çiçeklenerek (bir bitkide 25 ve üzeri çiçek başı oluşturarak) yine kuşlara, karıncalara besin kaynağı oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Ayçiçeği tarımı, eğer bahar yağmurları bol olup, toprak hazırlığını toprağın tavını kaçırmayacak şekilde özenli yapı ekim yaptığınız takdirde ve ekimden sonra birkaç yağış daha alırsa çok başarılı olur.. Eğer yörenizde az sayıda tarlaya ayçiçeği ekildiyse kuş zararı çok olacaktır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Uzun süredir izini sürdüğüm kıbrıs ayçiçeği. Küçüklüğümüzde çok yaygındı, yerken dudaklar ve parmak uçları boyanır birbirimize bakarak gülüşüp eğlenirdik. Tesadüfen buldum tohumunu. Bulduktan sonra bir çerezcide de kavrulmamışına rastladım. Meğer burnumuzun dibindeymiş. Yaklaşık 3 metre boy ve koskocaman baş yaptı. Tane içleri de dolu olursa seneye yeri şimdiden hazır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2017
|
![]() Kuşlara verdiğim yemlerden, gülün dibine düşüp; can bulan ayçiçeğimi ayrı bir saksıya alıp sonuçlarını göreyim istedim. Sonunda çiçek açtı. Poleni bol bitkiymiş. ![]() Aşağıda resmini gördüğünüz ayçiçeğim forumdan anladığım kadarıyla ayçiçeği midilyösü olmuş. Tarifteki gibi üstten sarı, alttan beyaz ve toz görünümlü. Bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak. Bu hastalığı kimyasal olmayan yöntemle tedavi edebilir miyiz? Hastalığı tedavi etmek mümkün olursa tohumunu alıp gelecek nesillere korkmadan aktarabilir miyim? (Tohum tedavi edilse bile hastalığı taşır mı?) Bu hastalık diğer türlerde olan bitkilerime bulaşır mı? Yoksa sadece ayçiçeğini bağlar bir hastalık mıdır? Bitkiyi hasta olmasına rağmen sıcak kompostta kullanmamın bir sakıncası var mıdır? Umarım tedavi etmek mümkün olur. Sağlıcakla kalın! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2019
|
Merhaba, Saksiya diktigim aycicekleri tohumlari cimlenmis. Tohumlarin hepsinin tutacagindan emin degildim o yuzden cok fazla diktim sanirim, bazilari kendini yana dogru atmaya basladi. Sizce daha da buyumeden cikanlari hemen birbirinden baska saksilara ayirayim mi? Saksi 13cm. Tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Ayçiçeği yetiştirdikten sonra hasadın nasıl yapılacağını düşünüyordum. Üç beş tanede sıkıntı yok. Ancak çok olunca biçerdöver ile hasat yapılıyordur muhtemelen. Yabancı bir sitede basit usulde hasat görüntüleri görünce sizlerin de görmesini istedim. https://www.youtube.com/shorts/kar8NW-GyCA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|