![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Komşum bu bitkiden sık sık kayganasını ve gözlemesini yapardı, altlı üstlü oturduğumuz için balkondan bana seslenirdi hadi çayı koy kaygana yaptım deyip çayla birlikte tüketirdik ve nasıl yapıldığını bana da öğretmişti rahmetli. Ben de çorbasından tutun kavurmasını, böreğini, kayganasını aklınıza ne gelirse yakıştırdığım her türlüsünü yaptım. Evet bu bitkiyi hiç ara vermeden her sene ekiyorum, ben ekmesem bile bazen unutuyorurdum ekmeye dökülen tohumlarından bulunduğu yerde tekrar çıkardı sayın birnefestoprak. Ama her sene mutlaka 2 kök tohum için bırakırım ne olur ne olmaz biri kırılırsa diğeri kalır diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
3 sene önce yetiştirdiğim, kırmızımsı-mor yapraklı çeşit de zannedersem aynı aileye mensup. Kırmızı Dağ Ispanağı ismiyle gelmişti. Tohum, yaprak yapısı ve bitki gelişimi çok benziyor. Magenta Magic Orach da olabilir. 150 cm kadar boylanıp, bir sürü tohum oluşturmuştu. Gençlik dönemlerindeki halleri: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 249
|
Bu yıl tohum paylaşım etkinliğinden gelen İstanbul ıspanağını ekip yetiştirdim.Birkaçı tohumluk bırakıp kalanlarını topladım ve geleneksel usülde mısır ununa bulayıp kızarttım.Nefis oldu.Gönderen arkadaşa teşekkür ediyorum. ![]() Bu arada ilginç bir bilgi edindim. Annem bitkiyi görünce tanıdı.Eskiden tarllarda kendiliğinden yetiştiğini ve "tüylü hoşguran " olarak adlandırdıklarını söyledi.Kızartıyor veya ıspanak gibi yemeğini yapıyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|