![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Taze Fasulyeli Pilav
Taze Fasulyeli Pilav Malzemeler: * 250-300 gr taze fasulye * 2-3 adet domates * 1 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su * 1 fincan sıvı yağ * Tuz Yapılışı : Domatesler rendelenir ve sıvıyağ ile birlikte tencerede hafif ateşte kavrulmaya başlanır. Kavrulan domateslere; ayıklanıp, küçük küçük kırıldıktan sonra yıkanan taze fasulyeler ilave edilir. Fasulyeler de biraz sendirildikten sonra kaynatılmış olan su ilave edilir. Taze fasulyeler, yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Sonra yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir, yavaş ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra peçete veya gazete kağıdı ile kapatılan pilav demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
Şehir: ISTANBUL Beylikdüzü Büyükçekmece
Mesajlar: 482
|
Annem bunu bulgur ile yapar hep. Pirinçli olanını da denemek lazım eminim çok lezzetli olacaktır Teşekkürler sayın yaner bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2012
Şehir: Wien
Mesajlar: 5
|
Harika bir lezzet bu pilavi sadece cacikla yemek bile o kadar lezzetli ki ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|