agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 5 Gönderen
  • 2 Gönderen alimallah

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-10-2014, 10:44   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Rahmetli kayınpederim Sinoplu idi, onlar da mantıya kulak diyor. Ben sadece kayseri mantısı meşhur sanırdım, meğer Sinop mantısı da çok ünlüymüş. Yaygın bilinen mantıdan dah büyük ve kalın hazırlanıyor. Yumurtalı hamurla hazırlanıp servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüyor ve ufalanmış ceviz serpiliyor.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 07:42   #2
Ağaç Dostu
 
alimallah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Rahmetli Seyit dayı "mantı dediğin, kaşığa alınca kulakları kenarından taşmalı" derdi.
Bu sözden çıkarım yaparsak; muska şeklinde bükülen hamurun, sivri uçlarından esinlenilerek, mantı çorbasına "kulak çorbası" denmiş olabilir. Mi?
Selamlar,

alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025