agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen fizikçi
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen hazan..
  • 1 Gönderen yekase
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-05-2013, 06:04   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili tener, İstanbul'a dönmeden evvel ben de komşularımın yardımı ile erişte keserim. 80 tane köy yumurtası ile yoğururuz hamuru.... offf ne de güzel olur.

Bu işlemi bahçe sayfamda da mutlaka anlatmışımdır, veya başlık açmışımdır.
Yani erişteyi biz de severiz. Aynen senin yaptığın gibi de yaptığımız olur.
Veya,
Az bir tereyağında erişteyi hafifçe kavur, yanında mutlaka hazır sıcak suyun da olsun.
Kavurma işi birince hemen üzerine sadece bir parmak çıkacak kadar sıcak su (et suyu, daha da lezzetli olur) ilave et ve altının ateşini azalt ve eriştenin suyu çekmesini sağla.
Daha sonra erimiş tereyağını ilave et, tabağına aldığında dövülmüş ceviz ve peynir de eşlik etsin.
Bu durumda besini de içinde kalır, aksi durumda döktüğün haşlama suyu ile gider.

Cevizi erişteye katarken hiçbir zaman tencerede çevirirken katma, kararma yapar, daima ya servis tabağına koyduğunda ya da yerken ilave et.

Veya,

Önce erişteyi bildiğin gibi haşla ve süs. Az bir sıvı yağda bir baş küçük küçük doğranmış soğanı pembeleştir. İçine 2-3 adet sivri biberi ufak ufak doğra, 3 diş sarımsağı ufak ufak doğra biraz sonra 2 domatesi ufak ufak doğra, biraz maydanoz, tuz karabiber karışımı ile hazırladığın sosu, süzülmüş eriştelere karıştır.
Servis yaparken de döğülmüş cevizi ilave et..... afiyet olsun.

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025