![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Sarı mercimek
Rengi yüzünden hoşuma giden bir mercimek... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sarı mercimekle tanıştığımdan beri kırmızı mercimeği kullanmaz oldum. Besin değeri kırmızı ve yeşil mercimeğe göre çok daha fazla. Çorbası harika oluyor. 2 su bardağı sarı mercimek, 1 tane patates, 1 tane soğanı yeteri kadar suyla haşladıktan sonra, blendırdan geçiriyorum ve baharatlarla tatlandırıyorum, yağa hiç gerek kalmıyor, oldukça besleyici ve lezzetli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
|
Sarı mercimek Zaten yeşil mercimeğin kendisi kabuğu soyulmuş hali. Kırmızı mercimekte kabuklu hali morumsu kahverengi kabuğu vardır. Sarı mercimek benimde tercihimdir genelde bütün soğuk aperetiflerde ve çorbalarda kullandığım türdür, hele birde mercimekli soguk köftesi olur tadına doyum olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|