agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-08-2011, 13:53   #6
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Benim büyüklerim de ekmek dolması yapardı, özel dolmalık yarım küre şeklinde ekmekten. Sevgili hosseda'nın dediği gibi bakır , kapaklı sahanda , çok kısık ateşte, et suyu ilavesiye pişirilirdi. Kıyma soğanla kavrulur, soğuyunca ufalanmış ekmek içleri, karabiber, maydonoz ilave edilir, bizimkiler hafif dövülmüş ceviz de koyarlardı. Ekmeğin satın alındıktan sonra 2 gün bayatlaması gerekiyor, içinin kolay çıkabilmesi, ve ufalanması için. Ayrıca pişirme çok önemli tencerenin altına iki çatal çapraz olarak yerleşirilip, ekmeğin tencereye yapışması önlenmiş olur. Pişirirken arada kaynayan tencereden et suyunu kaşıkla alıp, ekmeğin üzerine gezdirmek, ekmeğin yumuşamasını sağlamak lazım. Ateşten aldıktan sonra yarım saat dinlenmesi gerekiyor. Yanında sarımsaklı ya da sade yoğurt ve tereyağında kızdırılmış, kımızı biberle servis yapılır.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025