agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürüngenler ve Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/surungenler-ve-digerleri/)
-   -   Yılan (https://www.agaclar.net/forum/surungenler-ve-digerleri/2124.htm)

Ekrem Uslu 16-04-2012 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir (Mesaj 851777)
Bahçenin kenarlarındaki kurumuş uzun otları temizlerken yılana rastladım, çok fazla büyük değildi. Cinsini bilmiyorum. Tırmığı alayım öldüreyim diyene kadar kaçtı. Nereye kaçtığını göremedim, benden korkmuştur die devam ettim çalışmaya. Tekrar karşılaştık, meğer gitmemiş. Hatta otların arasında elime bişe battı hemen geri çekildim, elimde eldiven vardı. Dikenli tel battı diye düşündüm ama hemen akabinde yılanı gördüm. Belki de yılan ısırmaya çalıştı, bilmiyorum.
Ben çalışmaya tırmıkla devam ettim, biraz daha ot temizleyince yumurtayla karşılaştım. Bir tanesi kırılmış,içi boştu. Diğeri doluydu, daha derinlerde başka yumurta var mı bilmiyorum.
Bu yılanlara nasıl bir önlem alabilirim? Yumurtasına dokunursam düşman olur belki diye düşündüm, korktum. Bu yılanları uzaklaştırmak için ne yapmam lazım? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Merhaba Sn.mavisedir;851777.

Yılanlar konusunda yardım isteyeli yaklaşık 8 ay olmuş.Geç ama şahsınızda bu konuda problemi olanlara cevabımız olsun.

Her canlının yaşam hakkına saygı duymanın insani bir zorunluluk olduğunu beyanla yaşam alanlarımızın kesiştiği durumlarda istenmeyen olası zararlarını def edebilmek için attarlardan veya hırdavatçılardan satın alacağımız katran yağını (tahminim 5 lt lik kutularda 25 tl ye satıyorlar) bahçemizin çevresine püskürtme şeklinde veya badana fırçasıyla serpiştirerek uygularsak haşerelerin bu sınırı geçemediğini göreceksiniz.

Daha profesyonel, kimyasal uygulamalar var ama bu uygulamaları ulu orta yazmayı insani ve ahlaki bulmuyorum.

Akhisarlı 21-05-2012 23:57

2 Eklenti(ler)
Bu yılanı Akhisar Dingiller köyü yakınlarında sabah saatlerinde gördük .
Neredeyse arkadaşım üstüne basacaktı son anda fark ettik ve yılan hareket etmedi. Sonra bir sopa ile dokunduktan sonra hızla çalı içine kaçtı .
Boyu bir metreye yakın çalı içine dikine hareket etti oldukça hızlıydı .kısa ve hızlı kıvrılma hareketleri yaptı .
zehirlimi ? Köylülerden cıvarda sık sık rastlandığını öğrendim Teşekkürler.

Eklenti 298793

Eklenti 298794

Pikapika 22-05-2012 10:45

Sabah erken, akşam üstü ve gece görünen yılanların buyuk kısmı gece avlanan engerek çeşitleridir. Gece avlanan yılanlar diğer yılanlar kadar güneşe bağımlı değillerdir. Haliyle de sabah erken ve akşam üstü görmek mümkündür. Yılan hareket etmedi demeniz gece aktif engereklerin ağır hareket etmeleri ve zayıf refleks hareketleriyle örtüşüyor ancak bu yılanlar kaçarken ve avlanırken inanılmaz hızlanırlar sebebi ise depolanan enerjinin tasarruflu harcanmasından kaynaklanıyor. Kuyruğu biranda küçülüp güdük gibi bitiyorsa engerek olma olasılığı daha da yükselir. İlk karşılaşmada kafa şekli, yanakları ağız bölgesi Belgin Doruk'a benziyor gibi bir fikir uyandırmıştı bende. Desenine bakıp Osmanlı Engereği (şeritli engerek) demeyi çok isterdim ancak desenden birşey söylemek afaki.

ayazkentli 22-05-2012 19:33

Benimde ilk izlenimim şeritli engerek oldu. Kuyruk ve kafası net görünseydi emin olurduk ama özellikle gri-beyazımsı renk ve desenler şeritli engerek'i çok çağrıştırıyor.

Eğer şeritli engerek ise, ülkemizde'ki zehirli türlerden biri. Bizim ilçe ve yöresinde bunlara verilen başka isim "Güdük engerek"

hosseda 23-05-2012 16:13

Kafa görünmesede engerek olduğu kesin.

Geçen hafta ben bir yavruya denk geldim. İncecik gövdesine göre kocaman görünen üçgen kafası ve alacalı gövde ile ben bir engereğim diye bağırıyordu. Salına salına yürüdü gitti dokunmadım, seyrettim gidişini...

MeyveliTepe 23-05-2012 16:28

Engerek. Pek bulaşmamak lazım :)

dombili 11-07-2012 14:20

Arkadaşlar merhaba,
Bir süredir forumu takip etmeme rağmen dün üye olup ilk sorumu sorma ihtiyacı duydum.

Biz çiftlik/köy hayatına yeni atılmış öğretmen bir çiftiz. İzmir/urla'da 5 dönümlük bir çiftlik evimiz, 4 tane köpeğimiz var. Birkaç gün önce gece köpeklerimden biri bir ağaca delicesine havlamaya başladı. Eve gidip feneri aldım, ağaca baktım bir şey göremedim. Ondan sonraki gün gece fenerle şöyle bir bahçeye baktığımda o bölgede bir kedi görünce köpeğimin kediye havladığını, ben feneri alıp gelene dek de kedinin kaçtığını düşündüm.

Dün sabah saatlerinde bahçemdeki köpek dışkılarını temizlerken önümden kayarak geçen sarı-kahve tonlarındaki 1-1.20 uzunluğundaki yılanı hayretle izledim. 3-4 saniye içinde 5-6 metreyi kayarak gitmişti.

Dün akşam köpeklerimle yine bahçede oynarken köpeklerimden biri aniden havayı koklamaya, ardından da bir ağaca (zeytin) gidip havlamaya başladı. Sabahki yılandan da tedirgin olunca, ağaca yaklaşmasına izin vermek istemedim ama diğer köpeklerim de ağaca toplanıp havlamaya, burnunu kovuklarına sokmaya çalışmaya falan başladılar. hemen köpeklerimi evin içine koyup fenerle ağacı taramaya başladım. Kovuklardan birinde bir yılan daha yatıyordu. Yeşil kahverengi tonlarında tahminimce yavru bir yılandı. Ama kovuğun içinde net görünmüyordu. Belki kertenkele falandır diye (evet ayıp yaptığım) bir çubukla hayvanı dürttüm tıslayarak kovuğun içinde yukarıya doğru çıktı. Yılan olduğuna kanaat getirip hayvanı rahat bıraktım.

Şimdi size danışacağım şeye gelelim. Şimdi ben bu eve kendimden ziyade köpeklerim rahat etsin, özgürce koşsun oynasın diye çıktım. O yılanın burada bizden önce de hayatını sürdürdüğünün farkındayım. Forumdaki konuyla ilgili neredeyse tüm yazıları okudum. Bahçemde bolca delik de var. Yani fare ya da köstebek delikleri bunlar. bahçemde şu ana kadar gördüğüm iki yılanın (belki yılan bile değiller oluklu kertenkeleler orasını da ayırt edemem) burada huzurla yaşamasını istiyorum aslında. Onları kovmak ya da öldürmek gibi bir şey asla istemiyorum. Ne var ki sabah köpeklerimi bıraktığımda yine ok gibi o yöne doğru gidiyorlar. Köpeklerimden ikisi bahçede yaşıyor üstelik. Hani tamam, yılancık bizimle yaşasın isterim ama köpeklere bunu anlatmanın, yılan gibi bir hayvana sosyalleştirmenin pek yolu yok. Köpeklerden biri burnunu o kovuklara sokar ya da yılanı köşeye sıkıştırırsa yılanların da yapacak bir şeyi yok. Ama ben şunu biliyorum, böyle bir tatsızlık yaşanırsa ben bu objektifliğimi koruyamam.

yılanların zehirli olup olmadıklarını bile bilmiyorum. Onların yılan olup olmadığından bile emin değilim aslında. Ama hayvanı dürtükleyip oradan çıkarıp resmini çekecek de değilim, zaten muhtemelen hayvan sağken bunu yapmam da mümkün değil.

İlk amacım bu hayvanları fotoğraflamak. Böylece türün zehirli olup olmadığını öğrenmek. Eğer gerçekten köpeklerime zararsızsa, ki arı bile soktuğunda ağzı burnu bir hafta şişiyor bu hayvanların, ne kadar zararsız ya da ne gibi tedbirler almalıyım onun üzerine düşüneceğim. Yok zehirli bir türse bahçemden nasıl uzaklaştıracağım üzerine düşüneceğim.

Yani sizden ilk ricam, bu hayvanları nasıl fotoğraflarım?

hosseda 11-07-2012 22:33

Sayın dombili merhaba,

Galiba ağaç kovuğunda yaşıyor yılan. Sarı renk yılandan korkmaya gerek yok denir ama yeşilli kahveli olan için aynı şey söylenemez. Yılanın kovukta olmadığı zamanda ağacın çevresine kükürt dökün bolca, kokusundan rahatsız olup belki bahçenizden uzaklaşır. Onu yerinden etmeniz onun için iyi olacaktır, aksi halde bir gün öldürmek zorunda kalabilirsiniz.

Köpeklerinizin olması çok iyi, yılan eve yaklaşamaz hiç değilse. Bir tanede kedi alıştırabilseniz bahçeye dahada rahat edeceksinizdir.

Fotoğraflamak konusunda bilgim yok ancak gece avlanmaya çıktıkları söylenir. Aslında bende bahçemize sezsizce gelen giden yaban hayvanlarını görüntülemek istiyorum ama henüz o konuda bir çalışmam olmadı.

Mutlu Kutlu 16-07-2012 21:52

3 Eklenti(ler)
12-08-2011 yeni yerimize taşındığımızda havuzda siyah yılanımız vardı. Eski havuzdan getirdiğim aynalı sazanlardan birini ısırmış yuvasına götürüyordu, kendini emniyette hissettiği yerde mideye indirecekti sanırım. İnce bir dalla kafasını tıklattım ''napıcan bizim balığımıza'' diye, dönüp baktı ağzındaki balığı bırakıp taşların arasında kayboldu.

Bu yaz o siyah yılan havuzun uzaklarında geziniyor, asla havuza girmiyor. Bu durum bana olan saygısından kaynaklanmıyor elbette, Havuz bölgesini siyah/yeşil damalı büyükçe bir yılan ele geçirmiş.

Geçenlerde kafası suyun içerisinde balıklara pusu kurmuştu sanırım, ama bu güne kadar birşey yakaladığını görmemiştim. Bugün havuzun içerisinde mide kısmı neredeyse kolum kalınlığındaydı, galiba havuzdaki kurbağalardan birkaçını halletmiş. Havuzdan çıkabilmek için epeyce uğraştı , iki kaya arasından kafası geçti ama gövdesi takıldı kaldı.

Derken kendi haline bırakıp işime baktım, en az 1 hafta ortalıkta görünmez.

Yılandan korkmak, öldürüp yok etmek tam bir insan işi. Biz yılan gördüğümüzde biraz tırsıyoruz, ama bizi gören yılanın ödü patlıyordur. O yılanın bizi öldürmesi düşük bir ihtimal, öncelikle aşırı zehirli olacak. Ama yılanı öldüreceksek hiç birşey bizi durduramaz. Sopayla yolunu keseriz, taşla kafasını ezer belini kırarız vb. Peki yılanın savunmak veya saldırmak için neyi var.

Sevmek zorunda değiliz, öldürmek zorundamıyız peki.

Kim daha vahşi?

Müjgan Yılmaz 08-09-2012 21:09

Sevgili jineop, O inanilmaz sicaklarda,tel kapinin iç çerçevesine yerlesmis yaklasik 75-80cmuzunlugunda bir yilan gördüm,yaklastim kapiyi(disa açiliyordu)hizlica açtim yilan verandaya düstü diger elimde hazirladigim süpürge ile çalilara kadar adeta süpürdüm.Ertesi günü evin girisinde yuvarlanmis yavrusunu gördüm,paspasin üstündeydi,bu kez paspasin dört ucundan tutup verandanin kenarindaki çalilara attim.Bu arada Bahçivan geldi ve yilani gördü bir hayli tedirgin oldu,bu engerek ve panzehiri bizim kasabada yok dedi.Ben yilan öldürmelerini herkese ysakladim,acaba korkmalimiyim,gerçekten ksabalilarin dedigi gibi bir tehlike var mi?

sertacturhan 08-09-2012 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 1016661)
Sevgili jineop, O inanilmaz sicaklarda,tel kapinin iç çerçevesine yerlesmis yaklasik 75-80cmuzunlugunda bir yilan gördüm,yaklastim kapiyi(disa açiliyordu)hizlica açtim yilan verandaya düstü diger elimde hazirladigim süpürge ile çalilara kadar adeta süpürdüm.Ertesi günü evin girisinde yuvarlanmis yavrusunu gördüm,paspasin üstündeydi,bu kez paspasin dört ucundan tutup verandanin kenarindaki çalilara attim.Bu arada Bahçivan geldi ve yilani gördü bir hayli tedirgin oldu,bu engerek ve panzehiri bizim kasabada yok dedi.Ben yilan öldürmelerini herkese ysakladim,acaba korkmalimiyim,gerçekten ksabalilarin dedigi gibi bir tehlike var mi?

Engerek olup olmadığını bilemezsiniz taaki gerçekten bilir kişi tarafından tanı yapılana kadar. Bahçıvan tecrübelerine dayanarak doğru teshişte yapmış olabilir ama halkımız yılanlar konusunda çok bilgisiziz. Mümkünse bir fotografını çekseniz bir dahaki kaşılaşmanızda size bir nevi yardımcı olabilirim.Evinizin kapısının altını doldurursanız içeriye girmesi zorlaşır. Dışarıda da bahçede çok sık alanlara yaklaşmadan önce dikkatli olursanız sizin için pek sorun olamaz.. Hem engerekse bir yandan iyi en azından fare olmaz pek bahçenizde :)
Özellikle kafasının net olamasına dikkat edin lütfen karede:)

Müjgan Yılmaz 08-09-2012 21:31

Bu yil bir tane fare görmedim,ki her yil mücadele etmekten yorulurdum.Basi gövde kalinligindaydi elips biçiminde,renk de nötr kahve gri karisimi.Bilmem ne kadar faydali oldu:))))

sertacturhan 08-09-2012 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 1016675)
Bu yil bir tane fare görmedim,ki her yil mücadele etmekten yorulurdum.Basi gövde kalinligindaydi elips biçiminde,renk de nötr kahve gri karisimi.Bilmem ne kadar faydali oldu:))))

Kesin bir şey söyleyemem. Fotograf gerekli..

Müjgan Yılmaz 09-09-2012 09:19

Sevgili Sertac,Tamam korkmuyorum,cesurum dediysem de,fotosunu çekecek kadar yürekli degilim,ama bir raslanti sonucu kendimi güvende hissedersem çekmeye çalisacagim.Bulundugum yerde çok farkli türleri var,onlari tanimamda yardimci olursaniz sevinirim.

sertacturhan 09-09-2012 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 1016803)
Sevgili Sertac,Tamam korkmuyorum,cesurum dediysem de,fotosunu çekecek kadar yürekli degilim,ama bir raslanti sonucu kendimi güvende hissedersem çekmeye çalisacagim.Bulundugum yerde çok farkli türleri var,onlari tanimamda yardimci olursaniz sevinirim.

Eğer hiç dokunmaz ve çooook yavaş yaklaşırsanız(Çok çok yaklaşmayın tabi) yılana sorun olmaz ama yine de tedbiri elden bırakmayın derim. Bir de gözlerine dikkat edin kedi gibi mi yoksa yuvarlak gözbebekleri mi var...

Yeşile_Özlem 10-09-2012 22:33

Benim yakından gördüğüm ve fotoğrafını çektiğim tek yılan.:D

http://i49.tinypic.com/5wbltv.jpg

2008 yılında, Sapanca sahilinde çektim bu fotoğrafı. Çocuklar bu şekilde gezdiriyorlardı. Benim ödüm patladı, ama elime fırsat geçmişken fotoğrafını çektim. Bir daha karşılaşmamayı diliyorum.:dilli:

sertacturhan 24-09-2012 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşile_Özlem (Mesaj 1017275)
Benim yakından gördüğüm ve fotoğrafını çektiğim tek yılan.:D

http://i49.tinypic.com/5wbltv.jpg

2008 yılında, Sapanca sahilinde çektim bu fotoğrafı. Çocuklar bu şekilde gezdiriyorlardı. Benim ödüm patladı, ama elime fırsat geçmişken fotoğrafını çektim. Bir daha karşılaşmamayı diliyorum.:dilli:

Umarım öldürülmemiştir...

sertacturhan 24-09-2012 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşile_Özlem (Mesaj 1017275)
Benim yakından gördüğüm ve fotoğrafını çektiğim tek yılan.:D

http://i49.tinypic.com/5wbltv.jpg

2008 yılında, Sapanca sahilinde çektim bu fotoğrafı. Çocuklar bu şekilde gezdiriyorlardı. Benim ödüm patladı, ama elime fırsat geçmişken fotoğrafını çektim. Bir daha karşılaşmamayı diliyorum.:dilli:

Bu da bir Kara Yılandır...

maysan80 04-11-2012 00:03

yılanların yaklaşmadığı bitkiler nelerdir? bahçeye onlardan diksem de yılanları uzak tutsam olmaz mı?

sertacturhan 08-11-2012 15:01

Maalesef
 
Merhabalar maalesef öyle bir imkanımız yok. Neden böyle bir şey istiyorsunuz??

dalya35 08-11-2012 16:09

Allahım yalvarırım benim karşıma hiç çıkmasın. En korktuğum canlı!!!

sertacturhan 08-11-2012 17:05

Korkuyor olabilirsiniz bu tamamiyle psikolojik bir şey hayatınızda yaşadıklarınız falan ama sakin olduğunuz sürece sorun yok görünce... :)

sarin 08-11-2012 22:29

Yüzü soğuk bir hayvan, bahçemde var ne yazıkki. Ona zarar vermek istemiyorum şahsen, ama kazara üstüne filan basarsak diye korkuyorum. Çünkü kendini korumak için ısırabilir. Bahçemde gördüğüm yılanların hepside zehirli. Uzaklaşsınlar mı bahçemden hayır, çünkü fare var bahçemde. Doğal dengeye karışmamak lazım diye düşünüyorum.

Fatih Şengül 08-11-2012 23:41

Küçükken köyümüzde yılan ve kertenkele türlerini öldürmenin hem macera hem de faydalı * (çeşitli hurafeler sebebiyle) olduğunu duyardık büyüklerimizden ve bu hevesle amatör olarak ava çıkardık çocuklarla... Yarış yapardık kim daha çok avlayacak diye, Özellikle köyde kır yılanı ve altınbaşlı yılan denilen türlere çok defa kıydık... Şimdilerde anlıyorum da; kendi doğasında zor şartlar altında yaşamaya çalışan canlıların dünyaya ya da insanlığa ne zararı olabilir ki?
O yüzden:
Yaşamak haktır...!

Mutlu Kutlu 09-11-2012 08:51

Antalya'da zehirli yılan bulmak gerçekten çok zor, görülen bir çok yılan türü su yılanı diye isimlendirdiğimiz zehirsiz türler. Bu yılanların zehir dişlerini sadece avını kenetleyip kaçmamasını sağlamak şeklinde kullanıyor bu tür yılanlar.

Siz kazara üstüne bastığınızda belki ısırıktan dolayı canınız yanar az bir şey, sonra geçer. Ya basılan yılan ne hale gelir, en düşük ihtimal beli kırılır. Sonuçta ölür yılan, yılan zarar görmese bile yaşadığı stres yeter ona. Ben daha yılanın üzerine basıbta zehirlenen birini hiç duymadım, yılan sizin geldiğiniz hisseder ve hızla ortamdan ayağınızın altından çekilmeye çalışır. Bu yüzden gördüğünüz her yılan size doğru gelen değil sizden uzaklaşandır.

Yılan doğada bir denge unsuru, her ne sebeple olursa olsun öldürmemek lazım. Hele ki çok zor şartlar da yaşamaya çalışan bir canlı, her zaman yiyecek bulamıyor. Bu yüzden haftada 1 tane fare ile idare ediyor garibim, fare nüfusu çoksa 3-5 tane aynı anda mideye indirebilir. Avını yakalayan bir yılan 1 hafta ortalarda görünmüyor.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1045132)
Yüzü soğuk bir hayvan, bahçemde var ne yazıkki. Ona zarar vermek istemiyorum şahsen, ama kazara üstüne filan basarsak diye korkuyorum. Çünkü kendini korumak için ısırabilir. Bahçemde gördüğüm yılanların hepside zehirli. Uzaklaşsınlar mı bahçemden hayır, çünkü fare var bahçemde. Doğal dengeye karışmamak lazım diye düşünüyorum.


sarin 10-11-2012 20:24

Sn Mutlu Kutlu,

Antalyanın neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Benim bahçem döşemealtında, buradaki yılanların çoğu zehirli. Verdiğiniz ansiklobedik bilgiler için teşekkürler.

sertacturhan 10-11-2012 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1046117)
Sn Mutlu Kutlu,

Antalyanın neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Benim bahçem döşemealtında, buradaki yılanların çoğu zehirli. Verdiğiniz ansiklobedik bilgiler için teşekkürler.

Sayın Sarin, zehirli derken neye dayanarak söylüyorsunuz merak ettim. Acaba rengine falan bakarak mı diyorsunuz? Mutlu Kutlu beyin "zehirsiz" terimine katılıyorum o bölgede zehirli yılanlarımız da var fakat onlar zaten sizinle pek karşılaşmaz. Geceleri çıkar avlanır ve hareketsiz kuytu köşeye çekilir. Gece bile dışarı çıksanız sizin ısınızı ve titreşiminizi hissederek kaçmaya çalışır..
Selamlarımla

sarin 10-11-2012 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sertacturhan (Mesaj 1046128)
Sayın Sarin, zehirli derken neye dayanarak söylüyorsunuz merak ettim. Acaba rengine falan bakarak mı diyorsunuz? Mutlu Kutlu beyin "zehirsiz" terimine katılıyorum o bölgede zehirli yılanlarımız da var fakat onlar zaten sizinle pek karşılaşmaz. Geceleri çıkar avlanır ve hareketsiz kuytu köşeye çekilir. Gece bile dışarı çıksanız sizin ısınızı ve titreşiminizi hissederek kaçmaya çalışır..
Selamlarımla


Burada engerek türü yılanlar var. Kafaları üçgen şeklinde, kuyruklarında çıngırakları olan türler var. Ben 8 yıldan beri buradayım, mahallindeki insanlarda bu yılanların zehrli olduğunu söylüyor. Sayın Mutlu Kutlunun söylediği gib Antalyadaki tüm yılanların zehirsiz ve su yılanı türü olarak düşünülemez.
Selamlar

Mutlu Kutlu 11-11-2012 11:10

Çocukken bizede söylenen şey üçgen kafalı yılanlar zehirli, dikdörtgen kafalılar zehirsiz.

Su yılanlarına baktığımda onlarda üçgen kafalı, ama zehirsiz:)

Mahalli insanların bir çoğu cahilliği kabul etmeyen, öğrenmeyi de sevmeyen. Geleneksel, yalan yanlış bilgileri devam ettirmek isteyen insanlar. Baykuşların öttüğü evden ölü çıkar, uğursuz hayvanlar inancını doğru bulan ve yayan bir çok insan mevcut hala.

Sn. Sertaç Turan'ın dediği gibi zehirli türler insan tehlikesinin olduğu bölgelere zorunlu kalmadıkça gelmezler. Dünyada en zararlı varlık zehiri olmayan insan oğlu, birde zehiri olsa insan soyu yeryüzünden silinmişti şimdiye kadar.

Çocukken anlatırlardı insan kovalayan yılanları:) Halbuki insan kendi gölgesinden bile arada bir korkan bir varlık. Yılan koşan insanı takip edebilirmi acep:) kanatlı veya uzun bacaklı olması lazım.

1989 yılından beridir Antalya'dayım 2012, bu zaman arasında hep ormana yakın, tarım arazilerinde. Börtü böcek, yılan akrep vs. içerisinde yaşıyorum bir tek kişinin ısırılıp hastanelik olduğunu görmedim, duymadım.

Bazı engerek türleri Antalya'da yaşıyor, ama bunlar insanlardan uzak. Çıngıraklılar zaten çöl yılanlarıdır, Türkiye'de yoklar.

Tavsiyem gönlünüzü ferah tutun, o kadar da korkulacak yaratık değil yılanlar. Rastlarsanız görmezden gelin, her duyduğunuza da inanmayın. Yılan ısırması milli piyangonun en büyük ikramiyesinin size çıkması gibi düşük bir olasılık. İnsanların size zarar vermesi daha yüksek olasılık.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1046160)
Burada engerek türü yılanlar var. Kafaları üçgen şeklinde, kuyruklarında çıngırakları olan türler var. Ben 8 yıldan beri buradayım, mahallindeki insanlarda bu yılanların zehirli olduğunu söylüyor. Sayın Mutlu Kutlunun söylediği gibi Antalya'daki tüm yılanların zehirsiz ve su yılanı türü olarak düşünülemez.
Selamlar


sertacturhan 11-11-2012 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 1046375)
Çocukken bizede söylenen şey üçgen kafalı yılanlar zehirli, dikdörtgen kafalılar zehirsiz.

Su yılanlarına baktığımda onlarda üçgen kafalı, ama zehirsiz:)

Mahalli insanların bir çoğu cahilliği kabul etmeyen, öğrenmeyi de sevmeyen. Geleneksel, yalan yanlış bilgileri devam ettirmek isteyen insanlar. Baykuşların öttüğü evden ölü çıkar, uğursuz hayvanlar inancını doğru bulan ve yayan bir çok insan mevcut hala.

Sn. Sertaç Turan'ın dediği gibi zehirli türler insan tehlikesinin olduğu bölgelere zorunlu kalmadıkça gelmezler. Dünyada en zararlı varlık zehiri olmayan insan oğlu, birde zehiri olsa insan soyu yeryüzünden silinmişti şimdiye kadar.

Çocukken anlatırlardı insan kovalayan yılanları:) Halbuki insan kendi gölgesinden bile arada bir korkan bir varlık. Yılan koşan insanı takip edebilirmi acep:) kanatlı veya uzun bacaklı olması lazım.

1989 yılından beridir Antalya'dayım 2012, bu zaman arasında hep ormana yakın, tarım arazilerinde. Börtü böcek, yılan akrep vs. içerisinde yaşıyorum bir tek kişinin ısırılıp hastanelik olduğunu görmedim, duymadım.

Bazı engerek türleri Antalya'da yaşıyor, ama bunlar insanlardan uzak. Çıngıraklılar zaten çöl yılanlarıdır, Türkiye'de yoklar.

Tavsiyem gönlünüzü ferah tutun, o kadar da korkulacak yaratık değil yılanlar. Rastlarsanız görmezden gelin, her duyduğunuza da inanmayın. Yılan ısırması milli piyangonun en büyük ikramiyesinin size çıkması gibi düşük bir olasılık. İnsanların size zarar vermesi daha yüksek olasılık.

Mutlu Bey valla ne varsa çok güzel bir şekilde anlatmışsınız. Bende işten dönerken yazmayı düşünüyordum... :) Teşekkür ediyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025