agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürüngenler ve Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/surungenler-ve-digerleri/)
-   -   Sürüngen seven kimler var? (https://www.agaclar.net/forum/surungenler-ve-digerleri/2111.htm)

Volkan 26-07-2007 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Weezer (Mesaj 134325)
Bende sürüngenleri severim.Daha önce bukalemun deneyimim oldu lakin kisa sürede kaybettik.Bir dahaki alışımda özel bir terraryum yaptıracağım.400,500 ytl'ye mal oluyor hesabini yaptim hatta :D canlı böcek temin edilebilecek yerde buldum.Bu kışa belki hazirlarım boyle bir terarryum.

Ama bukalemun beslemek yasak:( Bunu bilmiyormuydunuz yoksa:confused:

red 05-09-2007 11:58

Herkese selam evde halen beslediğim 2 ad singapur denen kırmızı yanak kaplumbağam var çok araştırmalardan sonra doğal ortamlarına yakın bir çevre oluşturmayı başardım çok mutlular.Orta boy bi akvaryumun içini çeşitli taşlar yardımıyla uyabilecekleri ve dinlenebilecekleri kuralan,yüzebilecekleri derinlikte de su var ısınma sorunları için su ısıtıcıs kuru alanı ısıtmak için ampul ve su arıtma cihazı bu işe kalkışacak arkadşlara önerim leğen tarzı evlerden alıp bakmasınlar.akvaryum dışındaki seçenekler hayvana eziyet ve ölüm getirir.
http://img413.imageshack.us/img413/2690/imag0140pi3.jpg

Hakan KINACI 05-09-2007 12:32

Aslında su kaplumbağası beslemek için bir kaç müdehalem oldu ancak bir arkadaşım uzun yıllar besledikten sonra salmonella olduğunu söyleyince evde beslemekten vaz geçtim.Su kaplumbağarının sindirim sistemleri yediklerini sindirmek için salmonella salgıladıklarını ve dışkıları ile bu salgıyı suya saldıklarını evde bu suyun her hangi bir yere damlaması sonucu bu hastalığa yakalanılacağını (heleki evde küçük çocuk varsa) düşündükçe sürüngen beslemek benim için artık hayal oldu...

Altar 05-09-2007 18:15

Ben de sürüngenlerden çok hoşlanırım.

memet 05-09-2007 19:11

Hakan Kınacı, kaplumbağa ile ilgili sözlerinizden sonra nette bir baktım. Tifo, salmonella, herhangi biryerde olabilir. Bir virüsü kaplumbağanın sindirim için kullanmasından hiç bir yerde sözedilmiyor.
Sizinkine benzer bir durumu iguanası için söylesen birinin yazısını okudum.
Sonuçta bu bir virüs, herhangi bir yerde olabilir.
Evdeki kedi ya da köpekler de buna dahil.
herhangi bir kaplumbağanın dışkısında virüs olabilir, fakat bu kaplumbağaların virüs ürettiği anlamına gelmez.

red 06-09-2007 17:28

sevgili arkadaşlar evde hayvan besleyen herkesin hayvanlardan bulaşan hastalıklara yakalanma riski var.Onların bakımını yaptıktan sonra gerekli hijyeni sağlarsak elleri sabunla yıkamak gibi bu riski azaltabiliriz biraz itina istiyo yani.
Kedi,köpek,kuş gibi hayvanların dışkısı,tüyü ortalarda uçuştuğu için ben su kaplumbasını seçtim sessiz sedasız takılıyorlar.balık gibi de değiller arada sırada akvaryumdan çıkarıp oda da gezdirebilrsin.

Sercanoral 06-09-2007 18:44

Bende sürüngen yırtıcılara bayılırım. Benim favorim karada sürüngenlerden yılan, sürünmeyenlerden leopar:D , suda pirana ve katil balina, havada ise şahin ve baykuşa hastayım;)

h999 19-10-2007 17:16

Bütün sürüngenleri severim. İki tane kara kaplumbağam var. Buraya fotoğraflarını eklerim.

mehenkli 05-12-2007 17:24

ben varımm yılanlarla aram çok iyidir geçmiş zamanda beslemiştimde :) eşim izin verse yine beslerim ama... :(

abk 06-12-2007 12:53

İşyerimizde 3 tane su kaplumbağası besliyoruz . Aslında bunlar hastalandıktan sonra bize getirilen kaplumbağalar . Çocuklar hevesle alıyor , bir süre bakıyor ancak küçük kaplarda ,yetersiz beslenme ya da soğuk etkisiyle hastalanınca , hele bir de satın aldıkları akvaryumcu "kış uykusuna girmiş , artık yem yemez " deyince , çocuklar ellerinde hasta , bitkin , gözleri şişmiş ve kapanmış kaplumbağalarla kalıyorlar .
Kaplumbağa türleri hakkında pek bilgim yok . Ancak iki kaplumbağamız hızla büyürken üçüncüsü inatla büyümüyor . Belki de farlı bir türdür . :rolleyes:

mehtap051 06-12-2007 13:34

Arkadaşlar ben sürüngenleri pek sevmiyorum ve çok korkuyorum. Tek besleyebileceğim sürüngen su kaplumbağası gibi geliyor. Kara kaplumbağalarından korkuyorum. Bizim bahçede kaplumbağa çok oluyor. Oğlum kaplumbağayı alıyor kamyonunun kasasına koyup gezdirebiliyor. Bense yaklaşamıyorum. Garip bir ses çıkartıyorla bana korkutucu geliyor. Oğlun bana kızıyor. Çok sevimliler ne diye korkuyorsun diye.Açıkcası ben hayvanların hepsinden korkarım.

Penelophe 06-12-2007 13:38

Oğlunuzun, kaplumbağayı kamyonunun kasasına koyup gezdirmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

Hakan KINACI 06-12-2007 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 149827)
Hakan Kınacı, kaplumbağa ile ilgili sözlerinizden sonra nette bir baktım. Tifo, salmonella, herhangi biryerde olabilir. Bir virüsü kaplumbağanın sindirim için kullanmasından hiç bir yerde sözedilmiyor.

herhangi bir kaplumbağanın dışkısında virüs olabilir, fakat bu kaplumbağaların virüs ürettiği anlamına gelmez.

Sn.memet,
Sanırım iyi araştırma yapmamışsınız. :)

Salmonella hakkında buyurun bir de bu link'e bakın;
http://www.hepsievcil.com/app/Foruml...=30&BRef=22504

Bir de bunu okumanızı tavsiye ederim.

http://www.hepsievcil.com/app/Foruml...=30&BRef=10666

Bunlar sanırım yeterli olur salmonella konusunda... :)

Gelelim Kaplumbağalar hakkında genel bilgilere, :)
Buyurun burayıda inceleyin, :)

http://www.hepsievcil.com/App/Foruml...=30&BRef=10058

Yukarıda vermiş olduğum linkleri forum kalabalığı yapmaması için verdim.
Sanırım kaplumbağa ve sürüngen beslemek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. :)

mehtap051 06-12-2007 14:44

Penelope oğlum kamyonun kasasına kaplumbağayı koyduğunda karnını doyuruyor. Sonra gezdiriyor. Ona zarar verecek şeyler yapmıyor. Zarar verse buna izin vermem.

Penelophe 06-12-2007 14:57

Kendimi kaplumbağanın yerine koyuyorum bir an için, sakin sessiz yolumda giderken bir çocuk beni ellerine alıp kamyonunun kasasına koyuyor. Zaten ürkeğim, iyice korkuyorum, başımı bile çıkaramıyorum dışarı.. Bu halimde birde karnımı doyurup, kamyonunun kasasında tangır tungur bir yolculuğa çıkarıyor.. Bu durumdan hoşlanacağımı sanmam..

Oğlunuz eminim çok tatlıdır, Allah bağışlasın ve kaplumbağayla oynarken onu incittiğinin farkında değildir. Ama sizin de farkında olmamaınız çok üzücü.. Bana göre, incitmek demek, yere düşürmek, hırpalamak **** zarar vererek haz almak demek değil sadece, sizce kaplumbağanın hayallerinde **** yaşam biçiminde 'kamyon kasasında seyahat etmek' var mıdır?

Sizi kırmak **** üzmek için yazmadım bu mesajı.. Belki oğlunuzun kaplumbağayla oynaması, mutlu olması, ona görünen zararlar vermemesi sizi de mutlu ediyordur. Ama biraz düşününce..

gundam 09-12-2007 11:57

benim albino kurbağam var (african clawed frog) adı Bakemono (japoncada canavar)
krill ve salamla besliyorum. ara sıra solucan veriyorum.
bana alıştı sanırım beni gorunce benim olduğum tarafa gelip yemek bekliyor.
parmağımı suyun içine soktugum anda saldırıyor.
tam bir canavar
yazıyı yazarken bile bana bakıyor şu an.....

karaselvi 10-12-2007 20:24

Merhaba
çok hayvan besledim. (civciv,tavuk,yılan,kertenkele,bıldırcın,salyongoz ,tırtıl(kelebek oldu),güvercin,çekirge,semender,Çeşitli akvaryum balıkları ve bir buçuk karış gölden tutulmuş mercan balığı.........) Ama kurbağa besliyeceğimi hiç sanmıyorum.
Kurbağanın Kuş yavrusunu yuttup suya girdiğini ve bir süre sonra çıkıp tüylerini çıkardığını görmüştüm. Aynı yerde bir arkadaşımda su kaplumbağasının avcının vurduğu kargayı yediğini görmüş.

montivipera 11-01-2008 18:47

Merhaba!

Merhabalar,

Siteye ve foruma yeni üye oldum. Sürüngenler hakkında bilgim yettiğince paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyacağım. Herpetoloji alanında olduğum için kurbağa, kağlumbağa, kertenkele ve yılanların hepsiyle ilgili olmak durumundayım. Ama özel çalışma alanım engerekler. Biz de tabi ki bir sürü hayvan besliyoruz ama bilimsel amaçlı olarak ;)

Umarım sizlere faydalı bilgiler sunabilirim. Ayrıca önümüzdeki günlerde aşağıda verdiğim bağlantılarda özellikle yılanlar hakkında bilgiler bulabilirsiniz (Şu anda sayfalar hazırlanma aşamasında, güncellendiğinde sizlere de bildiririm).

Sevgilerimle

Naşit İĞCİ

http://www.nasitigci.com
http://zehirliyilanlar.blogspot.com

montivipera 13-01-2008 15:53

Bukalemunlar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Weezer (Mesaj 134325)
Bende sürüngenleri severim.Daha önce bukalemun deneyimim oldu lakin kisa sürede kaybettik.Bir dahaki alışımda özel bir terraryum yaptıracağım.400,500 ytl'ye mal oluyor hesabini yaptim hatta :D canlı böcek temin edilebilecek yerde buldum.Bu kışa belki hazirlarım boyle bir terarryum.

Bukalemunlar görünüş olarak ilgi çekici ve aynı zamanda sakin, zarar vermeyen kertenkeleler olduklarından ev hayvanı olarak çokca tercih edilmektedirler. Ancak bukalemunlar esarete en dayanıksız sürüngen gruplarındandır. Özellikle doğadan alınan bir bukalemunun evde beslenmesi çok zordur ve ne kadar çabalasanız da 1 seneyi geçmeden ölecektir (istisnalar olabilir).
Ancak diğer birçok hayvanda olduğu gibi bunların da üretimleri yapılmaktadır. Bu şekilde büyütülmüş ve doğa yüzü hiç görmemiş bir bukalemun alırsanız daha dayanıklı olacaktır.

Ben de orta okul yıllarımdan beri bir sürü hayvanı alıp eve getirip gözlemledim ama hepsini kısa süre sonra geri bıraktım. Şu anda tabi ki birçok hayvan besliyorum ama hepsi bilimsel amaçlı olarak. Her ne kadar keyfi olarak evde hayvanları esaret altına almaya sıcak bakmasam da bu şu anda dünyada çok büyük bir sektör. En azından birçok hayvanın üretimleri yapılmakta ve her seferinde doğadan alınmaları önlenmekte. Ancak gene de bu sektör birçok hayvanın sayısının azalmasına da yol açmıyor değil (ör; ülkemize endemik olan bazı engerek türleri).
Bu yüzden bizim üstümüze düşen, eğer hayvan besleyeceksek, bunun doğadan yakalanmamış olmasını tercih etmek ve eğer çevremizde bu şekilde izinsiz bir toplama farkedersek bu kişiyi/kişileri hemen uyarıp gerekirse çevre ve orman bakanlığı ekiplerine ihbar etmektir.

Bu arada Türkiye'de de Chamaeleo chamaeleon (Adi Bukalemun) olarak bilinen tür doğal olarak yayılış göstermektedir. Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yayılışları vardır. Ben de geçtiğimiz yıl içinde İzmir'de doğada 3 kez kendisiyle karşılaşma şerefine eriştim:p, daha önce doğal ortamında görmemiştim. Resimlerini koyduğum klasörü şimdi bulamadım bulduğumda eklerim.
Doğada gözlemlenmesi inanın çok zevkli oluyor ancak yukarıda bahsettiğim gibi satmak amacıyla doğadan bilinçsizce toplanmaları onlar için önemli bir tehdittir. Ki zaten 1 seneye kalmadan çoğunun esarete alışamayıp öldüklerini söylemiştim.

Sevgilerimle...

Naşit

TURKPRINC3SS 14-01-2008 18:09

Sürüngen severim,özellikle kara kaplumbağaları :rolleyes: Bir kaç tane kara,bir kaç tane su kaplumbağğasıı besledim.Kertenkele,yılan besledim.

by_zazu 04-07-2008 14:17

sürüngenler

sanırım burda en cok sürüngfen besleyen benim evimde bukelamun iguana bahcede kara 4 kaplunbagası ve 3 su kaplunbagsı bulunuyor simdide ısrarla kurbag arıyorum lütfen ardım edcek kimse varsa bekliorum bahcemizde bir kurbağ sesleri eksik

black-mamba 12-07-2008 19:06

Bende sürüngenlere ve eklem bacaklılara çk meraklıyım.Şuan evimde piton(2.80 cm),corn snake,milk snake,yeşil ağaç pitonu,bukalemun,iguana ve 13 tarantulam var.Daha fazla cinsim vardı ama sattım çoğunu.Çok canlı ile uğraşmak zor oluyor.İçlerinde en çok sevdiğim pitonumun resimlerini koymuştum vede tarantulalarımın merak edenler görebilirler sürüngen ve böcek başlığında.Şuan en çok aradığım Axolotl adındaki canlının siparişini verdim.Sabırsızlıkla bekliyorum

muhikan 16-07-2008 17:45

ben de varım, kısa bir süre bukelemun beslemiştim. kışın beslenme sorunu yaşayacağımı düşünerek devam ettirmedim. özellikle yılanları çok severim.

haydin 17-07-2008 19:17

bende varim. 16 senedir surungenlerle ugrasiyorum.
01.00 phanther chameleon - 01.01 varanus tirstis tristis - 01.00 Tupinambis rufescens(kirmizi tegu) - 01.01 Gehrya margianata/vorax - 01.04 python regius - 06.04 Hemitheconyx caudicinctus(afrikan fat tailed gecko) - 00.00.01 Ablepharus kitaibelii - 01.01 Extatosoma tiaratuma - 01.01 pandinus

turkuazmavisi 13-08-2008 13:56

Konuyu sürüngenlerden fobi derecesine varan korkumu aşmak amacı ile okudum ancak aşamayacağımı bir kez daha anladım, resimlerine bile bakamadım

chameleon 25-12-2008 16:01

Ben de sürüngen hayraniyim. Zaten nick name den de belli oluyordur herhalde :)). Besleme hayallerim vardi aslinda ama onlari evde besleyerek doğal ortamlarından koparılmalarına aracı olduğumuzu farkedince bu fikrimden vazgeçtim. Ama sevgim geçmedi, artarak devam ediyor.

BoncukZ 29-12-2008 14:24

Bir iguanamın olmasını çok isterdim :cool: ama boyları 1-2 metre kadar uzadığını duyunca :eek: vazgeçmek kaçınılmaz oldu.bide fiyatları çok yüksek:(

gökceada 16-01-2009 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AHMET EMRE KÜTÜKÇÜ (Mesaj 77505)
Bu yabani hayvan besleme sevgisiyle nasıl başa çıkacağız.Ülkemizden heryıl binlerce sürüngenin sırf sürüngen severlerin talebiyle kaçırıldığını elbetteki biliyorsunuzdur.Şu an dünyada yabani hayvan kaçakçılığının en büyük kolunu sürüngen kaçakçılığının oluşturduğunu biliyormusunuz.Bu işi yapanların eroin kaçakçılığı yapan şebekeler kadar tehlikeli ve büyük olduklarını.Çünkü bu kaçakçılıkta çok büyük para var.Her yıl turist kılığında gelip ülkemizden wagner engereği,kafkas engereği gibi bir çok türümüzü kaçırıyorlar.Nesli tükenmek üzere olan Mertensiella luschani adlı semender türümüzün birkaç bireyinin bile kaçırılması bu türün yok olma sürecini hızlandırır.Bunun adı sevgi olamaz.
http://www.traffic.org/Home.action
http://www.cites.org/

Size yürekten katiliyorum dostum.Yabani hayvanlari kendi ortamlarinda,hayvanat bahcelerinde " göz " ile sevmek yetmeli insana.
Ayy. cok seviyorum o halde benim olsun nedemek? Hayvani kendi ortamindan koparip eve hapsetmek ne aci.

ninina84 07-03-2009 01:14

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BoncukZ (Mesaj 337530)
Bir iguanamın olmasını çok isterdim :cool: ama boyları 1-2 metre kadar uzadığını duyunca :eek: vazgeçmek kaçınılmaz oldu.bide fiyatları çok yüksek:(

Bence de vazgeçin :) Bizimki bir senede 5-6 kere deri değiştirdi. Yani 5-6 parti büyüdü :) Şu an boyu 1buçuk merteye yakın. Kuyruk dahil tabi. O kuyruk hariç 1 metre hale ulaşırsa ne yapacağız bilmiyorum. Çok sevimli bir hayvan aslında ama kimseye almasını tavsiye etmem. Bizimki başka bir arkadaşım bakamadığı için bize geldi. Beslenmesi, temizliğinden öte en büyük zorluğu evin içinde onu gezdirmek. Sonuçta tırmanan dolaşan bir hayvan. Evin içinde de salmak gerekiyor. Evdeki kocaman benjaminin üstüne koyuyoruz bütün gün dolaşıyor orda. Ama bu tip hayvanlarda bir kuytuya gitme eğilimi var. Bir an boş bıraktınız mı ortadan kaybolabiliyorlar. Dolapların üstünde, çantaların içinde, kalorifer peteklerinin arkasında ve kornişlerin üstünde bulma ihtimaliniz çok yüksek. Bizimki geçen 1 saatlik bir arama sonucunda kombinin baca çıkışında isler içinde komando gibi bulunmuş. Allah korusun kombiyi yaksak bitti :( Bu aralar sardunyaların saksısında kendine "oyduğu" yuvasında takılıyor :)

selcuk44 07-03-2009 23:12

İyi akşamlar,
Benim de evimde beslediğim bir erkek 3 dişi(cinsiyetleri hakkında umarım yanılmıyorum) leopard geckom var ve kış uykusundalar hareketleri çok yavaş adeta ortalıkta görünmüyorlar biraz hareketlenince muhakkak resimlerini beğenilerinize sunacağım

fahriye07 08-03-2009 06:21

selam ben antalyadan fahriye sürüngenleri severim fotoğraflarını bekliyecegim

Oak 07-05-2009 10:02

Kaplumbağa ve kertenkele delisiyiz ama evlenince işler değişti evde sürüngen istenmiyor bir tanesi ile zaten zor başedebiliyormuşuz :D Mali yönden fırsatını bulur bulmaz müstakbel iguanam için canlı bir mekan yapmak istiyorum ah ah...

hayvan dostu 13-09-2009 19:59

Bende sürüngen severim.Yakında beslemeyi düşünüyorum.

Samsunlu55 23-09-2009 00:29

Sürüngenleri kim sevmez...

umutkara 19-10-2009 02:55

Çok çok eskiden su kaplumbağam ve semenderim vardı.
Eskiden iki adet su yılanım vardı.
Şimdi bukalemun besliyorum.
Yaşasın sürüngenler.

umutkara 27-10-2009 10:00

Buki besleyenlerden en uzun besleyen kim acaba?

oppss! 27-03-2010 09:47

Ben severim ancak annem sevmez, eve almazmış bilmem ne:)

gambet 20-04-2010 19:29

sürüngenleri bimem ama ilk okulda iken öğretmenim bana köstebek faydaları için toprağı havalandırır diyerek bana sevimli göstermişti fakat bahçemdeki enginarların köklerini yemeye onları kurutmaya başlayınca mücadele edilmesi ne kadar zor bir düşmanım olduğunu anladım.hayatın gerçekleri her zaman romantik olmuyormuş.

semih koca 07-11-2010 21:56

arkadaslar axolotl beslemek istiyorum...nerden bulabilirim bilen var mı

Yusuf Yalçın 08-11-2010 16:40

Elinde fazladan İguana'sı olup ta satmayı veya ücretsiz göndermeyi isteyen varsa benimle özelden mesajlaşabilir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025