![]() |
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Konu başlığı "Salyangoz Yetiştiriciliği" olunca ben de konuyla ilgili bir şeyler öğreneceğimi sanmıştım. ![]() Ama sağolsun diğer arkadaşlar yine de salyangozlarlla ilgili merak uyandırıcı örnekler sunmuşlar. Böylece elimiz boş dönmüş olmuyor. Madem öyle, çorbada benim de tuzum bulunsun ![]() İşte size bol ödüllü Mikrocosmos (Çayırın sakinleri) belgeselinden salyangozların muhteşem çiftleşmesi.. http://fizy.com/yY5FXA9QE94Y Yapacağınız iş, ilgili linkin video izle bölümünü tıklamanız. ![]() Vidoda bir karıncanın çiğ tanesinden su içmesini, bir arının ballıbaba çiçeğinden nasiplenmesini ve bir karıncanın yaprak biti kolonisini uğurböceğinden nasıl koruduğunu 1 dk 39 saniye izledikten sonra (göreceğiniz gibi yaprak bitleri de karıncaya bu hizmeti karşılığında şekerli sıvı vermektedir. E, ne yaparsınız ki, "Al gülüm, ver gülüm.." dünyası bu dünya...) salyangozların o şaşılası güzellikteki çiftleşmesini harika bir müzik eşliğinde izleyeceksiniz... (Sonrasında da yağmurun böcekler alemi için ne demek olduğunu ve bir salyangozun su içmesini izlemiş olacaksınız...) |
|
|
|
|
|