![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Toprak Solucanlari topragin vefakar çalisanlari.Birçok faydalari var.Ne yazikki yurdumuzda kiymetleri fazla bilinmiyor. Kimileri solucanlarin bitkilerin kokunu yediklerini zannediyor ve bu yuzden onlara zararli muamelesi yapiyor. Ben topragi kazarken bile solucanlara zarar vermemeye çalisyorum.Amerikada topraginiz veya kompostunuz icin solucan satin alabilirsiniz ayrica solucan diskisi (worm casting) ureten ciftlikler var.Solucanin sisteminden gecen bu degerli toprak gubre gibi kullaniliyor. http://www.localharvest.org/images/c..._8481_4415.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Sinekleri daha öldüremem. Sadece evden dışarı atarım. Bugün şunu bir daha anladım ki, her canlının bir görevi var bir faydası var. Yeter ki dengeyi bozmayalım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde çok solucan var. Çimlerin içinde küçük toprak kümeleri oluşturuyorlar. ben de çok yararlı olduklarını ve toprağı havalandırdıklarını duyduğum için hiç önlem almadım. Fakat son günlerde bu toprak kümeleri fazla olmaya başladı. Çimlere bakınca toprakları görmek hoş olmuyor. Bir de nemli havalarda kuytu olan kapımın önüne küçücük siyah solucan mı kurtçuk mu desem bilmiyorum öbek halinde toplanıyorlar. Bunlar neden topraktan taşa çıkarlar? İlaçlama yapsam mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|