agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   Elmalıbahçe: Gölcük, Mesruriye (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/27903.htm)

badembaba 25-01-2013 23:09

Evet Listemi biraz düzelttim. Bu fidanlardan bazıları eş dosttan gelecek zaten, ayrıca yine dostlardan gelecek olup buraya yazmadığım fidanlar da var.

Armut:
Deveci Armut Fidanı (BA29 Anaçlı) Tam Bodur
Deveci Armut Fidanı (OHF333 Anaçlı) Yarı Bodur
Ankara Armut Fidanı (Ahlat Anaçlı)

Elma:
Amasya Elma Fidanı (MM106 Anaçlı) Yarı Bodur
Fuji Zheen Aztec Elma Fidanı (MM106 Anaçlı) Yarı Bodur
Fuji Zheen Aztec Elma Fidanı (M9 Anaçlı) Tam Bodur
Granny Smith Elma Fidanı (M9 Anaçlı) Tam Bodur
Golden Delicious Elma Fidanı (MM106 Anaçlı) Yarı Bodur
Starkrimson (ya da starking) Delicious Elma Fidanı (MM106 Anaçlı) Yarı Bodur

Kiraz:
0900 Ziraat Kiraz Fidanı (CAP6P Anaç) Yarı Bodur
Starks Gold (Beyaz Kiraz) Kiraz Fidanı (MAXMA14 Anaç) Yarı Bodur
Kiraz KARAGEVREK Fidanı (Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)
Kütahya Vişne Fidanı

Erik:
Black Diamond Erik Fidanı (MYROBOLAN 29C Anaclı) Yarı Bodur
Friar Erik Fidanı (MYROBOLAN 29C Anaclı) Yarı Bodur
Papaz Erik Fidanı (Klasik)

Dut: (Tropikmeyveci-Sıradışı Meyve fidanları üretimi)
Siyah Şahdut (Pakistan Mulberry (Morus macroura)-Himalayan Mulberry)
Amerikan siyah dut SHANGRI LA
Çekirdeksiz Eğin dutu.

Ceviz:
Chandler Ceviz Fidanı
Franquette Ceviz Fidanı
Pedro (Tropikmeyveci-Sıradışı Meyve fidanları üretimi)

İncir:
Aydın Sarı İncir Fidanı
Bursa Siyahı İncir Fidanı

Şeftali: (Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)
Şeftali CRESTHAVEN Açık Köklü Fidanı
Şeftali Fidanı GEÇ Hale
Şeftali Fidanı TÜYSÜZ NEKTARİN ERKENCİ Açık Köklü
Şeftali Fidanı TÜYSÜZ NEKTARİN GEÇ Açık Köklü
Badem: (Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)

Badem Fidanı NONPARELLE NONPAREİL Büyük Boy
Badem Fidanı TEKSAS TEXAS Büyük Boy

Üzüm: (Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)

Asma Üzüm Fidanı Crimson Seedless
Asma Üzüm Fidanı Çekirdeksiz Siyah
Asma Üzüm Fidanı Red Globe
Asma Üzüm Fidanı Superior Seedless
Asma Üzüm Fidanı ROYAL
Asma Üzüm Fidanı SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ

Nar:

Nar Fidanı Çekirdeksiz Açık Köklü
Hicaz Nar Fidanı

Kayısı:

Şekerpare Kayısı Fidanı (Zerdali Anaç)
Iğdır Şalağı Kayısı Fidanı (Zerdali Anaç)

Diğer:

Ege 22 Ayva Fidanı (Klasik Anaç)
Fuyu Trabzon Hurması Fidanı
Hünnap Fidanı

(Tropikmeyveci-Sıradışı Meyve fidanları üretimi)
CHE (DIŞI) -AŞILI
CHE (ERKEK) –AŞILI
Karayemiş Al çeşit
Jumbo Muşmula
Kei Elması

(Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)
MALTA ERİĞİ Fidanı
KİVİ Fidanı DİŞİ
İğde Fidanı Açık Köklü

Süs bitkileri:
(Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri)
MANOLYA FİDANI Magnolia grandiflora
Mimoza Ağacı
Cercis siliquastrum - ERGUVAN fidan
Arap Yasemini, Ful Yasemin, Rhyncospermum
Mor Salkım fidanı 40-60cm Wisteria Sinensis
Lonicera caprifolium Fidanı Hanımeli

h_dogan 26-01-2013 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1091590)
Listeyi yeniden düzenlemeye çalışıyorum ama bu tozlama işi kafamı karıştırdı. Deveciyi tozlamak için akça armut alayım diyorum, onu tozlamaya başka armut lazım... Etrafta bahçeler var oradan tozlanmazmı bunlar? O onu tozlayacak bu bunu tozlayacak dersem her meyvenin her türünü almak zorunda kalacağım gibi... Neyse araştırmaya devam.

Tozlayıcıları da düşünmeniz lazım mecburen. Bazı çeşitler az meyve verirken bazıları hiç meyve vermiyor tozlayıcı olmadan. Etrafınızda bahçe varsa çeşitleri de biliyorsanız kısmen sorununuzu çözersiniz ama garantiniz olmaz yine de.

alimallah 26-01-2013 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1091590)
Listeyi yeniden düzenlemeye çalışıyorum ama bu tozlama işi kafamı karıştırdı. Deveciyi tozlamak için akça armut alayım diyorum, onu tozlamaya başka armut lazım... Etrafta bahçeler var oradan tozlanmazmı bunlar? O onu tozlayacak bu bunu tozlayacak dersem her meyvenin her türünü almak zorunda kalacağım gibi... Neyse araştırmaya devam.

Bahsettiğiniz konu, bilhassa küçük bahçeler için önemli.
Ben iki tane elme ağacı dikmeyi düşünüyorum. Biri diğerini tozluyor ama tozlayanın tozlayıcısı 3. bir ağaç...
Üç ağaçtan birisinin verimsiz olarak küçücük bahçeme kalabalık etmesini istemiyorum.
Ustalar ne derler bilmem ama, ben bu sorunu, aynı ağacın bir dalına tozlayıcısını aşı yaparak çözmeyi düşünüyorum.
Budama ile o dalın yeterli büyüklükte kalması sağlanabilir diyorum.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Selamlar

badembaba 26-01-2013 15:48

Bu aşılama işi olur mu bilmiyorum ama çok zekice bir fikir.

Safranlı 26-01-2013 16:34

Olur olur
bir kaç çeşit bile olabilir ben bir ağaca yedi çeşit armut aşıladım
dördü büyüyor
diyerşeride ateşten yanmıştı

badembaba 26-01-2013 16:35

Bende deneyeyim o zaman bu aşılama fikrini. boşuna meyve vermeyecek ağaç dikmektense hem de farklı bir görüntü olur.

badembaba 26-01-2013 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1091804)
Tozlayıcıları da düşünmeniz lazım mecburen. Bazı çeşitler az meyve verirken bazıları hiç meyve vermiyor tozlayıcı olmadan. Etrafınızda bahçe varsa çeşitleri de biliyorsanız kısmen sorununuzu çözersiniz ama garantiniz olmaz yine de.

Peki arada azami ne kadar mesafe olabilir arada? Yani tozlayıcı ile esas meyve ağacı arasında? Ben evin ön kısmına gelecek bölümü bodur ağaçlar dikmek istiyorum, evin önü açık olsun diye. Bunların tozlayıcılarını bodur almasam yolun altındaki bahçenin bir yerlerine diksem, mesela 20-50 metre uzağına, olur mu? Zaten inşallah birkaç tane petek de alacağım...

ykaya194 26-01-2013 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1091991)
Bende deneyeyim o zaman bu aşılama fikrini. boşuna meyve vermeyecek ağaç dikmektense hem de farklı bir görüntü olur.

Tozlanma tam olmaz örneğin; siz yelpazeyi başınıza çok yakın tutarak sallarsanız ancak başınızın bir kısmını serinletirsiniz oysa makul bir uzaklıkta tutar sallarsanız başınızın her tarafını serinletmiş olursunuz dolayısıyla erkek polenler rüzgarın etkitisiyle havada uçuşur ağacın diğer tarafındaki dişi çiçekler ile buluşaçakki döllenme olsun. Arıların erkek polenleri taşıyarak döllenmesi tam olur.

h_dogan 26-01-2013 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1091993)
Peki arada azami ne kadar mesafe olabilir arada? Yani tozlayıcı ile esas meyve ağacı arasında? Ben evin ön kısmına gelecek bölümü bodur ağaçlar dikmek istiyorum, evin önü açık olsun diye. Bunların tozlayıcılarını bodur almasam yolun altındaki bahçenin bir yerlerine diksem, mesela 20-50 metre uzağına, olur mu? Zaten inşallah birkaç tane petek de alacağım...

8-10 ağaca 1 tozlayıcı genellikle önerilen miktar. Ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Tabi arı faaliyeti de önemli, arı olmazsa tozlanma da olmaz. Aşı çözüm olabilir ama ağaçlarınız tam bodur olmamalı bence çünkü zaten bitkiler küçük.
Cevizde ve dutta tozlayıcı gerekliyse yakınına dikmeniz daha iyi çünkü rüzgarla tozlanır.
Böcekle tozlananlar (entomophyl): Elma, erik, kiraz, turunçgiller, incir, şeftali, badem, nar gibi
Rüzgarla tozlananlar (anemophyl): Ceviz, dut, keçiboynuzu, pikan, fındık, Antepfıstığı gibi.
Rüzgarla tozlananlarda tozlayıcıyı hakim rüzgar yönüne uygun yere dikmeniz daha iyi sonuç verir.

badembaba 27-01-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1092222)
8-10 ağaca 1 tozlayıcı genellikle önerilen miktar. Ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Tabi arı faaliyeti de önemli, arı olmazsa tozlanma da olmaz. Aşı çözüm olabilir ama ağaçlarınız tam bodur olmamalı bence çünkü zaten bitkiler küçük.
Cevizde ve dutta tozlayıcı gerekliyse yakınına dikmeniz daha iyi çünkü rüzgarla tozlanır.
Böcekle tozlananlar (entomophyl): Elma, erik, kiraz, turunçgiller, incir, şeftali, badem, nar gibi
Rüzgarla tozlananlar (anemophyl): Ceviz, dut, keçiboynuzu, pikan, fındık, Antepfıstığı gibi.
Rüzgarla tozlananlarda tozlayıcıyı hakim rüzgar yönüne uygun yere dikmeniz daha iyi sonuç verir.

Yeni bir şey öğrendim, bu entomophyl/anemophyl meselesini ilk kez duydum, teşekkür ederim.

badembaba 27-01-2013 12:41

Bu arada ağaçlar tam bodur olmamalı derken ne kastettiniz? Ben evin önüne gelen kısıma bodur düşünüyorum, evin önü kapanmasın diye...

h_dogan 28-01-2013 07:56

Tam bodur bitkilerde zaten 1-2 dal var aşı yapamazsınız aynı ağaça demek istedim. Tam bodur dikecekseniz tozlayıcıyı da dikeceksiniz. ;)

seleste 04-03-2013 19:56

Esasen ben bağ evleri ile ilgili deneyimlerin paylaşıldığı bölümü arıyordum, buraya takılım kaldım :)

Bu yeni bahçe maceralarını okumaktan hoşlanıyorum. Bahçenizde güle güle çalışın.
Tatlı anneciğinizi de fotoğraflarından çok sevdim. Onlar hep nazar boncuğu gibi yanımızda dursunlar.

Kolay gelsin selamlar

badembaba 04-03-2013 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 1113516)
Esasen ben bağ evleri ile ilgili deneyimlerin paylaşıldığı bölümü arıyordum, buraya takılım kaldım :)

Bu yeni bahçe maceralarını okumaktan hoşlanıyorum. Bahçenizde güle güle çalışın.
Tatlı anneciğinizi de fotoğraflarından çok sevdim. Onlar hep nazar boncuğu gibi yanımızda dursunlar.

Kolay gelsin selamlar

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, duanıza can-ı gönülden amin diyorum. Size de kolay gelsin efendim.

badembaba 09-03-2013 20:10

Sezonu açtık. Tohumları saksılara diktik. Gebze'de evin karşısına küçük bir sera yaptım, saksıları oraya yerleştirdik. Hava durumu müsade etmediği için bahçenin tesviyesi yarım kaldı, fidan çukurları da açamadık. Bakalım ne olacak, belki ağaç dikimi sonbahara kalır. :-(

badembaba 16-03-2013 16:07

2 Eklenti(ler)
Seramsı yapımızın fotoğrafları...

badembaba 17-03-2013 15:23

Çapa makinesi

Yağmurlardan dolayı dışarıda çalışamayınca internet başında sezona hazırlanıyorum. Bu bağlamda Bir çapa makinesi ve motorlu testere araştırıyorum.

Çapa makineleri hakkında hiçbirşey bilmezken sayfalarca okuduktan sonra epey bir bilgi edindim (tamamen teorik). Yine de işin içinden çıkamıyorum.

Bayilerine gidip araçları görüp bayileri sorguladıktan sonra Antrac 200, Taral 22 M, Yağmur YET 250 arasında karar verecektim sonra bir de KAMA çıktı. Prensip olarak Türk malı almak istiyorum fakat şu aletin muadili yukarıda saydığım Türk malı aletlerde 4000 5000 tl...

Kama KDT 910 C Dizel Çapa Makinası, Dizel Çapa Makinaları, Kama - capamakinasi.com.tr

Kama marka ürün kullanan varsa tecrübelerini dinlemek isterim. Bu yazıyı çapa makineleri ile ilgili başlıkta da paylaşacağım.

badembaba 17-03-2013 15:48

Motorlu testere

Motorlu testere ile ilgili (özellikle trakkulup.net de) epey forum yazışması okudum. Sonuç olarak 3 testereden birini seçmeye karar verdim:

HUSQVARNA 236 (1,7 HP )

STİHL MS 170 (1,8 Hp)

OLEO-MAC GS35 (2,1 HP)

Muhtemelen oleo-mac gs35 alacağım çünkü teknik özellikleri daha iyi ve fiyatı daha uygun. Fakat önce depodaki 100 tl lik Çin işi testereyi parçalarına ayırıp inceleyip takacağım. Belki yapabilirim. İpini çekiyorum ama bir türlü çalışmıyor, ateşlemede sıkıntı var gibi...

badembaba 27-05-2013 14:55

Nerede kalmıştık?

2 Eklenti(ler)
Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Son mesajımın üzerinden 2 aydan fazla geçmiş. Bu arada boş durmadık tabi. Neler yaptık bir toparlamaya çalışayım...

Ev yapacağımız parsele (yukarı bahçe) pek birşey yapmadık. Plan kotesini yaptırdık. İmar durumu için Gölcük belediyesine başvurdum, köyde ikamet etmediğimden sadece imar durumuna 3000 TL istediler. Bu yüzden ikametgahımı köye alacağım, o zaman ruhsat dahi bedava...

Yolun altındaki parseli (aşağı bahçe)meyve bahçesi yapacağız. Öncelikle kepçe getirip düzleme ve teraslama yaptık. Kepçe saati 80 tl'den 7,5 saat çalıştı. Yol parası 100 tl ile birlikte toplam 700 TL ödedik ama işi bitirdi. Teraslar istediğim gibi olmadı ama zamanla doğal bir görünüm kazanır sanırım.

badembaba 27-05-2013 15:10

2 Eklenti(ler)
Bahçenin kenarında yığılı inek gübresi vardı, sahibiyle 400 TL ye anlaştık yaklaşık 5-6 traktör kasası gübreyi dozerle bahçenin içine öbek öbek bıraktırdık. Sonraki gidişimizde toprak tavını almıştı (bazı yerler biraz yaştı aslında). Çift Çeker bir traktörle her iki parseli sürdürdük. Annem sürülmüş düz yerlere kıyamıyor ekip dikmeye bayırlardan başlıyor :rolleyes::p

badembaba 27-05-2013 15:39

4 Eklenti(ler)
İlk fotoğrafta aşağı bahçenin iki teras ve bir taban olmak üzere tüm katları görülüyor. Arka planda yukarı bahçe de görünüyor.

Yukarı bahçedeki elma ağaçlarını mevsimi geçmiş olmasına rağmen budadık çünkü ağaçların nefes alacak hali kalmamıştı. Sadece kuru dalları kestik. Sonra kesilen dalları küçük küçük kırıp ağaçların dibine yığdık. Böylece tarla tırmık çekmeye müsait hale geldi.

Plan koteyi yapmak için haritacılar geldiğinde sabahın 10'unda hala sis vardı. Tam yayla havasıydı yani... Küçük oğlum da bizimle beraber akşama kadar çalıştı, yoruldu :p

badembaba 27-05-2013 17:10

2 Eklenti(ler)
Bir yandan da aşağı bahçenin etrafını sardırmakla uğraştık. Yukarı bahçeye ev de yapılacağı için nispeten daha estetik birşey yapalım diye sonraya bıraktık. Aşağı bahçeye 200 cm beton direk ve dikenli tel çektirmek için Gölcük'teki Karçit ile anlaştık. Arazideki engebeyi bahane ederek işçiliğin çok tutacağını söylediler, pazarlık sonucu beton direkler arası 200 metre dikenli tel ve kafes telden mamül 3 metrelik iki kanatlı kapıyı 4000 TL ye herşey dahil anlaştık. Resimlerde direklerin dikili olduğu hal görülüyor. Payandaları ile beraber 75 civarında direk dikildi. Teller ve kapı bugün takılıyor, benim evde işim olduğu için bugün gidemedim....(Az önce telefonla görüştüm, bazı yerlerde uzun direkler kullanmıştık ekstra masraflar çıkmıştı. Genel toplam 4300 TL oldu)

Bu arada muhtarın yardımlarıyla fidan yeri açtırmak için burgu getirttik. Ölçüleri üçgen olarak 5 metre mesafe ile bağladığım demir kazıklar vasıtasıyla daha önce işaretlemiştim. 5 er metre aranın az olacağını söylüyorlar ama babam böyle olmasında ısrar etti, biz de böyle yaptık. Artık bir sıra normal bir sıra yarı bodur ağaç dikeriz olmazsa... Toplam 55 Fidan çukuru açtık, bu burgu büyük kolaylık. Normalde bir çukuru 7 TL ye açıyorlarmış, muhtar sağolsun bizden yarısını bile almadı."

Bu arada Mesruriye köylülerinin hepsi çok yardımsever ve misafirperver. Bundan sonra da inşallah bu köyden yer aldığımıza pişman olmayız. Şimdilik bizden başka yabancı yok fakat bize de pek yabancı gibi davranmıyorlar.

abay54 16-06-2013 18:33

elektrik işini ne yaptın .. bende tarlama elektrik almayı düşünüyorum...

badembaba 27-06-2013 09:43

Elektriğin başvurusunu yapmıştık fakat tarımsal sulama için gerekli belgeleri tamamlayamadık. Saati takılı vaziyette lazım olunca kullanıyoruz, bu arada ev proje aşamasında, kısa süre içerisinde başvurumuzu şantiye elektriğine çevirip o şekilde devam edeceğiz inşaallah. Bahçemin içinde sedaş'a ait 3 elektrik direği bir de trafo var, daha onların kaldırılmasıyla da uğraşacağım. Allah size de kolaylık versin, bürokrasi zorlu bir yol.

abay54 27-06-2013 13:45

Kolay gelsin ...Bende bürokraside boğuldum gittim vesselam elektrik alamadım ....

badembaba 29-10-2013 21:48

(Sevgili Günlük :D )Aylar sonra tekrar merhaba,

Bostan işlerimiz bu sene de bitti sayılır. Bu sene de Allah sağlık sıhhat verdi, imkan verdi, annemle birlikte bahçelerde çalıştık terledik yorulduk, lezzetli mahsüller aldık konu komşuyla paylaştık, afiyetle yedik...

Çapalama motoru almadım çünkü köyde motoru koyacak yer yoktu, zaten traktöre sürdürdük. İyi bir motorlu testere aldım. Bu sene de acemilikler yaptık, her şey istediğimiz gibi olmadı ama kazasız belasız geçti hamdolsun.

Bu arada yaptıklarımızı bana ilginç gelen şeyleri hangi işi nasıl kaç paraya yaptırdığımızı vesaire paylaşacağım. Çünkü kendimden biliyorum bunlar çok kıymetli bilgiler, bilmeyene bir fikir veriyor...

İnşaatın proje işleri bitti, kış gelmeden kabasını yetiştirme derdindeyim, kuyuyu ıslah ettik, evin yapılacağı yukarı bahçenin tesviye işi bitti, evin temel yeri açıldı...Bir de fidanlar alınıp dikilecek...Çok işimiz var çook, masraflı ve stresli olsa da yaptıktan sonra verdiği keyif bambaşka...

hk50 30-10-2013 19:58

Bu kadar çok çeşitle bahçe kurarken.
Her bir çeşidin ayrı ilaçı, ayrı budanma şekli,ayrı sulama düzeni,ayrı güpreleme düzeni,Aşılama düzeni, olduğunuda nacizane ben söyleyim.
Çapa makınası kesme makınası,biçme makinası gibi ihtiyaçlar ve bilğiler yukarıda saydığım düzen içinde basit kalıyor.Bilğilenmeni öneririm.

badembaba 22-02-2014 00:12

Kuyu Islahı

4 Eklenti(ler)
Arayı açmışız epeyi, kuyuyu ıslah ettiğimizi yazmışım, nasıl yaptığımızı resimlerle anlatayım. Şahsen ben bu tarz bir izahatı çok aradım internette ama bulamamıştım. Neyi nasıl yaparız diye bilemiyorduk, Mehmet Kalfa'mız sağolsun ben hallederim dedi atladı kuyuya...

Sırasıyla kuyunun ilk hali, önce kepçe ile kuyunun etrafını daha sonra içini temizledik. Su 3. fotoda kırmızı ile daire içine aldığım yerden süzülerek geliyor. Akşam olmak üzereydi, etrafını işaretleyip paydos ettik.

badembaba 22-02-2014 00:50

5 Eklenti(ler)
1-Ertesi gün geldiğimizde kuyudaki su seviyesi
2-Önce Beton künkleri kamyondan yere indirdik, bu arada motor suyu çekti. Kullandığımız künkler içlerinde 3 adet demir olan çakıllı betondan mamul, sağlamlıklarını taşıma ve yerleştirme esnasında test etmiş olduk memnun kaldık. Çapları 1 metre. 9 adet aldık.
3-Kuyuyu son bir kez kepçeyle temizledik, toplam derinlik 3,5 metre oldu.
4-Çelik halat yardımıyla ilk künkü kuyuya indirdik.
5-Mehmet Kalfa kuyuya indi ve ilk künkü teraziledi, bazı yerlerde altına taşlar koydu.

badembaba 22-02-2014 01:09

5 Eklenti(ler)
1- 3 künkü yerleştirdikten sonra etrafını doldurmaya başladık. Bu resimde 6. künk yerde. Suyun çıktığı yere künklerle beraber getirttiğimiz balansı doldurduk. Bir nevi süzgeç vazifesi görmesini ve suyun önünün tıkanmamasını amaçladık. Kuyunun alt kısmına ise ağır ve yapışkan toprak doldurduk.
2- 7. Künkü ve kapakları yerleştirdik.
3- Su seviyesi güzel.
4. Kuyudan alt parseldeki bahçemize kadar yaklaşık 70-80 cm derinlikte bir kanal kazdırıp içine 50 lik sulama borusu döşedik.
5. Bu hattı fazla suyu tahliye etmek için ve ileride alt parsele (meyvelik) koyacağımız depoya su basmak için kullanacağız. Bu sene yazın sular azalınca kuyuyu birkaç kez boşaltıp gerekli onarım/sıva gibi işlemleri yapacağız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025